С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (25 септември - 1 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Фондация Open Space предлага платен PR стаж. Стажът е с гъвкаво работно време и ще се проведе в офиса на фондацията. Стажантът ще отговаря за създаването и реализирането на комуникационни кампании в социалните мрежи. Част от другите задачи са планиране на радио предаване, срещи с журналисти, участие в работа по създаване на радио подкастове и анализ на резултатите от готовата продукция, както и изготвяне на съобщения до медиите. Позицията е отворена само за студенти. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври. Повече информация за стажа и условията за кандидатстване може да откриете тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Световната информационна агенция "Ройтерс" обяви програма в подкрепа на фоторепортери. Тя ще предостави грантове в размер на до 5000 долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват фотографските си умения. Фотографиите на стипендиантите ще се разпространяват през платформите на "Ройтерс". Кандидатите ще получат напътствия и съдействие с планирането на проектите си от фоторепортера Янис Бехракис. Стипендията е насочена към фоторепортери и студенти по журналистика от цял свят, като не е задължително те да са професионални фоторепортери. Кандидатите трябва да изпратят автобиография, мотивационно писмо, в което представят проекта или идеята си, за чието реализиране планират да използват стипендията, и между 35 и 50 снимки (във формат JPEG), включително единични фотографии и истории, които включват по няколко изображения. Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Проектът ще бъде реализиран в периода от 1 януари до 31 декември 2018 г. Линк към формуляра за кандидатстване може да откриете тук.

Конкурси

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) представя глобалната инициатива #Storymakers2017. Целта й е да даде възможност на неправителствени организации от цял свят да усвоят нови умения за разказване на истории и да спечелят награди на обща стойност 10 хил. долара. Всяко НПО може да научи нови техники за разказване на истории чрез уебинари, брошури и онлайн обучения, да създаде контакти с други неправителсвени организации и да спечели награда, участвайки в конкурса. За да се включат в него, кандидатите трябва да изпратят снимка или видеоклип, чрез които разказват история. Крайният срок е 31 октомври. След тази дата ще има две седмици за гласуване в общността и друго експертно гласуване. Победителите ще бъдат обявени до 15 ноември. Тук може да откриете указанията за участие и отделните категории в конкурса. Кандидатстването става на сайта на инициативата.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) обявява и конкурс в рамките на шестото издание на програмата "Знания за успех". Тази година програмата ще подкрепя проекти в две основни направления. Първото е насърчаване на интереса към технологиите и науката у учениците чрез активното им включване в създаването на електронни библиотеки и STEM проекти. В тазгодишното издание ще се акцентира и върху развитието на учителите и повишаване качеството на предаване на различните STEM дисциплини. Конкурсът е отворен за училищни настоятелства, като те имат възможност да кандидатстват с дейности и от двете направления на програмата. За да участвате в конкурса, е нужно да изпратите необходимите документи до 3 октомври на този имейл адрес: konkurs@wcif-bg.org. Пълните условия и указания за кандидатстване може да намерите тук.

Обучения

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. Одобрените кандидати ще преминат интензивно лятно обучение в рамките на седем седмици, а през септември ще започнат работа в училище. Училищата партньори на организацията са в някои от следните региони - Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. За програмата не е нужен предишен преподавателски опит или професионална квалификация. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

Доброволческата платформа TimeHeroes организира обучение за ученически доброволчески клубове във Враца. По време на обучението ще бъде представено какво означава да си доброволец, как може да се основе доброволчески клуб в училище и как да се привлекат повече доброволци в него. Участниците ще се запознаят с други доброволци и ще разберат повече за предстоящите доброволчески инициативи. Обучението ще се проведе на 12 октомври, от 14 ч., в Езиковата гимназия "Йоан Екзарх" (ул. "Цар Обединител" 9 ) във Враца.
Консултантската компания Southwestern Consulting организира целодневна конференция за развитие на търговски умения Art Of Selling Professional Services. Семинарът, който ще се проведе на 6 октомври, е разработен специално за консултанти и специалисти по бизнес развитие (business developer), които имат за цел да привличат нови корпоративни клиенти, без значение от сектора, в който работят. Обучителите са Дан Мур, президент на Southwestern Family of Companies, Ларс Тивъс, основател на Southwestern Consulting, и Тома Стайков, мениджър на Southwestern Consulting за България. Повече информация за конференцията, обучителите и за покупка на билети: http://artofsellingsofia.com.
Southwestern Consulting е глобална компания с представителства в САЩ, Канада, Сингапур, Великобритания, Чехия, Естония, а отскоро и в България. Компанията майка Southwestern е на повече от 160 години и има опит в подбора на кадри, обучения и мотивация на лидери на екипи и търговци, които се занимават с директни продажби. Групата специализира в професионални консултантски услуги в две основни направления - продажби и преговори и лидерство и управление на екипи.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

"УНИЦЕФ България" организира Национална конференция за юношество с участието на младежи. Тя ще се проведе под патронажа на Томислав Дончев, заместник-министър председател на Република България. Инициативата има за цел да насочи общественото внимание към децата в периода на юношеството - възраст на бурно развитие, предизвикателства, но и възможности, които трябва да бъдат използвани. Конференцията започва на 26 септември, от 9:00 ч., в хотел "Балкан" (Шератон), зала "Роял 3". Пълната програма на събитието може да намерите тук.

Предстои нова среща на Leader Talks, където всеки месец доказани професионалисти говорят за лидерството. Лектор ще бъде Стамен Янев, а гост-водещ Даниел Лорер. Стамен Янев е изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Професионата му кариера преминава през големи международни консултански компании. Даниел Лорер притежава 17-годишен международен опит както в големи мултинационални компании, така и в технологични стартъпи. Той е съозновател на първата стартираща фирма за електронна търговия FranceBusinessPlus. В България Даниел Лорер е ментор, инвеститор, основател и ентусиаст в Eleven startup accelerator. Срещата ще се проведе на 28 септември от 18:30 ч.Carrusel Club (ул. "Георги С. Раковски" 108). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

"Техническият университет" е домакин на третия Младежки международен форум "Диалог на нациите". Той ще се проведе в София, Варна, Пловдив и Шумен. Тазгодишното издание е посветено на 140-годишнината от Освобождението на страната ни от османско иго. Целта му е да стимулира интереса на българските младежи за изучаване на руски език като интерфейс за международно научно-техническо сътрудничество за създаване на руско-български научноизследователски студентски екипи и провеждане на съвместно научно творчество в сферата на високите технологии. Почетен гост на форума ще бъде летецът космонавт, бординженерът Михаил Борисович Корниенко, с когото ще се проведе специална среща. Той е бил член на най-дългата мисия в Международната космическа станция, където прекарва 340 денонощия, 8 ч. и 42 мин. В София събитието ще се състои в "Техническия университет" (зала 3201), на 26 септември, от 15:00 ч.
"Джуниър ачийвмънт България" организира за поредна година инициативата "Мениджър за един ден". На нея утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот дават възможност на младежи да се запознаят с настоящето и бъдещето на упражняваните от тях професии. В рамките на един ден участниците ще се запознаят с работното ежедневие на един мениджър и компанията, в която работи. Инициативата, на която "Кариери" е медиен партньор, има за цел да даде начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Регистрацията за компаниите и учениците вече е отворена на сайта на организацията.
В рамките на програмата е предвидено и консултантското събитие за младежи MFD Talks, което ще се проведе на 6 октомври. На него водещи специалисти и презентатори ще говорят за теми, свързани с професионалното развитие. Местата за събитието са ограничени, като тази година 30 желаещи могат да се включат. Регистрацията ще бъде обявена скоро на сайта на организацията. MFD Talks ще се проведе в JA Startup Hambar в "София тех парк".

На 30 септември стартира събитието "Научи как с AIESEC" - част 1. Международната младежка организация AIESEC е организатор на семинара, на който ще бъдат представени техники за това как да напишеш перфектното CV, как да се представиш по най-добрия начин по време на интервю за работа и по какъв начин да оформиш профила си в социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn. Събитието ще се проведе в сградата на компютърната академия IT Step (бул. "Александър Стамболийски" 55) от 11 ч. Може да се запишете на този адрес.

Български център за нестопанско право Reach for Change Bulgaria и Betahaus Sofia са организатори на второто издание на инициативата "Предприелите". Целта й е да събере на едно място настоящи и бъдещи "предприели" хора, които да обменят опит и да се запознаят с други социални предприемачи. По време на дискусията ще бъдат обсъдени темите кога един продукт е готов за пазара и как да чувстваш, мислиш и действаш изцяло в синхрон с клиента. Събитието ще се проведе на 26 септември, от 16:30 ч., в неправителствената организация A hub. Повече информация за инициативата може да откриете тук.

На 2 октомври ще се проведе безплатен семинар на тема "Изкуството да реализираш успешно Case Studies на IT проекти". На него ще бъдат обсъдени предизвикателствата, възможните решения и процесът при реализирането на проекти. Лектор ще бъде Марина Шидероф, която работи като дизайн и криейтив директор вече 10 г. в IT сектора. Тя проектира софтуери, приложения, както и уеб сайтове за немския, френския и швейцарския пазар. Събитието започва в 19:00 ч. в учебната зала Inspiration на "Софтуерния университет" (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2). Необходима е предварителна регистрация.

Международната компютърна академия IT STEP е организатор на септемврийското издание на HR in IT Meetup. По време на срещата ще бъде обсъдено какво представлява управлението на човешки ресурси в сферата на технологиите и колко важни са процесите по подбор и задържане на служители. Събитието ще се състои на 28 септември, от 17:30 ч., в IT STEP (бул. "Александър Стамболийски" 55, етаж 7). Нужна е предварителна регистрация.

На 11 октомври DEV.BG организира семинара Pair Programming for Agile teams. Част от темите са какво представлява Pair programming, кои са капаните и грешките при въвеждането му в екип и какви са неговите предимства. Лектор ще бъде Боян Бонев, който голяма част от времето си е прекарал като консултант за различни развиващи се компании в Европа. От три години се занимава активно с Pair programming. Семинарът стартира от 19:15 ч., в Cosmos coworking Camp (ул. "Ангел Кънчев" 3). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.
На 22 и 23 ноември ще се проведе събитието Bulgaria Excel Days 2017 - Excel in Business - Data Analysis, PowerBI Solutions, VBA Best Practices, което е посветено на най-новите тенденции и практики в приложението на Microsoft Excel, VBA и PowerBI в бизнеса. Организатор на инициативата е ITraining - компания за професионални консултации, IT обучение и бизнес тренинг в сферата на Microsoft продуктите, информационните технологии и уеб маркетинга, а "Кариери" е медиен партньор.
Първият ден включва конферентна част, в която ще участват лектори от чужбина, всички носители на наградата Microsoft MVP за Excel като Хенк Влутман (Холандия), Гаспар Каменшек (Словения), Чарлс Уилямс (Великобритания), проф. Ерве Тирие (Франция), както и български експерти в сферата на Microsoft Excel и Data Platform. В рамките на втория ден ще се проведе майсторски клас на тема Get Power with Power Query & Transform your Data, воден от Кен Пълс, Microsoft MVP от Канада, който е един от най-големите световни експерти в областта на Excel, Power BI и Data Analysis.
Пълната програма на конференцията може да откриете тук. Билетите за събитието са пуснати в продажба, като до 30 септември има 30% отстъпка от цената на уъркшопа. Всички записани ще получат и 30% отстъпка за ниво или модул по избор от курсовете Business Essentials 2018 на Capital-MDV Business School.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

За трета поредна година SAP организира инициативата InnovMatch Challenge. Тя е насочена към иновативни компании, стартъпи, разработчици, предприемачи и студенти от Централна и източна Европа. Наградният фонд за финалистите е 15 000 евро, буут-кемп в Берлин, осигурен от TechStars и SAP.IO, както и сертификати от SAP за новосъздадени приложения. Участието в инициативата може да стане в периода от 1 до 30 октомври. Повече информация можете да намерите на сайта InnovMatch Challenge, както и по време на безплатен уъркшоп в споделеното работно пространство Puzl (бул. "Черни връх" 47, ет 4 и 5) на 26 септември, 17 ч.

Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 обявява набирането на доброволци, които да участват в организирането и провеждането на събитията по време на първото Българско председателство. Крайният срок е 10 октомври. Повече информация за конкурса за доброволците можете да намерите на сайта на Българското председателство.

За десета юбилейна година се организира курсът по икономическо развитие "Microeconomics of Competitiveness (MOC)" част от т.нар. "Харвардски курсове". Началото му ще бъде на 10 октомври от 18:30 часа в зала "Америка за България" на Софийски университет "Св. Климент Охридски" и ще се провежда всеки вторник и четвъртък. МОС представлява серия от лекции, в рамките на които участниците разглеждат реални казуси в областта на икономическия растеж и развитие. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври 2017 г. Повече информация можете да намерите на сайта на обученията.

На 13 и 14 октомври ще се проведе деветото издание на двудневния IT уъркшоп Rails Girls. Инициативата е насочена към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. Регистрацията за събитието отваря на 25 септември от 20.00 ч. на сайта на инициативата. Повече информация можете да намерите тук.

На 14-ти октомври ще се състои кариерния форум за работа в стартъп компании Startup Job Fair. Това е петото издание на инициативата на споделеното работно пространство betahaus. За участие в кариерния форум е нужна предварителна регистрация. Компаниите изложители ще бъдат обявявани поетапно на сайта на изложението. За повече информация можете да следите и неговата Facebook страница.

На 28 и 29 октомври в Севлиево ще се проведе Design Conf. Повече за програмата на събитието можете да намерите тук. Участието в конференцията е безплатно, но е нужна предварителна регистрация. Всички участници ще могат да получат и безплатно копие от новият кариерен гид на "Кариери" - "Моята кариера. Непознатите перспективни професии", както и съвети за подготовка на CV.

Екипът на инициативата на Столична община "Визия за София" обявява стажантка програма с 6 позиции в следните специалности: мениджмънт, PR и комуникации, устройствено планиране и ГИС, социология, екология и правно-нормативни аспекти. Програмата предвижда месечно заплащане на граждански договор, както и допълнителна стипендия за кандидатите, регистрирани в уебсайта Студентски практики. Кандидатстването става с подаване на CV на e-mail: team@vizia.sofia.bg или през обявите, регистрирани в сайта на МОН.

Ученици в 12-ти клас, както и студенти, могат да кандидатстват за стипендия "Лука Бекяров" за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Размерът на стипендията за учениците, която се връчва от семейството на Лука Бекяров, е 3 хил. лв. и може да бъде използвана за закупуване на техника, за участие във форуми и конкурси, за подкрепа за обучение и др. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври, а повече информация за условията можете да намерите тук.
Фондация BeCause и "Еврофутбол" предоставя стипендията "Лука Бекяров" за студенти. Стипендията е на стойност 2 500 лв, а конкурсните критерии са академичен успех и постижения в конкурси и състезания. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември. За повече информация - тук.

За 13-та година фондация "Благотворител" организира стипендиантската програма "Постигам по-висок успех". За стипендии за висок успех могат да кандидатстват ученици от 8 до 12-ти клас, които имат нарушено зрение, лишени са от родителски грижи или живеят в приемни семейства, както и студенти първокурсници, лишени от родителски грижи или живеещи в приемни семейства. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември. Повече информация за стипендиите и условията за кандидатстване може да намерите на сайта на фондацията.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly