С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (6 - 12 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите актуални предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

Стажове
Козметичната компания "Билка Лайфстайл" търси стажант на позиция "Търговец - външни пазари". От кандидатите се изисква висше икономическо образование, специалност "Търговия", отлично владеене на английски и руски език, компютърна грамотност и шофьорска книжка със стаж от минимум 2 години. Предлага стартова брутна заплата за времето на обучението 1000 лв. по трудов договор със срок на изпитване 6 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 20 декември. Документите да се изпращат на е-mail: office@bilkalifestyle.com. Повече информация на karieri.bg.

На 8 ноември (сряда) от 10 до 14 ч. във фоайето срещу Копирния център на УНСС ще може да се запознаете с възможностите за стаж и кариерно развитие в централата на Kaufland. Освен стажантски програми, компанията предлага и директен старт на своята професионална кариера за по-опитните. За повече информация вижте в страницата на Kaulfland.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Немската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) предлага стипендии за изследователски и практически стажове в Германия. Програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили специалисти за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата. Стипендията е в размер на 1060 евро и се отпуска за 6 или 12 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 12 декември 2017 г., а необходимите документи трябва да бъдат подадени онлайн. За повече информация - кога и как се кандидатства и какви документи са нужни, вижте на страницата на фондацията.

Конкурси
Студентски съвет при УНСС заедно с катедра "Недвижима собственост" организират конкурс за икономически разработки. Темата е "Пазарът на недвижими имоти в България - състояние, проблеми, перспективи". Конкурсните теми могат да се разработват самостоятелно или в екипи от студенти и докторанти до трима души, а обемът не трябва да надвишава 10 стр. при формат Times New Roman 12, разредка 1.5. Срокът за записване е до 31 октомври в каб. 1009 в УНСС или на e-mail: conf.sc.unwe@abv.bg. За повече информация вижте на страницата на събитието.

Обучения
На 8 ноември от 18:30 ч. в сградата на Стопанския факултет ще се проведе Pitch Bootcamp. Обучението е с фокус как да се представите пред потенциален работодател по възможно най-добрия начин. Организаторите са подготвили много игри, а входът е свободен. За повече информация вижте Facebook страницата на събитието.

На 12 ноември (неделя) "Български младежки форум" организира обучение на тема "Кандидатстване за работа". Събитието ще се проведе на адрес ул. "Екзарх Йосиф" 86. Организаторите обещават да научат участниците как да напишат успешно CV и мотивационно писмо. За обучението е нужна регистрация.

Предстои "Работилница за държавознание", на която ще бъдат разгледани теми като какво е конституция, кои са основните държавни институции и функциите им, какво можете да направите като активни граждани. Обучението се организира от "Български младежки форум" (БМФ) на 19 ноември (неделя) на адрес ул. "Екзарх Йосиф" 86 от 11 до 16 ч. Регистрацията е през страницата на БМФ.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
На 7 ноември (вторник) в УНСС се организира събитието "Банка ДСК в търсене на таланти". Представители от банката ще разкажат за финансовата институция. Присъстващите ще имат възможност за лични срещи, на които да зададат въпросите си, свързани с възможностите за стаж и работа в ДСК. Повече информация тук.

На 29 ноември от 9 до 17 ч. ще се проведе Career Speed Dating за говорещи немски или френски. Събитието се организира от сдружението на българите за работа и образование в чужбина "Тук-там" и Back2Bg. Форматът предвижда бързи срещи между работодатели и потенциални кандидати за работа или стаж. Кандидатите ще могат да се представят пред 10 работодатели, като имат по 3 минути за всеки един от тях. Участието е безплатно, но е нужна регистрация.

На 30 ноември в УНСС предстои кариерното изложение "Дни на Кариерата 2017" за секторите икономика, финанси, човешки услуги, маркетинг и обслужване на клиенти. Събитието се организира от JobTiger. Посетителите ще могат да се срещнат с представители на над 80 компании и да научат повече за възможностите за работа и стаж при тях. Кариерният форум ще се проведе на 30 ноември (сряда) от 10 до 16 ч. Повече информация може да откриете на страницата на събитието.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица
Повече информация за тях можете да намерите тук


"Българският дарителски форум" (БДФ) търси двама студенти за стажантската си програма. Стажът е неплатен и е подходящ за студенти, които имат интерес към неправителствения сектор и искат да научат повече за дарителството. Крайният срок е 20 декември.

Предстои дванайстото издание на националния конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства "Морето, морето, морето" Варна 2017. В раздела литературно творчество право на участие имат ученици от цялата страна от 1-ви до 12-ти клас. Крайният срок за кандидатстване е 5 ноември.

Националната програма "Обучение за ИТ кариера" стартира обучение за десетокласници за новата професия "Приложен програмист". То ще е по нова учебна програма, съобразена с научните достижения в областта на информационните технологии. Лекциите и упражненията ще се провеждат в свободно от учебните часове време, както и в събота и неделя. Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември.

"Асоциация на младите юристи" организира обучение на тема "Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем". В него ще се включат общо 48 души от 6 държави. Те ще работят с деца и младежи в риск. Крайният срок за кандидатстване е 15 ноември.

Българската асоциация по четене (БАЧ) е организатор на програмата
"Обучение на ученици в САЩ и Великобритания" за учебната 2018/2019 г. Кандидатите трябва да са ученици в 10-ти клас, да владеят английски език, да имат отличен успех и да не са живели в англоезична страна за повече от 3 месеца през последните 5 г. Крайният срок е 8 декември.

Фондация "Подкрепа за образование" обявява конкурс за стипендианти за академичната година 2017/2018. Организацията ще предостави 6 годишни стипендии, като всяка от тях ще бъде в размер на 2000 лв. В конкурса могат да участват младежи, ненавършили 26 г., които са в неравностойно положение и са студенти след първи курс, редовна форма на обучение. Крайният срок за кандидатстване е 6 ноември. Необходимите документи за кандидатстване може да намерите тук. Повече информация за условията на участие може да откриете на този адрес.

Фондация "Заедно в час", сдружение "Образование България 2030" и Представителството на Европейската комисия в България са организатори на шестото издание "Конференция Образование 2017: ключови държавни политики и училищни практики". Събитието ще се проведе на 10 ноември, в Кино Люмиер Лидл, НДК от 9:00 ч. Регистрацията става на този адрес.

Световната информационна агенция "Ройтерс" обяви програма в подкрепа на фоторепортери. Тя ще предостави грантове в размер на до 5000 долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват фотографските си умения. Крайният срок за кандидатстване е 10 ноември. Линк към формуляра за кандидатстване може да откриете тук.

Фондация BeCause и "Еврофутбол" предоставя стипендията "Лука Бекяров" за студенти за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Стипендията е на стойност 2 500 лв, а конкурсните критерии са академичен успех и постижения в конкурси и състезания. Крайният срок за кандидатстване е 11 ноември. За повече информация - тук.

Правният сайт pravatami.bg търси стажанти. Кандидатите трябва да са студенти по "Право" или да са наскоро завършили. Стажантската програма е неплатена. Кандидатите трябва да отговорят на няколко въпроса и да прикачат автобиографията си на този адрес. Крайният срок за кандидатстване е 12 ноември.

Финансовата група "Карол" стартира конкурс за годишна стипендия за докторанти в размер на 8000 лв. Целта й е да подкрепи млад учен, който има значим принос в своята научна област. Крайният срок за подаване на документите е 12 ноември. Повече информация за изискванията към участниците и документите за кандидатстване може да откриете тук.

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) стартира програмата "Предизвикателство". Тя цели да подкрепи зелени и устойчиви идеи на стартиращи предприемачи. Кандидатстването става с кратко описание на бизнес идеята и попълване на онлайн формуляр. Крайният срок за подаване на документите е 20 ноември. Повече информация за изискванията за участие може да намерите тук.

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) стартира единайстото издание на конкурса "Студент на годината". В него могат да вземат участие студенти, които имат високи постижения в областта на висшето образование. Участниците могат да подават своите документи до 20 ноември. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

На 25 ноември ще се проведе петото поредно издание на форума "Кариера с кауза", като "Кариери" е медиен партньор на инициативата. Тази година инициативата е под наслов "Кариера с(рещу) Kауза. Кое избираш?". Целта й е да насочи вниманието към трудния избор между това да градиш кариера и да работиш за кауза. Събитието ще се проведе в СофияТехПарк, в зала Startup Hambar в сграда "Инкубатор" от 10 ч. Необходима е предварителна регистрация.

Университетът в Регенсбург (Германия) предоставя годишни стипендии за студенти от Източна Европа за академичната 2018/2019 г. Стипендията е в размер на 8 820 евро или 735 евро на месец. За родители с 1 дете е предвидено допълнително финансиране, като общата сума за една година се равнява на 10 740 евро. За да кандидатствате, е нужно да попълните формуляр. Крайният срок за подаване на документи е 1 декември. Повече информация може да откриете тук.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly