С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (30 октомври - 5 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[freepik] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове

"Българският дарителски форум" (БДФ) търси двама студенти за стажантската си програма. Стажът е неплатен и е подходящ за студенти, които имат интерес към неправителствения сектор и искат да научат повече за дарителството. Задачите, за които студенти ще отговарят, са създаване на съдържание за уеб и офлайн каналите на БДФ, преглед на медийни публикации, свързани с благотворителност и корпоративна социална отговорност, участие в организирането на събития. Стажът ще продължи от 1 до 3 месеца. За кандидатстването е необходимо да се изпратят мотивационно писмо и CV на имейл адрес irinatsvetkova@dfbulgaria.org. Крайният срок е 20 декември.

"Националният младежки форум" стартира своята стажантска програма. Стажантите ще имат възможността да се запознаят отблизо с младежките политики, младежкото овластяване и различните възможности за реализация. Кандидатите трябва да са на възраст от 18 до 35 г. и да владеят английски език на добро ниво. Организацията търси графичен дизайнер/фотограф, който да помага в отразяването на събития. Също така "Националният младежки форум" търси и друг стажант, който да помага в подготовката на проекти, различни събития и обучения. След приключване на програмата стажантите ще получат сертификат и препоръка. Кандидатстването става чрез CV и мотивационно писмо, които трябва да се изпратят на този имейл адрес. Примерни теми за мотивационното писмо са "Какво за теб са младежките политики" и "Защо избра да кандидатстваш в Национален младежки обмен". Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Конкурси

Фондация "Българска памет" организира конкурс за есе на тема "Моята визия за професиите на бъдещето". Той е насочен към млади хора, на възраст между 17 и 19 г. Изискването е кандидатите да са жители на общините Якоруда, Белица, Сатовча, Гоце Делчев и Гърмен. За да кандидатствате, е необходимо да изпратите есетата на имейл адрес info@bgmf.eu. Крайният срок е 30 октомври.

Фондация "Лале" и "Националният Алианс за работа с доброволци" обявяват за седма поредна година традиционния конкурс за най-ефективни и интересни доброволчески инициативи в България. В него могат да участват граждански и бизнес организации, читалища, училища, доставчици на социални услуги, спортни клубове и доброволчески групи. Единственото условие е доброволческата инициатива да се е състояла тази година. Представените инициативи ще бъдат оценени по резултатите, значението за хората в общността, броя и характеристиките на участниците, значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците, както и финансовата ефективност. Победителите ще бъдат отличени със сертификат и ще получат финансова награда. За да кандидатствате, е нужно да попълните формуляр за представяне и да го изпратите на имейл адрес office@navabg.com. Крайният срок е 31 октомври. Пълният списък с номинираните инициативи ще бъде представен на интернет страниците на "Националния алианс за работа с доброволци" и Фондация "Лале" в началото на ноември.

Предстои дванайстото издание на националния конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства "Морето, морето, морето" Варна 2017. В раздела литературно творчество право на участие имат ученици от цялата страна от 1-ви до 12-ти клас. Те могат да кандидатстват със стихотворение. Втората част на конкурса "Визуални компютърни изкуства" е разделен на два подраздела: компютърна рисунка и компютърна презентация. В първия подраздел могат да участват ученици от 1-ви до 7-ми клас с две рисунки, като форматът е JPG. В подраздела "Компютърна презентация" могат да вземат участие ученици от 8-ми до 12-ти клас, като изискването е презентациите да са минимум 10 слайда. Повече информация за изискванията на конкурса може да намерите тук. Крайният срок за кандидатстване е 5 ноември.


Обучения

Националната програма "Обучение за ИТ кариера" стартира обучение за десетокласници за новата професия "Приложен програмист". То ще е по нова учебна програма, съобразена с научните достижения в областта на информационните технологии. Лекциите и упражненията ще се провеждат в свободно от учебните часове време, както и в събота и неделя. Кандидатстването става чрез входящ тест, който ще се проведе на 11-12 ноември. Системата ще е отворена 48 ч., а тестът трябва да се направи в рамките на 1 ч. Кандидатите могат да бъдат ученици от цялата страна, които в момента не се обучават по професии от направлението "Компютърни науки". Обучението ще е в 5 училища-центрове – към МГ "Акад. Кирил Попов" и Пловдивски университет "Паисий Хилендарски", Професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и Технически университет - София, Технологично училище "Електронни системи" и Технически Университет - София, Професионална гимназия по електротехника и електроника "Апостол Арнаудов" в Русе и Русенски университет "Ангел Кънчев", към Професионална гимназия по електротехника и електроника "К. Фотинов" и университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. След завършване на тригодишното обучение участниците ще получат професионална квалификация "Приложен програмист". За да кандидатствате, е нужно да попълните апликационна форма. Крайният срок е 10 ноември.

"Асоциация на младите юристи" организира обучение на тема "Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем". В него ще се включат общо 48 души от 6 държави. Те ще работят с деца и младежи в риск. Програмата включва разглеждане на различни видове рискове, пред които младежите могат да попаднат, проблемите на младежката безработица, как да работим с младежи без родителска грижа, младежи с увреждания и ЛГБТ младежи, както и какви са методите и способите за психологическа и друга подкрепа за младите в риск. Обучението ще се проведе в периода от 1 до 12 декември в София. Участието е безплатно. За да кандидатствате, е необходимо да попълните апликационна форма. Крайният срок е 15 ноември.

Българската асоциация по четене (БАЧ) е организатор на програмата
"Обучение на ученици в САЩ и Великобритания" за учебната 2018/2019 г. Кандидатите трябва да са ученици в 10-ти клас, да владеят английски език, да имат отличен успех и да не са живели в англоезична страна за повече от 3 месеца през последните 5 г. Финалистите ще получат стипендии от чуждестранните партньорски организации – ASSIST (САЩ) и HMC (Великобритания) за 1-годишно обучение в едно от техните училища в САЩ или Великобритания. Пълният списък с документите за кандидатстване може да намерите тук. Крайният срок е 8 декември.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

Асоциацията на европейските журналисти в България и Адвокатско дружество "Шаркова и партньори" са организатори на среща-дискусия на тема "Фалшивите новини в здравеопазването и медицината". Ключови теми ще бъдат как да се разпознават фалшивите новини в медицината, какви критерии трябва да се ползват, за да ги открояваме, кой може да ни информира за здравето ни и как трябва да се предоставят здравни съвети в общественото пространство. Специален гост-лектор ще бъде Гергана Колева - специалист по здравни комуникации с опит в САЩ, в Световната здравна организация. Събитието ще се проведе на 2 ноември от 10 ч. в Червената зала на Център за култура и дебат "Червената къща" (ул. "Любен Каравелов"). Входът е свободен. Повече информация за конференцията може да откриете тук.

На 4 ноември ще се проведе семинар на тема "Как ефективно да делегираме задачи" в Пловдив. По време на събитието ще бъдат представени техники за това кои задачи е нужно да делегираме, как по ефективен начин да определяме кой да свърши работата, как да правим оценка на крайния резултат и да даваме обратна връзка. Лектор ще бъде Златко Ечев, който има 10-годишен опит в областта на мениджмънта, намирането на пътища за решаването на проблеми, свързани с делегирането на задачи, даването на обратна връзка и т.н. Събитието започва в 10 ч. в Biz Labs (бул. "6-ти септември" 152), етаж 3, офис 3. За регистрация е необходимо да попълните кратка анкета.

На 10 ноември ще се състои годишна конференция на тема "Качествено образование за всяко дете". Тя фокусира вниманието на международни и български образователни експерти, лидери в правителствения и граждански сектор върху привличането и задържането на вискоефективни учители. Събитието ще се проведе в кино "Люмиер Лидл" (пл. "България" 1) от 9 ч. За участие, попълнете регистрационна форма. Крайният срок е 9 ноември.

DEV.BG е организатор на семинара "IТ Team Leads: Реорганизация - що е то и как да оцелеем". На него ще бъдат представени теми, като какво представлява реорганизацията, как трябва да се подходи при нея, как можем да помогнем на хората да преодолеят стреса. Лектор ще бъде Георги Данов, който е Site Lead (Director) в Leanplum. Работил е в разнообразни бизнес сфери в различни роли - от Application Server до SaaS стартъпи, от спортни залози до payment & identity verification, както и marketing automation. Семинарът ще се проведе на 15 ноември от 19:15 ч. в Cosmos Coworking Camp (ул. "Ангел Кънчев" 3). Събитието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация.

На 20 ноември ще се проведе конференция на тема "Валидиране на неформалното и информалното учене чрез ECVET", организирана от "Център за развитие на човешките ресурси". Тя обхваща теми, свързани с представянето на ECVET (Европейска кредитна система за професионално образование и обучение), с работата на младежките и доброволчески организации, с какви знания и умения трябва да се развиват. Ще бъде засегната и темата за предстоящото изграждане на Национална система за валидиране на ключови компетентности, с акцент върху отношението на работодателски организации към тези процеси. Конференцията е подходяща за членове на различни доброволчески и младежки организации, институции, училища и представители на бизнеса, които имат интерес към натрупването на компетентности в неформалната среда. Крайният срок за записване е 3 ноември. Може да заявите своето участие на този адрес. Предварителната програма на конференцията може да намерите тук.
На 3 ноември ще се проведе седмото издание на специализираното събитие за ръководители на проекти PMDAY Bulgaria 2017. Тази година конференцията, на която "Кариери" е медиен партньор, ще бъде под мотото Project Management (R)Evolution. Част от темите са: какви са последните тенденции в управлението на проекти, как се организира мащабен проект като "Евровизия" и как да бъдат приложени научените уроци от него в други сфери на бизнеса, както и как да се взимат бързи и работещи решения и по какъв начин да ръководим екип в напрегнати ситуации. В програмата са включени лекции на водещи имена в областта на управлението на проекти като Питър Тейлър, Камил Мроз, Надер Рад и Левент Коркмаз. Предвидени са пет уъркшопа за развитие на уменията за управление на екипи и проекти. Събитието стартира в 8 ч. в Sofia Event Center. Регистрацията става на този адрес.
Все още актуални събития от рубриката от миналата седмица

Сдружение Alternativi International организира конкурс за дигитална фотография United by Footbal. Кандидатите трябва да изпратят до 5 снимки, свързани с темата за социално приобщаване без дискриминация. Снимките трябва да са максимум 2 от следните форми на фотография: макро, портретна или улична фотография. Готовите творби се изпращат на имейл адрес: contest.alternativi@gmail.com. В имейла състезателите трябва да посочат имената си, държавата, име и описание на снимките. Крайният срок за кандидатстване е 30 октомври. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Международната компания за IT и маркетинг услуги First Online Solutions търси PR стажант във Варна. За да кандидатствате, е необходимо да изпратите CV в pdf формат на имейл адрес: jobs@1stonlinesolutions.com. Крайният срок е 30 октомври. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) представя глобалната инициатива #Storymakers2017. Целта й е да даде възможност на неправителствени организации от цял свят да усвоят нови умения за разказване на истории и да спечелят награди на обща стойност 10 хил. долара. Крайният срок е 31 октомври. Тук може да откриете указанията за участие и отделните категории в конкурса. Кандидатстването става на сайта на инициативата.

Националната студентска научна конференция организира конкурс за ученици на тема "Науката в света около нас". Кандидатите могат да участват с до 3 рисунки, като на тях трябва да са изобразени събития, предмети или физични явления, наблюдавани в природата и в ежедневието. Крайният срок за изпращане на документите е 3 ноември. Повече информация за условията за участие в конкурса, както и за необходимите документи, може да откриете тук.

На 4 ноември в Пловдив ще се състои инициативата Моят избор = Моето бъдеще / FutureU. Ще бъдат поканени млади лектори, които са започнали своя професионален път още в гимназията. Събитието стартира в 10 ч. в Аула "Доц. дтн Георги Стоилов" в Техническия университет в Пловдив. То е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

Фондация "Подкрепа за образование" обявява конкурс за стипендианти за академичната година 2017/2018. Организацията ще предостави 6 годишни стипендии, като всяка от тях ще бъде в размер на 2000 лв. В конкурса могат да участват младежи, ненавършили 26 г., които са в неравностойно положение и са студенти след първи курс, редовна форма на обучение. Крайният срок за кандидатстване е 6 ноември. Необходимите документи за кандидатстване може да намерите тук. Повече информация за условията на участие може да откриете на този адрес.

Фондация "Заедно в час", сдружение "Образование България 2030" и Представителството на Европейската комисия в България са организатори на шестото издание "Конференция Образование 2017: ключови държавни политики и училищни практики". Събитието ще се проведе на 10 ноември, в Кино Люмиер Лидл, НДК от 9:00 ч. Регистрацията става на този адрес.

Световната информационна агенция "Ройтерс" обяви програма в подкрепа на фоторепортери. Тя ще предостави грантове в размер на до 5000 долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват фотографските си умения. Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Линк към формуляра за кандидатстване може да откриете тук.

Ученици в 12-ти клас, както и студенти, могат да кандидатстват за стипендия "Лука Бекяров" за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Крайният срок за кандидатстване е 6 октомври, а повече информация за условията можете да намерите тук.
Фондация BeCause и "Еврофутбол" предоставя стипендията "Лука Бекяров" за студенти. Стипендията е на стойност 2 500 лв, а конкурсните критерии са академичен успех и постижения в конкурси и състезания. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември. За повече информация - тук.

Правният сайт pravatami.bg търси стажанти. Кандидатите трябва да са студенти по "Право" или да са наскоро завършили. Стажантската програма е неплатена. Кандидатите трябва да отговорят на няколко въпроса и да прикачат автобиографията си на този адрес. Крайният срок за кандидатстване е 12 ноември.

Финансовата група "Карол" стартира конкурс за годишна стипендия за докторанти в размер на 8000 лв. Целта й е да подкрепи млад учен, който има значим принос в своята научна област. Крайният срок за подаване на документите е 12 ноември. Повече информация за изискванията към участниците и документите за кандидатстване може да откриете тук.

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) стартира програмата "Предизвикателство". Тя цели да подкрепи зелени и устойчиви идеи на стартиращи предприемачи. Кандидатстването става с кратко описание на бизнес идеята и попълване на онлайн формуляр. Крайният срок за подаване на документите е 20 ноември. Повече информация за изискванията за участие може да намерите тук.

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) стартира единайстото издание на конкурса "Студент на годината". В него могат да вземат участие студенти, които имат високи постижения в областта на висшето образование. Участниците могат да подават своите документи до 20 ноември. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

На 25 ноември ще се проведе петото поредно издание на форума "Кариера с кауза", като "Кариери" е медиен партньор на инициативата. Тази година инициативата е под наслов "Кариера с(рещу) Kауза. Кое избираш?". Целта й е да насочи вниманието към трудния избор между това да градиш кариера и да работиш за кауза. Събитието ще се проведе в СофияТехПарк, в зала Startup Hambar в сграда "Инкубатор" от 10 ч. Необходима е предварителна регистрация.

Университетът в Регенсбург (Германия) предоставя годишни стипендии за студенти от Източна Европа за академичната 2018/2019 г. Стипендията е в размер на 8 820 евро или 735 евро на месец. За родители с 1 дете е предвидено допълнително финансиране, като общата сума за една година се равнява на 10 740 евро. За да кандидатствате, е нужно да попълните формуляр. Крайният срок за подаване на документи е 1 декември. Повече информация може да откриете тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly