С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (21-27 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Строителната компания Strabag обявява стажантска програма в сферата на пътното строителство. Обучението на стажанта с технически профил ще бъде с продължителност от близо 15 месеца, като три от тях ще бъдат в Сърбия. От кандидатите се очаква да са завършили инженерна специалност със специализация в сферата на пътното строителство или аналогична. Кандидатства се с подробна автобиография и мотивационно писмо на английски език. Повече информация за изискванията към кандидатите и програмата, можете да намерите тук.

Екипът на Сдружение "Български кариерен форум" търси доброволец на позиция мениджър "Корпоративни партньорства". Организацията провежда кариерни изложения в Лондон (от 2013 г.) и Франкфурт (от 2015 г.), които имат за цел да свързват компании с бизнес в България с български студенти и млади професионалисти в чужбина, с идеята повече образовани българи да се завърнат обратно в страната.
Успешният кандидат за доброволческата позиция ще се занимава с установяването и поддържането на контакт с компании във връзка с традиционните кариерни изложения на сдружението. Търсят се студенти, първа или втора година бакалавър, за предпочитане такива, които в момента учат в Германия и Великобритания. Позицията изисква поне 5-6 часа работа на седмица. Кандидатства се със CV и кратко мотивационно писмо през сайта на организацията.

Неправителствената организация Champions Factory, която се занимава с провеждането на международни образователни мобилности, търси стажант за софийския си офис. Работата е свързана с Европейски проекти в сферата на младежта и спорта, като ще обхваща обработка на текстове, административни дейности, поддръжка на уеб-сайт и социални мрежи. От успешният кандидат се очаква да работи на всички Microsoft office програми, да владее български и английски писмено и говоримо, да притежава умения за обработка на видео и снимки. С предимство са кандидатите, които имат умения в сферата на графичния дизайн и социалните мрежи. Стажът е с продължителност от един месец, но има опция да бъде удължен при гъвкаво работно време. Позицията е платена, като се предвижда и възможност за участие в някой от предстоящите проекти на организацията в Истанбул, Тенерифе, Будапеща, Банско, Италия и Португалия. CV и мотивационно писмо се изпращат на имейл: shirin.amin@championsfactory.bg. Повече информация можете да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Конкурси

Фондация "Българска памет" организира ученически конкурс за есе на тема "Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие". Изискването е кандидатите да са ученици от 9-12 клас и да учат в училища от общините Якоруда, Белица, Сърница, Сатовча, Гоце Делчев, Доспат, Хаджидимово, Гърмен, Тервел или в училища с изучаване на български език в Република Молдова, Република Украйна, Република Сърбия, Република Македония и Албания.
Творбите се изпращат на имейл: info@bgmf.eu, с посочено име, клас, училище, населено място и телефон за обратна връзка. Крайният срок е 3 септември.
Финалистите в конкурса ще участват в XXI Есенен семинар на тема "Поколение Европа - новата вълна млади предприемачи" в рамките на проект "Силна национална идентичност - силна европейска идентичност", който ще се проведе в периода 25 - 29 септември, 2017 г. в "Гранд хотел Варна", Варна. Отличените във финалния кръг ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на българските евродепутати д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Владимир Уручев и Емил Радев. Повече информация за конкурса можете да намерите тук.

Спортен клуб "Бегач" организира конкурс за дизайн на екипите на сдружението за 2018 г. Облекло на бегачите ще се използва както при тренировки в парка, така и на състезания в чужбина и при награждавания. Детайлните изисквания за изработката на дизайна, както и шаблони за различните видове спортни облекла, могат да бъдат намерени на сайта на клуба. Предложенията се изпращат на имейл: info@begach.com до 18 октомври. Финалистът в конкурса печели тениска или потник, изработен по неговия дизайн, 100 лв., както и 100 лв., които ще бъдат дадени на избрана от него благотворителна кауза.
Спортен клуб "Бегач" е създаден през 2012 г. като нестопанско сдружение в обществена полза с цел развиване на бягането и кардио спортовете, както и масовата спортна култура и аматьорския спорт.

Фондация "Пловдив 2019", в партньорство с Френски институт България, обявява конкурс за проекти с фокус френската култура, които да бъдат реализирани в квартал "Капана" в периода ноември 2017 г.-май 2018 г. Търсят се идеи, свързани с артистични намеси в публичното пространство, които включват инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда. Фокусът върху френската култура включва още възможности за реализиране на акции и пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия, поясняват организаторите. Общият бюджет на поканата е 35 000 лв., като не се определя минимална или максимална субсидия за проект, за да се даде възможност на участниците да представят своите идеи и концепции възможно най-реалистично. Пълният текст на поканата, насоките и документите и формулярите за кандидатстване, може да изтеглите тук на български език и тук на английски език. Във връзка с инициативата е създадено и Facebook събитие. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември.

Обучения

Националният младежки форум организира Национална млaдежка академия. Тя е отворена за хора на възраст между 15 и 29 г., активно работещи с младежи или с младежки организации. Академията е разделена на три последователни нива, в рамките на които участниците развиват и придобиват конкретни знания, умения и компетенции за включването като отговорна част от обществото, информират организаторите. По-конкретно нивата са: Клас 1 - Демокрация, гражданско участие и младежко включване; Клас 2 - Личностно развитие и общество; Клас 3 - Обучение за обучители и посланици на младежкото овластяване. Обученията се провеждат в ученическа база "Атия", община Созопол, база "Шумнатица", Боровец и Пловдив, като разходите за настаняване, храна и материали на всички участници се поемат от организаторите. Крайният срок за кандидатстване е 30 август. Попълва се онлайн формуляр.
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности, които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на имейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

На 26-ти август ще има лекция на тема How to go Location Independent. A Freelancer’s Guide. Лектор е Фотис Рутсис, уеб програмист, част от OpenGov екипа към кабинета на гръцкия премиер. Събитието се организира от IT платформата dev.bg в партньорство с Toptal - мрежа от фрилансъри в областите софтуерна разработка, дизайн и финанси. Лекцията започва от 11 ч. И ще се проведе в Software University, Open Source Lab (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2).

"Как български StartUp получи подкрепата на империята Virgin" е темата на събитието, което организира група IT Entrepreneurship към IT платформата dev.bg. Лектор е Десислав Каменов - съосновател на CSR recruitment платформата Transformify и технически директор в два стартъпа. Събитието ще се проведе на 26 август от 11 ч. в Software University, Inspiration Lab (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2).

Какви са най-честите причини за възникването на проблеми между IT специалистите и мениджърите ще разкаже програмистът Стефан Канев в рамките на събитие, организирано от IT платформата dev.bg. То ще се проведе на 26 август, с начален час 14.15 ч. Мястото е Software University, Inspiration Lab (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2).
На 5 септември ще се проведе 10-тото издание на кариерния форум за българи с опит и образование в чужбина "Кариера в България. Защо не?". Събитието се организира от фондация "Идентичност за България" и сдружение "Тук-Там", а "Кариери" е медиен партньор. Очаква се в рамките на форума над 100 работодатели да представят своите свободни позиции за работа и стаж. В конферентната му част, която ще се излъчва и онлайн на Karieri.bg, ще участват утвърдени професионалисти в различни сфери. Te ще разкажат повече за личния си път към успеха, ще дадат кариерни съвети и ще споделят своята гледна точка за смисъла да правиш кариера в България. В рамките на събитието ще има и специалисти, които ще помагат на участниците с безплатни кариерни консултации и проверка на CV. На щанда на "Кариери" ще можете да получите и новото издание на кариерния гид "Моята кариера. Непознатите перспективни професии".
"Кариера в България. Защо не?" ще се проведе в Интер експо център. Участието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Фондация "Каузи" организира обучението "Младежка предприемаческа борса". То е подходящо за млади, предприемчиви хора, които искат да реализират своя бизнес или социална идея. Крайният срок за записване е 11 септември. Повече информация за кандидатстването може да откриете тук.

Ще се проведе обучението Resilience Journalism Fellowship, което е подходящо за журналисти, интересуващи се от климатичните промени и искат да разширят знанията си в тази посока. Програмата е организирана от CUNY Graduate School of Journalism и ще се проведе в периода 22-27 октомври в Ню Йорк. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Повече информация за програмата може да намерите тук.

На 26 август ще се състои онлайн събитието Make It In Germany - Take Your Chance. Целта му е да даде повече информация за това какво е да работиш и живееш в Германия. Нужна е предварителна регистрация.

Предстои безплатен семинар на тема "Справи се с ума си".Участниците ще научат повече за това как функционира ума ни, кои негови тенденции ни карат да изпитваме стрес и каква е връзката между ума и дишането. Събитието ще се проведе на 25 септември, от 19:00 ч., в The Art Of Living (ул. "Георги Раковски" 140). Линкът за регистрация може да откриете на този адрес.

Белгийско-българската асоциация Best2B обявява конкурс за есе на тема "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Изпращайте писмените работи на този имейл: presscenter@best2b.org. Крайният срок е 31 август. Повече информация може да намерите тук.

На 26 август стартира събитието DEV.BG all in one - 12 speakers, 2 tracks, 1 day. На него ще се съберат всички потребителски групи на IT общността DEV.BG. Всички събития са безплатни, но е необходима предварителна регистрация. Пълната програма и апликационните форми за участие може да откриете тук.

На 26 август ще се проведе събитието How to go Location Independent – A Freelancer’s Guide, което е част от инициативата DEV.BG all in one- 12 speakers, 2 tracks, 1 day. Семинарът започва в 11:00 ч., в СофтУни (ул. "Тинтява" 15-17). Нужна е предварителна регистрация.

Събитието Re-prioritizing my Product Portfolio. Еconomics of Agile, Part 1 е също част от инициативата на DEV.BG. То ще се състои на 26 август, от 15:45 ч., в сградата на СофтУни (ул. "Тинтява" 15-17). Необходима е предварителна регистрация.

Предстои семинар на тема "Как български StartUp получи подкрепата на империята Virgin". Събитието ще се проведе на 26 август, от 13:00 ч., в СофтУни, зала Inspiration Lab (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2). Необходима е предварителна регистрация.

За четвърта поредна година Центърът за предприемачество и обучения "Ринкър" организира конкурс, чрез който хора с предприемчиви идеи, могат да спечелят финансиране за своя бизнес. Всеки кандидат трябва да покаже как идеята му ще има положително въздействие в области като здраве, иновации, култура и ценности, образование и умения, природа и ресурси, социално включване и човешки права. Конкурсът е отворен до 25 септември. Кандидатстването е онлайн през сайта на организацията. Повече информация за инициативата и условията й за кандидатстване може да откриете тук.

Детският телевизионен канал Cartoon Network организира конкурс по влогърски умения за деца. Целта му е да стимулира деца на възраст между 6 и 16 г. да покажат уменията си в създаването на видео блогове. Конкурсът ще продължи от 31 юли до 19 септември. Децата ще участват в предизвикателства, които ще бъдат обявени на сайта на организацията. Видео блоговете могат да бъдат качени на сайта или чрез Youtube URL.

Престои инициативата "Запознайте се и програмирайте", която подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането, организирана от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). За кандидатстване е нужно да се регистрирате и да подадете своята идея на сайта на ФРГИ. Крайният срок за кандидатстване е 22 септември.

Списанието "Българска наука" организира конкурс на тема Fresh Video Photo, като част от проектите Fresh и "Нощ на учените 2017". Крайният срок за кандидатстване е 20 септември, като готовите материали изпращайте на адрес: admin@nauka.bg. Повече информация за регламента на конкурса може да откриете тук.

Софтуерният университет организира подготвителния курс Programming Basics, който дава начални умения по програмиране. Курсът стартира на 9 септември и ще продължи 2 месеца, като занятията ще се провеждат всяка събота. Крайният срок за кандидатстване е 31 август.

Агенцията за дизайн на презентации 356labs ще е домакин на семинара "Истинско 3D в PowerPoint!". Събитието ще се проведе на 26 септември, от 19:00 ч., в 356labs (ул."Ангел Кънчев" 3). Предварителна регистрация не е необходима.

Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи организират конкурса "Млад застраховател". Той е насочен към млади специалисти с до 5 г. професионален опит в сферата на застраховането. Крайният срок за участие в конкурса е 17 септември. Пълният регламент и условията за участие са публикувани на сайтовете на организаторите - http://www.vuzf.bg/ и http://www.abz.bg/.

Фондация "Българска памет" организира конкурс за есе на тема "Моите идеи за модерно образование в онлайн епохата". Есетата се изпращат на имейл адрес: info@bgmf.eu. Крайният срок е 20 септември.

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly