С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (11-17 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Неправителствената организация Active Bulgarian Society търси стажанти. Стажантската програма ще продължи 4 мeсеца - от 20 септември до 20 януари. Кандидатите трябва да имат интерес към прилагането и разработването на проектно предложение в рамките на програмата "Еразъм +", да изучават комуникации, медии, икономика, бизнес или лингвистика, както и да имат отлични граматични и правописни умения. Основното задължение е разработване и управление на европейски проекти, чиято цел е да запознаят младите хора с функционирането на европейските програми, както и основната връзка между политиките, програмите и проектите на Европейския съюз. В края на стажа участниците ще получат официален документ и препоръчително писмо. За кандидатстване е нужно да се попълни апликационна форма. Крайният срок е 15 септември. Повече информация за инициативата може да намерите тук.

Министерството на външните работи (МВнР) обявява конкурс за стажант-аташета. Темите, по които кандидатите трябва да се подготвят за изпитите, може да намерите тук. Конкурсът ще се проведе до края на годината, като МВнР ще съобщи своевременно за старта му. Успешно преминалите 15 души ще станат държавни служители на длъжност "стажант-аташе". За да участват в конкурса, кандидатите трябва да имат завършено висше образование със степен "магистър" в хуманитарни науки, социални, стопански и правни науки, сигурност и отбрана, както и да владеят най-малко два чужди езика, като поне единият от тях да е официален за ООН или работен за Европейската комисия. Кандидатите, които владеят редки езици като албански, арабски, гръцки, иврит, италиански, китайски, корейски, румънски, руски, скандинавски езици, турски, фарси, хинди, холандски и японски, имат предимство при равни резултати с техни конкуренти от писмената и устната част от изпита. Повече информация за конкурса можете да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Менторство

Стартира осмият сезон на менторската програма за ученици от 10-ти и 11-ти клас Аble Mentor. Младежите, които участват в инициативата на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) ще могат да работят по собствен проект с личен ментор в рамките на поне три месеца. Те ще имат възможност да избират между три направления – личностно развитие, бизнес проект и/или социална инициатива. Целта на програмата е да развива слабо застъпени в традиционното образование умения, като работа в екип, създаване на мрежа от контакти и презентационни умения, да предоставя среда за успешно кариерно и личностно развитие, като междувременно създава приятелства и дълготрайни контакти. За менторите тя е възможност да предадат ценния си опит и знания на учениците, както и да развиват лидерския им потенциал, а също и да се срещнат с интересни хора.
Кандидатстването за участие в програмата – както за менторите, така и за учениците е отворено до 6 октомври и става през сайта на програмата ablementor.bg. Менторите трябва да изпратят CV, а след това и да се явят на интервю, като целта е да се гарантира добрата работа и взаимодействие в менторските двойки. За да бъде валидна кандидатурата им, учениците пък трябва да отговорят на няколко въпроса свързани с техните интереси и желания и най-вече какъв проект искат да развиват в рамките на програмата. Повече информация можете да намерите на уебсайта на инициативата или на Facebook страницата й.

Стипендии

От 1 септември стартира кандидатстването за обменната програма "Кенеди Лугар" (Yes). Тя предоставя стипендии на български ученици, с които могат да прекарат една учебна година в САЩ. Инициативата е насочена към ученици от 9 и 10 клас и се финансира от държавния департамент на САЩ. Младежите ще живеят в приемно семейство, ще посещават средно училище и ще се ангажират с дейности, чрез които ще научат повече за американското общество и неговите ценности. В рамките на тазгодишното издание ще бъдат раздадени 10 стипендии. Кандидатите трябва да са родени между 1 януари 2001 г. и 15 юли 2003 г., да имат добър или висок успех, да са изучавали английски език и да отговарят на изискванията за американска виза. Програмата предоставя възможност да участват и хора с увреждания, като те трябва да са записани в среден курс на образование през есента на 2017 г. и да родени между 15 февруари 2000 г. и 15 юли 2003 г. Стипендията YES покрива всички разходи, свързани с транспорта до и от САЩ, настаняването в приемно семейство, обучението в американско средно държавно училище, медицинска застраховка, месечна издръжка за основни разходи, както и участие в семинари по програмата. За да кандидатствате, трябва да попълните апликационна форма. Крайният срок е 31 октомври.

Конкурси

Организацията FotoEvidence и World Press Photo Foundation обявяват годишния конкурс за документална фотожурналистика FotoEvidence Book Award with World Press Photo. Всяка година се отличава един фотограф, който чрез творчеството си демонстрира смелост и ангажираност в търсене на социална справедливост. Организацията FotoEvidence е съоснована от българския фоторепортер Светлана Бахчеванова. Нейната цел е да фокусира общественото внимание върху потъпкването на човешките права, несправедливостта и насилието в различни точки на света. Победителят в конкурса и още двама финалисти ще имат възможността да представят фотографиите си на изложбата World Press Photo Exhibition в Амстердам през 2018 г. Там ще бъде и премиерата на книгата на победителя, която впоследствие ще бъде част от пътуващата изложба World Press Photo Exhibition. През есента на 2018 г. FotoEvidence ще организира специална изложба с творбите на победителя и финалистите в конкурса в Ню Йорк. Победителят ще получи и покана за участие в EXPOSE – еднодневна работилница, в рамките на която ще сподели опита си със студенти. Крайният срок за кандидатстване е 15 декември. Повече информация за условията на кандидатстване може да намерите тук.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" ще даде още стипендии на 10 студенти по информационни технологии в третото издание на програмата Study iT First. Стипендиантите ще могат да придобият умения и работни практики в корпоративна среда между 4 и 6 часа седмично в офиса на компанията. Програмата предлага и допълнителна възможност за стаж в развойния център на SAP в София по време на лятната ваканция. В конкурса за стипендия могат да участват студенти от първи курс, изучаващи IT специалност в български университет. Кандидатстването става чрез изпращане на попълнен формуляр на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org. Формулярът за кандидатстване може да бъде свален от тук. Заедно с формуляра кандидатите трябва да приложат документ за записана учебна година, да отбележат формата на обучение и да представят сканирано копие на оценките от приемния изпит или за приетите с оценка от матура - сканирана диплома за средно образование. Крайният срок за изпращане на документите е 9 октомври.

"Икономедиа" организира конкурс "Иновативен фермер на годината", който е част от проект за популяризиране на общата селскостопанска политика на Европейския съюз и е съфинансиран от Европейската комисия. Право да участват имат физически и юридически лица, включително и чуждестранни граждани, с дейност в сферата на земеделието на територията на България. Проектът или дейността, с която кандидатстват, трябва да са показали резултати през 2016 и/или 2017 г. За иновация се счита разработването и внедряването в практиката на нов или значително подобрен продукт (стока или услуга), нов процес, нов маркетингов метод или нов организационен метод, организация на работното място или външни връзки. На победителите ще бъдат покрити разходите за участие в програмата на най-голямото аграрно събитие в Европа през 2018 г. - Глобален форум за иновации в земеделието (GFIA Europe) в Холандия. Също така ще им бъдат покрити разходите за участие в ускорен бизнес курс за мениджъри и предприемачи Business Essentials на стойност 800 лв., ще им бъдат предоставени технологични устройва, абонамент за издания на "Икономедиа" и др. Всеки има право да номинира за участие в конкурса себе си или друго лице, стига номинираните да отговарят на условията за участие. Кандидатстването се извършва с попълване на образец и изпращането му на имейл адрес: fermer@economedia.bg в срок до 20 октомври. Обявяването на победители ще стане на 30 ноември 2017 г. Формулярът и условията за участие може да откриете тук.

Уиски брандът Chivas Regal стартира за четвърта поредна година конкурса Chivas Venture, в който български стартиращи компании със социално отговорни бизнеси могат да се включат. Глобалната инициатива с общ награден фонд от 1 млн. долара има за цел да отличи и подкрепи идеите, които имат потенциала да въздействат към положителна промяна, подобрявайки живота на хората. В тазгодишното издание ще се включат общо 29 държави. Всяка от тях ще излъчи на локално ниво най-добрия социален бизнес проект, който да продължи напред към следващите етапи на състезанието. Кандидатите трябва да имат навършени 25 години, да владеят английски език и компанията им да е регистрирана в България. Екипът на избраната стартираща компания ще участва в международната акселераторска програма заедно с останалите 28 финалисти от цял свят. Малко преди финала на Chivas Venture ще се проведе и официално онлайн гласуване, на базата на което 200 хил. долара от общия награден фонд ще бъдат разпредели между всички финалисти. Колкото повече гласове събере даден проект, толкова по-голям дял от финансирането ще получи. Може да се кандидатства на сайта на надпреварата най-късно до 30 октомври.

Фондация "Международна награда на херцога на Единбург - България" стартира конкурс за лицензиране на училища като независими оператори на Наградата на фондацията. Тя представлява международна програма за личностно развитие и постижения за младежи на възраст между 14 - 24 г. Участниците в нея си поставят лични цели, които с подкрепа от опитни лидери трябва да постигнат за определен период от време в трите нива – бронз, сребро и злато. Те избират активности в направленията "Умения", "Физическа активност" и "Доброволчество" , а в ниво "Злато" участват и в проект в полза на обществото, далеч от родното си място. Всяко училище и организация в България има възможност да стане независим оператор на наградата, като за целта трябва да премине през обучителен курс. Изискванията са опит и желание за работа с младежи в извънкласни и доброволчески дейности и да имат организационен капацитет. За да кандидатствате, е нужно да попълните следната регистрационна форма най-късно до 30 септември.

Обучения

Telerik Academy Alpha стартира приема за 6-месечната програма за професионална подготовка на следващото поколение дигитални лидери и професионалисти. Процесът по подаване на документи вече е отворен. Желаещите могат да кандидатстват за програмата за обучение на софтуерни инженери до 8 октомври за едно от две профилирани направления – разработка на уеб приложения с NET и с JavaScript. Лекциите ще се провеждат всеки делничен ден в рамките на 4 часа. За да участват, кандидатите трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на Академията. След това трябва да се явят на входен изпит в обучителния център в София. За успешното преминаване на изпита се изискват базови познания по програмиране с езика C# или JavaScript. Подготвителни материали могат да бъдат намерени на страницата на програмата. Финалният етап е интервю, което изследва мотивацията на кандидатите.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

DEV.BG организира семинара Like It Or Not, We Are All In Sales, който ще се проведе на 19 септември. На него ще бъде представен принципът AIDA, кое е по-решаващо в продажбите - рационалността или емоционалността и защо правилната продажба и развитието на връзката с клиентите са ключ към стабилния растеж. Лектори ще бъдат Росен Метев и Станимир Лазаров. Росен Метев е част от Paysafe Group от 8 години и има опит в продажбите и обслужването на ключови корпоративни клиенти в различни вертикали. Станимир Лазаров също е част от Paysafe Group и в момента е Head of Merchant Operations за двата дигитални портфейла – Skrill и Neteller. Събитието започва 19:30 ч. в SBar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6). Необходима е предварителна регистрация.

Предстои семинарът "Разработване на IoT устройства: от 0 до продажба", част от потребителската група Internet of Things (IoT). В рамките на събитието ще бъде представена идеята за устройствата за замерване качеството на въздуха, как се е реализирала тя на пазара и какви са необходимите условия, за да започнеш от нула и да достигнеш до продажби. Лектор ще бъде Владимир Савченко, който се занимава с програмиране от 20 г. Той е запален по разработването на IoT устройства и в последствие решава да превърне този си интерес в бизнес. Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация. Семинарът ще се проведе на 18 септември, в 19:30 ч., в Международната компютърна академия It Step (бул. "Александър Стамболийски" 55, етаж 7).
На 22 и 23 ноември ще се проведе събитието Bulgaria Excel Days 2017 - Excel in Business - Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices, което е посветено на най-новите тенденции и практики в приложението на Microsoft Excel, VBA и PowerBI в бизнеса. Организатор на инициативата е ITraining - компания за професионални консултации, IT обучение и бизнес тренинг в сферата на Microsoft продуктите, информационните технологии и уеб маркетинга, а "Кариери" е медиен партньор.
Първият ден включва конферентна част, в която ще участват лектори от чужбина, всички носители на наградата Microsoft MVP за Excel като Хенк Влутман (Холандия), Гаспар Каменшек (Словения), Чарлс Уилямс (Великобритания), проф. Ерве Тирие (Франция), както и български експерти в сферата на Microsoft Excel и Data Platform. В рамките на втория ден ще се проведе майсторски клас на тема Get Power with Power Query & Transform your Data, воден от Кен Пълс, Microsoft MVP от Канада, който е един от най-големите световни експерти в областта на Excel, Power BI и Data Analysis.
Пълната програма на конференцията може да откриете тук. Билетите за събитието са пуснати в продажба, като до 30 септември има 30% отстъпка от цената на уъркшопа. Всички записани ще получат и 30% отстъпка за ниво или модул по избор от курсовете Business Essentials 2018 на Capital-MDV Business School.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Днес ще се проведе събитието "Machine Learning: Нормализация на исторически текстове", организирано от DEV.BG. Семинарът започва в 19:30 ч. Betahaus Sofia (ул."Крум Попов" 58). Нужна е предварителна регистрация.

DEV.BG организира семинар на тема "Как да повишим продуктивността на IТ екипа чрез по-добро здраве". Събитието ще се проведе на 13 септември от 19 ч. Cosmos Coworking Camp (ул. "Ангел Кънчев" 3). Нужна е предварителна регистрация.

Неправителствената организация CEEweb for Biodiversity обявяват конкурс за късометражен филм на "зелена" тематика. Филмите трябва да са с дължина до 4 минути и да засягат теми в 3 категории - "Да строим и да живеем по зелен начин", "Последният ден на Земята", "Твоята Европа 2050 година". Крайният срок за кандидатстване е 1 октомври. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

Програмата "Роботика за България" обявява конкурс за менторски екипи от двама учители. Тя е насочена към обучение на ментори и създаване на отбори по роботика в концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League (FLL). Формулярът за участие и указанията за кандидатстване може да откриете на този адрес. Документите за участие в конкурса се изпращат на имейл: konkurs@wcif-bg.org. Крайният срок е 1 октомври.

Сдружение "Международен младежки комитет за образователни инициативи и програми (ММКОИП)" обявява конкурс за лого на организацията. Предложенията може да изпращате на имейл: iyceip.eu@gmail.com. Победителят ще получи възможност да участва в някой от международните обмени на организацията по свой избор. Крайният срок е 30 септември.

Telerik Academy предоставя осем безплатни онлайн ресурса за самоподготовка и практическо обучение за желаещите, които искат да надградят своите познания или тепърва да навлязат в областта на
програмирането с JavaScript.
Темите, които се покриват, са (проследете вградените линкове, за да стигнете до всяко едно от онлайн обученията):
- Бърз старт с HTML
- Визуално представяне със CSS,
- Основи на програмирането с JavaScript
- Обектно-ориентирано програмиране
- Забележителен потребителски интерфейс
- Задълбочени познания по Java Script
- Работа с Node.js
- Овладяване на Angular

Община Стара Загора организира Националния младежки конкурс за есе за ученици "Общуването в моето ежедневие". В него могат да участват младежи на възраст от 13 до 18 г. Готовите творби се изпращат на адрес: teen_stzagora@abv.bg. Крайният срок за кандидатстване е 9 октомври. Повече информация за изискванията на конкурса може да откриете тук.

Неправителствената организация "Ценности" стартира десетия Национален исторически конкурс за ученици от 8-ми до 12-ти клас на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим". Победителят ще получи парична награда в размер на 700 лв. Финалистите на второ и трето място ще получат по 400 и 300 лв. За да участвате, е нужно да изпратите разработката си и попълнен формуляр на адрес София 1000, п.к. 1302. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук. Крайният срок е 2 октомври.

На 14 октомври ще се проведе технологичната конференция MUFFIN Conference, организирана от софтуерната компания "Мусала Софт". Събитието ще събере софтуерни инженери, IT специалисти и лектори в сферата на технологичните иновации, тенденции, процеси и меки умения. MUFFIN Conference ще се проведе в Университета по архитектура, строителство и геодезия (бул. "Христо Смирненски" 1, София). Повече информация за темите и лекторите може да откриете тук. Събитието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

За четвърта поредна година Центърът за предприемачество и обучения "Ринкър" организира конкурс, чрез който хора с предприемчиви идеи, могат да спечелят финансиране за своя бизнес. Всеки кандидат трябва да покаже как идеята му ще има положително въздействие в области като здраве, иновации, култура и ценности, образование и умения, природа и ресурси, социално включване и човешки права. Конкурсът е отворен до 25 септември. Кандидатстването е онлайн през сайта на организацията. Повече информация за инициативата и условията й за кандидатстване може да откриете тук.

Спортен клуб "Бегач" организира конкурс за дизайн на екипите на сдружението за 2018 г. Детайлните изисквания за изработката на дизайна, както и шаблони за различните видове спортни облекла, могат да бъдат намерени на сайта на клуба. Предложенията се изпращат на имейл: info@begach.com до 18 октомври.

Фондация "Пловдив 2019", в партньорство с Френски институт България, обявява конкурс за проекти с фокус френската култура, които да бъдат реализирани в квартал "Капана" в периода ноември 2017 г.-май 2018 г. Пълният текст на поканата, насоките и документите и формулярите за кандидатстване, може да изтеглите тук на български език и тук на английски език. Във връзка с инициативата е създадено и Facebook събитие. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември.

Престои инициативата "Запознайте се и програмирайте", която подкрепя различни събития в областта на програмирането и информационните технологии по време на Европейската седмица на програмирането, организирана от фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). За кандидатстване е нужно да се регистрирате и да подадете своята идея на сайта на ФРГИ. Крайният срок за кандидатстване е 22 септември.

Агенцията за дизайн на презентации 356labs ще е домакин на семинара "Истинско 3D в PowerPoint!". Събитието ще се проведе на 26 септември, от 19:00 ч., в 356labs (ул."Ангел Кънчев" 3). Предварителна регистрация не е необходима.

Висшето училище по застраховане и финанси и Асоциацията на българските застрахователи организират конкурса "Млад застраховател". Той е насочен към млади специалисти с до 5 г. професионален опит в сферата на застраховането. Крайният срок за участие в конкурса е 17 септември. Пълният регламент и условията за участие са публикувани на сайтовете на организаторите - http://www.vuzf.bg/ и http://www.abz.bg/.

Българският дарителски форум предлага две стажантски позиции за студенти. Продължителността му може да бъде от 1 до 3 месеца. Стажът е неплатен. За да кандидатствате е нужно, да изпратите мотивационно писмо и автобиография на имейл адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly