С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (4 - 10 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове/Работа

Министерството на външните работи (МВнР) обявява конкурс за стажант-аташета. Темите, по които кандидатите трябва да се подготвят за изпитите, може да намерите тук. Конкурсът ще се проведе до края на годината, като МВнР ще съобщи своевременно за старта му. Успешно преминалите 15 души ще станат държавни служители на длъжност "стажант-аташе". За да участват в конкурса, кандидатите трябва да имат завършено висше образование със степен "магистър" в хуманитарни науки, социални, стопански и правни науки, сигурност и отбрана и да владеят най-малко два чужди езика, като поне единият от тях да е официален за ООН или работен за Европейската комисия. Кандидатите, които владеят редки езици като албански, арабски, гръцки, иврит, италиански, китайски, корейски, румънски, руски, скандинавски езици, турски, фарси, хинди, холандски и японски, имат предимство при равни резултати с техни конкуренти от писмената и устната част от изпита. Повече иформация за конкурса можете да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Конкурси

Българската фондова борса (БФБ) обявява конкурс за две стипендии за подпомагане явяването на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA). Стипендиите се отпускат за трета поредна година. Те покриват ранната такса за регистрация и ще бъдат предоставени на кандидати, които се явяват на изпита за първи път. За да участват в конкурса, кандидатите трябва да имат завършена или да са последна година бакалавърска степен, или да имат четиригодишен професионален опит. Конкурсът ще се проведе в два кръга: подбор по документи и изпит, който ще се състои на 16 септември. Необходимите документи за участие са формуляр за кандидатстване, автобиография, академична справка и мотивационно писмо. Крайният срок за подаването им е 8 септември. Всички изисквания за конкурса може да откриете тук.

Неправителствената организация CEEweb for Biodiversity обявяват конкурс за късометражен филм на "зелена" тематика. Филмите трябва да са с дължина до 4 минути и да засягат теми в 3 категории - "Да строим и да живеем по зелен начин", "Последният ден на Земята", "Твоята Европа 2050 година". Журито ще определи победителите в трите категории, като всеки един от тях ще получи ваучер за подаръци на стойност 500 евро. Публиката ще избере своя фаворит сред всички филми, а победителят ще получи ваучер за подаръци за 200 евро. Най-добрите филми ще бъдат качени на сайта на международната организация и ще бъдат разпространявани на международни събития, които засягат зелени теми в цяла Европа. Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

Програмата "Роботика за България" обявява конкурс за менторски екипи от двама учители. Тя е насочена към обучение на ментори и създаване на отбори по роботика в концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League (FLL). Победителите в конкурса ще имат за цел да изградят поне един отбор в училището, в което преподават. Също така те ще получат специализирано онлайн обучение, подкрепа относно правилата на състезанието First Lego League, конструирането и програмирането на робот Lego Mindstrom, събирането и анализ на информацията за изследователските проекти, както и обучение за работа в екип и менторство. Формулярът за участие и указанията за кандидатстване може да откриете на този адрес. Документите за участие в конкурса се изпращат на мейл konkurs@wcif-bg.org. Крайният срок е 1 октомври.

Сдружение "Международен младежки комитет за образователни инициативи и програми (ММКОИП)" обявява конкурс за лого на организацията. То може да включва символи, български и латински букви, съкратеното наименование на организацията на български (ММКОИП) или на английски език (IYCEIP). Предложенията може да изпращате на и-мейл: iyceip.eu@gmail.com. Победителят ще получи възможност да участва в някой от международните обмени на организацията по свой избор. Крайният срок е 30 септември.

Обучения

Telerik Academy предоставя осем безплатни онлайн ресурса за самоподготовка и практическо обучение за желаещите, които искат да надградят своите познания или тепърва да навлязат в областта на
програмирането с JavaScript.
Темите, които се покриват, са (проследете вградените линкове, за да стигнете до всяко едно от онлайн обученията):
- Бърз старт с HTML
- Визуално представяне със CSS,
- Основи на програмирането с JavaScript
- Обектно-ориентирано програмиране
- Забележителен потребителски интерфейс
- Задълбочени познания по Java Script
- Работа с Node.js
- Овладяване на Angular.
През септември започва и кандидатстването за 6-месечната програма за подготовка на софтуерни инженери Telerik Academy Alpha. Повече информация за нея може да откриете тук.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Стартира проектът "Павилион на знанието и младежката креативност", организиран от Студентския съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Той е част от събитията в календара на инициативата "Варна - европейска младежка столица 2017". Павилионът е алтернативно пространство в градска среда за творчество и познание в областта на визуалните и танцовите изкуства и кариерно ориентиране. По време на събитието младите хора ще могат да развият предприемаческите си умения, както и ще се срещнат с хора, които ще им помогнат да се ориентират към подходящата за тях професия. В рамките на проекта ще бъдат разкрити 11 творчески работилници: "Абстрактна живопис", "Фотография", "Танц", "Пространствена инсталация", "Т-shirt", "Грим", "Личен стил", "Концептуална мода и моделиране", "Аксесоари и редизайн", "Кариерно консултиране" и "Varna Spaghetti Engineering". Събитието ще се проведе във Варна в пространството пред Народната астрономическа обсерватория "Николай Коперник" в Морската градина. То ще започне в 16 ч. Проектът ще продължи от 4 до 8 септември всеки следобяд.

Авиационният консултант Bulatsa обявява "Дни на отворени врати" на 31 август за всички желаещи да се запознаят отблизо с професията Ръководител на полети. Посетителите ще имат възможността да присъстват на презентация от експерти в компанията и да наблюдават в реално време работата на Районния център за обслужване на въздушното движение и тренажорите за обучение на ръководителите на полети.
Сградата е със специален режим на достъп и затова всеки записал се за участие на съответната дата трябва да носи документ за самоличност. Събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

На 11 септември ще се проведе събитието "Machine Learning: Нормализация на исторически текстове", организирано от DEV.BG. На него ще бъдат представени техники, чрез които могат да се нормализират исторически текстове, писани преди няколкостотин години. Методът, който се използва, е машинното обучение. Лектор ще бъде Петър Митакин, който работи като старши програмист в софтуерната компания "Онтотекст". Семинарът започва в 19:30 ч. Betahaus Sofia (ул."Крум Попов" 58). Нужна е предварителна регистрация.

DEV.BG организира семинар на тема "Как да повишим продуктивността на IТ екипа чрез по-добро здраве". Ще бъдат представени методи и техники за въвеждане на култура на здраве в екипа. Друга част от темите са кои са най-често срещаните проблеми със здравето за служителите в ИТ индустрията и какви могат да бъдат последствията от нездравословния начин на живот на екипа. Лектор ще бъде Диян Михайлов, който е съосновател и управляващ съдружник в компанията The Happy Company School, която изготвя стратегии за здравословен начин на живот на работното място. Събитието ще се проведе на 13 септември от 19 ч. Cosmos Coworking Camp (ул. "Ангел Кънчев" 3). Нужна е предварителна регистрация.
На 5 септември ще се проведе 10-тото издание на кариерния форум за българи с опит и образование в чужбина "Кариера в България. Защо не?". Събитието се организира от фондация "Идентичност за България" и сдружение "Тук-Там", а "Кариери" е медиен партньор. Очаква се в рамките на форума над 100 работодатели да представят своите свободни позиции за работа и стаж. В конферентната му част, която ще се излъчва и онлайн на Karieri.bg, ще участват утвърдени професионалисти в различни сфери. Te ще разкажат повече за личния си път към успеха, ще дадат кариерни съвети и ще споделят своята гледна точка за смисъла да правиш кариера в България. В рамките на събитието ще има и специалисти, които ще помагат на участниците с безплатни кариерни консултации и проверка на CV. На щанда на "Кариери" ще можете да получите и новото издание на кариерния гид "Моята кариера. Непознатите перспективни професии".
"Кариера в България. Защо не?" ще се проведе в Интер експо център. Участието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.
На 2, 8 и 9 септември MDV Professional Education организират "Ден на отворените врати". На събитието ще бъдат представени условията за регистрация, стипендиите и графика на следващото издание на School of Finance and Accounting for Young Professionals. Ще научите повече за това кои са преподавателите в училището и как протича един учебен ден. По време на срещата ще разберете как да получите престижна международна квалификация, докато учите в България, как да планирате обучението си, какъв бюджет е необходим и кои са възможностите за кариерно развитие в сферата на финансите и счетоводството. Събитието ще се проведе в офиса на MDV (ул. "Шейново" 7). Срещата започва в 10 ч. Необходима е предварителна регистрация.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Община Стара Загора организира Националния младежки конкурс за есе за ученици "Общуването в моето ежедневие". В него могат да участват младежи на възраст от 13 до 18 г. Готовите творби се изпращат на адрес: teen_stzagora@abv.bg. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Строителната компания Strabag обявява стажантска програма в сферата на пътното строителство. Кандидатства се с подробна автобиография и мотивационно писмо на английски език. Повече информация за изискванията към кандидатите и програмата, можете да намерите тук.

Неправителствената организация "Ценности" стартира десетия Национален исторически конкурс за ученици от 8-ми до 12-ти клас на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим". Победителят ще получи парична награда в размер на 700 лв. Финалистите на второ и трето място ще получат по 400 и 300 лв. За да участвате, е нужно да изпратите разработката си и попълнен формуляр на адрес София 1000, п.к. 1302. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук. Крайният срок е 2 октомври.

На 14 октомври ще се проведе технологичната конференция MUFFIN Conference, организирана от софтуерната компания "Мусала Софт". Събитието ще събере софтуерни инженери, IT специалисти и лектори в сферата на технологичните иновации, тенденции, процеси и меки умения. MUFFIN Conference ще се проведе в Университета по архитектура, строителство и геодезия (бул. "Христо Смирненски" 1, София). Повече информация за темите и лекторите може да откриете тук. Събитието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

Екипът на Сдружение "Български кариерен форум" търси доброволец на позиция мениджър "Корпоративни партньорства". Търсят се студенти, първа или втора година бакалавър, за предпочитане такива, които в момента учат в Германия и Великобритания. Позицията изисква поне 5-6 часа работа на седмица. Кандидатства се със CV и кратко мотивационно писмо през сайта на организацията.

Предстои безплатен семинар на тема "Справи се с ума си".Участниците ще научат повече за това как функционира ума ни, кои негови тенденции ни карат да изпитваме стрес и каква е връзката между ума и дишането. Събитието ще се проведе на 25 септември, от 19:00 ч., в The Art Of Living (ул. "Георги Раковски" 140). Линкът за регистрация може да откриете на този адрес.

За четвърта поредна година Центърът за предприемачество и обучения "Ринкър" организира конкурс, чрез който хора с предприемчиви идеи, могат да спечелят финансиране за своя бизнес. Всеки кандидат трябва да покаже как идеята му ще има положително въздействие в области като здраве, иновации, култура и ценности, образование и умения, природа и ресурси, социално включване и човешки права. Конкурсът е отворен до 25 септември. Кандидатстването е онлайн през сайта на организацията. Повече информация за инициативата и условията й за кандидатстване може да откриете тук.

Спортен клуб "Бегач" организира конкурс за дизайн на екипите на сдружението за 2018 г. Детайлните изисквания за изработката на дизайна, както и шаблони за различните видове спортни облекла, могат да бъдат намерени на сайта на клуба. Предложенията се изпращат на имейл: info@begach.com до 18 октомври.

Фондация "Пловдив 2019", в партньорство с Френски институт България, обявява конкурс за проекти с фокус френската култура, които да бъдат реализирани в квартал "Капана" в периода ноември 2017 г.-май 2018 г. Пълният текст на поканата, насоките и документите и формулярите за кандидатстване, може да изтеглите тук на български език и тук на английски език. Във връзка с инициативата е създадено и Facebook събитие. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември.

Фондация "Каузи" организира обучението "Младежка предприемаческа борса". То е подходящо за млади, предприемчиви хора, които искат да реализират своя бизнес или социална идея. Крайният срок за записване е 11 септември. Повече информация за кандидатстването може да откриете тук.

Престои инициативата "Запознайте се и програмирайте", която подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането, организирана от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). За кандидатстване е нужно да се регистрирате и да подадете своята идея на сайта на ФРГИ. Крайният срок за кандидатстване е 22 септември.

Агенцията за дизайн на презентации 356labs ще е домакин на семинара "Истинско 3D в PowerPoint!". Събитието ще се проведе на 26 септември, от 19:00 ч., в 356labs (ул."Ангел Кънчев" 3). Предварителна регистрация не е необходима.

Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи организират конкурса "Млад застраховател". Той е насочен към млади специалисти с до 5 г. професионален опит в сферата на застраховането. Крайният срок за участие в конкурса е 17 септември. Пълният регламент и условията за участие са публикувани на сайтовете на организаторите - http://www.vuzf.bg/ и http://www.abz.bg/.

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly