С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (15-21 май)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Община Сливен стартира проект за обучение и професионална квалификация на 80 младежи. Основната цел на проекта е идентифициране и мотивиране на неактивни лица от 18 до 29 годишна възраст за активно включване в обучение или реално участие на пазара на труда. Община Сливен, като бенефициент, се ангажира с наемането на 60 от обучените лица по професиите "озеленител" и "помощник в строителството" за период до 6 месеца. Условията, на които трябва да отговарят неактивните младежи, са: да не са били регистрирани в дирекция "Бюро по труда" през предходните 12 месеца и за период от минимум 4 месеца преди включването да са били извън заетост или извън образователната система. Повече информация можете да намерите на сайта на общината.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Сдружение "Тук-там" предоставя стипендии за магистърски програми в чужбина за студенти, които планират след обучението си да се върнат и да работят в България. Програмата "Иди, учи и се върни" се организира за втора поредна година, като този път размерът на финансирането е увеличен. Стипендиите са три, всяка с размер от по 10 хил. лв. Условията за участие в конкурса са да имате само българско гражданство; да имате завършена бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2012 г. и 31 юли 2017 г.; да предоставите потвърждение за прием в университет към 31 юли 2017 г. с начална дата на курса на обучение през 2017 г.; да докажете достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина. Крайният срок за кандидатстване е 24 май, а с пълните условия можете да се запознаете на сайта на инициативата.

Алиансът на цивилизациите на ООН отпуска стипендии. Програмата има за цел да насърчи междукултурния и междурелигиозния обмен на млади лидери на гражданското общество и професионалисти от Европа, Северна Америка (EUNA), Близкия Изток и Северна Африка (MENA) на възраст от 25 до 38 години. В рамките на две седмици участниците биват изпращани в друга страна от програмата. Те ще имат възможността да опознаят културата, политиката, медията, религията на страната, в която са. Темата на проекта е "Ролята на гражданското общество и медията в борбата с омразата и насърчаване на приобщаването". Препоръчително е кандидатите да имат интерес към политика и медии и да са граждански активни. Участниците могат да подадат своите документи до 21 май. Кандидатите могат да подадат заявления за участие на сайта на организацията.

Конкурси

Софтуерният университет ще е домакин на технологичния фестивал-състезание SoftUni Tech Fest. В състезанието може да участва всеки с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията, дигиталния маркетинг, роботиката и други, като целта е да се съчетаят всички тези знания за реализация на креативна идея с реално приложение и полза за обществото. Участниците ще разработват своите идеи в някоя категориите: "Софтуерни и уеб приложения над 18 г."; "Софтуерни и уеб приложения под 18 г."; "Уеб сайтове"; "Дизайн и мултимедия" и "Роботика". Представянето става в отбори до 5 души или индивидуално. Общият награден фонд е на стойност 10 000 лв. Фестивалът ще се състои на 3 и 4 юни в сградата на СофтУни. Крайният срок за записване е 24 май.

Предстои хакатонът FMICodes, който се организира от Факултетния студентски съвет при Факултета по математика и информатика (ФМИ). Темата на състезанието е Codes for fun и е отворено за всички студенти. Максималната бройка на участващите отбори е 25. Членовете на един отбор могат да бъдат между 2 и 6 човека. Всеки, който проявява интерес към събитието, може да се регистрира на този сайт. То ще се проведе от 27 май в 9:00 ч., до 28 май, в сградата на ФМИ.
Остава по-малко от 1 седмица за кандидатстване и номиниране на кандидати в новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation 2017. За десета година инициативата на "Капитал" и "Кариери" ще отличи успешните, иновативни, вдъхновени и вдъхновяващи мениджъри и предприемачи на възраст до 35 г. Кандидатите трябва да имат минимум 2 години управленски опит. Финалистите получават не само престижната титла, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield, с която да продължат кариерното си развитие. Кандидатстването и номинирането на участници в конкурса става през онлайн платформата www.capital.bg/next, като крайният срок и в двата случая е 21 май. Първите 10 кандидата получават 3-месечен онлайн абонамент за "Капитал".

Обучения

Предстои безплатен уеб семинар на тема "Как да изградите успешен личен бранд". На него ще бъдат представени техники за това как може да се отличите от конкуренцията, да спечелите доверието на вашите клиенти, да се превърнете в експерт, както и как да увеличите цената на услугите си, без да губите клиенти. Обучението ще се води от Мирослав Запорожанов, който е маркетинг консултант и собственик на дигиталната маркетинг компания Zapomedia. Може да се регистрирате за онлайн обучението тук. Уеб семинарът ще започне в 20:00 ч., на 17 май.

Образователната организация "Телерик Академия" организира поредица от открити семинари на тема "UX дизайн" през юни. Обученията, които са безплатни, са подходящи за хора с интерес към създаването на ангажиращо потребителско изживяване (UX) и без предишен опит в областта. Лектори ще бъдат специалисти с международен опит в сферата на потребителското изживяване. Те ще споделят основни UX принципи и изпитани практики за създаване на ангажиращ дизайн. Семинарите ще започнат на 1 юни и ще се провеждат всеки вторник и четвъртък, от 18:00 ч., в учебния център на "Телерик Академия" (София, ж.к. Младост 1А, бул. "Александър Малинов" 31. Желаещите да участват трябва да се регистрират на сайта на академията най-късно един ден преди началото на семинара, който искат да посетят, или до запълване на 30-те свободни места.

Започна кандидатстването за четвъртото издание на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Инициативата дава възможност на дами на средни мениджърски позиции и собственици от малкия и среден бизнес да преминат през професионална обучителна програма. Модулите в академията са водени от професионални обучители на Уникредит и SAP. Те целят да развиват лидерските умения, да насърчават инициативността и предприемаческия дух за разширяването на бизнеса и поемане на по-големи отговорности. Всички желаещи да се включат в безплатната програма могат да кандидатстват на www.womeninbusiness.bg, като изпратят CV и мотивационно писмо до 15 юни 2017 г.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

"Джуниър ачийвмънт България" и евродепутатът Андрей Новаков организират еднодневен иновационен лагер с фокус върху интелектуалната собственост за стартиращи компании. В него могат да участват всички млади хора, които имат интерес към стартиране на собствен бизнес или вече са създали такъв. Събитието се провежда в рамките на #StartUP Творилница, съвместен проект за насърчаване на предприемачеството в университетите. Участниците в него ще се запознаят отблизо с първите стъпки, които трябва да направят, за да защитят своята идея от кражба и да подготвят интелектуалните си активи в контекста на exit стратегия. Също така ще могат да се срещнат и да говорят с хора, които са минали вече по този път, както и да работят със специалисти в областта за подобряване защитата на своя продукт или услуга. Лагерът ще се проведе на 22 май, в JA StartUP Hambar, в "София тех парк". Необходима е предварителна онлайн регистрация на този адрес до 20 май.

Azure User Group Bulgaria организира безплатно събитие на тема "AzureUGBG: peer to peer кредитиране с Microsoft Azure". В рамките на срещата Николай Станев ще разкаже как се справят с различните предизвикателства в платформата за peer-to-peer кредитиране Klear, чийто представител е той. Ще бъде показано използването на Application Service Environment, Azure Storage, SQL Database, Azure VNet, Virtual Machine, Azure KeyVault, SQL DataWarehouse, Azure Machine Learning и др. Събитието ще се състои на 15 май, от 18:45 ч., в Coworking Space by Puzl. Желаещите да присъстват могат да го направят, след като се регистрират на този линк.

В рамките на програмата "Пост-дигитална лаборатория" на Центъра за култура и дебат "Червената къща "Андрей Николов"" ще се проведе публична лекция с вход свободен. Тя ще е с фокус върху темата "Използване на видео в различен артистичен контекст". Събитието е предназначено на първо място за артисти в началото или средата на кариерата си, които работят, в която и да е сфера на изкуството, и искат да разширят или доразвият уменията си в използването на дигитални технологии като средство за изразяване. Лекцията ще бъде водена от норвежкия художник ХС Гилйе и ще се проведе на 15 май. Повече информация можете да намерите на сайта на проекта.

Софтуерният портал Dev.bg организира събитие на тема "Freelancing като основа за стартиране на собствен бизнес". То е част от от потребителската група IT Freelancers And Digital Nomads. На него ще се засегнат теми като: каква сфера да изберем за свободната ни практика; как да станем специалисти; как да разраснем своя бизнес; как да привлечем нови клиенти. Лектори ще бъдат Мартин Минчев и Надя Калоянова. Мартин Минчев притежава компания, която се занимава с Chatbots, Natural Language Processing, Machine Learning и Real-Time Applications и е основател на новинарския сайт за изкуствен интелект AI Valley. Надя Калоянова има над 6 години опит в IT Project и Program Management. Може да се регистрирате за събитието, което ще се проведе на 29 май в betahaus, на този сайт.

Наближава първото събитие за тази година от поредицата Start It Smart - Deep Dive, което ще е посветено на бизнес сектора "хотели-ресторанти-кафенета" (ХОРЕКА). Новият формат на поредицата ще предложи на аудиторията "дълбоко гмуркане" в определена сфера, индустрия или тема с цел не само да се запознае с founder-историята на гост-лектора, а и с всички съвети, които би дал, вижданията му за развитието на бранша и т.н. Присъстващите ще могат да коментират ХОРЕКА иновациите на бъдещето с един от основателите на Reputize, онлайн платформа за управление на репутацията на хотели, Александър Кръстев. Фасилитатор на дискусията ще бъде готвачът и публична личност Йоана Тодорова (The Master of Eggs). Своята безплатна покана за срещата, която ще се проведе на 17 май, от 19:00 ч., в Microsoft Innovation Center ("София тех парк"), можете да запазите на този линк.

Безплатно събитие на тема "За предприемачеството с любов" ще организират от фондация "Каузи". Ще бъдат дискутирани теми като "Какво представлява социално предприемачество и как бихме могли да направим от своята кауза бизнес" и "Какви биха могли да бъдат начините за финансиране и що за професия е тази на предприемача". Участниците могат да зададат всички свои въпроси по темата, както и да се свържат с представителите на организацията за безплатна консултация. Обучението е безплатно за младежи от 15 до 29 години и ще се проведе на 19 май, от 9:30 ч. сутринта в Младежки информационно-консултантски център "Каузи" в 90 СОУ (София, ж.к. "Люлин", ул. "Виолета Якова"). За да се запишете, е необходимо да изпратите имейл на адрес fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация - на Facebook страницата на събитието.

Фондация "Каузи" ще проведе отворена среща на тема "Маркетинг в социалните мрежи". Участниците в събитието ще разберат как могат да използват социалните мрежи не просто като място за контакти, а и като инструмент за професионална реализация. Те ще научат също и как доброто позициониране в социалните мрежи може да им донесе доходи. Водещ на събитието ще е Жюстин Томс, маркетинг и комуникационен експерт, основател на агенция ABC Design & Communications. Обучението е безплатно за младежи от 15 до 29 години и ще се проведе на 29 май, от 13 ч., в Младежки информационно-консултантски център "Каузи" в 90 СОУ (София, ж.к. "Люлин", ул. "Виолета Якова"). За да се запишете, е необходимо да изпратите имейл на адрес: fondacia_kauzi@abv.bg. Повече информация можете да намерите на Facebook страницата на събитието.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Фондация "Анна Линд" и IEMed обявяват 10-ти международен конкурс за кратка история A Sea Of Words. Повече информация можете да откриете тук. Крайният срок е до 24 май. Готовите творби можете да изпращате на concurso@iemed.org.

The Business Institute и Reach for Change Bulgaria организират второто издание на "Академия за социални предприемачи" между 9 и 25 юни в София. Първите най-добри 30 кандидати ще получат 50% стипендия. Кандидатства се чрез онлайн регистрационна форма до 21 май.

The Fund for American Studies (TFAS) и The Media Project (TMP) канят студенти и журналисти да се включат в Европейския журналистически институт. Крайният срок за кандидатстване е 25 май. Подробна информация за програмата и начина на кандидатстване ще намерите тук.

Факултетът по математика и информатика (ФМИ) към Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира "Ден на Endava". Събитието ще се проведе на 17 май, от 10:30 ч., във фоайето на първи етаж в сградата на ФМИ (София, бул. "Джеймс Баучер" 5). Подробности можете да намерите на сайта на ФМИ.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly