С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (29 май - 4 юни)

Селекция от актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) даде начало на Националната стажантска инициатива "Оставаме в България". Програмата е насочена към най-младите професионалисти, които искат да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България. Патрон на инициативата е българският евродепутат Ева Майдел. За да участват в стажантската програма, кандидатите ще трябва да подготвят материал на тема "Портрет на успелия човек, когото познавам". Формите, чрез които могат да го направят, са презентация до 10 слайда, видео репортаж до 2 минути, комикс, постер, есе . Крайният срок за кандидатстване е до 15 август. Повече информация можете да намерите тук.

Стипендии
Конкурс на тема "София. Заслужава си да я посетиш" обявяват рекламната агенция "Saatchi & Saatchi България" и Университетът по финанси, бизнес и предприемачество – ВУЗФ с медийното партньорство на "Кариери". Трима финалисти с най-вдъхновяващите и интересни разработки ще получат частични стипендии в размер 50% от таксата за обучение в магистърската програма "Реклама, бизнес дизайн и бранд мениджмънт" на Saatchi & Saatchi и ВУЗФ. Форматът на разработките е напълно свободен – презентация, интерактивно видео, реален проект или др. От кандидатите се очаква да покажат процеса, по който са стигнали до същността на бранда София, целевата група и комуникацията му по ясен и последователен начин. Участниците трябва да изпратят разработките си на имейл адрес: saatchi@vuzf.bg, или на адрес: София, бул. "България" 118, ет. 1, Saatchi & Saatchi. Крайният срок за кандидатстване е до 11 юни 2017 г. Повече информация за условията на конкурса можете да намерите тук.

Конкурси

Академия "Градът" обявява три конкурса съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Първият конкурс е разделен на две категории - "Градове и инфраструктура" и "Сгради и вътрешни пространства". Право да участват в него имат български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 години. Крайният срок за регистрация е до 14 юни. Ще има и награден фонд. Повече информация може да откриете тук. Темата на втория конкурс е "Проектиране на парково пространство зад Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Целта на конкурса е да се свържат сградите със зелените площи и да се обживеят празните в момента пространства. Крайният срок за регистрацията на проектите е до 14 юни. Повече детайли може да откриете на сайта на организацията. Последният конкурс "Фасади, цветове, хармония" се организира за втора поредна година съвместно с "Баумит България". Темата е идейни проекти за цветови схеми и решения за фасади на сгради. Приемат се индивидуални и екипни проекти.
Крайният срок за регистрация на проектите е 14 юни. Разработките се подават на мейл submissions@thecityacademyawards.bg. Всички проекти, участващи в конкурса, ще бъдат експонирани на самостоятелна експозиция "Фасади, цветове и хармония", в рамките на изложбата на The City Academy Awards 2017 на 12 юли в Sofia Event Center.

Институтът за икономическа политика организира академичен конкурс, носещ името своя основател и първи председател – д-р Иванка Петкова. Той има за цел да подкрепя млади изследователи с интереси в областта на международните финанси. Крайният срок на първата фаза на конкурса е до 11 юни. Кандидатите трябва да представят концепция за разработване на доклад по актуален проблем в областта на международните финанси, който не са публикували до момента. Финалните доклади ще бъдат разгледани отново от членовете на Международната академична комисия. За победителя и подгласниците му ще има парична награда. Повече насоки за кандидатстването може да откриете тук.

Обучения

Академията за личностно и бизнес развитие Training Academy организира безплатна лекция на тема "Геймификация: Как обучителните програми и комуникационни послания стават по-ефективни с използването на игрови елементи". Обучението е насочено към всички, които искат да научат как използването на игрови елементи допринася за по-интересното преживяване и усвояването на знания. В рамките на курса участниците ще се запознаят с начините, по които геймификацията може да се използва за подобряване на ангажираността на служителите, както и в ученето и комуникацията на важни послания. Водещи на тренинга ще бъдат Антон Младенов, консултант по геймификация и сериозни игри от екипа на "Евдемония сълушънс", и Стелиана Кемчева, консултант по организационна култура и екипна динамика в "Евдемония сълушънс". Лекцията ще се проведе на 31 май, от 18:30 ч., в Training Academy (София, бул. "Витоша" 19, ет. 3). Необходима е предварителна регистрация тук.

За седма поредна година фондацията "Заедно в час" организира безплатна Лятна академия за ученици от 1 до 12 клас. Целта й е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Всички учители в Лятната академия са обучени по международния модел "Преподавай като лидер", създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Тази година академията ще се проведе в 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" в квартал Люлин и 144 СУ "Народни будители" в квартал Младост. Обучението ще продължи от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден от 9 до 12:30. Може да запишете детето си до 15 юни на този сайт.

Община Бургас организира за втора поредна година Лятната IT Академия. Обучението е безплатно за ученици и студенти. То ще се проведе от 3 до 31 юли, а всички желаещи могат да подават своите заявки за участие най-късно до 15 юни в Центъра за подкрепа на личностното развитие на адрес ул. "Райна Княгиня" № 11. Лятната IT Академия е по идея на кмета Димитър Николов, а целта й е ученици и студенти с интерес към информационните и комуникационните технологии да развиват своите знания и умения в областта на програмирането, графичния дизайн и разработването на мобилни приложения. Повече информация за обучението може да намерите тук.

Фондация "Елизабет Костова" (ФЕК) организира летен уъркшоп по творческо писане, насочен към български ученици от гимназиален курс на обучение с интерес към литература и писане. Той е с фокус художествена документалистика. Инструктор на събитието ще бъде Дилейни Нолан от САЩ, която е настоящ стипендиант на комисия "Фулбрайт" в България и Гърция. Продължителността на уъркшопа ще бъде пет дни. Обучението ще бъде на английски език и е напълно безплатно. Крайният срок за кандидатстване е до 17 юни. Повече информация за обучението и за изискванията за кандидатстване може да откриете тук.
В началото на юни започва интензивен курс на бизнес училището на "Капитал" и MDV Professional Education, създаден специално за компаниите производители на храни, които търсят развитие и нови пазари. Включени са теми от областите стратегия, операции, финанси и право. Съдържанието е базирано на реални казуси от практиката. Обучението "Ръст зад граница" е подходящо за управители и мениджъри на компании в сектора на бързооборотните стоки, както и предприемачи, които търсят идеи за развитие и оптимизация на бизнеса си. Курсът е част от програмата Retail Essentials.
В рамките на същата програма на 3 юни ще се проведе и еднодневно обучение с фокус преговорния процес в търговията. Участниците ще разберат какво е важно да знаят и могат, за да водят успешно преговорен процес – от ефективна комуникация до сключване търговски договор; управление на рисковете, оптимизация на срокове и условия, документиране на процеса. Обучението стъпва на упражнение, което илюстрира комуникационния процес, като се изследват възможностите за недоразумения и обърквания в него. Основните теми в програмата са: "Комуникация в процеса на продажба"; "Успешните преговори"; "Търговски договор".
Програмата Retail Essentials завършва на 10 юни с еднодневно интерактивно обучение - "Бизнес симулационна игра", по лиценз на Business Today International. Участниците ще научат да откриват връзките и зависимостите между: операции в производството; стратегически решения в маркетинга; планиране; отчитането на финансовия резултат. В рамките на един ден те ще имат възможност да работят в екип с други участници и да се състезават за пазарен дял в истинска конкурентна среда. Обучението е подходящо за: всеки, който се занимава с бизнес – от мениджър на отдел до управител на фирма; мениджъри и експерти, които искат да попаднат в екипа с други като тях; екипи, които търсят възможност за тийм билдинг и състезание.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Международната НПО мрежа Women Who Code и "Теком България" организират неформална среща на тема "Различните лица на кариерната промяна". В рамките на събитието пет жени от различни компании ще споделят какъв е бил пътят на професионалното им развитие, какви са предизвикателствата за тях и как съумяват да се справят с разнообразните задачи, с които ги сблъсква ежедневната им работа. Своите истории ще разкажат Щиляна Русева, филолог и преподавател в Технически университет – София, Дина Темелкова, изпълнителен директор на "Alcatel-Lucent България", Ренате Кемпф, автор на техническа документация във VMware и Евелина Крумова, продуктов мениджър във VMware. Събитието ще започне с презентация на Лили Георгиева, кариерен консултант с опит в HR сектора, която ще говори за личен брандинг и какви са стъпките за успешното ми реализиране. Срещата ще се проведе на 5 юни, от 18:00 ч., в SOHO coworking room (София, ул. "Искър"). Необходима е предварителна регистрация тук.

Във Варна ще се проведе национален дебат на тема "Младежки пространства – среда за развитие на доброволчество, младежка работа и социален капитал". Събитието ше бъде в периода 14-18 юни. Поканата е отворена до всички експерти от министерства, ангажирани по темата, както и за партньорства, така и за гост-лектори, които активно работят с и за младите хора. Повече за инициативата тук.

Международното дружество за интелектуална история организира конференция на тема "Преосмислянето на религиозната вяра в изграждането на съвремието". Около 130 гости и лектори ще се включат в конференцията. Сред тях са и преподаватели от университети като Оксфорд и Принстън. Участниците ще разискват теми като юдаизъм, ислям и съвремие, религията на обединена Италия, интелектуална промяна, теология, християнство и комунизъм през 20. век, либерализъм, религия на съвременна Индия и много други. Лектори ще бъдат доказани професионалисти в сферата на науката като Майкъл Хънтър (Биркбек, Лондонски университет), Линдал Ропър (Университет Оксфорд) и Уейн Хъдсън (Университет Тасмания). Събитието ще се състои от 30 май до 1 юни в Американския университет в България.
Рекламната агенция Saatchi & Saatchi организира безплатна лекция на тема "Как да отключим креативността си". Тя е отворена за всички, които се интересуват от маркетинг и реклама. В рамките на презентацията участниците ще научат как да развият творческото си мислене и да го използват, за да създават работеща рекламна кампания. Гост-лектори ще бъдат Бари Бранд, дългогодишен творчески директор в няколко офиса на Saatchi & Saatchi в Близкия Изток и Европа, и Милин Джалалиев, управител "Комуникации" в Publicis One.
Във втората част на инициативата участниците ще имат възможност да се включат в практически уъркшопи, където ще приложат творческото си мислене, за да развият идеите и проектите си за участие в стипендиантския конкурс "София. Заслужава си да я посетиш" на Saatchi & Saatchi и Университета по финанси, бизнес и предприемачество – ВУЗФ с медийното партньорство на "Кариери". Лекцията ще се проведе на 3 юни, от 10:30 ч., в Аулата на ВУЗФ, като е необходима предварителна онлайн регистрация тук.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Центърът за руски език и култура на Пловдивския университет обявява три студентски конкурса. Темата на есето за първия конкурс е "Я вас любил: любовь ещë, быть может". Крайният му срок е до 31 май. Част от програмата е и творческият конкурс за поезия, проза и художествен превод "Я памятник себе воздвиг нерукотворный", както и националният фотоконкурс "Русско-болгарская боевая слава через объектив времени" . Повече информация тук.

Образователната организация "Телерик академия" стартира програма за подготовка на младши софтуерни специалисти Telerik Academy Alpha с продължителност 6 месеца. Желаещите да участват трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни.

Фондация "Каузи" ще проведе отворена среща на тема "Маркетинг в социалните мрежи". Обучението се проведе на 29 май, от 13:00 ч., в Младежки информационно-консултантски център "Каузи" в 90 СОУ (София, ж.к. "Люлин", ул. "Виолета Якова"). Повече информация тук.

Предстои второто международно издание на форума Model European Union Sofia, който ще се проведе от 6 до 10 септември 2017 г. на територията на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Може да кандидатствате до 31 май, като попълните формуляр за участие на този адрес.

Корпоративният университет "Карол" организира образователна програма "Обучение в практиката", насочена към студенти, които учат бизнеси финанси. Обучението се провежда всяка година в периода от 1 до 31 юли. Може да кандидатствате до 5 юни, а документите може да изпратите на имейл: education@karoll.bg.

Софтуерният университет организира безплатно обучение по 3D анимация за игралната индустрия. Обучението стартира от 10 юни и ще продължи 8 седмици. Крайният срок за записване е 8 юни. Повече информация тук.

Startup Grind организира събитие на тема "Иновациите в здравния сектор". Събитието ще се проведе на 31 май, от 18:30 ч. в CoworKing Space Puzl в София. Повече информация тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly