С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (16 - 22 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.Стажове

Стажове

Международната компания за IT и маркетинг услуги First Online Solutions търси PR стажант във Варна. Той ще отговаря за създаването на прессъобщения и блог постове на английски език. От предимство е, ако кандидатите имат опит в създаването на РR кампании или блогове. Стажът е платен, като се предвидени и безплатни обучения. За да кандидатствате, е необходимо да изпратите CV в pdf формат на имейл адрес: jobs@1stonlinesolutions.com. Крайният срок е 30 октомври. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Университетът в Регенсбург (Германия) предоставя годишни стипендии за студенти от Източна Европа за академичната 2018/2019 г. Целта на стипендиантската програма е насърчаването на научното сътрудничество и обмена на студенти между Бавария и Източна Европа. Стипендията е в размер на 8 820 евро или 735 евро на месец. За родители с 1 дете е предвидено допълнително финансиране, като общата сума за една година се равнява на 10 740 евро. Стипендията може да се използва за обучение в магистърска или докторска програма във всеки държавен университет на територията на Бавария. Документите за кандидатстване трябва да се изпратят по пощата на централата BAYHOST. За да кандидатствате, е нужно да попълните формуляр. Крайният срок за подаване на документи е 1 декември. Повече информация може да откриете тук.

Конкурси

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) стартира програмата "Предизвикателство". Тя цели да подкрепи зелени и устойчиви идеи на стартиращи предприемачи. Търсят се стопански инициативи, изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие. Наградният фонд за най-добрите бизнес идеи ще бъде в размер на 25 хил. лв. Програмата ще даде възможност на предприемачи в начален етап на развитие да получат подкрепа за своята идея, да разработят жизнен бизнес модел и да създадат своя първи бизнес план. Участниците ще бъдат обучавани по съвременна методика, разработена от лекторите на Ринкър център. Предвидени са практически обучения и срещи с предприемачи. Участниците в конкурса ще представят своята бизнес идея в края на април, като ще бъдат оценени от жури. Селектираните бизнес идеи ще бъдат представени на широката публика чрез националните медии. Най-добрият бизнес план ще получи награда в размер на 20 хил. лв. Ще бъдат връчени още две поощрителни награди от по 3 хил. и 2 хил. лв. Кандидатстването става с кратко описание на бизнес идеята и попълване на онлайн формуляр. Крайният срок за подаване на документите е 20 ноември. Повече информация за изискванията за участие може да намерите тук.

Европейската комисия в България обявява национален конкурс за участие в проекта Младежки екип Европа. В него могат да вземат участие активни студенти, обучаващи се в бакалавърски, магистърски или докторски програми. Кандидатите трябва да имат добри познания за Европейския съюз и желание да участват като лектори в различни комуникационни дейности на Европейската комисия в България, на информационната мрежа "Европа Директно" (Europe Direct) в България, както и на информационното бюро на Европейския парламент за България. Проектът ще продължи в рамките на една година. За да кандидатствате, е нужно да изпратите заявление за участие, мотивационно писмо и презентация на имейл: ECinBulgaria@gmail.com до 22:00 ч. на 5 ноември. Заявлението трябва да бъде подписано и сканирано. Одобрените кандидати ще подпишат споразумение за членство в младежкия екип "Европа". В периода между 10 и 13 ноември ще бъдат обявени участниците, които са допуснати до интервю. Повече информация за конкурса, както и пълните условия за участие може да откриете тук.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) стартира единайстото издание на конкурса "Студент на годината". В него могат да вземат участие студенти, които имат високи постижения в областта на висшето образование. Кандидатите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнати резултати в сферата на науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. В него могат да участват студенти или докторанти, които са завършили успешно първи курс и имат съответните постижения в областта, в която се обучават. Жури ще определи победителите и ще раздаде общо 12 награди в първата сфера на конкурса. Ще бъдат раздадени награди в категориите "Най-добър чуждестранен студент в България", "Докторант на годината" и "Студент на годината". Участниците могат да подават своите документи до 20 ноември. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

Европейската комисия в България, A Hub, HITL и Begital организират инициативата "Хакатон за дигитални номади". В първото издание на инициативата за социални иновации могат да се включат програмисти, дизайнери, предприемачи и социални иноватори. Темата на първото събитие е свързана с бежанците и предизвикателствата, които срещат. В продължение на два дена участниците ще бъдат разделени на отбори и ще трябва да създадат технологично решение на един от трите проблема, с които се сблъскват бежанците в България. Проблемите ще бъдат формулирани по време на сесия за дизайн мислене с представители на неправителствени организации. Резултатите ще бъдат съобщени на участниците един ден преди старта на хекатона. Победителите ще спечелят 500 лв. парична награда и ваучери за безплатен курс от SoftUni. Регистрацията за събитието става на този адрес.

Националната студентска научна конференция организира конкурс за ученици на тема "Науката в света около нас". Кандидатите могат да участват с до 3 рисунки, като на тях трябва да са изобразени събития, предмети или физични явления, наблюдавани в природата и в ежедневието. Изискването е те да бъдат на бял картон, формат А3. Рисунките на участниците, допуснати до конкурса, ще бъдат качени на Facebook страницата "Науката в света около нас". Колажите, които съберат най-много харесвания, ще получат специални награди. Крайният срок за изпращане на документите е 3 ноември. Повече информация за условията за участие в конкурса, както и за необходимите документи, може да откриете тук.

Обучения

Международната консултантска компания в областта на технологиите DataArt стартира безплатно QA училище. В обучението могат да се включат IT ентусиасти, студенти, професионалисти и хора, които имат интерес към софтуерното тестване. Целта му е да подготви всеки начинаещ, който желае да започне работа в реални IT проекти. Лекциите в DataArt ще започнат на 14 ноември. Класовете ще продължат един месец и ще се провеждат в офиса на DataArt България в София. Програмата включва теоретична и практична част, която е свързана с ръчното тестване и основите на автоматизирането тестване. Лекциите ще бъдат на английски език. Кандидатите трябва да изпратят автобиография на английски език, да напишат кратко мотивационно писмо на тема "Защо искам да участвам в QA School Sofia?", като трябва и да споделят дали проявяват интерес да се включат в стажантската програма на DataArt на пълен работен ден след успешно завършване на обучението. Всички файлове трябва да бъдат изпратени в DOC/DOCx формат на school.sof@dataart.com. Кандидатите ще минат през предварителен подбор, базиран на техните резюмета и мотивационни писма. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. Повече информация за преподавателите и темите може да намерите тук.

"Икономедиа" организира безплатен уебинар на тема ""Как да се скъси пътят на храните от фермата до трапезата". По време на обучението ще бъдат обсъдени с експерти, производители и търговци трудностите, които стопанствата срещат при директните продажби на собствена продукция, тенденциите на пазара на фермерски и занаятчийски храни, както и възможностите, които европейските фондове предоставят за коопериране на производители и скъсяване на веригата на доставки. Част от другите теми са течащата онлайн консултация на ЕК за подобряване на веригата на доставки, действията срещу нелоялните търговски практики и кооперирането между производителите. Уебинарът ще се проведе на 26 октомври от 10:30 ч. Изисква се предварителна регистрация.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

На 17 и 18 октомври ще се състои форумът "Дни на кариерата" в Техническия университет в София. Събитието се провежда за дванадесета поредна година и предоставя възможност за директен контакт между студентите и фирмите. По време на изложението компаниите ще представят информация за своята дейност, за свободни работни и стажантски позиции, както и ще се срещнат и разговарят със заинтересовани студенти. Компаниите и организациите, заявили участие в събитието са над 110. Събитието стартира в 10:00 ч. в централното фоайе на 12-ти учебен корпус. Повече информация за кариерния форум може да намерите тук.

Лектори от благотворителна инициатива "Бъдители" ще гостуват на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Събитието е част от програмата по случай 75-годишнината на УАСГ. Студентите ще имат възможност да научат повече за темите, свързани с невролингвистично програмиране (НЛП), предприемачество и ценообразуване и лични финанси. Лектори ще бъдат бизнес обучителят Биляна Панталеева, председателят на Асоциация на интериорните дизайнери в България Гена Събева и Явор Панталеев, търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика. Събитието ще се проведе на 24 октомври от 17:30 ч.

На 17 октомври стартира семинар на тема "Журналистика без натиск 4.0". Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) ще представи две проучвания с фокус върху свободата на словото и особеностите на журналистическата професия. "АЕЖ България" ще анонсира резултатите от своето традиционно проучване за свободата на словото, което тази година носи мотото "Журналистика без натиск 4.0". Изследването има национален обхват, като в него са взели участие 200 журналисти. Вторият фокус на събитието ще бъде специален доклад за условията на труд и развитието на журналистическата професия в България, изготвен съвместно с екип на Фондация "Медийна демокрация" (ФМД). Той разглежда в дълбочина връзката между различни социални факти от личните биографии на журналистите и начина им на действие в професионалното поле. В него са засегнати теми като семейна среда и образование, ранни мотивации за избор на професия, трудова миграция и кариерно развитие, актуално състояние на условията на труд и на работната среда в медиите, форми на контрол и критерии за качество, свободно време на журналистите. Събитието стартира в 9.30 ч. в зала "Славейков" във Френския институт (площад " Петко Р. Славейков" 3).

Координационният център EURAXESS е организатор на събитието "Кариера за нова ERA". Инициативата е част от проект на Европейската комисия за кариерно развитие на младите учени. По време на събитието участниците ще имат възможността да посетят обучителни семинари, да проведат лични срещи с водещи компании и с агенции за човешки ресурси, както и да научат повече за европейската мрежа EURAXESS. Част от темите на обучителните семинара са "Успешното CV", "Кариера в 21-ви век", "Успешният бизнес днес". Събитието стартира на 18 октомври в 9:30 ч. в Софийския университет "Св. Климент Охридски" – Ректорат. Регистрацията става на този адрес. Всички участници ще получат сертификат за участие.
На 21 октомври ще се проведе кариерният форум "Професии с бъдеще", чиито организатори са Orange.bg и "Кариери". По време на изложението ще бъдат представени глобалните тенденции относно пазара на труда и компетенциите, които ще ни правят конкурентни поне до 2030 г. По време на събитието професионалисти от различни области ще представят професиите си. В програмата са включени над 10 перспективни професии, сред които тези на специалисти, занимаващи се с изкуствен интелект, виртуална реалност, 3D принтиране, софтуерно инженерство, дизайн и др. Ще бъде поставен акцент и върху перспективното образование, като са поканени вече дипломирани студенти от различни университети по света, които ще разкажат за обучението си и как то е помогнало за професионалното им развитие. На фокус ще са най-актуалните в момента държави за чуждестранно образование - Великобритания и Холандия. Форумът стартира в 9:45 ч. в "София Хотел Балкан". Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Американският университет в България организира безплатен курс по английски език за журналисти. За да се включите в него, трябва да притежавате B2 ниво по английски език. За да кандидатствате е нужно да изпратите мотивационно писмо и CV на английски език на имейл: kbogdanov@aubg.edu до 16 октомври. Повече информация за изискванията за кандидатстване може да намерите тук.

Стартира проектът Smart Factories, който е организиран от консултантската компания PwC и Оксфордския университет за иновации Оxentia. Целта му е да подпомогне развитието на дигитални иновационни хъбове в новите държави-членки на Европейския съюз. Участниците могат да подадат своите документи до 22 октомври на този сайт. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю. Повече информация за проекта може да намерите тук.

Предстои обучение в Чикаго за журналисти, които имат интерес към финансите. Обучението ще продължи 10 седмици и участниците ще взимат курсове с икономическа и финансова насоченост по избор, ще посещават различни събития и ще общуват с колеги и професори. Програмата ще се проведе в периода от 19 март до 9 юни. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври. Повече информация за обучението може да намерите тук.

Фондация "Заедно в час", сдружение "Образование България 2030" и Представителството на Европейската комисия в България са организатори на шестото издание "Конференция Образование 2017: ключови държавни политики и училищни практики". Събитието ще се проведе на 10 ноември, в Кино Люмиер Лидл, НДК от 9:00 ч. Регистрацията става на този адрес.

На 23 октомври ще се проведе семинар на тема "IТ freelance: Изготвяне на оферта: от 0 до 100%". На него ще бъдат представени предимствата на детайлната оферта, как могат да бъдат проучени нуждите на клиента и как се определят и оценяват функционалните модели. Семинарът е безплатен, но се изисква предварителна регистрация. Той ще започне в 19:15 ч. в Betahaus Sofia (ул."Крум Попов" 58).

На 17 октомври ще се проведе семинар на тема Meet the Channel: how to manage partners and scale sales, който е част от потребителската група IT Sales на DEV.BG. Той започва в 19:15 ч. в SBar (бул. "Никола Й. Вапцаров" 6). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

Световната информационна агенция "Ройтерс" обяви програма в подкрепа на фоторепортери. Тя ще предостави грантове в размер на до 5000 долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват фотографските си умения. Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Линк към формуляра за кандидатстване може да откриете тук.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) представя глобалната инициатива #Storymakers2017. Целта й е да даде възможност на неправителствени организации от цял свят да усвоят нови умения за разказване на истории и да спечелят награди на обща стойност 10 хил. долара. Крайният срок е 31 октомври. Тук може да откриете указанията за участие и отделните категории в конкурса. Кандидатстването става на сайта на инициативата.

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

Ученици в 12-ти клас, както и студенти, могат да кандидатстват за стипендия "Лука Бекяров" за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври, а повече информация за условията можете да намерите тук.
Фондация BeCause и "Еврофутбол" предоставя стипендията "Лука Бекяров" за студенти. Стипендията е на стойност 2 500 лв, а конкурсните критерии са академичен успех и постижения в конкурси и състезания. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември. За повече информация - тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly