С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5 - 11 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Върховният комисариат на ОOН за бежанците (ВКБООН) в България набира стажант в сферата на връзките с обществеността. Той ще помага в процеса на ежедневния медиен мониторинг, при подготовката на информационни материали за медиите относно работата на ВКБООН, при организацията на различни видове обществени събития, както и при дейността на организацията в социалните мрежи. Кандидатите, които са с квалификация по журналистика, социология, социални науки, право или политически науки, ще бъдат с предимство. Доброто владеене на български и английски език е от съществено значение. Стажът ще продължи 6 месеца и е неплатен, но при успешно завършване стажантите ще получат официално писмено удостоверение. Освен това кандидатите трябва да притежават валидна медицинска застраховка, покриваща целия период на програмата. Желаещите трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на bulso@unhcr.org до 9 февруари 2018 г. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Комуникационната организация Publicis One търси стажант в сферата на маркетинга, PR-а и рекламата. Кандидатите трябва да са позитивни, енергични и любознателни, с интерес към маркетинга. Освен това стажантът трябва да притежава организационни и комуникационни умения, а също така да има високо ниво на правопис на български и английски език, както и добра компютърна грамотност. Избраният кандидат ще се включи в организацията на големи събития и кампании. Освен това той ще има възможност да участва в изготвянето на прессъобщения, мониторинги и анализи. Интересите в сферата на технологиите, икономиката, модата, спорта и фармацията ще се считат за предимство. За кандидатстване трябва да се изпрати CV и снимка. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Компанията "Евромаркет", която се занимава с доставки на индустриално оборудване и строителна техника, търси стажант-сервизен инженер в сервиз за металообработваща техника. Кандидатите трябва да са 4-ти курс инженерна специалност, да имат интерес към техниката за обработка и рязане на метали, а владеенето на английски език на работно ниво ще се счита за предимство. По време на стажантската програма студентите ще участват в различна сервизна дейност като ремонт, инсталиране и монтаж на металорежещи и металообработващи машини под ръководството на ментор. Стажът се заплаща и е на пълен работен ден, а при добро представяне ще бъде предложен трудов договор. Кандидатите трябва да изпратят CV и снимка на hr@euromarket.bg, а повече информация за програмата може да намерите на Karieri.bg.

Министерството на младежта и спорта обявява процедура за набиране на доброволци. Те ще участват в организирането и провеждането на Европейска младежка конференция (16-19 април) и среща на генералните директори за сектор "Младеж" (19-20 април) по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Доброволците ще посрещат пристигащите младежи и международни делегации в страната ни за определените събития. Освен това доброволничеството дава възможност за среща с нови, интересни и активно млади хора, които участват в тези важни обществени мероприятия. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 29 години, да имат практически опит в организирането на събития, да владеят английски, френски или немски поне на ниво В2 и да имат познания и интерес към въпросите на ЕС и международната дейност. Желаещите трябва да изпратят автобиография, кратко мотивационно писмо и сертификати за владеене на чужди езици на youth.policy@mpes.government.bg в срок до 13.02.2018 г. Одобрените кандидати ще бъдат извикани на интервю. Стажът е неплатен, но след края му всеки участник ще получи сертификат. Повече информация може да намерите на сайта на спортното министерство.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Българо-американска комисия за образователен обмен "Фулбрайт" осигурява стипендии за преподавателска и изследователска дейност. Организацията дава възможност на български учени и университетски преподаватели да работят по специалността си от 3 до 5 месеца в престижни университети и научни институти в САЩ. Програмата е достъпна за специалисти от всички области на науката и изкуствата, с изключение на клинична медицина и стоматология. Всяка година се отпускат по 5 стипендии. Кандидатите се подбират чрез ежегоден конкурс, който се обявява в последния месец на календарната година, а крайният срок за подаване на документи е 10 май. Желаещите трябва да имат българско гражданство, защитена докторска степен и добро владеене на английски език. Кандидатстването става чрез попълване на формуляр, а подробности относно стипендията може да откриете на сайта на организацията.

Telus International Europe продължава инициативата си "Мога там. Искам тук" и през тази година. Тя предлага на българи, които живеят зад граница и владеят 2 западни езика, възможност за кариера в международна среда в България. Инициативата предлага специален пакет за релокация, който включва сумата от 5 000 лв., самолетен билет до България, съдействие от HR екипа при установяване, оформяне на документацията и търсене на квартира, както и едномесечно настаняване в хотел при нужда. Кандидатите трябва да са пребивавали в чужбина в последната година, да владеят свободно английски и още един западен чужд език на отлично ниво. Какви са стъпките за подаването на документи и повече информация може да намерите на сайта на организацията.
Консултантската компания "PwC България" стартира кампания "Твоите 25 причини да избереш България", подкрепена от президента Румен Радев и МОН. Заедно с други водещи компании ще се подкрепят 25 български студенти с едногодишна стипендия, стаж във фирма и менторство. В конкурса могат да участват студенти на възраст между 18 и 24 години със силна мотивация да останат и да се развиват в България. Кандидатите трябва да подготвят есе на тема "Моите 25 причини да избера България", а срокът е 10 февруари. Повече информация може да откриете на официалния уебсайт на инициативата.

Конкурси
Народно читалище "Христо Смирненски – 1948" и столичният район "Овча купел" организират XVI Национален литературен конкурс "Ний всички сме деца на майката земя". Желаещите да участват трябва да подготвят произведение в жанровете поезия, есе или къс разказ до 3 страници. Няма възрастови ограничения. Творбите трябва да бъдат изпратени на smirnenski06@mail.bg, а крайният срок е 10 април 2018 г. Връчването на наградите ще се състои на 16 май в НЧ "Христо Смирненски – 1946". Заедно с произведението трябва да бъдат изпратени и трите имена на кандидата, точен адрес и дата на раждане. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

Обучения
Американската високотехнологична компания HyperScience стартира своята първа самостоятелна образователна програма HS Learn за по-задълбочено представяне на машинното обучение (machine learning). Лекциите ще се провеждат на всеки две седмици в продължение на няколко месеца, като регистрацията за всяка от тях е индивидуална. Гост-лектори в програмата се очаква да се включат и софтуерни инженери от други компании. Обучението е подходящо за студенти, софтуерни инженери, разработчици, както и за хора без опит в сферата. Сесиите са със свободен вход, но трябва да се направи задължителна регистрация. Информация за програмата и темите всеки може да намерите в страницата на HyperScience във Facebook.

Телерик Академия организира кариерна вечер, посветена на Java. Събитието ще се проведе на 13 февруари от 19 ч. в сградата на организацията, а лектори ще бъдат Христо Ганев, които е технически директор на Proxiad в България, и Атанас Игнатов - мениджър на софтуерен екип в Experian. Експертите ще представят възможностите за практическа подготовка и професионално развитие в софтуерната индустрия с един от най-ползваните програмни езици в света – Java. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Присъстващите на събитието ще получат информация и за програмата за подготовка на софтуерни специалисти Telerik Academy Alpha Java. Повече за кариерната вечер може да научите тук.

YOUTHub и 42training.org организират "Безплатен уебинар: Първи стъпки в планирането на кариерата". Участниците ще могат да получат отговор на въпросите какво е кариера и кариерно планиране, защо е важно да планираме и откъде да започнем. Уебинарът ще се състои на 8 февруари от 19:30 часа и ще продължи между 40 и 60 минути. Инициативата е подходяща за хора на възраст между 17 и 30 години. Лектор ще бъде основателят на сдружение YOUTHub Мадлен Ненкова. За да участвате е нужна предварителна регистрация, а след това на имейл ще получите потвърждение и последващи инструкции. Повече информация може да откриете тук.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
Cosmos Coworking Camp и 356labs организират "В света на презентациите с Анита и Калин от Roobar". На събитието Анита и Калин Класарови - създатели на компанията за сурови био десерти Roobar. Те ще разяснят различни техники за увлекателно говорене пред публика и презентиране. Събитието ще се състои на 6 февруари от 19 ч. на адрес София, ул. "Ангел Кънчев" 3. Входът е свободен, а предварителна регистрация не е необходима.

Leader Talks организира "Leader Talks с Васил Терзиев и гост-водещ Тодор Гигилев на 8 февруари от 19 до 21 ч. в Carrusel Club (ул. "Георги С. Раковски" 108, София). Васил Терзиев е съосновател и изпълнителен директор на "Телерик Академия" и е главен директор "Иновации" в Progress. Гост-водещият Тодор Гигилев пък е главен изпълнителен директор на Dreammix Ltd и съосновател на "АвтоИконом" – бързо развиваща се платформа за поддръжка на автомобили. Целта на Leader Talks е да срещне доказали се професионалисти и лидери в своята сфера с млади и развиващи се хора. Събитието е с вход свободен, но е нужна задължителна регистрация. Повече информация вижте на страницата на събитието.

SoftUni Digital организира безплатен семинар на тема "Как да използваме Instagram Stories за бизнес цели". Събитието ще се проведе на 9 февруари от 19 ч. в зала Inspiration на SoftUni (София, ул. "Тинтява" 15-17, етаж 2). Лектор ще бъде Виктор Динев - експерт по дигитален маркетинг. По време на събитието ще се обсъдят темите защо да използваме Stories за бизнес, какви тематики да включим като съдържание, как да спонсорираме съдържание в Instagram ефективно и много други въпроси. Желаещите трябва да заявят своето участие тук, а повече информация може да намерите на страницата на семинара.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук

Списание "Българска Наука" търси стажант за отдел "Маркетинг". Желаещите трябва да попълнят формуляр, а повече информация може да откриете на сайта на Българска Наука.

"Карлсберг Груп" търси млади учени, експерти и научни работници за своята Изследователска лаборатория. Крайният срок за кандидатстване е 15 февруари. Повече информация за кампанията, можете да намерите тук.

Фондация Elevate осигурява пълна стипендия на дете за посещение на Space Camp Turkey 2018 - един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Крайният срок за кандидатстване е 1 март 2018 г., а повече информация може да откриете на сайта на Space Camp.

"Икономедиа" организира конкурс за есе на тема "Защо искам да живея на село". Крайният срок за подаване е 6 март 2018 г., а повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Dnevnik.bg.

Innovation Starter и Dir.bg организират "Web Report: Конкурс за чиста журналистика". Срокът за изпращане на текстове е 30 април 2018 г., а повече информация може да откриете на сайта на конкурса.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly