С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (22-28 януари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Енергийната компания "EVN България" търси стажант за отдел "Търговия". Кандидатите трябва да имат висше образование със специалност бизнес, търговия или подобни, да нямат професионален опит в тази сфера, да умеят да работят с Microsoft Office и специално с Excel и да владеят английски език. Стажантът ще помага в развитието на енергийната стратегия на компанията, ще се включва в анализите на пазарите на електроенергия и ще помага в административната дейност. Позицията се отнася само за град София. Стажантската програма ще продължи 12 месеца и е платена, а при добро представяне ще бъде предложен трудов договор. Кандидатите трябва да изпратят автобиография, мотивационно писмо и есе с 500 думи на тема "Ниски или високи са цените на електроенергията в България и защо?" на jobs@evn.bg, като и трите трябва да са на английски език. Крайният срок за подаване на документи е 30 януари. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Компанията FXCM, която се занимава с Forex търговия, набира стажанти-разработчици, които да спомогнат за подобряването и предлагането на услугите на компанията на валутните пазари. Стажантите ще трябва да проектират и внедряват различни стратегии за търговия и онлайн маркетинг, да работят със специализирани платформи и да комуникират с клиентите на FXCM. Изискванията са кандидатите понастоящем да се обучават или вече да имат диплома за завършено висше образование, да имат интерес към финансите и финансовите пазари, да имат опит с програмите Python, Java, C# или C++, както и да имат отлични комуникационни умения. Стажът ще се провежда на пълен работен ден. Компанията предлага динамична и приятелска атмосфера и възможност за работа с професионалисти. Кандидатства се със CV на hr-bulgaria@fxcm.com, а повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Българският езиков департамент към дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия обявява стажантска програма по писмени преводи. Крайният срок за кандидатстване е 31 януари, а самият стаж ще се проведе в периода октомври 2018 г. - януари 2019 г. Програмата предвижда месечен грант в размер на 1176.83 евро.
Стажантската програма на българския езиков департамент е част от общата стажантска програма на Еврокомисията. Всяка година по нея се приемат към 1300 души, които имат възможност да се занимават с дейности в своята област на специализация, както и да опознаят работата на евроинституциите. Повече информация, както и онлайн формуляра за кандидатстване, както за преводаческия стаж, така и за всеки друг стаж в ЕК, можете да намерите тук. А повече за професията на писмения преводач в евроинституциите, можете да научите от разказа на Десислава Кръстева, писмен преводач в Представителството на Европейската комисия в София.
Информация за възможностите за кариера в ЕС можете да намерите в специализираната рубрика на karieri.bg.

Българската федерация по кънки набира стажант-доброволци за предстоящото в България Световно първенство по фигурно пързаляне, което ще се проведе между 5-11 март 2018 г. Кандидатите ще предоставят техническо, логистично и административно съдействие при всякакви спортно-технически и организационни дейности. Избраните ще преминат специализиран инструктаж. Доброволците трябва да бъдат надеждни, позитивно настроени и да имат силна мотивация. Всеки от тях ще получи брандирани екипи, храна, акредитация за цялото събитие и сертификат за участие. За да кандидатстват, желаещите трябва да попълнят апликационна форма и да я изпратя на office@bsf.bg. Крайният срок за кандидатстване е 31 януари. Повече информация може да откриете тук или на телефон +359 8781 17 740.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Консултантската компания "PwC България" стартира кампания "Твоите 25 причини да избереш България", подкрепена от президента Румен Радев и МОН. Заедно с други водещи компании ще се подкрепят 25 български студенти с едногодишна стипендия, стаж във фирма и менторство. В конкурса могат да участват студенти на възраст между 18 и 24 години със силна мотивация да останат и да се развиват в България. Кандидатите трябва да подготвят есе на тема "Моите 25 причини да избера България", а срокът е 10 февруари. Повече информация може да откриете на официалния уебсайт на инициативата.

Конкурси
Община Габрово организира конкурс за графичен знак на "Карнавал Габрово 2018", който тази година е под мотото "Габрово – мой малък Брюксел". В конкурса може да участват хора, навършили 18 години. Всеки автор може да представи до 3 дизайна, но всеки проект трябва да бъде създаден специално за конкурса и да не е участвал в други състезания. Заявки за участие ще се приемат до 2 февруари, а на 9 февруари ще бъдат обявени допуснатите проекти. Дизайните ще бъдат оценявани от жури. Наградата за победителя ще бъде 2000 лв., а в рамките на конкурса ще бъдат дадени и две поощрителни награди от по 500 лв. Повече информация може да откриете на страницата на събитието.

Българска асоциация по водите и сдружение "Аз обичам водата" организират Национален фотоконкурс на тема "Изворите в България" по случай Световния ден на водата (22 март). Инициативата цели да представи впечатляващи кадри с изворна вода от подземни и надземни източници. Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от фотоизложба, която ще бъде представена от 22 до 27 март в София. Десет от тези 50 кадъра се избират онлайн от публиката, а останалите се оценяват от жури. Само 5 от творбите ще станат победители в конкурса. Част от "Изворите в България" могат да бъдат фотографии, които са пряко свързани с темата, с високо качество, подходящо за печат 50х60 см., а всеки автор може да вземе участие с не повече от 3 свои снимки. Крайният срок за участие във фотоконкурса и в онлайн-гласуването е 12 ч. на 16 февруари. Повече информация може да откриете на сайта на инициативата.

Innovation Starter и Dir.bg организират "Web Report: Конкурс за чиста журналистика". Целта на проекта е да се обърне внимание на рефлексите за разпознаване на достоверната информация и да се припомнят основните ценности на журналистическата професия. Всички материали, които ще бъдат допуснати до участие, трябва да са написани на български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор. Срокът за изпращане на текстове е 30 април, а допустимите журналистически творби са репортаж, статия, новина, очерк, интервю, есе и фейлетон. Всички материали ще се оценяват от жури. За всяка категория ще бъде връчена парична награда. Материалите трябва да се изпращат на webreport@innovationstarterbox.bg, а повече информация може да откриете на сайта на конкурса.

Обучения
За пета поредна година Нов български университет, Българската асоциация на комуникационните агенции и Българската асоциация на рекламодателите организират "Рекламна академия". Проектът, който се реализира с медийната подкрепа на "Кариери", ще се проведе в НБУ между 13-16 февруари и представлява образователен формат, който позволява в рамките на 4 дни студенти и ментори от бизнеса да взаимодействат, работейки по реални бизнес казуси. В първия ден на "Рекламна академия" ще има практически ориентирани презентации на лектори от бизнеса, във втория и третия ден участниците ще бъдат разделени на екипи, които ще работят по реални казуси, като в последния четвърти ден идеите ще бъдат презентирани пред жури. Хората от отбора победител ще имат възможност да намерят стаж или работа в компания рекламодател или агенция. За участие е необходимо да се попълни формуляр. За повече информация посетете страницата на "Рекламна академия".

Dev.bg организира "JavaScript OOP - от ECMAScript 5 до TypeScript" на 24 януари от 19:15 в Work&Share Coworking Space (ул. "Тинтява" 15). На събитието ще бъдат обсъдени и показани основните принципи на обектното ориентирано програмиране, ООП в ECMAScript 5, нововъведения в ООП модела в ECMASCRIPT 6 и в TypeScript. Лектор ще бъде Васил Атанасов, който е част от екипа на VMware и работи основно с JavaScript и PHP. Желаещите трябва да си направят безплатна регистрация. Повече информация може да намерите тук.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
356 labs организира безплатен семинар на тема "Тайната на ангажиращите презентации" на 8 февруари от 19 ч. в Bee Bop Café в Пловдив. Лектор на събитието ще е Борис Христов, основател на 356labs и специалист в сферата на презентациите. Семинарът е подходящ за всеки, който иска да подобри презентационните си умения. Събитието е част от поредицата Masters of Know-how. Входът е свободен, но е необходима регистрация.

Astea Solutions организира "Astea Conference 2018" на 12 май 2018 г. от 10 до 18 ч. в Интер Експо Център. За пръв път събитието ще бъде изцяло публично - входът ще е безплатен, но е необходима регистрация. Тази година темите ще обхващат всички аспекти на софтуерната разработка – програмиране и архитектура, UX/UI дизайн, ръчно и автоматизирано тестване и други. Подробности може да намерите на страницата на събитието или на сайта на конференцията.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Компанията за обслужване на клиенти и техническа поддръжка Teletech търси стажант с включено обучение по немски език. Повече информация може да намерите на сайта на Teletech или тук.

Университетската агенция на Франкофонията дава стипендии за професионални стажове в чужбина. За кандидатстване трябва да се попълни формуляр, а за повече информация посетете сайта на Университетската агенция на Франкофонията.

За десета поредна година Европейският парламент съвместно с Фондацията за международната награда "Карл Велики" организират конкурс, посветен на развитието и интеграцията на ЕС и въпросите, свързани с европейската идентичност. Формуляр за кандидатстване може да намерите тук. Подробности може да намерите на сайта на наградата.

Национално състезание по български език и литература за зрелостници организира Филологическият факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" на 3 февруари 2018 г. от 11 ч. Нужна е регистрация, а крайният срок е 30 януари. Повече информация може да откриете на сайта на Филологическия факултет на ПУ.

Телерик Академия обявява старта на изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград. Повече информация може да намерите на сайта на организацията.

Американският университет в България (АУБ) организира "Лидерите на бъдещето" с участието на президента Росен Плевнелиев на 23 януари от 19 часа в НДК. За повече информация посетете сайта на АУБ.
365 labs организира "Митове и легенди в презентирането на 23 януари от 19 часа на адрес ул. "Ангел Кънчев" 3. Входът е свободен, а регистрация не е нужна.

"Солвей Соди" организира отворен семинар "Иновация в действие" на 24 януари от 18:30 часа в S*bar. Желаещите да посетят семинара трябва да се регистрират. За повече информация посетете страницата на "Иновация в действие".


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly