С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (13-19 март)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pexels] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Европейският съюз (ЕС) търси стажанти за работа в администрацията на европейския омбудсман в сферите публична администрация, право и уеб разработване. Продължителността на заетостта ще е 4 месеца. Програмите започват на 1 септември 2017 г. и на 1 януари 2018 г. Задължителни изисквания са притежаването на минимум бакалавърска степен и отличното владеене на английски език. За първите две сфери - публична администрация и право, нужните знания са: задълбочено познаване на администрацията на ЕС и много добро разбиране на ролята на европейския омбудсман; добри редакторски умения на английски език; добри редакторски умения на друг официален език на ЕС; добри презентационни и комуникационни умения; изследователски умения. За третата сфера изискванията са: задълбочено познаване на Java и HTML/CSS; много добри комуникационни умения на английски или френски език; познаване на AngularJS, Hibernate, Spring и Oracle SQL ще се счита за предимство. Кандидатстването е до 31 март, а всички условия ще намерите тук, тук и тук.
BMW Group набира стажанти за отделите "Продажби" и "Следпродажбено обслужване". Те трябва да са завършили бакалавърска степен в областта на икономиката, да са на възраст до 29 години, да нямат предишен професионален опит по специалността и да владеят отлично английски език. Продължителността на програмата е 12 месеца и ще се осъществява на пълно работно време. Можете да кандидатствате на този и този линк, където ще намерите и повече информация за условията.
"Мобилтел" стартира новото издание на стажантската си програма. Темата на проекта е "Експедиция Мтел" и в него могат да се включат студенти от всички български университети. Професионалните области, за които може да се кандидатства, са информационни технологии, телекомуникации, човешки ресурси, маркетинг, финанси, право, администрация и обслужване на клиенти, както и корпоративни комуникации. Разгледайте свободните позиции в секцията "Обяви за работа" на Karieri.bg и кандидатствайте до 6 май.
KPMG обявява кампания за набиране на стажанти. Областите, в които може да се кандидатства, са Audit, Tax и Advisory. В стажантската програма могат да участват студенти, които са записали последна година в специалности "Финанси", "Счетоводство" или такива с бизнес насоченост. Отличното владеене на английски език и компютърната грамотност са задължителни. Работата ще се осъществява в офисите в София и във Варна. Разгледайте възможностите тук.
"Икономедиа" търси студенти от икономически специалности, журналистика или статистика за пролетна стажантска програма във в-к "Капитал". Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще са част от бизнес отдела на медията. Задължителни изисквания са владеенето на английски език и MS Excel. Участниците в програмата ще получат и възможност за започване на постоянна работа след завършването му. Можете да кандидатствате със CV и мотивационно писмо до 15 март тук.
Мисията в България на Международната организация по миграция към ООН обявява свободна позиция за стажанти в обслужването на клиенти. Те ще работят с кандидатстващите за визи към Канадския визов център, като ще трябва да им предоставят информация, да организират документите им, да се свързват с тях по телефон и имейл при възникнали въпроси. Кандидатите за стажантската програма трябва да имат минимум средно образование, като е препоръчително да е в областта на бизнес управлението, социалните науки или работата с клиенти. Задължително е владеенето на български и английски език. За предимства ще се смятат владеенето на френски език и университетската диплома. Крайният срок за подаването на CV и мотивационно писмо е 20 март. Повече ще намерите на този линк.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Националната стипендиантска програма "За жените в науката" България, създадена в рамките на международното партньорство между L'Oréal и ЮНЕСКО, набира кандидатури за 2017 г. Годишни национални стипендии в размер от 5 хил. евро се връчват на три жени учени от България с цел реализиране на значителни научни изследвания в областта на естествените науки в страната. Могат да кандидатстват жени до 35-годишна възраст, записали или завършили докторантска или пост-докторантска степен. Стипендиантите трябва да реализират своето научно изследване за период от една година в съответствие с представения проект и да продължат да провеждат изследвания в научните институции в България през този период. Крайният срок за подаване на пълния пакет от документи е 31 март.

Естония отпуска държавни стипендии за обучение на чуждестранни студенти, изследователи и преподаватели за краткосрочни обучителни програми в страната. Финансирането е предвидено за подкрепа на участието в летни курсове за изучаване на естонски език и култура, както и в курсове на летни и зимни училища с учебна програма на английски език. Стипендията е предназначена за студенти в бакалавърска, магистърска степен на обучение или докторанти в чуждестранни университети, които в момента на кандидатстване се обучават активно и са завършили поне една година в съответния университет. Програмата покрива до 500 евро от учебната такса и разходи за настаняване до 25 евро на ден за максимум от 28 дни. Крайният срок за кандидатстване е 22 март, а необходимите документи ще намерите на този линк.

Институт "Монтесори България" стартира своята стипендиантска програма за учители в началното образование за участие в "AMI Семинар: Монтесори училищно образование 6-12". Финансирането ще покрие таксата за участие на един учител, която е в размер от 290 лв. Условията, на които той трябва да отговаря, са: да е практикуващ учител от 1-ви до 4-ти клас с опит между 2 и 5 години в работа с деца във възрастова група 6-12 години в частно или общинско/държавно училище. Кандидатите трябва да предоставят автобиография и есе до 1000 думи на тема "Как учителят може да подпомогне развитието на детето във възрастта 6-12 г.?". Документите се приемат на office@imontessori.bg до 31 март. Семинарът ще се проведе на 12 и 13 май, повече за него ще научите на сайта на Института.
Британският BPP University отпуска стипендии за летните си обучения по право. Лятното училище включва два модула с практическа насоченост - Въведение в международното бизнес право (3-14 юли) и Въведение в гражданското и наказателното право (17-28 юли). Кандидатите трябва да са студенти по право и да владеят английски език на ориентировъчно ниво IELTS 6, но не се изисква представяне на сертификат. Стипендиите са под формата на регистрационна такса с общ размер 2400 британски паунда (по 1200 британски паунда за всеки модул). Участниците поемат единствено настаняването си и режийните разходи, като ще получат съвети и препоръки от специалния отдел Настаняване. За стипендиантската програма се кандидатства чрез онлайн формуляр, като крайният срок е 14 април. Повече информация за лятното училище по право можете да намерите тук. За повече детайли и консултация за участие в стипендиантския конкурс може да се свържете и с официалния представител на университета за България - MDV Professional Education.

Конкурси

Технически университет - София (ТУ-София) предизвиква студенти от технически специалности да се включат в кариерното събитие BEST Engineering Week 2017. Участниците ще могат да тестват уменията и знанията си на практика, като се включат в състезания, организирани от компании в сферата на телекомуникациите, компютърните науки, електрониката, сред които Melexis, Vivacom, SAP, UniCredit Bulbank, Liebherr, Interoute, Grammer Bulgaria, Coca-Cola и др. Във всяко от състезанията могат да се включат 12 участници, разпределени в различни отбори. Категориите са две: Team Design - решаване на технически проблем/задача в рамките на няколко часа, като крайният резултат от състезанието е устройство, което трябва да изпълни зададени действия, нужни за решаването на проблема; Case Study - анализиране и решаване на реални казуси чрез използването на дадена информация за развитието на хипотетични решения. Организаторите са подготвили информационно събитие за инициативата на 14 март, от 18:00 ч., в зала 1151 на ТУ-София. BEST Engineering Week ще се проведе от 28 март до 6 април. Регистрацията е отворена до 20 март на официалния сайт.

За първи път в България ще се проведе състезанието MultiTalent Quest, организирано от бивши възпитаници на Американския университет в България (АУБГ). Инициативата търси талантливи и амбициозни единадесетокласници от средните училища в България с интереси в областта на науката, изкуството и спорта. Общият награден фонд е 20 000 лева и включва участие в летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБГ, лаптопи, таблети и др. В два поредни дни участниците ще работят индивидуално и в екип върху 3 задължителни и 1 избираема дисциплина под ръководството на преподаватели от университета. В задължителните дисциплини ще бъдат обсъждани на английски социални и културни проблеми, както и възможностите на аналитичния подход, а за четвъртата дисциплина младежите могат да избират между теми за изкуството и спорта. MultiTalent Quest няма такса за участие, а АУБГ покрива разходите за настаняване и храна по време на надпреварата. Можете да се включите от 17 до 19 март, след като прочетете пълните условия за записване и участие на този линк.

Представителството на Европейската комисия в България кани български граждани до 29 години да се включат в конкурса за студентско есе на тема "България в Европейския съюз: десет години по-късно". Те трябва да се обучават във висше учебно заведение в страната или в чужбина. Есето трябва да бъде на български език, да е до 1500 думи и да представя лично, авторово мнение по поставения въпрос. При оценка на есетата комисията ще се ръководи от следните принципи: придържане към темата на конкурса; оригиналност на идеята; яснота на структурата и аргументация; релевантност на направените заключения. Авторите на трите отличени есета ще бъдат наградени с пътуване до Брюксел и посещение на Европейските институции, а работите им ще бъдат публикувани на страниците на Представителството на Европейската комисия в България и Институт за икономическа политика. Можете да кандидатствате до 22 март, след като попълните електронния формуляр за участие.

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) започна набирането на кандидатури за седмото издание на ежегодния конкурс BAPRA Bright Awards. За първи път в специална категория "Студентски проект", студентите ще имат възможност напълно безплатно да се състезават за отличие, като разработят проект на тема "Иновативни похвати за комуникация с поколението millennials". Това е и единствената категория, оценявана от жури от водещи български професионалисти в сферата на масовите комуникации и медиите. Проектите следва да представят иновативни инструменти за комуникация със съвременната генерация потребители, начини на достигане до целевите групи, печелене на вниманието, изграждане на общности и постигане на резултати. Заявки за участие ще се приемат през онлайн платформата на конкурса до 24 март.

Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът "Домино" за дуално образование обявяват конкурса "Аз готвя най-добре". Той е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по "Домино" в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник. Наградата за победителя е участие в едноседмичен курс "Въведение в кулинарното изкуство" в Кулинарната академия в Швейцария. Втората награда е двудневно участие в "Дните на отворените врати" на Швейцарската образователна група в Швейцария. Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, авторът на Cuisine Naturelle. Кандидатстването става чрез изпращане на есе на тема "Удоволствието да готвиш за другите" между 300 и 500 думи на culinarycompetition@swisseducation.com. Срокът е до 6 април. Повече информация - на Facebook страницата на "Домино".

"Заедно в час" набира училища партньори в 13 области на България, в които да започне работа новият випуск учители по програмата от септември 2017 г. Неправителствената организация търси да си партнира с училища, в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. В заявките за партньорство училищата могат да попълнят както сигурните позиции, за които ще имат нужда от учители от септември 2017, така и позиции, които все още не са сигурни и ще бъдат потвърдени на по-късен етап. До 10 април на сайта на "Заедно в час" училищата в областите Враца, Велико Търново, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора могат да подават своите заявки за учители по програмата.

Обучения

"Академията на Телерик" организира курс за разработка на iOS мобилни приложения за iPhone и iPad. Той е насочен към специалисти с опит в обектно-ориентираното програмиране и ще се предлага в присъствена и онлайн форма. Програмата продължава четири седмици и завършва със създаване и защита на проект. В рамките на обучението участниците ще: усвоят програмните езици Objective-C и Swift; ще се запознаят подробно с най-новата версия на операционната система iOS и платформата за потребителски интерфейс Cocoa Touch; ще се научат да работят с данни от отдалечени сървъри, да използват вградените функционалности на iPhone, както и да създават красиви анимации с код. Курсът започва на 13 март, а желаещите трябва да се регистрират в сайта на инициативата.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Фондация "Български бизнес университет" кани младежи и бъдещи предприемачи на отвореното събитие "Crowdfunding на практика! #indiegogo в УНСС". Присъстващите ще могат да разберат как да финансират идеите си чрез концепцията crowdfunding и какви са основните стъпки и принципи при използването й. Те ще имат възможност да чуят опита, заключенията, грешките и успехите, които са постигнали две български компании, които вече са използвали концепцията crowdfunding и по-конкретно - платформата Indiegogo. Това са основателите на ChargEST, които успяват да съберат 230 хил. долара, за да задвижат идеята си, както и Вера Петканчин от Junior Achievment Bulgaria с JA Startup Hambar. Модератор на дискусията ще бъде Инна Бояджиева, представител на Indiegogo Academic Program за България. Събитието ще се състои на 14 март, от 9:00 ч. сутринта, в Голямата конферентна зала на УНСС. Необходима е предварителна регистрация тук.

Асоциацията на софтуерните инженери в България организира безплатното събитие Visual Studio 2017 Launch Event Sofia. На него ще бъде разгледана най-новата версия на пакета Visual Studio и нейните функционалности. Основните теми на събитието ще бъдат: "Бързина, DevOps и продуктивност с Visual Studio 2017", "Нови функции за уеб разработване", "Изследване на новите инструменти на Visual Studio 2017 за платформи за данни, Microsoft Azure, хибридни приложения и тестване". По тях ще говорят Мартин Кулов, основател и президент на Асоциацията, Ради Атанасов, главен SharePoint архитект в OneBit Software и Михаил Матеев, старши IT архитект в EPAM. Събитието ще се проведе на 14 март, от 17:00 ч., в Microsoft Innovation Center, "София тех парк". За да участвате, е необходимо да си направите регистрация тук.

Домът на Европа ще бъде домакин на събитието "Как да (не) ни вземат на стаж в европейските институции?". То цели да срещне настоящи студенти и заинтересуваните в подобна възможност с млади професионалисти, които са завършили административни стажове в Брюксел. Алумните ще разкажат за своя опит в институциите, какво им е помогнало да бъдат успешни и какви са най-добрите съвети и техники при изготвянето на апликационните форми. Ще се коментират и успехите, както и за неуспехите при кандидатстване и как точно да подходите, за да увеличите шансовете си за прием. Гости на събитието са: Николай Бизев - главен експерт в Института по публична администрация и ръководител на екип за институционално сътрудничество; Цветомира Годинова - консултант в отдел "Публични политики" на KMPG България; Димитър Лилков - докторант в катедра "Европеистика" към СУ "Св. Климент Охридски" и част от екипа на български евродепутат. Събитието е на 14 март, от 10:00 ч. За регистрация и повече информация - официалната Facebook страница.

IEDC Alumni Club Bulgaria със съдействието на The Business Institute from Sofia организира отворена лекция за глобалните тенденции в бизнеса и MBA образованието като част от събитието MBA for a Day. Лектор ще бъде проф. Ненад Филипович, преподавател по общ мениджмънт и бизнес етика към IEDC-Bled School of Management, Словения. Той ще коментира основните проблеми, засягащи бизнеса в Европа и по света и ще даде повече яснота на участниците относно Executive MBA програмите. Събитието ще се състои в хотел "Хилтън" в София, на 15 март, от 17:45 ч. Своето място можете да запазите на този линк.

Лектори от благотворителна инициатива "Бъдители" ще гостуват на 170 СУ "Васил Левски" в Нови Искър и ще разкажат на учениците повече за темата "Предприемачество". На събитието хора, които са успешни в професионален и в личен план, ще споделят опита си под формата на безплатни лекции и ще дадат насоки за това с какво могат да се занимават младите хора, така че да бъдат удовлетворени от развитието си в кариерата и личния живот. По темата ще говорят Явор Панталеев - търговски директор на "Ойрошпед", Никола Димитров - активен предприемач, стратег и консултант за успех, и Теди Грозданов, известен като "фотографа на звездите". Събитието ще се състои на 17 март, от 11:00 ч., в училището, а повече информация можете да намерите на официалния сайт.

ERP Academy ще проведе поредната си безплатна образователна лекция, насочена към студенти с интереси в сферата на бизнес софтуера и информационните технологии. По темата "Post-ERP Era!" ще говори Димитър Димитров - хоноруван преподавател в магистърска програма "Бизнес анализ и ERP решения", търговски директор на "И ар пи България" и специалист с дългогодишна практика в сферата. По време на лекцията студентите ще се запознаят с ERP (Enterprise Resource Planning) системите - централния елемент от всяка съвременна корпоративна инфраструктура, и ще научат кои са най-модерните аспекти от развитието на ERP системите. Лекцията ще бъде на 22 март, в Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов. Подробности ще намерите на официалния сайт на Академията.

Студентската организация AIESEC Bulgaria организира отвореното събитие за студенти и младежи с интереси към икономиката и финансите "Финансовият отдел - днес и утре". Участниците в събитието ще търсят отговор на въпроса, който всеки стажант или младши специалист си задава, "Как да постъпиш, когато трябва да отговаряш за крайните решения във финансов отдел?". Организаторите ще помогнат на присъстващите да се ориентират в "голямата картина" във финансов и корпоративен отдел. Гост-лекторът ще ги запознае с дейностите по пътя от младши специалист до ръководител на екип във финансовия отдел на една от най-големите варненски фирми. Тя също така ще сподели и кои са полезните действия от оперативно до стратегическо ниво в корпоративния свят. Повече по темите ще имате възможност да научите на 15 март, от 19:15 ч., в зала 128 на Икономически университет - Варна.

Компютърна академия IT Step ще проведе открит урок на тема "Защо да станеш дизайнер?", насочена към "хората с милиони идеи в главата", които мечтаят за професия в областта на дизайна. Присъстващите ще имат възможност да научат какви са предимствата на дизайнерската професия пред останалите професионални направления, както и дали наистина си заслужава да се занимават с дизайн. Те ще се запознаят и с разнообразните полета за изява, които предлага професията, както и с богатия избор на работна среда. Организаторите на събитието ще споделят и какви са стъпките за кариерно развитие в тази област и ще разкажат повече за програмата "Компютърна графика и дизайн", която се изучава в академията - курсове по графичен дизайн за начинаещи. Желаещите да научат повече по темата могат да зададат своите въпроси лично на събитието на 15 март, от 19:00 ч., в Компютърна академия IT Step (София, бул. "Ал. Стамболийски" 55, ет. 5). Необходимо е да запазите своето място предварително на страницата на академията.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Посолството на САЩ в София търси студенти от България и чужбина, които не са американски граждани, за стаж в областта на финансите, включващ поемането на различни счетоводни и платежни дейности. Началото на стажа е 1 май, а кандидатстването е до 15 март. Повече информация за необходимите документи ще намерите на сайта на Посолството на САЩ.

Френското правителство отпуска стипендии за обучение и научна дейност на български студенти със съдействието на Френския институт в България. Крайният срок за подаване на документите е 17 март, а пълните условия за различните програми ще намерите на страницата на Френския институт.

300 български студенти ще имат възможност да получат безплатно висше образование в руски учебни заведения през академичната 2017/2018 година. Кандидатстването се провежда до 20 март, а желаещите трябва да подадат документи чрез Руския културно-информационен център в София.

Правителството на Република Корея предлага стипендии на чуждестранни граждани за обучение в Училището за публична политика и управление към Корейския институт за развитие. Подаването на пълния пакет от документи става до 20 март. За повече информация можете да се обърнете и към Посолството на Република Корея в България.

Посолството на САЩ в България обявява конкурс за участие в Международния летен космически лагер на НАСА в Хънтсвил, Алабама. Кандидатстването става чрез мотивационно писмо до 500 символа, което трябва да бъде изпратено до 15 март. Повече ще научите на сайта на Посолството.

Професионалисти и студенти по дизайн и архитектура могат да се включат в седмото издание на международния конкурс Jumpthegap, създаден от компанията за обзавеждане за баня Roca и Барселона дизайн център. Крайният срок за регистриране на проектите е 15 март, а повече за условията на конкурса ще намерите на официалния му сайт.

Конкурс за есе за ученици от 12 клас на тема "Аз и моят съсед – какво ни разделя и какво ни събира?" организира катедра "Етнология" към Философско-исторически факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Материалите се изпращат не по-късно от 15 март 2017 г. на електроннния адрес: pu-konkurs@uni- plovdiv.net. Повече информация ще откриете тук.

Центърът за отворено обучение към Световната банка организира онлайн курс по гражданско ангажиране. Началото е на 15 март. За да се запишете, е необходимо да се регистрирате в онлайн платформата.

Онлайн порталът за работа JobTiger ще проведе поредното издание на форума "Национални дни на кариерата" в седем града в България. Можете да посетите форума на 14 и 15 март в София, на 20 март във Варна. на 22 март в Русе, на 27 март в Свищов, на 29 март във Велико Търново, на 3 април в Бургас и на 5 април в Пловдив. Пълната програма ще намерите на официалния сайт на инициативата.

Наближава второто издание на конференцията Design WeekEnd, насочена към начинаещи дизайнери, фотографи и хора с интерес в сферата. Събитието ще се проведе от 17 до 19 март, в трейнинг център и шоурум на "Идеал Стандарт - Видима" в Севлиево. Регистрацията става на сайта на конференцията.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly