С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (9-15 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Фондация "Америка за България" търси стажант. Стажантската програма ще продължи 6 месеца, като стажантът ще бъде зает около 20-25 ч. седмично. Изискванията са кандидатите да имат знания и опит в използването на набори от данни, добри комуникационни умения, основни познания в статистиката и да владеят английски език. Стажантът ще отговаря за събирането и анализирането на данните, събрани от фондацията. Данните ще бъдат свързани главно с училища, стажанти и бенефициентите за всички проекти. Необходимо е да се изпратят резюме и мотивационно писмо на имейл адрес: HR@us4bg.org до 15 октомври. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Конкурси

Стартира проектът Smart Factories, който е организиран от консултантската компания PwC и Оксфордския университет за иновации Оxentia. Целта му е да подпомогне развитието на дигитални иновационни хъбове в новите държави-членки на Европейския съюз. Програмата ще продължи 18 месеца. В конкурса могат да вземат участие университети, изследователски и технологични центрове, инкубатори и акселератори, клъстерни организации и индустриални асоциации, представляващи компании от частния сектор, както и структури в публичната администрация, развиващи специализирани "умни" планове. Ще бъдат избрани 30 организации, които да развият дейностите си, като е предвидена специална програма за обучение, включваща коучинг, менторство и работни срещи. Кандидатстването вече е отворено. Участниците могат да подадат своите документи до 22 октомври на този сайт. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Повече информация за проекта може да намерите тук.

На 13 октомври стартира новото издание на международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от софтуерната компания "Мусала Софт". За участниците няма възрастови ограничения, но основната група състезатели са ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране. CodeIT протича в 6 онлайн кръга: три кръга "Спринт", всеки от които включва 5 "бързи" задачи, и три кръга "Маратон", всеки от които включва 1 задача. Първият кръг ("Маратон") на конкурса ще започне на 13 октомври в 20:00 ч. и ще продължи три седмици. На всеки от участниците ще бъде дадена задача, като те ще имат възможност да модифицират и надграждат решението си по време на целия рунд. Всички участници с ненулев резултат ще получат подаръци, а най-добрите - специални награди, осигурени от спонсорите на конкурса. През май ще се проведе финалният присъствен кръг, в който ще участват дванадесетте най-добри състезатели през сезона. На финала на конкурса ще бъде поканен Иван Катанич, който е дългогодишен хърватски състезател по програмиране със златен медал от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC. Повече информация за правилата на състезанието може да намерите тук.

Днес е крайният срок по подбор на участници в стипендиантската програма Study iT First. Инициативата е насочена към първокурсници в IT специалности на всички български университети. Студентите ще придобият ключови IT познания, умения и работни практики в корпоративна среда между 4 и 6 часа седмично в офиса на компанията със съдействието на специалист в сферата на софтуерната разработка. Предвидена е и месечна стипендия в размер на 400 лв. за една академична година. Одобрените кандидати ще имат възможността да стартират професионалната си кариера в SAP Labs България по време на лятната ваканция между първи и втори курс. Повече информация за условията за кандидатстване и необходимите документи може да намерите тук.

Обучения

Американският университет в България организира безплатен курс по английски език за журналисти. Той е за напреднали и е насочен към всички представители от всички медии, както и към студенти по журналистика от 3-ти и 4-ти курс. Курсът ще се проведе от октомври до април в София. Обучението е разделено на два модула. Първата част е с продължителност 5 седмици и се състои от специализирано езиково обучение. Вторият модул е 10 седмици и е концентритан във воденето на дискусии на чуждия език по актуални за професията теми. За да се включите в курса, трябва да притежавате B2 ниво по английски език. За да кандидатствате е нужно да изпратите мотивационно писмо и CV на английски език на имейл: kbogdanov@aubg.edu до 16 октомври. Повече информация за изискванията за кандидатстване може да намерите тук.

Предстои обучение в Чикаго за журналисти, които имат интерес към финансите. Програмата Stigler Center Journalists in Residence е насочена към журналисти от различни видове медии, които трябва да са в професията от поне няколко години и да владеят английски език. Обучението ще продължи 10 седмици и участниците ще взимат курсове с икономическа и финансова насоченост по избор, ще посещават различни събития и ще общуват с колеги и професори. Програмата ще се проведе в периода от 19 март до 9 юни. Организаторите на програмата покриват разходите за пътуване от и до Чикаго и такси, свързани с кандидатстването за виза. Одобрените кандидати ще получат стипендия в размер на 12 хил. щатски долара, безплатен достъп до първокласно обучение по основи на бизнеса и възможност да пишат статии за блога ProMarket. При успешно завършване на програмата всеки участник получава сертификат. Кандидатите трябва да изпратят автобиография, две препоръки, копия на 3 публикувани статии/телевизионни или радио материали, есе (до 500 думи), в което описват интереса си към програмата и предложение за проект (300-500 думи), по който биха искали да работят по време на обучението. Ако публикуваните статии не са на английски език, участниците трябва да приложат превод на английски към оригиналните материали. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври. Повече информация за обучението може да намерите тук.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

На 14 октомври ще се проведе форумът KEY@SWISS. На него са поканени гости от Берн, Цюрих, Копенхаген и един представител от България, които ще разкажат своите вдъхновяващи истории. Сред темите, които ще бъдат обсъдени на конференцията, са създаване и устойчивост на общности, социално предприемачество, околна среда и активно гражданско общество. Събитието започва в 11 ч. В Интер Експо Център (бул. "Цариградско шосе" 147). За участие може да се регистрирате на този адрес. Повече информация за програмата и гостите на конференцията може да намерите във Facebook страницата й.
На 21 октомври ще се проведе кариерният форум "Професии с бъдеще", чиито организатори са Orange.bg и "Кариери". По време на изложението ще бъдат представени глобалните тенденции относно пазара на труда и компетенциите, които ще ни правят конкурентни поне до 2030 г. По време на събитието професионалисти от различни области ще представят професиите си. В програмата са включени над 10 перспективни професии, сред които тези на специалисти, занимаващи се с изкуствен интелект, виртуална реалност, 3D принтиране, софтуерно инженерство, дизайн и др. Ще бъде поставен акцент и върху перспективното образование, като са поканени вече дипломирани студенти от различни университети по света, които ще разкажат за обучението си и как то е помогнало за професионалното им развитие. На фокус ще са най-актуалните в момента държави за чуждестранно образование - Великобритания и Холандия. Форумът стартира в 9:45 ч. в "София Хотел Балкан". Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

Фармацевтичната компания "Байер България" организира "Научна лаборатория Байер за деца". Тя е безплатна и е отворена за посещение на деца от 9 до 12 годишна възраст. В рамките на 6 дни специалисти ще въвличат децата в забавни експерименти, с които ще ги потопят в света на химията и биологията. Инициативата стартира на 10 октомври, от 10:00 ч., в Национален музей "Земята и хората" (бул. "Черни връх" 4).

Фондация "Заедно в час", сдружение "Образование България 2030" и Представителството на Европейската комисия в България са организатори на шестото издание "Конференция Образование 2017: ключови държавни политики и училищни практики". Форумът дава възможности за добри практики, споделени от водещи международни и български експерти, голям брой институции, граждански, бизнес организации и представители на училищни и местни общности. Тази година фокусът на лекциите и работилниците e съсредоточен върху политиките за привличане и задържане на ефективни учители. Конференцията ще се проведе на 10 ноември, в Кино Люмиер Лидл, НДК от 9:00 ч. Регистрацията става на този адрес.

JobTiger организира кариерния форум "Дни на кариерата 2017: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг". Изложението ще даде възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии и телекомуникациите, да се срещнат с водещи компании. Предвидени са дискусии, работилници и различни демонстрации. Форумът ще се проведе на 12 октомври, от 9:00 ч., в INTERPRED WTC Sofia. Може да се регистрирате на този адрес. На 16 октомври кариерният форум ще се проведе в Пловдив, а на 18 октомври - във Варна. Повече информация за програмата на събитието може да намерите тук.

Предстои новото издание на международната конференция за хуманитаристика, бизнес и образование SlavConf. Събитието ще се проведе на 13 и 14 октомври в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Конференцията е подходяща за хората от сферата на на хуманитаристиката, които се интересуват от алтернативите на академичното развитие и искат да се реализират професионално като редактори, преводачи, учители. Участието в конференцията ще бъде полезно и за ученици, защото ще им даде възможност за кариерно ориентиране. По време на семинара участниците ще могат да се запознаят с вече доказали се хора в бранша и да разберат как може да се кандидатства за стаж. Предвидени са срещи с преводачи, писатели и представители на бизнеса. Регистрацията е безплатна, но задължителна. Повече информация за програмата на конференцията може да намерите тук.

Младежката организация "AIESEC България" организира събитието AIESEC Weekend Seminar. По време на семинара ще бъдат представени най-важните качества, които всеки един лидер трябва да притежава. Във втората част на събитието гостите ще могат да се включат в уъркшоп. Инициативата ще се проведе на 14 октомври в IT Step от 14:00 ч. Регистрацията става на този адрес.

В рамките на международната конференция IRPA ще се проведе безплатният семинар Skills of the future. Български и чужди експерти ще обсъдят темата за необходимостта от нови професии, умения и знания в сферата на маркетинга и комуникациите. Събитието се провежда с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България. То ще се състои на 14 октомври от 13:30 ч. в "Дом на Европа" (ул. "Г.С.Раковски" 124). Потвърдете присъствието си на имейл адрес: maria@united-partners.com.

Образователният център Devise Expert организира безплатен семинар на тема "Инструменти за анализ на данни". На него ще бъдат представени 3 безплатни инструмента (KNIME, SQL Power wabit и Jaspersoft studio), които не само заменят успешно Ms Excel и Access, но и обогатяват възможностите им. Събитието ще се състои на 12 октомври от 19:00 ч. в офиса на Devise Expert (бул. "Княз Ал. Дондуков" 43). Изисква се предварителна регистрация.

На 23 октомври ще се проведе семинар на тема "IТ freelance: Изготвяне на оферта: от 0 до 100%". На него ще бъдат представени предимствата на детайлната оферта, как могат да бъдат проучени нуждите на клиента и как се определят и оценяват функционалните модели. Лектор на събитието ще бъде Владимир Събев, който разработва уеб приложения на свободна практика от 4 години. Семинарът е безплатен, но се изисква предварителна регистрация. Той ще започне в 19:15 ч. в Betahaus Sofia (ул."Крум Попов" 58).
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Фармацевтичната компания "ГлаксоСмитКлайн" обявява стажантската програма "Бъдещи лидери". Тя е подходяща за наскоро завършили студенти и продължава 3 години. За да кандидатствате, е необходимо да изпратите CV, мотивационнно писмо и снимка до 15 октомври. Изпращането на документите става на този адрес. Повече информация за стажантската програма може да откриете тук.

Софтуерната компания Sirma Solutions търси стажант на позицията софтуерен разработчик във Варна. До 13 октомври кандидатите е нужно да изпратят CV и да попълнят въпросник на имейл адрес: vanya.doncheva@sirma.bg. Повече за стажантската позиция, както и въпросите, на които трябва да отговорите, може да откриете тук.

Консултантската компания 180 Degrees Consulting предлага стажантска програма в сферата на консултантските услуги. Необходимо е да се попълни апликационна форма. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври. Повече информация за организацията и стажантската програма може да откриете тук.

Благотворителната организация Round Table стартира приема на документи за тазгодишните стипендии за изявени студенти от висши учебни заведения от Пловдив. Първата стипендия "Димитър Анастасов" е в размер на 3 хил. лв. Предвидени са и още две допълнителни стипендии, като всяка от тях е на стойност 2 хил. лв. Кандидатстването става чрез попълване на формуляр на сайта на организацията. Крайният срок е 15 октомври.

Програмата Community Solutions търси бъдещи общностни лидери. В нея могат да се включат хора, които работят по проект или инициатива, свързани с проблемите на общностите. На 12 октомври, от 18:00 ч. може да се включите в чата на живо във Facebook, където две участнички в програмата ще разкажат повече за нея и за процеса на кандидатстване. Повече информация за изискванията за участие може да откриете тук.

На 17 октомври ще се проведе семинар на тема Meet the Channel: how to manage partners and scale sales, който е част от потребителската група IT Sales на DEV.BG. Той започва в 19:15 ч. в SBar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

Фондация Open Space предлага платен PR стаж. Стажантът ще отговаря за създаването и реализирането на комуникационни кампании в социалните мрежи. Позицията е отворена само за студенти. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври. Повече информация за стажа и условията за кандидатстване може да откриете тук.

Световната информационна агенция "Ройтерс" обяви програма в подкрепа на фоторепортери. Тя ще предостави грантове в размер на до 5000 долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват фотографските си умения. . Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Линк към формуляра за кандидатстване може да откриете тук.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) представя глобалната инициатива #Storymakers2017. Целта й е да даде възможност на неправителствени организации от цял свят да усвоят нови умения за разказване на истории и да спечелят награди на обща стойност 10 хил. долара. Крайният срок е 31 октомври. Тук може да откриете указанията за участие и отделните категории в конкурса. Кандидатстването става на сайта на инициативата.

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

На 11 октомври DEV.BG организира семинара Pair Programming for Agile teams. Той стартира от 19:15 ч., в Cosmos coworking Camp (ул. "Ангел Кънчев" 3). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 обявява набирането на доброволци, които да участват в организирането и провеждането на събитията по време на първото Българско председателство. Крайният срок е 10 октомври. Повече информация за конкурса за доброволците можете да намерите на сайта на Българското председателство.

На 14-ти октомври ще се състои кариерния форум за работа в стартъп компании Startup Job Fair. Това е петото издание на инициативата на споделеното работно пространство betahaus. За участие в кариерния форум е нужна предварителна регистрация. Компаниите изложители ще бъдат обявявани поетапно на сайта на изложението. За повече информация можете да следите и неговата Facebook страница.

На 13 и 14 октомври ще се проведе деветото издание на двудневния IT уъркшоп Rails Girls. Инициативата е насочена към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите. Регистрацията за събитието отваря на 25 септември от 20.00 ч. на сайта на инициативата. Повече информация можете да намерите тук.

Ученици в 12-ти клас, както и студенти, могат да кандидатстват за стипендия "Лука Бекяров" за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври, а повече информация за условията можете да намерите тук.
Фондация BeCause и "Еврофутбол" предоставя стипендията "Лука Бекяров" за студенти. Стипендията е на стойност 2 500 лв, а конкурсните критерии са академичен успех и постижения в конкурси и състезания. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември. За повече информация - тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly