С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (20-26 март)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[pexels] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове
BMW Group набира стажанти за отделите "Продажби" и "Следпродажбено обслужване". Те трябва да са завършили бакалавърска степен в областта на икономиката, да са на възраст до 29 години, да нямат предишен професионален опит по специалността и да владеят отлично английски език. Продължителността на програмата е 12 месеца и ще се осъществява на пълно работно време. Можете да кандидатствате на този и този линк, където ще намерите и повече информация за условията.
"Мобилтел" стартира новото издание на стажантската си програма. Темата на проекта е "Експедиция Мтел" и в него могат да се включат студенти от всички български университети. Професионалните области, за които може да се кандидатства, са информационни технологии, телекомуникации, човешки ресурси, маркетинг, финанси, право, администрация и обслужване на клиенти, както и корпоративни комуникации. Разгледайте свободните позиции в секцията "Обяви за работа" на Karieri.bg и кандидатствайте до 6 май.
KPMG обявява кампания за набиране на стажанти. Областите, в които може да се кандидатства, са Audit, Tax и Advisory. В стажантската програма могат да участват студенти, които са записали последна година в специалности "Финанси", "Счетоводство" или такива с бизнес насоченост. Отличното владеене на английски език и компютърната грамотност са задължителни. Работата ще се осъществява в офисите в София и във Варна. Разгледайте възможностите тук.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Проектът "1000 стипендии" ще награди най-добрите есета на ученици от 6 до 11 клас, като за първи път ще могат да се включат и бежанци. Творбите трябва да са в някоя от следните предметни области: математика, информатика и IT, физика и астрономия, биология, химия, литература, езикознание, история, география и икономика, философия, психология, изобразително изкуство, музика, театър или фотография. Конкурсът се провежда в два етапа: разглеждане на кандидатурата и преценка на есето от двама проверяващи; интервю с класираните след първи кръг. Стипендиите за победителите са няколко вида, като включват материални и парични награди. Децата бежанци, които решат да кандидатстват за стипендия, могат да се обърнат и към Съвета на жените бежанки в България, които ще съдействат с разяснения и превод, ако е необходимо. Крайният срок за изпращане на есетата е 18 април, а пълните условия ще намерите на официалната страница.
Британският BPP University отпуска стипендии за летните си обучения по право. Лятното училище включва два модула с практическа насоченост - Въведение в международното бизнес право (3-14 юли) и Въведение в гражданското и наказателното право (17-28 юли). Кандидатите трябва да са студенти по право и да владеят английски език на ориентировъчно ниво IELTS 6, но не се изисква представяне на сертификат. Стипендиите са под формата на регистрационна такса с общ размер 2400 британски паунда (по 1200 британски паунда за всеки модул). Участниците поемат единствено настаняването си и режийните разходи, като ще получат съвети и препоръки от специалния отдел Настаняване. За стипендиантската програма се кандидатства чрез онлайн формуляр, като крайният срок е 14 април. Повече информация за лятното училище по право можете да намерите тук. За повече детайли и консултация за участие в стипендиантския конкурс може да се свържете и с официалния представител на университета за България - MDV Professional Education.

Конкурси

Конкурсът по космически науки Odysseus II за ученици и студенти от цяла Европа ще награди най-добрите младежки изследвания и проекти в областта. Надпреварата ще се проведе в няколко етапа - на национално, регионално и международно ниво, както и в три отделни възрастови категории: Skywalkers - възраст 7-13 г. (основни училища); Pioneers - възраст 14-19 г. (средни училища); Explorers - възраст 17-22 г. (университети). Всички състезатели или отбори трябва да подадат едно оригинално изображение или проект в областта на космическата наука, базирани на темите и предизвикателствата, определени за тяхната възрастова група. За победителите на национално ниво, които ще се състезават в регионалните етапи и международния финал, програмата покрива разходите за придвижване и настаняване. Наградите включват iPad-и, телескопи, пътувания, платени стажове в ESA (Европейската космическа агенция) и екскурзии до космическия център в Гвиана, Южна Америка. Крайният срок за регистрация на проектите е 31 март, а пълна информация за условията на проекта ще намерите на официалния сайт.

Telus International Europe организира конкурс за есе, написано на френски или немски език, за млади хора, на възраст между 18 и 30 години на тема "Човекът, на когото се възхищавам". Максималният обем на творбите трябва да е до три печатни страници, шрифт Times New Roman, размер на шрифта 12 пункта. Всеки автор може да участва само с едно есе, независимо от езика. Най-добрите три есета ще бъдат отличени с парични награди: 500 лв. за първо място, 300 лв. за второ, и 200 лв. за трето място. Официално награждаване ще се проведе на 17 април 2017 г. Конкурсните работи трябва да се изпратят до 1 април на essay@telusinternational.com. До 10 април предадените творби ще бъдат оценени, а на 13 април ще бъдат обявени победителите.

Консултантската компания "Ърнст и Янг България" търси хората с най-интересна и убедителна визия за бъдещата си работа с конкурса "Работното място на моите мечти". За целта участниците трябва да разкажат за каква работа мечтаят, към каква професия са се насочили, какво ги вълнува, какви са мечтаните колеги, начинът на работа, мястото, работното време и т.н. Текстовете трябва да са до 200 думи, като към тях може да има снимка или видео до 2 минути. Основен критерий за оценяване на материалите ще бъде креативност и цялостност при представяне на мечтаната работа. Сред наградите са смарт часовници и очила за виртуална реалност. Крайният срок за участие е 3 април, като за целта е необходимо да се попълни онлайн формуляр. Победителите ще бъдат обявени на 10 април, а повече за конкурса ще намерите на този линк.

Обучения

Академията за личностно и бизнес развитие Training Academy кани HR специалисти и IT мениджъри на безплатната лекция "Как да задържим и мотивираме своите IT таланти". Участниците в обучението: ще се запознаят с реални казуси от практиката, показващи добрите, лошите и отличните практики за мотивация на служителите; ще разберат повече за ефективната комуникация и различните типове хора; ще научат техники за обучение и развитие на екипа. Водещ на обучението ще бъде Вергиния Къшева, маркетинг и бизнес консултант, лектор по продажби, маркетинг и мениджмънт, управител на маркетингова агенция, основател на CourseLab. Специален гост-лектор ще е Гергана Ганчева, HR Consulting Manager в Aon Hewitt. Своите въпроси по темата можете да им зададете лично на 22 март, от 19:00 ч., в Софтуерния университет. Можете да запазите своето място в залата на този линк.

"Академията на Телерик" ще проведе открит семинар за разработка на мобилни приложения за Android с ReactiveX. Събитието "Асинхронно програмиране в Android с ReactiveX" е подходящо за софтуерни разработчици с базов опит в създаването на приложения с Android. Лектор ще бъде Дончо Минков, старши технологичен трейнър в "Академията на Телерик" с дългогодишен опит в сферата на софтуерното инженерство и IT обученията. Обучението е практически насочено и ще се фокусира върху демонстрации на писане на код на живо. То е част от серията семинари Telerik Academy Plus, която е отворена за външна аудитория. Желаещите могат да заповядат на 23 март, от 18:30 ч., в обучителния център на Академията. Необходима е предварителна регистрация тук.

Софтуерният университет организира безплатен семинар на тема Cloud Computing. В рамките на събитието ще бъдат коментирани следните теми: какво е Cloud computing; концепции, технологии и бизнес нареждания; облачни характеристики; модели на Cloud услуги (Saas, Paas, IaaS); слоеве на Cloud услуги; предимства и недостатъци. Лектор ще бъде Димитър Димитров, телекомуникационен инженер с повече от десет години опит в разработката на системи за управление на големи масиви от данни, потребители и трафик, основател на AttractSoft GmbH, компания за софтуерни услуги и продукти в областта на облачните технологии. Неговият коментар по темите можете да чуете на 27 март, от 19:00 ч., в зала Creative+Experience на СофтУни, след като се запишете за участие тук.

Започна записването за IT академията на технологичната компания SoftServe. Темата на безплатния тримесечен курс ще бъде насочена към JavaScript и по-конкретно технологиите React и Angular. Обучението стартира на 10 април, а занятията ще се провеждат вечер два пъти седмично. Подходяща е за кандидати с основни познания по информатика и информационни технологии. При успешно завършване на академията най-добрите курсисти имат възможност за платен стаж в компанията с продължителност 4 месеца на пълен работен ден. След този период и при добро представяне, стажантът може да започне работа на постоянен договор на позиция "Младши специалист". Подаването на документи за участие е до 31 март.

Инвестиционният посредник "Елана трейдинг" ще излъчи безплатно онлайн семинар на тема "Инвестиции в български акции: Резултати, перспективи и стратегии". Събитието ще представи анализ на годишните финансови резултати на компаниите на Българска фондова борса (БФБ), какво движи и ще движи пазара, както и какви инвестиционни стратегии са подходящи за дългосрочни инвеститори и спекуланти. Главният инвестиционен консултант на компанията, Цветослав Цачев ще коментира какви резултати са отчели ликвидните компании на БФБ, как са реагирали акциите им през 2016 г. и какво може да се очаква тази година. Участието в семинара на 21 март от 18:30 ч. е безплатно, необходима е само онлайн регистрация.

Три уебинара ще разкрият практически приложими коучинг и лидерски инструменти. Водещи на събитията ще бъдат създателите на коучинг методологията Power Coaching with Mind-Kinetics - Бетска Кей-Бър и Джон Бър. На живо от Канада те ще предизвикат българската публика да мисли и действа от позицията на силния и иновативен лидер. Темата на първия уебинар е Be a star leader и е насочен към мениджъри, директори "Човешки ресурси", обучители или лидери. Той ще се проведе на 21 март, от 19:00 ч., като е необходимо предварително да се запишете а участие тук.

Събития


Наближава третото издание на кариерния форум "Професии на бъдещето", инициатива на "Джуниър ачийвмънт България", на която "Кариери" е медиен партньор. Тази година фокус на събитието са професиите във финансово-счетоводния сектор и какви възможности за развитие предлагат за младите хора в идните години. Ще бъде обърнато внимание също и на технологиите, които навлизат в тази индустрия. Специален HR панел ще бъде посветен на въпроса за синдрома на прегарянето и справянето с него. Ще има и два дискусионни панела, в които изявени специалисти ще обсъдят бъдещето на професиите в сферата на "традиционните" и дигиталните финанси и кои са стъпките към кариерния успех на водещите финансисти. Събитието ще се състои на 29 март, в Иновационен форум "Джон Атанасов", в София тех парк. Младежи от 17 до 24 години могат да се запишат на този линк, където могат да намерят и пълната програма.

От 20 март на моста на НДК стартира пътуващата изложба "За инженерството в България". Проектът е инициатива към Младежкия инженерен форум "Аз, инженерът", който се организира за четвърта поредна година от "Интер експо център" и фондация "Мечти в действие". В рамките на изложбата, която продължава до 3-ти април, ще можете да се запознаете отблизо с над 40 млади вдъхновители - университетски преподаватели, предприемачи, авиационни инженери, математици, химици, студенти и президенти на компании, техните каузи и начини да променят света от България. Впоследствие изложбата ще бъде преместена в "Интер експо център" за откриването на кариерното изложение "Аз, инженерът" на 6 април. След него ще може да бъде видяна в Техническия университет и "Музейко", както и в училища и университети, проявили желание да бъдат неин домакин.
Вече е отворена и предварителната регистрация за форума "Аз, инженерът", който тази година е на тема "Инженерство в действие". "Кариери" е медиен партньор и на двата проекта и през следващите няколко седмици активно ще говорим на тема кариера в областта на IT и инженерните науки. Посетете и щанда ни на форума "Аз, инженерът", за да получите своето безплатно копие от кариерния пътеводител "Моята кариера 2017: Непознатите IT и инженерни професии".

Предстоят три "Панаира на компаниите" като част от инициативата на студентска организация AIESEC, "Бизнесът в действие 2017", на която "Кариери" е медиен партньор. Фирмите участници в кариерния форум ще представят свои информационни щандове пред студентите в Университета за национално и световно стопанство на 20 март, в Технически университет - София на 22 март и в Софийски университет на 27 март. Ще се проведат и няколко допълнителни лекции, първата от които ще е на тема "Sales for Teach Companies with Out2Bound". Лектори ще бъдат Борис Георгиев и Димитър Митков, отговарящи за продажбите в българската компания Out2Bound, специализирана в намирането на nearshore и offshore партньори на своите клиенти. Те ще споделят своя опит по темата на 22 март, от 18:30 ч. в Технически университет - София. Регистрацията за събитието е отворена на този линк. Повече за форума ще научите на официалния сайт.

Италианският технически университет Politecnico di Milano кани всички архитекти, дизайнери, инженери и заинтересовани лица на информационни срещи, на които ще представи своите програми. Събитието ще запознае участниците със съдържанието на учебните програми, възможностите и условията за получаване на стипендии, перспективите за кариерно развитие. Присъстващите ще научат повече и за процедурата по кандидатстване, както и за метода на обучение и допълнителните услуги, които предлага университетът. Срещите ще се състоят на 22 март, от 18:30 ч., в хотел "Маринела", София, както и на 23 март, от 18:30 ч., в хотел "Голдън тюлип", Варна. Присъствието на събитието е безплатно с предварителна регистрация на този линк.

За четвърти път betahaus ще бъде домакин на кариерния форум Startup Job Fair, който ще срещне стартиращи компании с техните потенциални бъдещи служители. Основна тема на това издание на инициативата ще е The Future of Getting a Job, като част от програмата през деня ще включва презентации на компании, които ще представят някои от новите и по-ефективни методи за кандидатстване за работа и размяна на контакти. Събитието ще търси хората, които да допринесат за реализирането на идеите, иновационните проекти и цялостното развитие на стартъпи, които имат висок потенциал за растеж, изграждат изцяло нов продукт или услуга с цел да разрешат съществуващ проблем по иновативен начин и са създадени и натрупали опит в последните пет години. До момента в startup job fair vol.4 са заявили участие компании като Uber, TriplePro, Dronamics, TaxiMe, Melissa Climate, Transmetrics, Virtual Open System, Escreo. Можете да се регистрирате за безплатно участие на събитието на 25 март тук.

Събитието "NetProject: Дигитална трансформация за бизнеса" ще представи пред студенти актуалната тема за дигитална трансформация и колко важно е явлението за бъдещето на съвременните компании. Водещи специалисти от страната ще говорят за използване на дигитални технологии за оптимизиране на процеси, подобряване на потребителското преживяване. Лекции по темата ще представят Димитър Димитров от Erp.bg и Анастас Шопов от Team Vision Bulgaria. Студентите ще се запознаят и с иновативния партньорски модел NetProject, който дава възможност за развитие в три направления - за внедрители и дилъри на системите за управление на бизнеса на Erp.bg, както и за външни разработчици на приложения за българската платформа EnterpriseOne. Домакин на събитието на 29 март, от 10:30 ч. ще е Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Можете да се регистрирате за участие на този линк.

Предстои заключителна конференция, която ще събере на едно място предприемачи, обучители, финансови и държавни институции като част от проекта "Рестарт - втори шанс за предприемачи". Той е насочен към предлагане на подкрепа за всеки, който иска да се поучи от предишния си опит в предприемачеството и да развие нови бизнес инициативи. Партньори по проекта са обучителни организации и организации за подкрепа на бизнеса от Ирландия, Германия, Холандия, Испания и Фондация "Европерспективи" от България. По време на събитието няколко български предприемачи, които са преминавали през провали в техния бизнес, ще споделят своя опит и защо вярват, че провалите по пътя са знаци, че скоро ще стигнат до успеха. Мястото на събитието ще е Информационен център на Европейския съюз (София, ул. "Г.С. Раковски" 124), а времето - 29 март, 13:30 ч. Повече ще намерите на официалния сайт на проекта.

За шеста поредна година конференцията по предприемачество StartUP Conference, организирана от StartUP@Blagoevgrad, ще събере инвеститори, предприемачи и студенти от цялата страна. Лекции и презентации ще представят възможностите за разработване и усъвършенстване на идеи, свързани с предприемачеството. Лекторите ще представят своите компании, ще споделят опита си в успешното осъществяване на собствен бизнес и ще насочат младите предприемачи. Участниците ще могат да се включат и в интерактивни уъркшопи, където под насоките на професионалисти,ю ще упражнят практически трикове за създаване и промотиране на бизнес идеи. Ежегодният форум ще се проведе на 25 и 26 март в Студентски център "Америка за България" в Благоевград. Повече за програмата ще намерите на официалния сайт.

За седми пореден път специализираният консултант за образование в Холандия Unify ще срещне български ученици и студенти с 10 от най-добрите холандски университети. В рамките на изложението "Дни на образованието в Холандия" присъстващите ще имат възможност да се запознаят с представители на университетите, както и с техни бивши възпитаници, които да споделят от първа ръка за своя опит. Подготвени са и презентации, които ще представят методите на преподаване в страната. Насоки относно кандидатстването ще бъдат предоставени от консултантите на агенцията, които също са завършили висшето си образование в Холандия. Специални гости на изложението ще са представители на Посолството на Холандия в България. Събитието ще се проведе на 24 март, от 14:00 ч., в Sofia Event Center, София, както и на 25 март, от 10:00 ч., в "Графит галерия хотел", Варна. Предварителната регистрация е задължителна.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Европейският съюз (ЕС) търси стажанти за работа в администрацията на европейския омбудсман в сферите публична администрация, право и уеб разработване. Кандидатстването е до 31 март, а всички условия ще намерите тук, тук и тук.

Националната стипендиантска програма "За жените в науката" България, създадена в рамките на международното партньорство между L'Oréal и ЮНЕСКО, набира кандидатури за 2017 г. Крайният срок за подаване на пълния пакет от документи е 31 март.

Естония отпуска държавни стипендии за обучение на чуждестранни студенти, изследователи и преподаватели за краткосрочни обучителни програми в страната. Крайният срок за кандидатстване е 22 март, а необходимите документи ще намерите на този линк.

Институт "Монтесори България" стартира своята стипендиантска програма за учители в началното образование за участие в "AMI Семинар: Монтесори училищно образование 6-12". Документите се приемат на office@imontessori.bg до 31 март. Семинарът ще се проведе на 12 и 13 май, повече за него ще научите на сайта на Института.

Представителството на Европейската комисия в България кани български граждани до 29 години да се включат в конкурса за студентско есе на тема "България в Европейския съюз: десет години по-късно". Можете да кандидатствате до 22 март, след като попълните електронния формуляр за участие.

Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) започна набирането на кандидатури за седмото издание на ежегодния конкурс BAPRA Bright Awards. Заявки за участие ще се приемат през онлайн платформата на конкурса до 24 март.

Кулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът "Домино" за дуално образование обявяват конкурса "Аз готвя най-добре". Кандидатстването става чрез изпращане на есе на тема "Удоволствието да готвиш за другите" между 300 и 500 думи на culinarycompetition@swisseducation.com. Срокът е до 6 април. Повече информация - на Facebook страницата на "Домино".

"Заедно в час" набира училища партньори в 13 области на България, в които да започне работа новият випуск учители по програмата от септември 2017 г. До 10 април на сайта на "Заедно в час" училищата в областите Враца, Велико Търново, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Сливен, София град, София област и Стара Загора могат да подават своите заявки за учители по програмата.

ERP Academy ще проведе поредната си безплатна образователна лекция, насочена към студенти с интереси в сферата на бизнес софтуера и информационните технологии. Лекцията ще бъде на 22 март, в Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов. Подробности ще намерите на официалния сайт на Академията.

Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly