С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Курсове за професионално усъвършенстване (май 2017 г.)

Преглед на актуалните възможности за безплатни курсове, насочени към кариерно развитие и усъвършенстване в различни професионални области
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Курсове за професионално усъвършенстване" в края на всеки месец ви представяме безплатни обучения в различни сфери, за които можете да се запишете през последващия месец. За тази цел подбираме инициативи, които да са насочени към придобиването на конкретни професионални умения и знания и които наистина да ви дадат конкурентно предимство, когато кандидатствате за работа.

Стартира кандидатстването за лятна DBA Академия – първата по рода си безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България. От кандидатите се изискват единствено имена, имейл и телефонен номер, както и последващо изпращане на CV. След като разгледа автобиографиите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май. След това екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците, а не толкова техническите им познания и опит, тъй като обучението е за начинаещи. Обучението ще бъде целодневно от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици - от 3 до 26 юли. За да завършат Лятната DBA Академия, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест. Крайният срок за кандидатстване е 30 април, а повече информация ще намерите на сайта на инициативата.

Фондация "Атанас Буров" ще проведе лятно училище на тема "Модерно банкиране" от 25 до 30 юни в Банкя. Програмата е насочена към мотивирани студенти, проявяващи интерес към съвременните практики в областта на банковото дело. Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип. Всички разходи по участието - нощувки, храна, материали, са за сметка на организаторите. Кандидатите трябва да имат завършен най-малко трети курс и успех от следването минимум много добър 4.50 и да владеят отлично английски език. Желаещите трябва да изпратят до 30 април автобиография и попълнена информационна карта и автобиография на fnburov@ubb.bg. Повече информация ще намерите на сайта на фондацията.

Започна кандидатстването в тридневната рекламна академия Saatchi Circle FARA, организирана за пета поредна година от агенция Saatchi&Saatchi и за трета съвместно с най-големия български рекламен фестивал ФАРА. Целта на инициативата е да даде практически познания на участниците, запознавайки ги с основните понятия в рекламния бранш, генерирането и развиването на идеи. Те ще работят по реални брифове, учейки се от ментори и специалисти от комуникационната сфера. Участниците трябва да представят рекламно решение на тема "Българите и кирилицата". Желаещите да се включат трябва да попълнят формата за кандидатстване на сайта на събитието не по-късно от 7 май, като изрично посочат някоя от трите различни длъжности - копирайтър, дизайнер или creative solutionist, през чийто професионален поглед ще представят решения на поставената задача. Менторите в академията ще бъдат: Петя Савова, Creative leader в Saatchi&Saatchi; Николай Ванчев, творчески директор в Publicis Sofia; Павлина Бонева, Head of Art в The Smarts. Финалистите ще представят рекламните си решения и проекти пред професионалното жури на творческия конкурс ФАРА, който ще се проведе от 15 до 17 юни в Пловдив.

През май стартира безплатният курс на Софтуерния университет "Python Basics" за начинаещи програмисти. Практическото обучение ще запознае участниците с основни термини от света на програмирането. Сред уменията, които ще усвоят, спадат: работа с конзолата (вход и изход на данни); умения за боравене с по-сложни логически проверки; опериране с цикли; извършване на прости пресмятания. Курсът може да се запише какво в присъствена форма на обучение, така и в дистанционна - онлайн. Занятията се провеждат всяка сряда от 18:30 до 22:00 часа в зала Code Ground в сградата на Софтуерния университет. Крайният срок за записване за курса е 8 май 2017. Обучението започва на 10 май и завършва с провеждане на практически изпит. Повече информация е достъпна на сайта на университета.

Софтуерният университет започва нов безплатен курс по основи на програмирането в 7 града в България. Курсът има за цел да запознае участниците с основните логически концепции от света на софтуерната разработка, които ще могат да се приложат при всеки един език. Това включва типове данни, променливи, условни конструкции, цикли и много други любопитни начини за изграждане на програмна логика. Обучението е изключително практически насочено, което значи, че силно ще се набляга на упражнения. Занятията ще се провеждат в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Велико Търново, като ще бъдат през уикендите, за могат повече желаещи да ги посещават. Кандидатстването вече тече и ще продължи до 11-ти май, а датите, на които ще започне обучението, са различни за всеки град.

Фондация "Четиридесет и две" предлага безплатни онлайн обучения за провеждане на уебинари, които ще се състоят през април и май. Основните теми ще са "Силата на уебинарите", "Полезни онлайн инструменти за планиране и споделяне на информация в обучението за възрастни" и "Как да създадем вдъхновяваща и интерактивна обучителна презентация за възрастни". Те са отворени за представители на НПО или/и представители на фирми и организации, които предоставят обучения (под каквато и да е форма) на лица над 18 годишна възраст. Инициативата се реализира по проект "Promoting webinar-based education in Southeast Europe". Уебинарите ще се провеждат до 31 май. За да се запишете, е необходимо да попълните онлайн формуляр.

"Джуниър ачийвмънт България" и Samsung България пускат първите за България дигитални уроци със съдържание от Държавния архив. Над 22 000 страници ценни документи и снимки са вече дигитализирани в рамките на партньорството. Те обхващат документи от ключови теми като: органи на власт и управление (1878–1944 г.).; балкански войни (1912-1913 г.); фотоархив; чехите в следосвобожденска България (1878-1944); произведения на изобразителното изкуство; списъци на загинали в Първата световна война; театър и опера в Пловдив. Всички те са достъпни на сайта на Държавна агенция "Архиви", а част от тях са включени в първите за България дигитални уроци с архивно съдържание по история, литература и изобразително изкуство, качени на платформата Smart Classroom. Първият курс наличен в системата е на тема "Отражение на българската независимост в световната преса". До края на годината се очаква да бъдат изработени общо 30 урока. За участие в курсовете е необходимо единствено да се регистрирате в платформата.

Център за приобщаващо образование (ЦПО) предлага безплатен онлайн курс на тема "Запознаване с приобщаващото образование", насочен към учители, обучители и всички хора, ангажирани с образованието. В рамките на обучението участниците ще имат възможност да изследват собствените си нагласи, да проверят настоящите си знания по отношение на приобщаващото образование и да придобият нови такива. Програмата се състои от четири модула: "Концепции и перспективи"; "Приобщаващият екип"; "Приобщаващи системи" и "Моделът на ЦПО". Успешното преминаване на курса завършва с получаването на сертификат. Обучението е разработено от специалистите на ЦПО и образователни и социални експерти. Регистрацията е достъпна по всяко време и няма срокове за усвояването на учебния план.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.
На 3 и 4 май ще се проведат Дни на отворените врати за програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals, организирана от Капитал Business School, MDV Professional Education. На място ще можете да научите повече за условията за регистрация, новият конкурс за стипендии, както и графика на обучението, което ще се проведе в периода октомври-декември 2017 г. Събитието ще се проведе в офиса на MDV на ул. "Шейново" 7 от 10 до 17 ч. Запазете ден и час за индивидуална консултация.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение в обзора "Курсове за професионално усъвършенстване", пишете на reklama@karieri.bg.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly