С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (23 - 29 октомври)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

Правният сайт pravatami.bg търси стажанти. Стажът ще се проведе в периода от 20 ноември до 18 февруари. Кандидатите трябва да са студенти по "Право" или да са наскоро завършили. Стажантската програма е неплатена. След приключване на стажа всеки ще получи сертификат и препоръка на български и английски език. Най-добрите стажанти ще получат предложение за работа. Кандидатите трябва да отговорят на няколко въпроса и да прикачат автобиографията си на този адрес. Крайният срок за кандидатстване е 12 ноември.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии

Финансовата група "Карол" стартира конкурс за годишна стипендия за докторанти в размер на 8000 лв. Целта й е да подкрепи млад учен, който има значим принос в своята научна област. Участниците могат да кандидатстват с проект, който е в сферата на нанотехнологиите, биотехнологиите, мехатрониката и чистите технологии. Стипендията се предоставя на редовен докторант в акредитирани висши училища или БАН. Конкурсът е на три етапа - по документи, интервю и презентация на разработките пред жури, което определя носителят на стипендията чрез гласуване. Крайният срок за подаване на документите е 12 ноември. Повече информация за изискванията към участниците и документите за кандидатстване може да откриете тук.

Фондация "Подкрепа за образование" обявява конкурс за стипендианти за академичната година 2017/2018. Организацията ще предостави 6 годишни стипендии, като всяка от тях ще бъде в размер на 2000 лв. Разпределението им по образователни направления е: 2 стипендии за студенти, обучаващи се в специалност "Право", 2 за студенти от специалност "Финанси", една за студент от специалност "Топлотехника" и една за студент, обучаващ се в специалност "Строителство на сгради и съоръжения". В конкурса могат да участват младежи, ненавършили 26 г., които са в неравностойно положение и са студенти след първи курс, редовна форма на обучение. Крайният срок за кандидатстване е 6 ноември. До 15 ноември ще бъде обявен пълният списък с одобрените кандидати. Необходимите документи за кандидатстване може да намерите тук. Повече информация за условията на участие може да откриете на този адрес.

Конкурси

Сдружение Alternativi International организира конкурс за дигитална фотография United by Footbal. Темата на конкурса е "Share with us your inclusive world", като идеята му е да се покаже със средствата на изкуството как всички ние сме равни, без значение от социален статус, религия или сексуална ориентация. Могат да участват както професионални, така и любителски фотографи. Кандидатите трябва да изпратят до 5 снимки, свързани с темата за социално приобщаване без дискриминация. Снимките трябва да са максимум 2 от следните форми на фотография: макро, портретна или улична фотография. Готовите творби се изпращат на имейл адрес: contest.alternativi@gmail.com. В имейла състезателите трябва да посочат имената си, държавата, име и описание на снимките. Крайният срок за кандидатстване е 30 октомври. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Фондация "Идентичност" организира конкурс за мултимедийна презентация. Темата му е "Социалните умения – умения за успех, през моите очи". Конкурсът е част от кампания "Младежко бъдеще" и се реализира с подкрепата на Фондация "Работилница за граждански инициативи". В него могат да вземат участие ученици от 8-12 клас от училищата в Пловдив. Участниците трябва да изготвят презентация, свързана със социалните умения (умение за работа в екип, умения за ефективна комуникация и себеизразяване, умение за справяне с конфликти). Те могат да се фокусират и върху само умение от по-горе изброените. Презентациите трябва да са максимум 20 слайда и да включват трите имена на участника, училище и клас, както и телефон за обратна връзка. Изпращайте презентациите на имейл адрес identichnost@abv.bg. Крайният срок е 27 октомври. Повече информация за условията на конкурса може да откриете тук.

Обучения

Сайтът за книги "Аз чета" дава начало на програмата "Писател назаем". Целта й е ученици от 100 гимназиални класове в цялата страна да се срещнат със съвременни български автори и да видят учебната програма по литература по един нов и различен начин. Поканените писатели ще влязат в ролята на лектори и ще преподадат урок върху тема или автор от литературната програма, свързвайки го със съвременните ценности и процеси в обществото. Пълния списък с авторите и училищата, където ще бъдат изнесени лекции, може да намерите тук.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

"Телерик Академия" организира безплатен семинар на тема "Автор на техническа документация". Той е част от серията технологични събития Telerik Academy Plus и е подходящ за студенти, софтуерни инженери и специалисти от други сфери на дейност, които търсят възможност за преквалификация. Инициатива цели да запознае участниците с основните концепции и терминология при изготвянето на техническа документация. Поканени са специалисти с международен опит в областта, които ще представят професията, както и необходимите за успешна кариерна реализация качества и умения. Събитието ще се проведе на 21 октомври 16 ч. в зала Community в учебния център на Академията. Изисква се предварителна регистрация, която е отворена до 20 октомври.

На 25 ноември ще се проведе петото поредно издание на форума "Кариера с кауза", като "Кариери" е медиен партньор на инициативата. Тази година инициативата е под наслов "Кариера с(рещу) Kауза. Кое избираш?". Целта й е да насочи вниманието към трудния избор между това да градиш кариера и да работиш за кауза. Предвидени са три панелни дискусии: "Бизнес с кауза", "Кариера и мотивация" и "Кариери с каузи". Те ще се фокусират върху теми като значението на бизнес подкрепата в осъществяването на каузи, мотивацията на хората да допринасят към определена инициатива и върху примери, които представят възможното съчетаване на кариера и кауза. В изложбената част ще бъдат представени НПО, в чиято дейност желаещите могат да се включат под различна форма. Ще бъде дадено пространство и на бизнес организации с успешни корпоративни социални политики. Форумът ще разполага със специален юридически щанд, на който може да получите професионален съвет от специалисти, какво трябва да направите, ако искате да основете НПО, да създадете гражданска инициатива или друга форма на организация. Събитието ще се проведе в СофияТехПарк, в зала Startup Hambar в сграда "Инкубатор" от 10 ч. Необходима е предварителна регистрация.

Координационният център EURAXESS е организатор на събитието "Кариера за нова ERA", което ще се проведе на 24 октомври в Пловдив. Инициативата е част от проект на Европейската комисия за кариерно развитие на младите учени. В рамките на събитието студенти, магистри и докторанти ще имат възможност да се срещнат с водещи компании и агенции от сферата на човешките ресурси, да се запознаят с европейската мрежа EURAXESS и да посетят безплатно обучителни семинари. Част от темите на обучителните семинари са "Успешното CV", "Кариера в 21-ви век", "Успешният бизнес днес", "Лидер? Кой? Аз?". На всички участници ще бъдат раздадени сертификати за участие. Кариерният форум ще се състои в "Дома на учените" (ул. "Митрополит Паисий" 6), а началото му е от 10 ч. Необходима е предварителна регистрация. Пълната програма може да откриете тук.

Европейската комисия в България организира семинар на тема "Крепостта Европа? Миграция и сигурност в ЕС". В рамките на събитието ще бъдат обсъдени теми като каква да бъде общата политика за бежанците в Европейския съюз, как може да бъде спряна нелегалната миграция, сигурни ли са външните граници на ЕС. Лектор ще бъде еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос. Гражданският диалог ще се проведе на 26 октомври от 16 ч. в "Софийската градска художествена галерия" (ул. "Ген. Гурко" 1). Препоръчително е гостите да дойдат половин час по-рано и да носят със себе си документ за идентичност. Регистрацията е задължителна.

На 4 ноември в Пловдив ще се състои инициативата Моят избор = Моето бъдеще / FutureU. Тя обединява три събития с цел професионално ориентиране на ученици в гимназиален етап на обучение. Учениците ще се запознаят с различните професионални сфери. Ще бъдат поканени млади лектори, които са започнали своя професионален път още в гимназията. Събитието стартира в 10 ч. в Аула "Доц. дтн Георги Стоилов" в Техническия университет в Пловдив. То е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

На 27 октомври ще се състои семинар на тема "
Бюджет за бъдещето на Европа", организиран от Европейската комисия в България. Ще бъдат обсъдени темите как бюджетът на ЕС служи най-добре на гражданите, достатъчно ли са парите по области, ще намалеят ли публичните средства след Брекзит. Гост на публичната дискусия ще бъде еврокомисарят по "Бюджет и човешки ресурси" Гюнтер Йотингер. Семинарът стартира в 10 ч. в Аулата на "Софийския университет". Необходима е предварителна регистрация.

На 28 октомври ще се проведе кариерният форум
Our Future във Варна. По време на събитието ще има изложение на местни компании и практически ориентирани сесии със съвети от професионалисти. Гостите ще получат информация за актуални свободни позиции и възможности за стажове. Ще получат съвети как да подобрят своята автобиография и ще се сдобият с професионална снимка за нея. Форумът стартира от 10 ч. в сградата на "Висшето училище по мениджмънт" (ВУМ), ул. "Оборище" 13 А, последен етаж. Необходима е предварителна регистрация.

На 25 октомври представителството на Европейската комисия в България и Дипломатическият институт към МнВР организират семинар на тема "Ползите от глобализацията и политиката за развитие на ЕС". Събитието е посветено на новите инициативи в европейската политика за развитие и предизвикателствата пред Българското председателство в тази сфера. Лектори ще бъдат ръководителят на Генерална Дирекция "Международно сътрудничество и развитие" на Европейската комисия Стефано Мансервизи и заместник-министърът на външните работи на България Юрий Щерк. Семинарът стартира в 9:30 ч. в зала "Триадица" на "Гранд Хотел София". Регистрацията започва от 9 ч. Повече информация за семинара може да намерите на този адрес.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Международната компания за IT и маркетинг услуги First Online Solutions търси PR стажант във Варна. За да кандидатствате, е необходимо да изпратите CV в pdf формат на имейл адрес: jobs@1stonlinesolutions.com. Крайният срок е 30 октомври. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Университетът в Регенсбург (Германия) предоставя годишни стипендии за студенти от Източна Европа за академичната 2018/2019 г. Стипендията е в размер на 8 820 евро или 735 евро на месец. За родители с 1 дете е предвидено допълнително финансиране, като общата сума за една година се равнява на 10 740 евро. За да кандидатствате, е нужно да попълните формуляр. Крайният срок за подаване на документи е 1 декември. Повече информация може да откриете тук.

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) стартира програмата "Предизвикателство". Тя цели да подкрепи зелени и устойчиви идеи на стартиращи предприемачи. Кандидатстването става с кратко описание на бизнес идеята и попълване на онлайн формуляр. Крайният срок за подаване на документите е 20 ноември. Повече информация за изискванията за участие може да намерите тук.

Европейската комисия в България обявява национален конкурс за участие в проекта Младежки екип Европа. В него могат да вземат участие активни студенти, обучаващи се в бакалавърски, магистърски или докторски програми. Повече информация за конкурса, както и пълните условия за участие може да откриете тук.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) стартира единайстото издание на конкурса "Студент на годината". В него могат да вземат участие студенти, които имат високи постижения в областта на висшето образование. Участниците могат да подават своите документи до 20 ноември. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

Националната студентска научна конференция организира конкурс за ученици на тема "Науката в света около нас". Кандидатите могат да участват с до 3 рисунки, като на тях трябва да са изобразени събития, предмети или физични явления, наблюдавани в природата и в ежедневието. Крайният срок за изпращане на документите е 3 ноември. Повече информация за условията за участие в конкурса, както и за необходимите документи, може да откриете тук.

Международната консултантска компания в областта на технологиите DataArt стартира безплатно QA училище. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. Повече информация за преподавателите и темите може да намерите тук.

"Икономедиа" организира безплатен уебинар на тема ""Как да се скъси пътят на храните от фермата до трапезата". Той ще се проведе на 26 октомври от 10:30 ч. Изисква се предварителна регистрация.

Лектори от благотворителна инициатива "Бъдители" ще гостуват на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). Лектори ще бъдат бизнес обучителят Биляна Панталеева, председателят на Асоциация на интериорните дизайнери в България Гена Събева и Явор Панталеев, търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика. Събитието ще се проведе на 24 октомври от 17:30 ч.

Предстои обучение в Чикаго за журналисти, които имат интерес към финансите. Обучението ще продължи 10 седмици и участниците ще взимат курсове с икономическа и финансова насоченост по избор, ще посещават различни събития и ще общуват с колеги и професори. Програмата ще се проведе в периода от 19 март до 9 юни. Крайният срок за кандидатстване е 23 октомври. Повече информация за обучението може да намерите тук.

Фондация "Заедно в час", сдружение "Образование България 2030" и Представителството на Европейската комисия в България са организатори на шестото издание "Конференция Образование 2017: ключови държавни политики и училищни практики". Събитието ще се проведе на 10 ноември, в Кино Люмиер Лидл, НДК от 9:00 ч. Регистрацията става на този адрес.

На 23 октомври ще се проведе семинар на тема "IТ freelance: Изготвяне на оферта: от 0 до 100%". На него ще бъдат представени предимствата на детайлната оферта, как могат да бъдат проучени нуждите на клиента и как се определят и оценяват функционалните модели. Семинарът е безплатен, но се изисква предварителна регистрация. Той ще започне в 19:15 ч. в Betahaus Sofia (ул."Крум Попов" 58).

Световната информационна агенция "Ройтерс" обяви програма в подкрепа на фоторепортери. Тя ще предостави грантове в размер на до 5000 долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват фотографските си умения. Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Линк към формуляра за кандидатстване може да откриете тук.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) представя глобалната инициатива #Storymakers2017. Целта й е да даде възможност на неправителствени организации от цял свят да усвоят нови умения за разказване на истории и да спечелят награди на обща стойност 10 хил. долара. Крайният срок е 31 октомври. Тук може да откриете указанията за участие и отделните категории в конкурса. Кандидатстването става на сайта на инициативата.

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

Ученици в 12-ти клас, както и студенти, могат да кандидатстват за стипендия "Лука Бекяров" за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври, а повече информация за условията можете да намерите тук.
Фондация BeCause и "Еврофутбол" предоставя стипендията "Лука Бекяров" за студенти. Стипендията е на стойност 2 500 лв, а конкурсните критерии са академичен успех и постижения в конкурси и състезания. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември. За повече информация - тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly