С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (2 - 8 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Фондация "Заедно в час" удължава срока за кандидатстване за участници по програмата за професионално и лидерско развитие. До 10 април всички желаещи да се включат в новия випуск учители по програмата могат да подадат кандидатурите си на сайта на инициативата. Одобрените участници ще преподават две години в училища, партньори на организацията, като ще започнат работа от септември 2018 г. Преди това ще преминат интензивна лятна подготовка, която заедно с допълнителни обучения през двете години ще им помогне да придобият умения, както за работа в класната стая, така и за кариерно развитие с фокус върху образованието. За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито придобита професионална квалификация "учител". Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех. Подробните изисквания за кандидатстване и процеса на подбор може да откриете тук.
До 13 април продължава и кампанията за училища партньори на фондацията. Учебните заведения могат да попълнят своите заявки за нови учители за учебната 2018/2019 г. през интернет страницата на фондацията. Повече информация за училищата партньори може да бъде намерена тук.
Икономическият седмичник "Капитал" търси стажанти. Кандидатите за пролетната стажантска програма на медията трябва да са студенти в икономическа специалност, да владеят английски език и да имат познания за работа с Excel. Избраните участници ще преминат обучение по журналистика и ще могат на да натрупат практически опит. След стажа има възможност и за постоянна работа в "Капитал". Крайният срок за кандидатстване е 13 април. CV и мотивационно писмо се изпращат на pisma@capital.bg.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Конкурси
Организацията EURid организира видео конкурс на тема "Многоезичието в дигиталния свят". Инициативата се провежда по случай годишнината на домейна на кирилица .ею, която ще настъпи на 1 юни 2018 г. Конкурсът е отворен за хора на възраст между 18 и 26 години. Крайният срок за изпращане на видеата е 18 април 2018 г. Участниците имат възможност да спечелят стаж в организацията с поети разходи по настаняване и самолетни билети, както и билети за събитието DigitalK. Подробности за конкурса може да намерите на страницата на организацията.

На 21 април ще се проведе състезанието One Day Design Challenge в "Експо баня София". В събитието, организирано от Roca, ще могат да се включат студенти и млади професионалисти на възраст до 30 години от цялата страна с интереси в областта на архитектурата и дизайна. Те ще трябва да създадат дизайн на елемент (продукт), свързан с пространството на банята. Конкретното задание на конкурса ще стане известно на участниците едва сутринта на самия ден на провеждането му. Целта на инициативата е да предостави на младите архитекти и дизайнери платформа, където могат да покажат таланта си. Събитието дава възможност и за контакт с утвърдени професионалисти и представители на бизнеса. Наградният фонд за конкурса ще е 4200 лв., а освен това победителите ще имат възможност да участват и в допълнителен уъркшоп за дизайн с утвърдени международни лектори. Участниците могат да се състезават индивидуално или в отбори от максимум трима души. Необходима е предварителна регистрация до 18 април 2018 г. Подробна информация за конкурса може да откриете тук.

Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Целта на събитието е да отличи и награди най-добрите материали по актуални въпроси и проблеми на днешния свят, а темата на тазгодишното издание е "Дигиталното бъдеще на градовете, индустрията и енергетиката". Конкурсът ще се проведе в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа и в него могат да участват както печатни, така и онлайн и електронни медии. Основната цел на съревнованието е да отличи най-добрите медийни материали по темата и да насърчи общуването между журналисти от региона. Материалите трябва да са излъчени или публикувани до 14 август 2018 г. Те трябва да отразяват в дълбочина темата в национален или международен контекст. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2018 г., а кандидатурите трябва да бъдат изпращани на pressaward.bg@siemens.com. Изпратените материали ще бъдат оценявани от експертно жури. Трите най-добри журналистически материала от Югоизточна Европа ще бъдат наградени по време на гала вечеря. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.

Срокът за кандидатстване за участие в Националната стипендиантска програма "За жените в науката" се удължава до 30 април 2018 г. Конкурсът търси талантливи български жени учени в сферата на естествените науки, които ще бъдат наградени със стипендии от по 5000 евро. Изискванията към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години, да са докторанти или вече да са защитили докторска степен, да се занимават с изследвания в сферата на естествените науки и да работят по авторски научен проект, който да реализират със стипендията в България. Подробна информация за конкурса е достъпна на официалния сайт на програмата. Кандидатите могат да изпратят своите заявления и документи за участие на stanislava.nishkova@mfa.bg или по пощата до Националната комисия за ЮНЕСКО в България.

Работа
Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект "Родители в заетост" в периода 26 март – 20 април 2018 г. Проектът цели да подпомогне родители с деца до 5 години за по-доброто съвместяване на професионалния с личния живот, като същевременно предоставя възможност за заетост на безработни лица за полагане на грижи за отглеждане на малки деца. По време на приема по проекта право да подават заявления имат родители на деца до 5 години, които не са записани в детски заведения. Родителите, които могат да се възползват от услугата по проекта, са както такива, с осигурено работно място по трудово правоотношение или самонаети/самоосигуряващи се лица, които към момента полагат грижа за децата си и не са се върнали на работа, така и безработни. Заявления ще се приемат както на хартиен носител във всички бюра по труда в страната, така и на roditeli-v-zaetost@az.government.bg. Подробна информация по проекта може да откриете тук.
"Дневник" търси репортер, който умее да открива новини. Кандидатите трябва да могат да създават или редактират текст до кратко и ясно съдържание, да предават новина в 140 знака, да владеят английски език и да познават добре социалните мрежи, а интересът към заснемане на видео и фоторепортажи е предимство. Желаещите да кандидатстват за позицията трябва да пратят CV и мотивационно писмо на karieri@dnevnik.bg до 23 април, като посочат, че кандидатстват за позицията "репортер". Повече информация може да намерите на страницата на "Дневник".

Доброволчество
"Нощ на литературата" набира доброволци, които да помагат в организацията на тазгодишното издание. На събитието на 9 май на различни локации в столицата ще се четат откъси от 20 европейски книги, издадени след 2000 г. Инициативата ще започне в 18 часа и ще продължи до 21:30. Доброволците ще трябва да координират провеждането на събитието в София. Освен това трябва да информират, посрещат и насочват посетителите в така наречените "читателски гнезда". Участниците имат възможност да организират събитие от международен характер, а и ще натрупат опит в сферата на литературата и културата. Те трябва да бъдат на разположение от 16 до 22 часа на 9 май. Преди началото на "Нощта на литературата" ще бъде проведен и предварителен инструктаж за работата на доброволците. Мястото и часът ще бъдат уточнени допълнително. Всеки желаещ може да стане доброволец, като попълни електронен формуляр за участие. Повече информация може да намерите тук.

Обучения
"Заедно в час" и Факултативен студентски съвет на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) организират уроци по лидерство на тема "Как да водиш - в ефира и обществото". Главният лектор на събитието ще бъде Евелина Павлова, която е радио и телевизионен водещ, а освен това е била и програмен директор в Радио FM+ и Star FM. На събитието ще бъдат обсъдени обстойно темите журналистика, управление и социално лидерство. Обучението ще се проведе на 3 април от 15 часа в сградата на ФЖМК на Софийския университет. Входът за събитието е свободен, но е необходима задължителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.
Още предложения за обучения в различни области може да разгледате в секцията "Обучения" на Karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за обучение, пишете на reklama@karieri.bg.

Събития
356labs и "Мини машини" организират "В света на презентациите с Мишо" на 3 април от 19 часа. На събитието ще бъдат разяснени въпросите как да представим по-атрактивно дадена презентация, как да говорим пред публика и много други. Основателят на организацията "Мини машини" Михаил Стефанов ще говори за специалното отношение към презентациите. Входът е свободен, а предварителна регистрация не е необходима. Събитието ще се проведе на адрес: София, ул. "Ангел Кънчев" 3. Повече информация може да намерите тук.

През април ще се проведе инициативата "Месец, посветен на справянето със стреса" (Stress Аwareness Month). Каузата се организира от Център за управление на стреса "Серенити" и Център "Терапи Боуен" и около нея се обединяват над 200 клуба, терапевти, доктори, артисти и специалисти. На над 400 събития в цялата страна хората ще могат да се информират за това какви са рисковете от стреса в ежедневието, а освен това ще бъдат предложени и начини за справяне с прекомерния стрес. В програмите ще бъдат включвани безплатни анти-стрес терапии, консултации от психолози, йога практики, театрални постановки, арт сесии и много други. Цялата информация и график на събитията може да намерите тук. Подробности за инициативата може да видите на страницата на "Месец, посветен на справянето със стреса".
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Силвър Стар" търси стажант касиер и автомонтьор за сервиз на леки автомобили "Мерцедес-Бенц" за своя клон в Пловдив, както и стажант инженер за автобуси в София. Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят CV и актуална снимка на careers@silverstar.bg до 21 април 2018 г. От компанията имат нужда и от стажант търговец на употребявани автомобили във Варна, като крайният срок за тази позиция е 11 април. Повече информация вижте на Karieri.bg.

ВУЗФ обявява конкурс за две пълни стипендии за обучение в бакалавърска и магистърска програма на университета. Подробности за условията за кандидатстване може да намерите на сайта на ВУЗФ.

Дружеството за Обединените нации в България организира конкурс за избор на бъдещите младежки делегати на страната ни към ООН. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване може да намерите на страницата на конкурса. Крайният срок за подаване на документите е 11 април 2018 г.

Фондация "Тебешир" организира национален конкурс за приказка на тема "Моят учител е супергерой". Победителите ще бъдат обявени на сайта на фондацията през май. Повече информация за националния конкурс може да откриете тук.

ВУЗФ организира конкурса "Млад Одитор 2018". Желаещите да участват трябва да кандидатстват до 16 април 2018 г. Подробности за конкурса може да намерите тук.

Rakuten и Techstars организират акселераторска програма Rakuten Accelerator, която се фокусира върху разработката на глобална платформа за разговори. Крайният срок за подаване на документи за участие е 8 април 2018 г., а самото обучение ще стартира през юли 2018 г. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

SQL Master Academy организира второто издание на "Лятна DBA Академия" - безплатната образователна програма за администратори на база данни. Желаещите да участват трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 30 април 2018 г. Повече информация за "Лятна DBA Академия" може да намерите тук.

Софтуерната академия на учебен център "Нет Ит" дава безплатен старт на напълно начинаещи програмисти. Желаещите да се запишат за обучението трябва да се регистрират в сайта на академията, след което да посетят рубриката "Безплатни обучения".

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2018 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново. Декларация за поверителност ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2018 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly