С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (28 август - 3 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове
Консултантската компания EY ще наеме четирима нови стажанти сред завършилите програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals. Участниците имат възможност да получат предложение за работа, ако кандидатстват за стипендии до 31 август или се регистрират директно до 9 септември. Програмата School of Finance and Accounting for Young Professionals е насочена към млади специалисти и предоставя ключови знания и умения за работа в големи финансово-счетоводни отдели, компании тип центрове за изнесени услуги и е подходяща за всички, които търсят професионално израстване или кариерна промяна. Повече информация за обучението може да откриете тук, а за стажантската програма тук.

Международната компания за електронни разплащания Paysafe предлага платен стаж за двама от кандидатите в новото издание на Училището по финанси и счетоводство на MDV и Капитал . При добро представяне след края на стажа двама души ще получат оферта за постоянен договор. Кандидатите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на английски език, както и диплома за завършено образование или академична справка на имейл адрес: fa_school@mdvtraining.bg. Селектираната група участници ще бъде поканена на тест за определяне на ниво на знания и умения на 9 септември в офиса на MDV Professional Education. Финалистите в първо класиране ще бъдат обявени до 23 септември. На второ класиране ще се проведе тест на 16 септември, а финалистите ще бъдат ясни до 30 септември. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Повече информация за стажантската програма и обучението можете да намерите тук.

Младежката платформа YOUThub търси стажанти за неплатен стаж от септември до януари. Стажантската програма е дистанционна и стажантите ще бъдат ангажирани от 1 до 4 ч. на ден. Те ще отговарят за поддръжката на онлайн сайта на организацията. Кандидатите трябва да умеят да работят в екип, да имат изразен интерес към младежките политики и желание да натрупат опит в неправителствения сектор. В началото на стажа YOUThub ще проведе кратко въвеждащо обучение за начина на работа на организацията, онлайн обучение за дигитални умения и Google Analytics, писане на постове и дигитално оформление на изображения. В края на стажа участниците ще получат сертификат и препоръка. Кандидатства се чрез онлайн апликационна форма. Крайният срок е 3 септември.

Бизнес академията 9Academy търси ново попълнение в екипа си на позицията "Координатор събития". Позицията е подходяща за студенти 3-ти или 4-ти курс, които искат да учат чрез преживяване и да развиват организационните си умения. Кандидатства се с автобиография и мотивационно писмо, което дава отговор на въпроса "Защо", на имейл адрес: lyubomira@9academy.com. Крайният срок за кандидатстване е 30 август.

Строителната компания Strabag обявява стажантска програма в сферата на пътното строителство. Обучението на стажанта с технически профил ще бъде с продължителност от близо 15 месеца, като три от тях ще бъдат в Сърбия. От кандидатите се очаква да са завършили инженерна специалност със специализация в сферата на пътното строителство или аналогична. Кандидатства се с подробна автобиография и мотивационно писмо на английски език. Повече информация за изискванията към кандидатите и програмата, можете да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Българо-американската комисия за образователен обмен "Фулбрайт" обявява конкурс за стипендия по програмата за професионално развитие "Хюбърт Х. Хъмфри". Тя е предназначена за професионалисти, заемащи ръководни или експертни длъжности в държавния, неправителствения и частния сектор. Участниците трябва да владеят отлично английски език (изисква се валиден резултат от тест TOEFL), да имат бакалавърска степен и минимум 5 години стаж по специалността. Кандидатите трябва да заемат длъжности в областите: превенция и лечение на наркомании и медикаментозни зависимости, превенция и контрол на ХИВ/СПИН, здравна политика и управление, превенция и контрол на трафик на хора, право и човешки права, планиране на образованието, управление на човешки ресурси, публична администрация и анализ на обществена политика, комуникация/журналистика, управление на природни ресурси и околна среда. Стипендията е в размер на 30 000 долара, здравна осигуровка и двупосочен билет до САЩ. Повече информация за изискванията може да откриете тук. За да кандидатствате, е нужно да попълните апликационна форма. Крайният срок за подаване на документи е 1 септември. Повече информация за програмата и практични съвети към кандидатите можете да намерите в този текст от архива на "Кариери".

Конкурси

Генерална дирекция "Регионална и градска политика" на Европейската комисия организира конкурс за студенти по журналистика Youth4Regions. Участниците трябва да изпратят авторска статия (400 - 1000 думи) на английски език, в която да представят по оригинален начин проект, който е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие или от Европейския кохезионен фонд и допринася са постигането на устойчив растеж. С предимство са проекти, които създават нови работни места, подобряват качеството на живот и подпомагат устойчивото развитие. Всички проекти може да откриете на този сайт. Победителите в конкурса ще получат покана за участие в медийната програма по време на Европейската седмица на регионите и градовете през октомври в Брюксел, в която ще се включат над 150 журналисти. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Подробна информация може да откриете тук.

Българското дружество за защита на птиците обявява конкурс за снимка на тема "По следите на орела". Той е част от кампанията "За да има орли" на Българското дружество за защита на птиците. Участниците трябва да фотографират орлите в средата, която ги заобикаля – орнамент върху сграда, рисунка, фирмена емблема, статуя или друг наличен фрагмент от градската среда. След като направят снимката, трябва да я качат във Facebook с хаштаг #posleditenaorlela и #orlite. Всеки участник има право да участва с до 5 снимки. Наградите са бинокъл Opticron Oregon 8х32, определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия, тениски, торбички и магнити на БДЗП. Крайният срок е 30 септември. Повече информация за конкурса можете да намерите тук.

Благотворителната фондация Bcause е организатор на фотоконкурс на тема "Благотворителността през обектива". Целта му е да покаже дарители, доброволци, действия на активни граждани, донасящи смислена промяна в живота ни. Конкурсът е подходящ както за професионалисти, така и за любители. Ще бъдат отличени 4 фотографии - 3 от тях ще бъдат избрани от журито, а последната от публиката. Наградите са: 1-во място - 300 лева, 2-ро място - 200 лева, 3-то място - 100 лева, Награда на публиката - 200 лева. Наградените фотографии ще бъдат подредени в изложба. Крайният срок за участие е 30 август. Повече информация може да откриете тук.

Община Стара Загора организира Националния младежки конкурс за есе за ученици "Общуването в моето ежедневие". Целта му е да развие творческото писане на децата и младежите. В него могат да участват младежи на възраст от 13 до 18 г. Есетата могат да бъдат както на български език, така и на родни за участниците в конкурса, като арменски, руски, турски, полски, иврит, ромски, чешки. Готовите творби се изпращат на адрес: teen_stzagora@abv.bg. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Неправителствената организация "Ценности" стартира десетия Национален исторически конкурс за ученици от 8-ми до 12-ти клас на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим". В него обект на изследване могат да бъдат семейни и родови истории от времето на комунистическия режим, но в контекста на българската история. Конкурсната работа може да бъде писмена (в обем от 10 до 50 страници), филм с продължителност не по-малко от 20 мин. или блог. Могат да бъдат представени както индивидуални, така и групови разработки. Победителят ще получи парична награда в размер на 700 лв. Финалистите на второ и трето място ще получат по 400 и 300 лв. За да участвате, е нужно да изпратите разработката си и попълнен формуляр на адрес София 1000, п.к. 1302. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук. Крайният срок е 2 октомври.

Обучения
MDV - Капитал Business School осигурява пет стипендии в обучителната програма за млади специалисти в областта на финансите и счетоводството School of Finance and Accounting for Young Professionals. Конкурсът е отворен за студенти от бизнес направления и финансово-счетоводни специалности, които са 3-ти или 4-ти курс бакалавър, магистри, както и професионалисти с бизнес образование, дипломирани през последните 5 години.
За да се включат в конкурса, кандидатите трябва да изпратят CV, мотивационно писмо и академична справка или диплома за завършено образование. Документите се подават на имейл: fa_school@mdvtraining.bg в срок до 31 август.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

На 29 август СофтУни организира семинар ''Ден за професионално ориентиране". В събитието ще вземат участие специалисти с дългогодишен опит в програмирането, които ще дадат насоки, свързани с професионалното развитие. Лекторите ще разкажат повече за предимствата и предизвикателствата при използването на всеки от четирите най-използвани езици за програмиране в бизнеса, а именно: Java, JavaScript, C# и PHP, както и какво са постигнали, благодарение на опита си досега. Събитието ще започне в 19 ч. в учебна зала Code Ground (ул. "Тинтява" 15-17). Необходима е предварителна регистрация.

На 14 октомври ще се проведе технологичната конференция MUFFIN Conference, организирана от софтуерната компания "Мусала Софт". Събитието ще събере софтуерни инженери, IT специалисти и лектори в сферата на технологичните иновации, тенденции, процеси и меки умения. Гост лектор на конференцията ще бъде Норберт Кауенховен, който е член на екипа за дигитализация на глобалната търговия на IBM и ръководител решения на IBM EU в областта на митниците, имиграцията и управлението на граници. Темата на презентацията му ще бъде "Blockchain и най-новото в дигитализацията на глобалната търговия". MUFFIN Conference ще се проведе в Университета по архитектура, строителство и геодезия (бул. "Христо Смирненски" 1, София). Повече информация за темите и лекторите може да откриете тук. Събитието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

Дамският клуб "Бизнес на високи токчета" организира семинар на тема "Видео представянето – най-лесният път до съзнанието на клиента". На него ще се акцентира върху поведението пред камера и с какво видеото ще спомогне продажбата и откриването на нови клиенти. Лектор ще бъде Роси Георгиева, която е Facebook маркетинг специалист, консултант и обучител. Семинарът ще се проведе на 30 август от 18:30 ч. в "Бодега" (ул. Цар Асен 6).
На 5 септември ще се проведе 10-тото издание на кариерния форум за българи с опит и образование в чужбина "Кариера в България. Защо не?". Събитието се организира от фондация "Идентичност за България" и сдружение "Тук-Там", а "Кариери" е медиен партньор. Очаква се в рамките на форума над 100 работодатели да представят своите свободни позиции за работа и стаж. В конферентната му част, която ще се излъчва и онлайн на Karieri.bg, ще участват утвърдени професионалисти в различни сфери. Te ще разкажат повече за личния си път към успеха, ще дадат кариерни съвети и ще споделят своята гледна точка за смисъла да правиш кариера в България. В рамките на събитието ще има и специалисти, които ще помагат на участниците с безплатни кариерни консултации и проверка на CV. На щанда на "Кариери" ще можете да получите и новото издание на кариерния гид "Моята кариера. Непознатите перспективни професии".
"Кариера в България. Защо не?" ще се проведе в Интер експо център. Участието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.
На 2, 8 и 9 септември MDV Professional Education организират "Ден на отворените врати". На събитието ще бъдат представени условията за регистрация, стипендиите и графика на следващото издание на School of Finance and Accounting for Young Professionals. Ще научите повече за това кои са преподавателите в училището и как протича един учебен ден. По време на срещата ще разберете как да получите престижна международна квалификация, докато учите в България, как да планирате обучението си, какъв бюджет е необходим и кои са възможностите за кариерно развитие в сферата на финансите и счетоводството. Събитието ще се проведе в офиса на MDV (ул. "Шейново" 7). Срещата започва в 10 ч. Необходима е предварителна регистрация.

Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Националният младежки форум организира Национална млaдежка академия. Обученията се провеждат в ученическа база "Атия", община Созопол, база "Шумнатица", Боровец и Пловдив, като разходите за настаняване, храна и материали на всички участници се поемат от организаторите. Крайният срок за кандидатстване е 30 август. Попълва се онлайн формуляр.

Екипът на Сдружение "Български кариерен форум" търси доброволец на позиция мениджър "Корпоративни партньорства". Търсят се студенти, първа или втора година бакалавър, за предпочитане такива, които в момента учат в Германия и Великобритания. Позицията изисква поне 5-6 часа работа на седмица. Кандидатства се със CV и кратко мотивационно писмо през сайта на организацията.

Неправителствената организация Champions Factory, която се занимава с провеждането на международни образователни мобилности, търси стажант за софийския си офис. Позицията е платена, като се предвижда и възможност за участие в някой от предстоящите проекти на организацията в Истанбул, Тенерифе, Будапеща, Банско, Италия и Португалия. CV и мотивационно писмо се изпращат на имейл: shirin.amin@championsfactory.bg. Повече информация можете да намерите тук.

Ще се проведе обучението Resilience Journalism Fellowship, което е подходящо за журналисти, интересуващи се от климатичните промени и искат да разширят знанията си в тази посока. Програмата е организирана от CUNY Graduate School of Journalism и ще се проведе в периода 22-27 октомври в Ню Йорк. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Повече информация за програмата може да намерите тук.

Белгийско-българската асоциация Best2B обявява конкурс за есе на тема "Белгийският опит в подкрепа на успешното българско председателство на Съвета на Европейския съюз". Изпращайте писмените работи на този имейл: presscenter@best2b.org. Крайният срок е 31 август. Повече информация може да намерите тук.

Предстои безплатен семинар на тема "Справи се с ума си".Участниците ще научат повече за това как функционира ума ни, кои негови тенденции ни карат да изпитваме стрес и каква е връзката между ума и дишането. Събитието ще се проведе на 25 септември, от 19:00 ч., в The Art Of Living (ул. "Георги Раковски" 140). Линкът за регистрация може да откриете на този адрес.

Фондация "Българска памет" организира ученически конкурс за есе на тема "Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие". Творбите се изпращат на имейл: info@bgmf.eu, с посочено име, клас, училище, населено място и телефон за обратна връзка. Крайният срок е 3 септември.

За четвърта поредна година Центърът за предприемачество и обучения "Ринкър" организира конкурс, чрез който хора с предприемчиви идеи, могат да спечелят финансиране за своя бизнес. Всеки кандидат трябва да покаже как идеята му ще има положително въздействие в области като здраве, иновации, култура и ценности, образование и умения, природа и ресурси, социално включване и човешки права. Конкурсът е отворен до 25 септември. Кандидатстването е онлайн през сайта на организацията. Повече информация за инициативата и условията й за кандидатстване може да откриете тук.

Спортен клуб "Бегач" организира конкурс за дизайн на екипите на сдружението за 2018 г. Детайлните изисквания за изработката на дизайна, както и шаблони за различните видове спортни облекла, могат да бъдат намерени на сайта на клуба. Предложенията се изпращат на имейл: info@begach.com до 18 октомври.

Фондация "Пловдив 2019", в партньорство с Френски институт България, обявява конкурс за проекти с фокус френската култура, които да бъдат реализирани в квартал "Капана" в периода ноември 2017 г.-май 2018 г. Пълният текст на поканата, насоките и документите и формулярите за кандидатстване, може да изтеглите тук на български език и тук на английски език. Във връзка с инициативата е създадено и Facebook събитие. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември.

Фондация "Каузи" организира обучението "Младежка предприемаческа борса". То е подходящо за млади, предприемчиви хора, които искат да реализират своя бизнес или социална идея. Крайният срок за записване е 11 септември. Повече информация за кандидатстването може да откриете тук.

Престои инициативата "Запознайте се и програмирайте", която подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането, организирана от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). За кандидатстване е нужно да се регистрирате и да подадете своята идея на сайта на ФРГИ. Крайният срок за кандидатстване е 22 септември.

Софтуерният университет организира подготвителния курс Programming Basics, който дава начални умения по програмиране. Курсът стартира на 9 септември и ще продължи 2 месеца, като занятията ще се провеждат всяка събота. Крайният срок за кандидатстване е 31 август.

Агенцията за дизайн на презентации 356labs ще е домакин на семинара "Истинско 3D в PowerPoint!". Събитието ще се проведе на 26 септември, от 19:00 ч., в 356labs (ул."Ангел Кънчев" 3). Предварителна регистрация не е необходима.

Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи организират конкурса "Млад застраховател". Той е насочен към млади специалисти с до 5 г. професионален опит в сферата на застраховането. Крайният срок за участие в конкурса е 17 септември. Пълният регламент и условията за участие са публикувани на сайтовете на организаторите - http://www.vuzf.bg/ и http://www.abz.bg/.

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly