С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (8-14 май)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Фондация "Либре" обявява една свободна позиция за неплатен летен стаж в областта на ИКТ правото. Стажантът ще има възможността да се запознае с правни въпроси от различни сфери на информационното общество на национално и европейско ниво. Продължителността на стажа е два месеца. В края на стажа организаторите ще издадат персонално удостоверение, посочващо резултатите от стажа и придобития професионален опит. Предвид естеството на работата кандидатите за позицията трябва да са завършили поне трети курс специалност "Право" и да владеят свободно английски език. Всеки желаещ трябва да изпрати своята автобиография и мотивационно писмо на имейл адрес: jobs@libreresearchgroup.org. Крайният срок е до 15 май. Стажът ще бъде в периода от 15 юли до 15 септември.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Сдружение "Тук-там" предоставя стипендии за магистърски програми в чужбина за студенти, които планират след обучението си да се върнат и да работят в България. Програмата "Иди, учи и се върни" се организира за втора поредна година, като този път размерът на финансирането е увеличен. Стипендиите са три, всяка с размер от по 10 хил. лв. Условията за участие в конкурса са да имате само българско гражданство; да имате завършена бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2012 г. и 31 юли 2017 г.; да предоставите потвърждение за прием в университет към 31 юли 2017 г. с начална дата на курса на обучение през 2017 г.; да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина. Крайният срок за кандидатстване е 24 май, а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на инициативата.

Конкурси

Фондация "Анна Линд" и IEMed обявяват 10-ти международен конкурс за кратка история A Sea Of Words. Той е под надслов "Младежи, стереотипи и радикализация" и е насочен към създаването на кратки разкази, основани на реални или измислени случки. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 30 години. Историите трябва да са оригинални и да са написани на един от 43-те официални езика на страните от Евро-средиземноморкия съюз. Също така те не трябва да надвишават 2500 думи. Авторите на 15-те най-добри творби ще бъдат поканени да присъстват на церемония по награждаване в Барселона на 17 октомври, както и на семинар за подобряване на литературния изказ, воден от специалисти в областта, на 18 октомври 2017 г. Повече информация можете да откриете тук. Крайният срок е до 24 май. Готовите творби можете да изпращате на concurso@iemed.org.
Новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation вече стартира. За десета година инициативата на "Капитал" и "Кариери" ще отличи успешните, иновативни, вдъхновени и вдъхновяващи мениджъри и предприемачи на възраст до 35 г. Кандидатите трябва да имат минимум 2 години управленски опит. Финалистите получават не само престижната титла, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield, с която да продължат кариерното си развитие. Кандидатстването и номинирането на участници в конкурса става през онлайн платформата capital.bg/next, като крайният срок и в двата случая е 21 май. Първите 10 кандидата получават 3-месечен онлайн абонамент за "Капитал".

Обучения

Международен aлианц за развитие организира две обучения на тема "Управление на проекти, финансов мениджмънт и отчитане". Инициативата е в рамките на проект I Can Do It по програма "Еразъм+" на Европейската комисия. В обучението могат да участват представители на НПО, които имат текущи проекти по програмите "Еразъм+" и "Европа за гражданите", както и НПО, на които им предстои да реализират проекти по програмите. Основните теми са свързани с проектния цикъл, планирането и администрирането на дейности, достигането до целевата група, управление на ресурсите и отчитането на дейностите. Ако имате желание да кандидатствате, можете да го направите, като попълните апликационната форма и след това я изпратите на office@idanetwork.eu със заглавие на писмото "Обучение - Управление на проекти". Крайният срок за подаване на документи е до 15 май. Обученията ще се проведат от 5 до 7 юни и от 12 до 14 юни.

The Business Institute и Reach for Change Bulgaria организират второто издание на "Академия за социални предприемачи" между 9 и 25 юни в София. Целта на програмата е да предостави на желаещите да стартират свой бизнес с кауза знания и практически умения как се постига социална промяна и как се изгражда устойчив бизнес модел. Броят на участниците в Академията е ограничен до 60 души и ще се запълва поетапно по ред на кандидатстване и резултати от селекцията до запълване на местата. Първите най-добри 30 кандидати ще получат 50% стипендия. Кандидатства се чрез онлайн регистрационна форма до 21 май.

The Fund for American Studies (TFAS) и The Media Project (TMP) канят студенти и журналисти да се включат в Европейския журналистически институт. Участниците ще имат възможността да задълбочат познанията си по ключови теми в академична среда, както и да създадат контакти с колегите си от Европа, Северна Америка и Централна Азия. По време на обучението ще бъдат засегнати теми като елементите на журналистическата етика и отразяването на религиозни въпроси, конфликти и бизнес. То ще се проведе в Англо-американския университет в Прага, Чехия, от 16 до 22 юли. Крайният срок за кандидатстване е 25 май. Подробна информация за програмата и начина на кандидатстване ще намерите тук.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Представяне на практическата програма за развитие на млади специалисти по реклама Saatchi Circle Fara на рекламната агенция Saatchi&Saatchi ще се състои в Нов български университет (НБУ). Присъстващите ще имат възможност да научат какво представлява академията, с какво ще им е полезна и как могат да участват, както и да се срещнат лично с нейни представители. Академията ще се проведе от 15 до 17 юни, а презентацията ще бъде на 9 май, от 18:00 ч., в зала 310 на Първи корпус на НБУ. Повече информация можете да намерите на този линк.

Информационното бюро на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия (ЕК) в България организират 3D мапинг шоу и ден на отворените врати за ученици по случай Деня на Европа и 10 години от членството на България в Европейския съюз (ЕС). Инициативата включва светлинно 3D мапинг шоу "Европа - твоят дом", посветено на историята на членството на България в ЕС и на общите споделени ценности на съюза. Спектакълът ще бъде прожектиран на 9 май, от 21:30 ч. върху фасадата на сградата на Националната художествена галерия на площад "Княз Александър I". Шоуто ще може да бъде гледано и в сайта на Представителството на ЕК и във Facebook. В същия ден над 300 ученици от цялата страна ще могат да посетят Дома на Европа и да се включат в поредица от занимателни информационни инициативи и образователни презентации, посветени на ЕС, неговата история и възможностите, които предлага на младите европейски граждани. Младежите ще имат възможността да участват в дискусия за членството на България в ЕС, част от която ще бъде и награждаването на лауреатите от конкурса за студентско есе на тема "България в Европейския съюз: десет години по-късно".

Предстои събитието Pitch in Bulgaria - Get To Silicon Valley Investments. То ще се проведе на 12 май, от 18:00 ч., в Cowoking Space by Puzl. Трима от участниците ще имат възможността да представят своите бизнес идеи чрез презентациите си и така да получат финансиране от американски инвеститори от Силиконовата долина. Специален гост е Калин Цеков от компанията Navigato. Той ще сподели с гостите своите бизнес идеи и какво е да си предприемач в Силиконовата долина. Също така ще бъдат представени офис йога техники, с които може да се увеличи продуктивността на работното място. Крайният срок за изпращане на презентациите е до 9 май на имейл адрес: atsoneva@startupgrind.com. Още за събитието може да разберете на Facebook страницата.

Факултетът по математика и информатика (ФМИ) към Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира "Ден на Endava". Кариерното събитие ще запознае студентите с възможностите за реализация в IT компанията. Те ще научат повече за стажовете и работните позиции, които предлага Endava. Посетителите ще могат да се срещнат лично с представители на фирмата и да зададат своите въпроси, както и директно да получат информация за кандидатстването за работа. Събитието ще се проведе на 17 май, от 10:30 ч., във фоайето на първи етаж в сградата на ФМИ (София, бул. "Джеймс Баучер" 5). Подробности можете да намерите на сайта на ФМИ.

Наближава тазгодишното издание на Софийския фестивал на науката, организиран от Британски съвет с медийното партньорство на "Икономедиа". Фестивалът ще включва лекции и събития на разнообразни теми от много различни експерти. Чуждестранните лектори, гости на тазгодишния фестивал за науката включват проф. Алисия Синтес, работила върху откриването на гравитационните вълни, Тимандра Харкнес – математик, писател и комик, която ще разкаже за това как "big data" може да идентифицира поведенчески тенденции, както и Малкълм Лав, бивш пастор в англиканската църква и настоящ преподавател по комуникация на науката, който ще разкаже има ли конфликт между науката и религията. Фестивалът ще продължи от 11 до 14 май в София тех парк. Безплатни пропуски за събитията с вход свободен, които са част от програмата, можете да резервирате на сайта на Британския съвет.

Фондация "Хеписфера" кани всички интересуващи се от програмата "Еразъм+" и възможностите за развитие и пътуване, които предлага, на второто безплатно информационно събитие Erasmus+ // One adventure = Many changes. Участниците ще могат да разберат какъв вид проект би бил подходящ за тях и какви са условията, за да се включат. Организаторите ще представят и актуалните си инициативи, в които младежите могат да вземат участие. Присъстващите ще могат да се срещнат с хора, които вече са участвали в такива проекти, и да зададат всичките си въпроси към тях. В програмата има предвидени игри и дискусии. Желаещите могат да заповядат на 12 май, от 19:30 ч., в Клуба на фондацията (София, ул. "Крум Попов" 57, зад детската площадка до 4-то РПУ). Повече информация може да намерите на Facebook страницата на събитието.

В рамките на програмата "Пост-дигитална лаборатория" център за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов"" ще бъде на публична лекция с вход свободен. Тя ще е с фокус върху темата "Използване на видео в различен артистичен контекст". Събитието е предназначено на първо място за артисти в началото или средата на кариерата си, които работят, в която и да е сфера на изкуството, и искат да разширят или доразвият уменията си в използването на дигитални технологии като средство за изразяване. Лекция ще бъде водена от норвежкия художник ХС Гилйе и ще се проведе на 15 май. Повече информация можете да намерите на сайта на проекта.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Машинно-технологичния факултет (МТФ) на Технически университет (ТУ) - София в партньорство с фондация "Еврика" организира конкурс за разработване на 3D модели за ученици, кандидат-студенти и студенти. Крайният срок за изпращане на попълнена регистрационна форма на адрес my3dworld@fit.tu-sofia.bg е 17 май. Повече за конкурса можете да научите от официалния му сайт.

Фондация "ЛИБРе" ще проведе за втора поредна година конкурса за есе LIBRe Essay Contest 2017, насочен към студенти с мултидисциплинарни интереси. Крайният срок за подаване на текстовете в електронен формат е 14 май. Пълните условия ще намерите на официалната страница на конкурса.

Представителството на Европейската комисия в България и Столична община организират хакатон по повод 10 години членство на България в ЕС, "#BG10xEU". Състезанието ще се проведе на 12 и 13 май в "София тех парк". За регистрация и повече информация можете да посетите тази страница.

По случай 30-годишнината на "Еразъм" ЦРЧР организира конкурс на тема "Какви са плюсовете на моя Еразъм?". Участниците трябва да изпратят снимки или видео до 1 минута, придружени с кратко описание до 100 думи на konkurs@hrdc.bg. Крайният срок за участие е 10 юли.

Национално представителство на студентските съвети стартира процедурата за прием на номинации в конкурса "Носители на просвета" за 2017 г. Всички материали трябва да се изпратят на адрес nositeli@npss.bg до 12 май. Повече информация - на страницата на конкурса.

Софтуерният университет започва нов безплатен курс по основи на програмирането в 7 града в България. Кандидатстването вече тече и ще продължи до 11 май, а датите, на които ще започне обучението, са различни за всеки град.

Наближава тазгодишното издание на инвестиционна симулация "Левчето 2017", инициирана от студентската организация AIESEC. Събитието ще се проведе на 13 май от 10 часа в аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски", а своята безплатна регистрация можете да направите на този линк.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly