С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (2-8 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Фармацевтичната компания "ГлаксоСмитКлайн" обявява стажантската програма "Бъдещи лидери". Тя е подходяща за наскоро завършили студенти и продължава 3 години. Препоръчително е кандидатите да са завършили някои от следните специалности: медицина, фармация, финанси, бизнес, психология, човешки ресурси, логистика или масови комуникации. Стажантската програма предлага различни обучения, възможности за развитие и контакти с ментори. Стажантите ще имат възможност да видят различни области от бизнеса на компанията чрез ротации в други отдели, екипи и държави. Стажът е на пълен работен ден и е платен. За да кандидатствате, е необходимо да изпратите CV, мотивационнно писмо и снимка до 15 октомври. Изпращането на документите става на този адрес. Повече информация за стажантската програма може да откриете тук.

Софтуерната компания Sirma Solutions търси стажант на позицията софтуерен разработчик във Варна. Фирмата се занимава с разработването на различни SW приложения. Стажът е на пълен работен ден, като стажантът ще премине през 6-месечно обучение. Препоръчително е кандидатите да имат базови познания по програмиране (Java, C# .NET, JavaScript, HTML5, CSS3 ) и да са завършили специалности като компютърно или електрическо инженерство. Предимство е, ако стажантите могат да работят с езика за структурирани запитвания (SQL). Друго изискване е да владеят английски език писмено и говоримо. До 13 октомври кандидатите е нужно да изпратят CV и да попълнят въпросник на имейл адрес: vanya.doncheva@sirma.bg. Повече за стажантската позиция, както и въпросите, на които трябва да отговорите, може да откриете тук.

Фондация "Заедно в час" търси стажант. Той ще отговаря за реализирането на маркетинговата кампания на организацията в университета, в който учи. След края на стажантската програма стажантът ще може да организира събития и да промотира бранд, ще придобие добри презентационни умения и ще знае как се изготвят маркетингови проучвания и анализи на данни. Кандидатстването става чрез CV и мотивационно писмо. Готовите документи се изпращат на имейл адрес: p.proykov@zaednovchas.bg до 4 октомври.

Консултантската компания 180 Degrees Consulting предлага стажантска програма в сферата на консултантските услуги. Стажът е с продължителност 1 семестър - от края на октомври до средата на януари или от края на март до средата на юни. Стажантът ще бъде зает между 7 и 8 часа седмично. Кандидатите трябва да владеят английски език, като познаването на още един език е предимство. Необходимо е да се попълни апликационна форма. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври. Повече информация за организацията и стажантската програма може да откриете тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Благотворителната организация Round Table стартира приема на документи за тазгодишните стипендии за изявени студенти от висши учебни заведения от Пловдив. Първата стипендия "Димитър Анастасов" е в размер на 3 хил. лв. Предвидени са и още две допълнителни стипендии, като всяка от тях е на стойност 2 хил. лв. Кандидатстването става чрез попълване на формуляр на сайта на организацията. Крайният срок е 15 октомври.

Обучения

Младежкият информационно-консултантски център "Заедно" организира "Есенната академия по права на човека" за ученици и студенти на възраст между 15 и 29 години. Тя ще се проведе в периода 13-15 октомври. По време на обучението ще бъдат засегнати темите кои са основните права на човека и как да ги защитим, как може да предпазим себе си или други уязвими групи хора. Предвидени са интерактивни игри и симулации, които ще помогнат на участниците да се запознаят отблизо с основните теми и да развият различни умения. След края на тридневното обучение младежите ще бъдат подготвени да предават своите знания чрез метода "връстници обучават връстници" в своето училище, университет или кръг от младежи. Необходимо е да се попълни формуляр за участие до 7 октомври. Обучението стартира на 13 октомври, от 16:00 ч. Повече информация може да намерите тук.

Програмата Community Solutions търси бъдещи общностни лидери. В нея могат да се включат хора, които работят по проект или инициатива, свързани с проблемите на общностите. Условието е кандидатите да имат най-малко две години опит като доброволец в сферата на развитието на общностите и да са на възраст между 25 и 38 години. Community Solutions работи в областите прозрачност и отчетност, толерантност и разрешаване на конфликти, проблеми на околната среда и овластяване на жените. Програмата включва 4-месечен стаж в неправителствена организация или правителствена агенция в САЩ, Community Leadership Institute - обучение на лидери и различни инициативи, които участниците ще осъществят след завръщането си от САЩ. Одобрените кандидати ще получат финансова подкрепа при издаването на J1 виза, за двупосочен билет до САЩ, както и за застраховка. Предвидена е и стипендия за покриване на настаняване, храна и непредвидени разходи. На 12 октомври, от 18:00 ч. може да се включите в чата на живо във Facebook, където две участнички в програмата ще разкажат повече за нея и за процеса на кандидатстване. Повече информация за изискванията за кандидатстване може да откриете тук.
Консултантската компания Southwestern Consulting организира целодневна конференция за развитие на търговски умения Art Of Selling Professional Services. Семинарът, който ще се проведе на 6 октомври, е разработен специално за консултанти и специалисти по бизнес развитие (business developer), които имат за цел да привличат нови корпоративни клиенти, без значение от сектора, в който работят. Обучителите са Дан Мур, президент на Southwestern Family of Companies, Ларс Тивъс, основател на Southwestern Consulting, и Тома Стайков, мениджър на Southwestern Consulting за България. Повече информация за конференцията, обучителите и за покупка на билети: http://artofsellingsofia.com.
Southwestern Consulting е глобална компания с представителства в САЩ, Канада, Сингапур, Великобритания, Чехия, Естония, а отскоро и в България. Компанията майка Southwestern е на повече от 160 години и има опит в подбора на кадри, обучения и мотивация на лидери на екипи и търговци, които се занимават с директни продажби. Групата специализира в професионални консултантски услуги в две основни направления - продажби и преговори и лидерство и управление на екипи.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.


Събития

Центърът за предприемачество и управленско развитие (CEED) е организатор на конференцията "CSR за по-успешен бизнес". Тя ще събере на едно място представители на бизнеса, НПО сектора, швейцарски и български експерти и ментори. Ще бъдат представени различни теми от сферата на бизнес развитието и корпоративната социална отговорност. Лектори ще бъдат Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и изпълнителен директор на "Технологика", и Марина Стефанова, която е създател на CSR Advice Box. Огнян Траянов ще изнесе презентация на тема "Как да определим CSR политиките на нашата компания", а Марина Стефанова ще разкаже повече за CSR направленията и възможностите. По време на срещата ще се сформират 3 дискусионни групи, в които участниците ще обсъдят иновативни практики, насочени към "Опазване на околната среда", "Приносът към обществото" и "Грижа към служителите, партньорите и клиентите". Събитието е подходящо за всеки, който има интерес към корпоративната социална отговорност. То стартира на 3 октомври, от 9:30 ч., в Литературен клуб "Перото". Необходима е предварителна регистрация. Пълната програма на конференцията може да откриете тук.

На 3 и 5 октомври авиационният консултант BULATSA организира "Ден на отворените врати", където в реално време може да бъде видяна работата на оперативната зала и тренажорите за обучение на ръководителите на полети. Събитието е част от кампанията за есенния подбор на кандидати за професията ръководител на полети, която продължава до 15 октомври. Регистрацията става на сайта на организацията. От BULATSA съобщават, че планират да организират подобни събития и във Варна и Бургас. Те са планирани за следващата година и ще бъдат допълнително обявени на сайта на авиационния консултант.

Студентската организация AIESEC организира безплатно информационно събитие на тема Learn How To Make a Difference. Събитието се организира съвместно с фондация "Заедно в час" и ще бъде с практическа насоченост. Участниците в него ще разберат повече за глобалните цели за участойчиво развитие на ООН и ще се включат в проекти, свързани с тях. Инициативата ще се проведе на 7 октомври, от 12:00 ч., в компютърна академия IT Step (бул. "Александър Стамболийски" 55, София). Повече информация за инициативата можете да откриете тук.

Правната фирма Lead Consult организира интерактивен семинар на тема "Моделът на успеха". Програмата ще се състои в три части. В първата ще бъдат представени първите стъпки при стартиране на нов бизнес, във втората ще бъде представена историята на бившия регионален мениджър продажби в Moto Pfohe и Litex Motors и настоящия му бизнес. В последната част ще има работилница, където ще бъдат обсъдени бизнес идеите на участниците. Семинарът стартира на 5 октомври, от 19:00 ч., в Essence Center (ул. "6-ти септември" 37).

На 17 октомври ще се проведе семинар на тема Meet the Channel: how to manage partners and scale sales, който е част от потребителската група IT Sales на DEV.BG. На него ще бъдат обсъдени позитивите и негативите на продажбата чрез партньори като бизнес модел, как се дефинират договорните отношения между партньори и как се създава профил на идеалния партньор спрямо параметрите на целта. Лектор ще бъде Гюргица Костадинова, която отговаря за изграждането и развитието на някои от стратегическите партньорства на компанията с Core banking system vendors и Complementary Solutions providers. Семинарът започва в 19:15 ч. в SBar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

На 8 октомври ще се проведе първият Ability Fest Sofia 2017 - фестивал на способностите и предизвикателствата. Целта му е да покаже уменията на хора с различни затруднения и ще предизвика посетителите да тестват своите способности чрез специални игри, препятствия, лабиринти, работилници. Събитието стартира в 11:00 ч. в Ларгото на София.

Sofia Legal Hackers организира семинара "Blockchain: приложения и усложнения в правния свят". По време на дискусията ще разберете какво представлява блокчейн технологията, какъв е потенциалът й и как може да се използва в специфични сфери като съдебен процес или електронно гласуване. Събитието ще се проведе на 4 октомври, от 19:00 ч., в зала 224 ("Америка за България"), Софийски университет "Св. Климент Охридски". Изисква се предварителна регистрация.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Фондация Open Space предлага платен PR стаж. Стажантът ще отговаря за създаването и реализирането на комуникационни кампании в социалните мрежи. Позицията е отворена само за студенти. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври. Повече информация за стажа и условията за кандидатстване може да откриете тук.

Световната информационна агенция "Ройтерс" обяви програма в подкрепа на фоторепортери. Тя ще предостави грантове в размер на до 5000 долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват фотографските си умения. . Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Линк към формуляра за кандидатстване може да откриете тук.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) представя глобалната инициатива #Storymakers2017. Целта й е да даде възможност на неправителствени организации от цял свят да усвоят нови умения за разказване на истории и да спечелят награди на обща стойност 10 хил. долара. Крайният срок е 31 октомври. Тук може да откриете указанията за участие и отделните категории в конкурса. Кандидатстването става на сайта на инициативата.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) обявява и конкурс в рамките на шестото издание на програмата "Знания за успех". За да участвате в конкурса, е нужно да изпратите необходимите документи до 3 октомври на този имейл адрес: konkurs@wcif-bg.org. Пълните условия и указания за кандидатстване може да намерите тук.

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

Доброволческата платформа TimeHeroes организира обучение за ученически доброволчески клубове във Враца. Обучението ще се проведе на 12 октомври, от 14 ч., в Езиковата гимназия "Йоан Екзарх" (ул. "Цар Обединител" 9 ) във Враца.

"Джуниър ачийвмънт България" организира за поредна година инициативата "Мениджър за един ден". Регистрацията за компаниите и учениците вече е отворена на сайта на организацията. В рамките на програмата е предвидено и консултантското събитие за младежи MFD Talks, което ще се проведе на 6 октомври. То ще се състои в JA Startup Hambar в "София тех парк".

На 2 октомври ще се проведе безплатен семинар на тема "Изкуството да реализираш успешно Case Studies на IT проекти". Събитието започва в 19:00 ч. в учебната зала Inspiration на "Софтуерния университет" (ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2). Необходима е предварителна регистрация.

На 11 октомври DEV.BG организира семинара Pair Programming for Agile teams. Той стартира от 19:15 ч., в Cosmos coworking Camp (ул. "Ангел Кънчев" 3). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 обявява набирането на доброволци, които да участват в организирането и провеждането на събитията по време на първото Българско председателство. Крайният срок е 10 октомври. Повече информация за конкурса за доброволците можете да намерите на сайта на Българското председателство.

За десета юбилейна година се организира курсът по икономическо развитие "Microeconomics of Competitiveness (MOC)" част от т.нар. "Харвардски курсове". Началото му ще бъде на 10 октомври от 18:30 часа в зала "Америка за България" на Софийски университет "Св. Климент Охридски" и ще се провежда всеки вторник и четвъртък. МОС представлява серия от лекции, в рамките на които участниците разглеждат реални казуси в областта на икономическия растеж и развитие. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври 2017 г. Повече информация можете да намерите на сайта на обученията.

На 14-ти октомври ще се състои кариерния форум за работа в стартъп компании Startup Job Fair. Това е петото издание на инициативата на споделеното работно пространство betahaus. За участие в кариерния форум е нужна предварителна регистрация. Компаниите изложители ще бъдат обявявани поетапно на сайта на изложението. За повече информация можете да следите и неговата Facebook страница.

На 13 и 14 октомври ще се проведе деветото издание на двудневния IT уъркшоп Rails Girls. Инициативата е насочена към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. Регистрацията за събитието отваря на 25 септември от 20.00 ч. на сайта на инициативата. Повече информация можете да намерите тук.

Ученици в 12-ти клас, както и студенти, могат да кандидатстват за стипендия "Лука Бекяров" за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври, а повече информация за условията можете да намерите тук.
Фондация BeCause и "Еврофутбол" предоставя стипендията "Лука Бекяров" за студенти. Стипендията е на стойност 2 500 лв, а конкурсните критерии са академичен успех и постижения в конкурси и състезания. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември. За повече информация - тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly