С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (24-30 април)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стипендии

Сдружение "Тук-там" предоставя стипендии за магистърски програми в чужбина за студенти, които планират след обучението си да се върнат и да работят в България. Програмата "Иди, учи и се върни" се организира за втора поредна година, като този път размерът на финансирането е увеличен. Стипендиите са три, всяка с размер от по 10 000 лв. Условията за участие в конкурса са: да имате само българско гражданство; да имате завършена бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2012 г. и 31 юли 2017 г.; да предоставите потвърждение за прием в университет към 31 юли 2017 г. с начална дата на курса на обучение през 2017 г.; да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина. Крайният срок за кандидатстване е 24 май, а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на инициативата.

Японското министерство на образованието отпуска стипендии за специализации на български граждани, за научна работа в японски университети във всички научни области. Предоставят се два вида стипендии: двугодишна стипендия (от април 2018 г. до март 2020 г.); стипендия за година и половина (от октомври 2018 г. до март 2020 г.). Предвидено е 6-месечно изучаване на японски език. Финансирането е в размер от 143 000 до 145 000 йени месечно. Пътните разходи също са покрити. Кандидатите трябва: да са родени след 02.04.1983 г. и да са в добро здравословно и психическо състояние; да имат завършено висше образование (бакалавър или магистър), което да отговаря на темата за специализацията; да имат общ успех от следването не по-нисък от 4.00; да владеят английски език на ниво английска езикова гимназия и да желаят да изучават японски език. Крайният срок за кандидатстване е 5 май. Повече информация ще намерите на Facebook страницата на фондация "Св. св. Кирил и Методий".

Стажове
"Мобилтел" търси стажанти. Професионалните области, за които може да се кандидатства, са информационни технологии, телекомуникации, човешки ресурси, маркетинг, финанси, право, администрация и обслужване на клиенти, както и корпоративни комуникации. Разгледайте свободните позиции в секцията "Обяви за работа" на Karieri.bg и кандидатствайте до 6 май.
Консултантската компания Deloitte обявява кампания за набиране на млади специалисти. Областите, в които може да се кандидатства, са Audit и Tax. Отличното владеене на английски и български език, както и компютърната грамотност са задължителни изисквания. Предимство ще са умения за анализи и изготвяне на проучване. Заетостта на одобрените кандидати ще е на пълен работен ден. Можете да намерите подробности на този линк.
Resolute Asset Management - компания, специализирана в управление на активи в сферата на недвижимите имоти - търси стажант за платен летен стаж. Повече информация за изискванията и задачите, с които ще се занимава успешният кандидат, можете да намерите тук. Крайният срок за кандидатстване е 15 май.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Конкурси

Международният конкурс по фотография Levallois Prize търси млади таланти под 35 години. Желаещите да се включат трябва да изпратят между 15 и 20 авторски снимки от една и съща серия, които да бъдат придружени от кратко резюме до 600 знака и бележки до 2000 знака на френски или английски език. Победителят печели 10 000 евро и своя изложба в Galerie de L’Escale в град Левалуа (Париж, Франция) през октомври - ноември 2017 г. Ще бъдат раздадени още две награди Special Mention и Public Price, като спечелилите също ще имат възможност да направят своя изложба заедно с победителя. Участниците трябва да представят освен своите фотографии, също автобиография и попълнен формуляр за кандидатстване най-късно до 2 май. С пълните условия на конкурса можете да се запознаете тук.

Български фотографи могат да се включат в конкурс, организиран от Форума за информационно общество (WSIS) към Международния съюз по далекосъобщения (ITU). Темата на фотографските творби трябва да бъде свързана с начина, по който информационните и комуникационни технологии променят света. Авторите могат да изпращат снимки на технологични проекти, както и на хора и организации, които използват технологии за позитивна промяна на света. Ще бъдат излъчени трима победители във фото състезанието. Наградите се връчват по време на WSIS, който ще се проведе от 12 до 16 юни в Женева. Творбите ще бъдат популяризирани сред членовете на ITU, който е една от най-влиятелните агенции към Организацията на обединените нации. Предложения за участие в конкурса се приемат до 2 май. За регистрация и пълните условията на конкурса посетете сайта на ITU.
Наградата на Баварското представителство в България ще отличи фирмите, които допринасят за развитието на икономическите отношения между България и Бавария. Отличието ще бъде връчено в две категории: "Баварско предприятие с дейност в България" и "Българско предприятие с икономически контакти с Бавария". В първата категория кандидатите могат да са баварски фирми (представителства) или дъщерни фирми на баварски предприятия в България, които имат принос за: новооткрити работни места в България; развиване или прилагане на иновативни технологии; възможности за обучение и преквалификация; партньорства с институции с научна цел; социална ангажираност. Във втората категория кандидатите могат да са български фирми със седалище в България, които имат принос за: осъществено навлизане на баварския пазар; дългосрочни и интензивни икономически отношения с Бавария; прилагане на иновативни технологии; придобити сертификати, референции; социална ангажираност. Крайният срок за кандидатстване е 10 май, а повече информация можете да намерите на този линк.
Новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation вече стартира. За десета година инициативата на "Капитал" и "Кариери" ще отличи успешните, иновативни, вдъхновени и вдъхновяващи мениджъри и предприемачи на възраст до 35 г. Кандидатите трябва да имат минимум 2 години управленски опит. Финалистите получават не само престижната титла, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield, с която да продължат кариерното си развитие. Кандидатстването и номинирането на участници в конкурса става през онлайн платформата capital.bg/next, като крайният срок и в двата случая е 21 май. Първите 10 кандидата получават 3-месечен онлайн абонамент за "Капитал".

Обучения

Стартира кандидатстването за лятна DBA Академия – първата по рода си безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България. От кандидатите се изискват единствено имена, имейл и телефонен номер, както и последващо изпращане на CV. След като разгледа автобиографиите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май. След това екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците, а не толкова техническите им познания и опит, тъй като обучението е за начинаещи. Обучението ще бъде целодневно от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици - от 3 до 26 юли. За да завършат Лятната DBA Академия, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест. Крайният срок за кандидатстване е 30 април, а повече информация ще намерите на сайта на инициативата.

Фондация "Атанас Буров" ще проведе лятно училище на тема "Модерно банкиране" от 25 до 30 юни в Банкя. Програмата е насочена към мотивирани студенти, проявяващи интерес към съвременните практики в областта на банковото дело. Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип. Всички разходи по участието - нощувки, храна, материали, са за сметка на организаторите. Кандидатите трябва да имат завършен най-малко трети курс и успех от следването минимум много добър 4.50 и да владеят отлично английски език. Желаещите трябва да изпратят до 30 април автобиография и попълнена информационна карта и автобиография на fnburov@ubb.bg. Повече информация ще намерите на сайта на фондацията.

Започна кандидатстването за тридневната рекламна академия Saatchi Circle FARA. Инициативата се организира за пета поредна година от агенция Saatchi&Saatchi и за трета съвместно с най-големия български рекламен фестивал ФАРА. Целта на академията е да даде практически познания на участниците, запознавайки ги с основните понятия в рекламния бранш, генерирането и развиването на идеи. Те ще работят по реални брифове, учейки се от ментори и специалисти от комуникационната сфера. Участниците трябва да представят рекламно решение на тема "Българите и кирилицата". Желаещите да се включат трябва да попълнят формата за кандидатстване на сайта на събитието не по-късно от 7 май, като изрично посочат някоя от трите различни длъжности - копирайтър, дизайнер или creative solutionist, през чийто професионален поглед ще представят решения на поставената задача. Менторите в академията ще бъдат: Петя Савова, Creative leader в Saatchi&Saatchi; Николай Ванчев, творчески директор в Publicis Sofia; Павлина Бонева, Head of Art в The Smarts. Финалистите ще представят рекламните си решения и проекти пред професионалното жури на творческия конкурс ФАРА, който ще се проведе от 15 до 17 юни в Пловдив.

През май стартира безплатният курс на Софтуерния университет "PythonBasics" за начинаещи програмисти. Практическото обучение ще запознае участниците с основни термини от света на програмирането. Сред уменията, които ще усвоят, спадат: работа с конзолата (вход и изход на данни); умения за боравене с по-сложни логически проверки; опериране с цикли; извършване на прости пресмятания. Курсът може да се запише какво в присъствена форма на обучение, така и в дистанционна - онлайн. Занятията се провеждат всяка сряда от 18:30 до 22:00 часа в зала Code Ground в сградата на Софтуерния университет. Крайният срок за записване за курса е 8 май 2017. Обучението започва на 10 май и завършва с провеждане на практически изпит. Повече информация е достъпна на сайта на университета.

Софтуерният университет започва нов безплатен курс по основи на програмирането в 7 града в България. Курсът има за цел да запознае участниците с основните логически концепции от света на софтуерната разработка, които ще могат да се приложат при всеки един език. Това включва типове данни, променливи, условни конструкции, цикли и много други любопитни начини за изграждане на програмна логика. Обучението е изключително практически насочено, което значи, че силно ще се набляга на упражнения. Занятията ще се провеждат в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Велико Търново, като ще бъдат през уикендите, за могат повече желаещи да ги посещават. Кандидатстването вече тече и ще продължи до 11-ти май, а датите, на които ще започне обучението, са различни за всеки град.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
На 3 и 4 май ще се проведат Дни на отворените врати за програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals, организирана от Капитал Business School, MDV Professional Education. На място ще можете да научите повече за условията за регистрация, новият конкурс за стипендии, както и графика на обучението, което ще се проведе в периода октомври-декември 2017 г. Събитието ще се проведе в офиса на MDV на ул. "Шейново" 7 от 10 до 17 ч. Запазете ден и час за индивидуална консултация.

Фондация "Хеписфера" кани всички интересуващи се от програмата "Еразъм+" и възможностите за развитие и пътуване, които предлага, на безплатно информационно събитие - "Erasmus+ // One adventure = Many changes". Участниците ще могат да разберат какъв вид проект би бил подходящ за тях и какви са условията, за да се включат. Организаторите ще представят и актуалните си инициативи, в които младежите могат да вземат участие. Присъстващите ще могат да се срещнат с хора, които вече са участвали в такива проекти, и да зададат всичките си въпроси към тях. В програмата има предвидени и игри и дискусии. Желаещите могат да заповядат на 25 април от 19 часа в Клуба на фондацията (София, ул. "Крум Попов" 57, зад детската площадка до 4-то РПУ). Повече информация може да намерите на Facebook страницата на събитието.

Наближава кариерното изложение "Златната ябълка на успеха" за студенти от Софийски университет "Св. Климент Охридски", който ще се проведе за пета поредна година. Форумът се организира съвместно от Факултета по класически и нови филологии, Факултета по славянски филологии (ФСлФ), Стопански факултет (СтФ), Центърът за кариерно развитие на СУ и "Хорайзънс България", агенция за подбор на персонал. Компании от всички икономически сектори ще предложат работа и стаж на студенти от тези факултети. Филолози и икономисти, студенти в Софийски университет, ще могат да разчитат и на помощта на експертите за съвети как да се представят най-добре пред работодателите. За да участвате в събитието на 27 април от 10 часа в Аулата на университета, е необходимо да изпратите попълнена регистрационна форма на hristina.ivanova@horizons.bg. Повече информация - във Facebook страницата на събитието.

Варненски свободен университет (ВСУ) ще бъде домакин на събитието "BEC: Ментори от Силициевата долина и българската ИТ индустрия". То e инициатива на стартиралия в университета Академичен акселератор, който има за цел да подпомага осъществяването на студентски предприемачески инициативи, както и формирането на екипи за реализация на нови бизнеси. Хора от бизнеса, предприемачи, инвеститори, преподаватели и студенти ще могат да се срещнат с експерти, работили във водещи компании от Силициевата долина. Сред имената на лекторите са: Норман Винарски - президент на SRI Ventures и на гласовия асистент Siri; Майкъл Марвин - водещо име от Tech Valley, еквивалента на Силициевата долина в Ню Йорк; Джейми Уилямс - създател на филмова компания Ymotion и част от управленския екип на Университета Небраска; Васил Терзиев - съосновател и главен изпълнителен директор на Telerik. Събитието ще се проведе на 27 април от 17 часа в зала 1 на учебно-спортния комплекс на ВСУ. Повече информация ще намерите на Facebook страницата му.

Младежки бизнес клуб към УНСС организира за първи път в България "Младежки бизнес фестивал". В рамките на събитието ще бъдат представени доставя на студентите новите тенденции в различните браншове и най-актуалната информация за кариерно развитие. Ще вземат участие утвърдени фирми от почти всички индустрии, които ще представят пред студентите привлекателността и особеностите на своята дейност и своя бранш. Във фестивала ще се включат и утвърдените неправителствени организации, работещи в сферата на предприемачеството, информационните технологии, образованието и като цяло развитието на младите хора. Събитието ще се проведе на 4 май от 8 часа в сградата на Американския университет в София. Желаещите да се запишат могат да го направят на сайта на фестивала.

В рамките на програмата "Пост-дигитална лаборатория" център за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов"" ще бъде домакин на две публични лекции с вход свободен. Те ще са с фокус върху темата "Използване на видео в различен артистичен контекст". Събитията са предназначени на първо място за артисти в началото или средата на кариерата си, които работят, в която и да е сфера на изкуството, и искат да разширят или доразвият уменията си в използването на дигитални технологии като средство за изразяване. Първата лекция ще бъде водена българския режисьор и сценограф Момчил Алексиев и ще се състои на 1 май, а втората - от норвежкия художник ХС Гилйе и ще се проведе на 15 май. Повече информация можете да намерите на сайта на проекта.

Безплатни семинари за възможностите за образование, работа и емиграция в Австралия ще се проведат тази седмица в няколко града в България. Организатор на събитията е агенция Study Pro, занимаваща се с пътувания в Австралия. Представител на офиса на компанията в Сидни, Кати Зонуриан, и директора на офиса в София, Иван Върбанов, ще разкажат на присъстващите какви са условията за заминаване в Австралия, как става кандидатстването в университетите и как могат да си намерят работа там. Желаещите да участват и да зададат своите въпроси могат да посетят събитието на 26 април от 19 часа в хотел "Мираж" в Бургас, на 28 април от 19 часа в хотел Landmark Creek в Пловдив и на 30 април в сградата на Американския университет в София. Повече информация ще намерите на Facebook страницата на агенцията.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Министерството на образованието, науката, изследванията и спорта на Словакия отпуска стипендии за чуждестранни студенти, докторанти, университетски преподаватели, научни и художествени работници. Крайният срок за попълване на онлайн формуляр за кандидатстване е 30 април. Повече за програмата ще намерите на този линк.

Българо-американската комисия за образователен обмен обяви конкурса за стипендии "Фулбрайт" за учебната 2018/2019 г. Желаещите трябва да попълнят онлайн формуляр, да представят три препоръки, покана от съответната образователна институция в САЩ, както и копия от университетската и/или докторската диплома. Срокът за подаване на документите е 8 май 2015 г, а пълна информация за всяка една от стипендиите ще намерите на сайта на "Фулбрайт".

Фондация "Св. Климент Охридски" обяви началото на единадесетия национален литературен конкурс за стихотворение и разказ. Материалите за участие в конкурса се приемат до 30 април 2017 г. на имейл адрес: deti@admin.uni-sofia.bg от Детелина Илиева, секретар на фондация "Св. Климент Охридски".

Център за приобщаващо образование (ЦПО) предлага безплатен онлайн курс на тема "Запознаване с приобщаващото образование", насочен към учители, обучители и всички хора, ангажирани с образованието. Регистрацията е достъпна по всяко време и няма срокове за усвояването на учебния план.
Ако организирате събитие с платен достъп и бихте искали да публикуваме анонс за него в каре, в рамките на хрониката, пишете на reklama@karieri.bg.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly