С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (13 - 19 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
"Reach for Change България" търси стажант в сферата на комуникациите. Кандидатът трябва да има отлични комуникативни умения и добро владеене на английски език. Задачите му ще бъдат да поддържа и разработва профили в социалните мрежи, да комуникира с партньори на компанията, да помага при изготвяне на бюлетини, отчети и доклади, поддръжка на уебсайт и др. CV и мотивационно писмо се изпращат на stilyan.rusev@reachforchange.org, като крайният срок е 15 ноември. За повече информация вижте на страницата на организацията, както и тук.

Екипът на "TEDxSofia" търси доброволци, които да се присъединят към организацията на следващото събитие през пролетта на 2018 г. Доброволецът трябва да има комуникативни умения. Желаещите могат да кандидатстват до 27.11.2017 г., попълвайки кратък формуляр. Одобрените кандидати ще получат телефонно обаждане с покана за интервю.

Козметичната компания "Билка Лайфстайл" търси стажант на позиция "Търговец - външни пазари". От кандидатите се изисква висше икономическо образование, специалност "Търговия", отлично владеене на английски и руски език, компютърна грамотност и шофьорска книжка със стаж от минимум 2 години. Предлага стартова брутна заплата за времето на обучението 1000 лв. по трудов договор със срок на изпитване 6 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 20 декември. Документите да се изпращат на е-mail: office@bilkalifestyle.com. Повече информация на karieri.bg.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
"RockSchool" и Фондация "Америка за България" дава стипендии за 6-месечно обучение по музикален инструмент. Самото кандидатстване е само онлайн, като всеки кандидат трябва да запише видео, в което обяснява защо иска да получи стипендията. Тези, които има музикален инструмент, трябва да изпратят и кратко видео с демонстрация на уменията си. Организаторите ще изберат 10 стипендианти, които сами ще решат на какъв инструмент желаят да се обучават. За повече подробности вижте страницата на организацията.

Конкурси
Състезанието за млади учени InnoFair 2017 търси хора на възраст между 14 и 20 години, които имат проект или разработка в сферата на природните и социалните науки, медицинските науки, IT и математика. Проектите трябва да бъдат пратени до 15 ноември на страницата на събитието. Най-добрите проекти ще бъдат представени на Панаира на науката и иновациите.

Обучения
Българският младежки форум организира поредица от обучения, които имат цел да развиват различни личностни и професионални знания и умения. В списъка са: Работилница за Държавознание (19 ноември), Presentation Skills (на англисйки, 25 ноември), Овладей себе си, завладей другите (26 ноември), The Art of Debate (2 декември, на английски), Предприемачество и доброволчество (3 декември). Можете да се регистрирате за обученията през този онлайн формуляр.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития

На 13 ноември Международната младежка камара - София JCI Sofia организира ново издание от нетуъркинг поредицата "Социални понеделници". Форматът има за цел да популяризира добри каузи. Събитието ще се проведе от 19 ч. в бар "Петък" (ул. "Ген. Йосиф Гурко" 21). Добрите каузи, които ще се представят в ноемврийското издание на събитието са: "1 процент промяна", LoveGuide и Volontime. Специален гост на събитието ще бъдат представители на PwC България, които ще разкажат за новата инициатива в подкрепа на българските студенти - част от програмата за корпоративна отговорност на компанията.

Предстои кариерното изложение за медицински персонал "Кариери в бяло". На събитието ще присъстват представители на болници и клиники от цяла Европа. Подборът ще се проведе на 11 ноември в Пловдив и 12 ноември в София от 10 до 16 ч. в хотел "Рамада". На събитието участниците ще могат да се запознаят с процеса по набиране на персонал и заплатите на медицинските работници извън България. Търсят се лекари, медицински сестри, стоматолози, физиотерапевти, студенти последна година по медицина, фармацевти, акушерки и научни работници. Предлаганата работа е в страни като Великобритания, Ирландия, Франция, Германия, Белгия, Холандия, Швеция, Норвегия или Дания. Входът на кариерното изложение е свободен. Препоръчително е участниците да носят автобиография. За повече информация вижте сайта на изложението.

Българска мрежа на Глобалния договор на ООН организира Детски базар на професиите, който цели да създаде възможност за ранно професионално ориентиране на децата и младежите. Посетителите ще имат възможност да се запознаят отблизо с различни професии от специалисти в съответната област чрез интерактивни щандове. Събитието ще се проведе на 24 и 25 ноември в Учебния корпус на "Музейко", а входът е свободен за всички желаещи. Базарът е подходящ за деца над 6 години, ученици, родители и учители. За повече информация вижте на страницата на събитието.

На 3 декември от 11 до 16 ч. Български младежки форум организира лекции по предприемачество и доброволчество. Целта участниците да се научат как се създава стойност чрез бизнес или неправителствена организация. Събитието ще се проведе на ул. "Екзарх Йосиф" 86, а входът е свободен. За участие е нужна регистрация, а повече информация вижте на страницата на събитието.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук

Немската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) предлага стипендии за изследователски и практически стажове в Германия. Програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили специалисти за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата.

На 30 ноември в УНСС предстои кариерното изложение "Дни на Кариерата 2017" за секторите икономика, финанси, човешки услуги, маркетинг и обслужване на клиенти. Кариерният форум ще се проведе на 30 ноември (сряда) от 10 до 16 ч.

На 29 ноември от 9 до 17 ч. ще се проведе Career Speed Dating за говорещи немски или френски. Участието е безплатно, но е нужна регистрация.

"Българският дарителски форум" (БДФ) търси двама студенти за стажантската си програма. Стажът е неплатен и е подходящ за студенти, които имат интерес към неправителствения сектор и искат да научат повече за дарителството. Крайният срок е 20 декември.

"Асоциация на младите юристи" организира обучение на тема "Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем". В него ще се включат общо 48 души от 6 държави. Те ще работят с деца и младежи в риск. Крайният срок за кандидатстване е 15 ноември.

Българската асоциация по четене (БАЧ) е организатор на програмата "Обучение на ученици в САЩ и Великобритания" за учебната 2018/2019 г. Кандидатите трябва да са ученици в 10-ти клас, да владеят английски език, да имат отличен успех и да не са живели в англоезична страна за повече от 3 месеца през последните 5 г. Крайният срок е 8 декември.

Българо-американската кредитна банка (БАКБ) стартира програмата "Предизвикателство". Тя цели да подкрепи зелени и устойчиви идеи на стартиращи предприемачи. Кандидатстването става с кратко описание на бизнес идеята и попълване на онлайн формуляр. Крайният срок за подаване на документите е 20 ноември. Повече информация за изискванията за участие може да намерите тук.

За осма поредна година фондация "Заедно в час" обявява кампания за привличане на кадри в образователната система. По време на двете години преподаване участниците ще получат месечен финансов стимул като допълнение към училищната заплата. Единственото условие е да имате завършена бакалавърска степен. Крайният срок за подаване на документи е 20 ноември през сайта на организацията.

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) стартира единайстото издание на конкурса "Студент на годината". В него могат да вземат участие студенти, които имат високи постижения в областта на висшето образование. Участниците могат да подават своите документи до 20 ноември. Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

На 25 ноември ще се проведе петото поредно издание на форума "Кариера с кауза", като "Кариери" е медиен партньор на инициативата. Тази година инициативата е под наслов "Кариера с(рещу) Kауза. Кое избираш?". Целта й е да насочи вниманието към трудния избор между това да градиш кариера и да работиш за кауза. Събитието ще се проведе в СофияТехПарк, в зала Startup Hambar в сграда "Инкубатор" от 10 ч. Необходима е предварителна регистрация.

Университетът в Регенсбург (Германия) предоставя годишни стипендии за студенти от Източна Европа за академичната 2018/2019 г. Стипендията е в размер на 8 820 евро или 735 евро на месец. За родители с 1 дете е предвидено допълнително финансиране, като общата сума за една година се равнява на 10 740 евро. За да кандидатствате, е нужно да попълните формуляр. Крайният срок за подаване на документи е 1 декември. Повече информация може да откриете тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly