С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10-15 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
"Асарел-Медет" обявява лятна стажантска програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Компанията набира студенти и млади специалисти, които търсят своето професионално бъдеще и реализация в Панагюрище. Целта на програмата е участниците да придобият практически професионален опит в сферата. Стажантската програма ще стартира през месец юли. Кандидатите трябва да са дипломанти или студенти след трети курс в сферата на минно-геоложките науки, електро и минно инженерство, автоматизация на производството, информационни технологии, финансово-счетоводни дейности и управление на човешките ресурси, да имат отлична компютърна грамотност, комуникативни умения и инициативност. Стажантите ще бъдат част от екипа на компанията за период от 1 до 3 месеца, ще участват в актуални проекти, а след успешно завършен стаж ще им бъдат връчени сертификат и месечно възнаграждение. Желаещите да участват трябва да подадат заявление, CV и мотивационно писмо на sboev@asarel.com или pnox@asarel.com или да изпратят документите си на адрес: 4500, гр. Панагюрище, пл. "Асарел". Срокът за подаване на документите е до 1 юни 2018 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.
"Капитал" набира студенти за пролетната стажантска програма. Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще станат част от медията. Изискванията са кандидатите да са студенти с икономическа специалност, да владеят английски език и да могат да работят добре с Excel. Участниците ще имат възможността да получат практически опит в журналистическа среда и възможност за постоянна работа в "Капитал" след стажа. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 13 април на pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Конкурси
Информационното бюро на Европейския парламент за България организира конкурс за снимка и рисунка "#EU4Culture". До 25 април 2018 г. всеки участник може да покаже европейското културно наследство през своя поглед. В конкурса могат да участват регистрирани във Facebook потребители, които са харесали страницата на Информационното бюро на Европейския парламент за България. Освен това участниците трябва да живеят в страна от ЕС и да разполагат с всички права върху снимките и/или рисунките, които споделят. Възрастови ограничения няма. Участието става чрез публикуване на творбата на специално създадената страница на конкурса. Публикацията трябва да е придружена с името на автора, кратко описание и #EU4CULTURE. Тази година темата на конкурса е "Европейска година на културното наследство" с подтеми: материално и нематериално наследство (напр. сгради, изкуство, текстил, машини, традиции, знание, умения, език и т.н.), природни дадености (пейзажи, флора и фауна), дигитално/цифрово наследство. След изтичането на крайния срок и обявяването на резултатите, авторите на печелившите снимки и/или рисунки трябва да изпратят на организаторите по имейл изображенията си с минимална резолюция 1920х1080 пиксела. Повече информация за конкурса може да откриете тук.

"Райфайзенбанк" България стартира кандидатстването за един от най-големите финтех акселератори в Централна и Източна Elevator Lab. Българските стартъпи могат да кандидатстват на сайта на инициативата от 1 май до 17 юни 2018 г., като представят своите иновативни идеи и решения в сферата на анализ на данни, корпоративно банкиране, инвестиционни технологии, ново потребителско преживяване в офиса, отворено банкиране и технологии, свързани с регулациите. Победителят в регионалното предизвикателство ще бъде определен в началото на юли, когато на специална церемония най-добрите пет проекта ще бъдат представени пред журито на Elevator Lab Challenge в България. Освен право на участие в глобалното състезание, българският победител получава и парична награда от 5 хил. евро. Детайли за надпреварата вижте тук.

Издателство "Дъбови листа" търси талантливи деца, които да напишат приказки, като най-добрите от тях ще бъдат издадени в книга. Основната идея на конкурса е да насърчи родители, деца и учители да взаимодействат помежду си. В конкурса могат да участват всички деца и младежи на възраст до 18 години - няма жанрови ограничения. Участниците трябва да спазват добрата писмена култура и да имат доброто въображение. Крайният срок за участие е 24 май. Творбите трябва да се изпращат на azpisha@abv.bg.

Работа
"Дневник" търси репортер, който умее да открива новини. Кандидатите трябва да могат да създават или редактират текст до кратко и ясно съдържание, да предават новина в 140 знака, да владеят английски език и да познават добре социалните мрежи, а интересът към заснемане на видео и фоторепортажи е предимство. Желаещите да кандидатстват за позицията трябва да пратят CV и мотивационно писмо на karieri@dnevnik.bg до 23 април, като посочат, че кандидатстват за позицията "репортер". Повече информация може да намерите на страницата на "Дневник".


Събития
"Телерик академия" организира кариерна вечер "От нула до младши специалист с Java и Android". Събитието ще се проведе на 17 април от 19 ч. в сградата на Телерик Академия на бул. "Александър Малинов" 31. Кариерната вечер е насочена към студенти и специалисти от различни области, които искат да стартират професионалната си реализация в софтуерната индустрия. Участниците ще научат от водещи специалисти какви са кариерните възможности с Java и Android. Освен това ще разберат повече за предстоящото издание на програмата Telerik Academy Alpha Java+Android и процеса по кандидатстване. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация може да откриете на страницата на Телерик Академия.

Jamba и EY Bulgaria организират кариерен форум "Равенството значи повече". На събитието, което е под патронажа на президента на България Румен Радев и Столичната община, над 20 големи български и международни организации ще предоставят възможност на хора с различни възможности да станат част от техните екипи. Целта на форума е да улесни включването на хора с увреждания в пазара на труда, както и придобиването на допълнителни адаптирани обучения, повишаващи тяхната квалификация, знания и умения. Събитието ще се проведе на 26 април в хотел "Маринела", София. Входът е свободен, но е необходима задължителна регистрация. Подробности за кариерния форум може да откриете на страницата на събитието.


Център "Кариера и възпитаници (Аумни)" на ТУ-София организира на 17 април в Техническия университет – София изложението на работодатели "Стажове". Участие в събитието ще вземат български и международни фирми, които ще набират кандидати за своите стажантски програми сред студентите от ТУ-София. Официалното откриване на събитието е от 10 часа във фоайето на учебен блок 12 на университета. На 18 април изложение "Стажове" ще се проведе на едновременно в ТУ-София и във филиала на Техническия университет в Пловдив и Сливен. Повече информация за събитието може да намерите тук.
"Заедно в час" организира "QuizIT #3 – благотворителна викторина" на 24 април от 19 часа в бар City Stage. Викторината има за цял да събере мотивирани играчи от различни технологични компании, които заедно да се забавляват, докато отговарят на провокативни въпроси от различни тематични области – музика, наука, образование, спорт и други. Приходите от вечерта ще бъдат инвестирани в подкрепа на учителите по програма "Заедно в час". Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Участниците ще бъдат разпределени в отбори, а победителите ще получат ваучер за Dextrophobia Rooms. Повече информация за викторината може на намерите тук.

На 28 април ще се проведе ежегодната технологична конференция на компанията "Мусала Софт" в Русе – MUFFIN Conference Ruse 2018. Събитието ще събере софтуерни инженери, IT специалисти и лектори от компанията, които ще обсъдят технологичните иновации, тенденции, процеси и меки умения. Конференцията включва както лекции, така и практически сесии с полезни съвети и реални примери, а сред основните теми ще са Docker контейнерите, писането на кодове, функционално програмиране с Java 8 и бази данни. Събитието ще се проведе в Русенския университет "Ангел Кънчев", а регистрацията е безплатна. Повече информация за конференцията може да откриете тук и тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Фондация "Заедно в час" удължава срока за кандидатстване за участници по програмата за професионално и лидерско развитие. До 10 април всички желаещи да се включат в новия випуск учители по програмата могат да подадат кандидатурите си на сайта на инициативата.
До 13 април продължава и кампанията за училища партньори на фондацията. Учебните заведения могат да попълнят своите заявки за нови учители за учебната 2018/2019 г. през интернет страницата на фондацията. Повече информация за училищата партньори може да бъде намерена тук.

"Нощ на литературата" набира доброволци, които да помагат в организацията на тазгодишното издание. Всеки желаещ може да стане доброволец, като попълни електронен формуляр за участие. Повече информация може да намерите тук.

ВУЗФ обявява конкурс за две пълни стипендии за обучение в бакалавърска и магистърска програма на университета. Подробности за условията за кандидатстване може да намерите на сайта на ВУЗФ.

Организацията EURid организира видео конкурс на тема "Многоезичието в дигиталния свят". Подробности за конкурса може да намерите на страницата на организацията.

На 21 април ще се проведе състезанието One Day Design Challenge в "Експо Баня София". Участниците могат да се състезават индивидуално или в отбори от максимум трима души. Необходима е предварителна регистрация до 18 април 2018 г. Подробна информация за конкурса може да откриете тук.

Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.

Агенцията по заетостта стартира нов прием на заявления по проект "Родители в заетост" в периода 26 март – 20 април 2018 г. Заявления ще се приемат както на хартиен носител във всички бюра по труда в страната, така и на roditeli-v-zaetost@az.government.bg. Подробна информация по проекта може да откриете тук.

"Заедно в час" и Факултативен студентски съвет на ФЖМК организират уроци по лидерство на тема "Как да водиш – в ефира и обществото". Входът за събитието е свободен, но е необходима задължителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.

356labs и "Мини машини" организират "В света на презентациите с Мишо" на 3 април от 19 часа. Събитието ще се проведе на адрес: София, ул. "Ангел Кънчев" 3. Повече информация може да намерите тук.

През месец април ще се проведе инициативата "Месец, посветен на справянето със стреса" (Stress awareness month). Цялата информация и график на събитията може да намерите тук. Подробности за инициативата може да видите на страницата на "Месец, посветен на справянето със стреса".

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly