С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10-16 април)

Селекция от актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии тази седмица
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Остава по-малко от месец до крайния срок за кандидатстване по програма "Заедно в час". Инициативата търси нови хора, които да станат учители от септември 2017 г. За кандидатстване не е нужен опит като учител, нито предварително придобита професионална квалификация. Задължителни са само завършена бакалавърска степен и нагласа, че всяко дете заслужава равен достъп до качествено образование. Като част от програмата участниците ще могат да допринесат за положителна промяна в образованието, докато развиват и усъвършенстват собствените си умения. Преди началото на учебната година всеки участник преминава през интензивно лятно обучение, което го подготвя за работата в училище. По време на двете години, през които ще преподават като част от програмата, участниците получават месечен финансов стимул в размер на 500 лв. като допълнение към заплатата от училище. Кандидатури се приемат до 1 май на сайта на организацията.
"Мобилтел" търси стажанти. Професионалните области, за които може да се кандидатства, са информационни технологии, телекомуникации, човешки ресурси, маркетинг, финанси, право, администрация и обслужване на клиенти, както и корпоративни комуникации. Разгледайте свободните позиции в секцията "Обяви за работа" на Karieri.bg и кандидатствайте до 6 май.
Консултантската компания Deloitte обявява кампания за набиране на млади специалисти. Областите, в които може да се кандидатства, са Audit и Tax. Отличното владеене на английски и български език, както и компютърната грамотност са задължителни изисквания. Предимство ще са умения за анализи и изготвяне на проучване. Заетостта на одобрените кандидати ще е на пълен работен ден. Можете да намерите подробности на този линк.
Още предложения за стажове може да намерите в секция "Стажантски програми" на Karieri.bg.
А ако сте представител на компания, която търси стажанти, можете да публикувате информация тук.

Стипендии

Проект n-vestigate на германската медийна агенция n-ost ще подпомогне разследващи журналисти от Източна Европа със стипендии до 2500 евро, правна помощ и участие в работилници. Целта на инициативата е да се създаде международна мрежа за сътрудничество. Могат да кандидатстват както отделни личности, така и екипи, които да предложат идея за международно разследване, като темите трябва да засягат по някакъв начин държавите Армения, Грузия, Молдова или Украйна. С предимство ще са теми с фокус върху околната среда. Има изискване журналистите да владеят руски или английски език. Крайният срок за попълване на онлайн формуляра за кандидатстване е 16 април. Повече информация можете да намерите на сайта на n-ost.

Националната стипендиантска програма "За жените в науката" на L'Oréal и ЮНЕСКО удължава срока за кандидатстване до 30 април. Годишни стипендии в размер от 5 хил. евро ще се връчат на 3 жени учени от България с цел реализиране на значителни научни изследвания в областта на естествените науки в страната. Могат да кандидатстват жени до 35-годишна възраст, записали или завършили докторантска или пост-докторантска степен. Стипендиантите трябва да реализират своето научно изследване за период от 1 година в съответствие с представения проект и да продължат да провеждат изследвания в научните институции в България през този период. Кандидатките могат да изпратят своите документи за участие по електронен път на имейл: stanislava.nishkova@mfa.bg.
Британският BPP University отпуска стипендии за летните си обучения по право. Лятното училище включва два модула с практическа насоченост - Въведение в международното бизнес право (3-14 юли) и Въведение в гражданското и наказателното право (17-28 юли). Кандидатите трябва да са студенти по право и да владеят английски език на ориентировъчно ниво IELTS 6, но не се изисква представяне на сертификат. Стипендиите са под формата на регистрационна такса с общ размер 2400 британски паунда (по 1200 британски паунда за всеки модул). Участниците поемат единствено настаняването си и режийните разходи, като ще получат съвети и препоръки от специалния отдел Настаняване. За стипендиантската програма се кандидатства чрез онлайн формуляр, като крайният срок е 14 април. Повече информация за лятното училище по право можете да намерите тук. За повече детайли и консултация за участие в стипендиантския конкурс може да се свържете и с официалния представител на университета за България - MDV Professional Education.

Конкурси

Отворена е регистрацията за националното състезание "Социални иновации", организирано от "Джуниър ачийвмънт България" с подкрепата на "NN България". Надпреварата поставя ученици в гимназиален етап на обучение пред предизвикателството да развият иновативна бизнес концепция, която е насочена към социален проблем или нужда. Инициативата развива практическите умения на младите хора, като им предоставя предприемаческата експертиза, необходима за стартирането на успешна кариера, и ги среща с представители на бизнеса. Най-добрите 20 отбора (2-4 ученици) във всяка страна се свързват с бизнес доброволци, които да ги наставляват. Отборът, спечелил първо място, и неговият преподавател ще бъдат наградени с 5 таблета, както и ще получат правото да представят България на световно ниво. Отборите на второ и трето място и техните ръководители ще получат ваучери за пазаруване с различна стойност. Крайният срок за регистрация е 18 април.

"Джуниър ачийвмънт България" организира конкурс за създаване на търговска марка "Брандико" с подкрепата на Министерството на икономиката. Изискванията за участие са: да сте част от тренировъчно предприятие; да измислите и изградите своя търговска марка - име, лого, цветове, както и всичко, което според вас би отличило марката от конкурентите на пазара. Критериите за оценка са: коректно попълнено заявление за регистрация на марката; предложенията за марка да бъдат авторски, да не копират или напомнят съществуващи решения; презентация - защита на концепцията за марка пред жури по време на изложенията; дизайнът да бъде четлив във всякакви размери; лого дизайнът да отговаря на посочените изисквания. Крайният срок за изпращане на попълнено заявление на имейл адрес: viktoria.radeva@jabulgaria.org е 19 април. Повече за условията на конкурса ще намерите тук.

В рамките на третото издание на "Месец на театъра" ще се проведе конкурс за есе на тема "Ролята на зрителя в театъра днес", създаден от екипа на LoveTheater.bg. Темата на есето е свързана с главната идея на тазгодишното издание на кампанията за създаване на Кодекс на театралния зрител. Театрите, които са част от кампанията, са театър "Българска Армия", театър "София", МГТ "Зад канала", Младежки театър "Николай Бинев" и Народен театър "Иван Вазов". Голямата награда за първото място е едномесечно посещение на един от актьорските курсове на UpGrade U. Трите най-добри творби, избрани от журито, ще бъдат публикувани в LoveTheater.bg и авторите им ще имат възможност да направят обиколки из театрите партньори. Желаещите да се включат могат да изпращат своите текстове до 23 април на имейл: konkurs@lovetheater.bg.

Обучения
EY Bulgaria и Кариери организират безплатен уебинар на тема "Новите правила за командироване в чужбина". В рамките на онлайн събитието ще говорим за промените в Кодекса на труда и изцяло новата Наредба за командировките, които бяха въведени през януари 2017 г. и които преуредиха правлата за командироване в чужбина. По-конкретно те засегнаха режима за командироване при предоставяне на услуги в рамките на една корпоративна група. Наредбата вече е в сила, но въпросителните относно приложението й са много. Отговори на най-важните от тях ще можете да получите по време на специализирания уебинар от лекторите Таня Стивасарева - адвокат и мениджър в EY Bulgaria, и Невена Ковачева, старши мениджър в EY Bulgaria, лидер на отдел "Човешки капитал и глобална мобилност" за България, Македония, Албания и Косово. Интерактивната лекция ще се проведе на 25 април от 10.30 ч., а задължителната регистрация за достъп можете да направите тук. Повече информация ще намерите на сайта на "Кариери".

В края на април започва безплатен курс на Софтуерния университет - "Основи на програмирането на C#". Обучението е подходящо за напълно начинаещи, като дава начални умения по програмиране с езика C#, необходими за всички технологични специалности в СофтУни. Участниците в курса ще натрупат знания по: работа с различни типове данни; условни конструкции и цикли; създаване на конзолни приложения; работа със среда за разработка (IDE); използване на различни оператори и изрази. Курсът завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на СофтУни. Можете да изберете между онлайн и присъствена форма на обучение. Обучението стартира на 22 април и ще продължи 2 месецa, като занятията ще се провеждат всяка събота. Можете да кандидатствате на сайта на университета.

Младежки дом - Пазарджик и сдружение "Седем" канят педагозите от училищата в Пазарджик и региона на безплатно обучение в рамките на европейския проект CinEd. По време на обучението ще бъде представена онлайн платформата на програмата CinEd. Участниците ще се запознаят с начина й на функциониране, с колекцията от европейски филми, които тя предлага, с педагогическите материали, придружаващи всеки един от филмите. Всички тези елементи ще послужат за практикуване на неформално кинообразование сред деца и младежи от учители, професионалисти в областта на киното и културата, културни медиатори и др. Обучението ще бъде проведено от проф. Мая Димитрова, експерт от екипа на "Синед България", ръководител на катедра "Kинознание и драматургия" към НАТФИЗ, член на сектор "Екранни изкуства" в БАН към Института за изследване на изкуствата. Събитието ще се проведе на 12 април, в Младежки дом - Пазарджик (ул. "Екзарх Йосиф" 6). Информация за програмата и записването ще намерите на този линк.

CEED България в партньорство с Швейцарския институт за предприемачество започва обучения за български компании, активни предприемачи и неправителствени организации. В рамките на месец април ще бъдат организирани 6 двудневни практически обучения във Варна, Бургас, Пловдив, София, Велико Търново и Враца, като основният им фокус ще е върху бизнес развитието и корпоративната социална отговорност (CSR). Програмата е разработена от швейцарски експерти, а с помощта на ментори всеки един от участниците ще работи върху бизнес модела на своята компания. В края на втория ден те ще представят своите идеи и жури ще избере тези от тях, които имат най-голям потенциал за развитие. Проектът продължава в края на месец май в София, когато на специално организиран "CSR Demo Day" избраните участници ще презентират идеите си пред инвеститори, представители на бизнеса и експерти, където ще бъдат обявени най-добрите проекти. Победителите ще спечелят пътуване до Швейцария за обмен на опит. Обученията ще се проведат от 18 до 30 април. За записване и подробна информация можете да посетите сайта на инициативата.

Фондация "Каузи" организира безплатно обучение на тема "Младежко лидерство. Изграждане на умения". То е насочено към участници от неформални младежки общности, неправителствени, студентски, ученически организации и всички, които се чувстват "призвани" да водят последователи и са на възраст между 15 и 29 години. В програмата на събитието е предвидена и дискусия за лидерството "по принцип", по време на която ще бъдат коментирани въпросите защо младежкото лидерство е по-специфично и кой е младежки лидер. Обучението ще се проведе в младежки информационно-консултантски център "Каузи" в 90 СОУ. За да присъствате, е достатъчно да заявите участие с три имена и възраст на имейл: fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация - на този линк.

Фондация "Четиридесет и две" предлага безплатни онлайн обучения за провеждане на уебинари, които ще се състоят през април и май. Основните теми ще са "Силата на уебинарите", "Полезни онлайн инструменти за планиране и споделяне на информация в обучението за възрастни" и "Как да създадем вдъхновяваща и интерактивна обучителна презентация за възрастни". Те са отворени за представители на НПО или/и представители на фирми и организации, които предоставят обучения (под каквато и да е форма) на лица над 18 годишна възраст. Инициативата се реализира по проект "Promoting webinar-based education in Southeast Europe". Уебинарите ще се проведат между 20 април и 31 май. За да се запишете, е необходимо да попълните онлайн формуляр.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.

Събития

Нов български университет (НБУ) ще бъде домакин на информационно събитие на тема "Да превеждаме в Еврокомисията - мисията възможна!", организирано от Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България. Участниците ще научат повече за възможностите за работа и стажове в ЕК, свързани с преводаческа дейност. Събитието е подходящо както за филолози, така и за специалисти в различни области с добри познания по чужд език и се организира във връзка с настоящия конкурс за преводачи в ЕК. Повече информация по темата от личен опит ще сподели Десислава Кръстева, преводач в ЕК, представител на генерална дирекция ,,Писмени преводи". Студенти, преподаватели и гости на университета могат да заповядат на 20 април, от 14:40 ч., в зала 310 в Първи корпус на университета. Повече информация ще намерите на Facebook събитието, както и на сайта на НБУ. Подробна информация за различните възможности за реализация в европейските институции можете да намерите и на специалната платформа на "Кариери" - "Кариера в ЕС", която е част от инициативата "Месец на кариерните възможности в ЕС" - проект на "Кариери" и Представителството на ЕК за България.

За трета поредна година ще се проведе кариерен форум за български студенти и професионалисти във Франкфурт, организиран от сдружение BG Career Fairs с медийното партньорство на "Кариери". Изложителите ще варират от големи световни имена до утвърдени български компании; от технологични и софтуерни гиганти до стартъпи с разнообразен фокус. Сред тях са TESY, VMWare, Sutherland, Lidl Bulgaria, Liebherr, Festo, Witte Automotive, EVN, "Заедно в час" и др. Тази година в програмата на кариерното изложение е и пилотното издание на BG Careers Fair Talks, където проектният мениджър на "Дарик радио" Деница Соколова ще разкаже за инициативата "40 до 40" и за няколко вдъхновяващи истории на българи, решили да се завърнат и да продължат кариерното си развитие в родината. Събитието ще се проведе на 22 април, в хотел The Westin Grand Frankfurt, като е достъпно за всеки с регистрация на сайта, където можете да качите свое CV, както и да разгледате позиции, които предлагат изложителите и партньорите.

Наближава 14-тото поредно издание на кариерния форум "Бизнес в действие", организиран от студентската организация AIESEC с медийното партньорство на "Кариери". Първият ден от програмата на събитието ще е посветен на лекции и дискусии в следните направления: предприемaчество, човешки ресурси, IT, маркетинг и култура и образование. По време на втория ден студентите ще имат възможност да се докоснат до реалната работна атмосфера в партниращите компании, сред които: Catro, DHL, EY, FiBank, PwC и Coca-Cola Hellenic Bottling Company. Участниците ще влязат в техните офиси и ще решават специално подготвени за събитието казуси. Най-добре справилите се ще бъдат наградени по време на третия заключителен ден от събитието. Форумът ще се проведе на 21, 22 и 23 април в "Интер експо център", а регистрацията вече е отворена на официалния сайт.

Компютърна академия IT Step ще проведе отворено информационно събитие на тема "Студент за един ден. В света на дизайна." То е насочено към всички с интереси в света на дизайна, които търсят възможности за реализация в тази област, но не знаят откъде да започнат. Участниците в събитието ще могат да влязат в ролята на студент по "Компютърна графика и дизайн" в академията. Програмата на събитието ще запознае присъстващите с: възможността да изпробват креативността си, рисувайки на "магическа" хартия; ролята на дизайна в модерния свят и тайните зад някои впечатляващи манипулации във Photoshop; реално занятие на академията и процеса на обучение, представен от студенти и преподаватели; предимствата и възможностите на професията дизайнер и успешните истории на дизайнери, започнали от IT STEP. Повече по темата можете да научите на място в академията (София, бул. "Александър Стамболийски" 55) на 11 април, от 19:00 ч., след като предварително се запишете на сайта й.

Академията IT Step организира още едно информационно събитие тази седмица, което ще е на тема "Защо C(и) Програмист? Студент по програмиране за един ден.". Участниците ще разберат на практика какво е да учиш програмиране, с какво се занимават програмистите и как да стартират развитието си в сферата. Програмата на събитието включва: запознаване с основните понятия в разработката на софтуер; работилница за писане на програми; информация за езика С - защо е важен, къде се използва, защо се търси и защо е най-подходящият за начинаещи в сферата на програмирането; презентация как програмирането променя света и какви са "супер силите" на програмистите; представяне на възможностите за развитие в сферата на разработката на софтуер, както и кои са трудностите и удоволствията да "кодиш". Своите въпроси към преподаватели и студенти в академията можете да зададете лично на 12 април, от 19:00 ч., в IT Step, като е необходимо първо да се регистрирате за участие в събитието на сайта.

Асоциация на обединените европейски студенти (AEGEE-Sofia) ще представи своите идеи, дейности и най-нови проекти пред български студенти по време на открито информационно събитие. Присъстващите ще се запознаят с различни възможности за пътуване - културни и учебни обмени, за обучение и за трупане на опит в областта на европейските политики, които са насочени към младежи на възраст до 35 г. Организаторите ще разкажат повече и за своята програма Summer University и за местата, на които можете да прекарате лятото, трупайки знания и опит в конкретна насока. Презентацията ще се състои на 12 април, от 18:00 ч., в зала 300 в блок 4, във Философски факултет на Софийски университет. Подробности ще намерите на Facebook страницата на събитието.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Държавната администрация търси над 1200 студенти за летните си стажантски програми в 43 професионални направления. Крайният срок за кандидатстване е 23 април. Подробна информация ще намерите на официалната платформа на инициативата.

Mastercard обявява ученически конкурс за есе на тема "Дигитализацията и аз. Как технологиите помагат в ежедневието?" със съдействието на "Джуниър ачийвмънт България". За да участват в конкурса, учениците трябва да изпратят текст с обем до 2 страници до 11 април на адрес: ja.bulgaria@jabulgaria.org. С пълните условия можете да се запознаете на официалната интернет страница на JA България.

Фондация "Еврика" набира кандидатури за осмия международен конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници". Крайният срок за подаване на творбите е 12 април, а пълните условия ще намерите на този сайт.

Младежи без опит могат да станат изпълнителен директор на "Адеко" за един месец чрез участие в четвъртото издание на програмата "CEO за един месец". За да участват, желаещите трябва да кандидатстват през сайта на инициативата до 16 април.

"Клъстер Варна бизнес консулт" стартира набирането на кандидатури за второто издание на конкурса From my idea to my first project (от англ. - "От моята идея до моя първи проект"). Крайният срок за записване е 15 април.

Българско училище за политика "Димитър Паница" организира конкурс на тема "Това е моята Европа" за любители на фотографията на възраст между 16 и 29 години. Крайният срок за участие е 16 април.

Випуск "Жак Делор" от специалност "Европеистика" към Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира конкурс на тема "#JeSuisЕвропа" за есе, разказ или карикатура. Крайният срок за изпращане на работите на адрес: jd.conference2017@gmail.com е 15 април. Повече информация ще намерите на Facebook страницата на проекта.

Учениците от Клуба по кариерно ориентиране към СУ "Отец Паисий" в Самоков организират безплатен кариерен форум за ученици от цялата страна. Програмата на форума "Избери пътя си" започва в 10 ч., на 22 април, в сградата на училището. Допълнителна информация можете да получите на адрес festival.samokov@gmail.com.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly