С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (16-22 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
"Кауфланд" България набира стажанти за отдел "Човешки ресурси". Стажантът ще трябва да подпомага дейността в направление човешки ресурси, да администрира и обработва документация, свързана с персонала, да въвежда информация в база данни, да изготвя презентации и различни справки. Кандидатите трябва да имат завършено висше образование в областта на човешките ресурси, да владеят немски и английски език на добро ниво, да имат добри компютърни умения и да са комуникативни. Стажантската програма ще продължи 6 месеца, а участниците ще получават месечно възнаграждение от 750 лв. бруто за 8-часов работен ден, ежемесечни ваучери за храна на стойност 60 лв. и спортна карта. Кандидатства се чрез попълването на формуляр. Повече информация може да намерите на сайта на компанията.

Сдружение "Съвет на жените бежанки в България" търси стажант асистент "Дарителски кампании". Той ще помага за интеграцията и адаптацията на новопризнати бежанци и търсещите закрила в българското общество. Стажантът има възможност да развие трудови и професионални умения, а заедно с това да подкрепи социалната кауза. Кандидатите трябва да са студенти, обучаващи се в специалности, свързани с журналистиката и масовата комуникация, да са общителни, да владеят английски език и да имат готовност за динамична работа в мултикултурна среда. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на office@crw-bg.org до 20 април 2018 г. Подробности за стажантската програма може да откриете тук.

Институт за пазарна икономика (ИПИ) организира конкурс за стажанти. Кандидатите трябва да изпратят есе на една от следните теми: "Кой трябва да прави наука", "Безработицата и ролята на държавата за повишаване на заетостта в България" или "Проблем ли е обезлюдяването на българските села и какви са икономическите ефекти от този процес?". Обемът на есетата трябва да бъде между 500 и 800 думи. Творбите, заедно с автобиография, трябва да бъдат изпратени до 22 април 2018 г. на zornitsa@ime.bg. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени по имейл и поканени на интервю. Стажът ще представлява работа в офиса на ИПИ – писане на статии, кратки резюмета, подпомагане на екипа от икономисти за извършване на проучвания, организиране на публични събития. Кандидатите трябва да имат интереси в областта на икономиката, да подкрепят идеите за индивидуална свобода, свободен пазар, да притежават въображение и да владеят отлично английски език. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Медията Uspelite.bg търси стажанти, които да "ловят" добрите новини. Кандидатите трябва да обичат да пишат и да могат да правят това грамотно и увлекателно, да разполагат с поне час-два всеки ден за подобни занимания, да имат добра компютърна грамотност. След края на стажа участниците ще получат препоръка и сертификат за премината програма. Желаещите трябва да пратят CV, снимка и свой текст на koynarev@uspelite.bg. С предимство ще бъдат кандидатурите на хора с опит или студенти, които учат журналистика или българска филология. Повече информация за стажантската програма на медиата може да откриете тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Фондация "Атанас Буров" организира лято училище на тема "Инвестиции" и дава възможност за получаване на стипендия за участие. Акцентите в лятното училище, което ще се проведе между 22 юни и 1 юли в гр. Банкя, ще бъдат практически анализ на капиталови инструменти, инвестиционни решения и подходи, работа с информационни приложения, инвестиционна етика и други. На участниците в училището ще бъдат поставени задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип. Изискванията към кандидатите за стипендията, която ще покрива престоя и обучението по време на събитието, са да са завършили поне 3-ти курс в икономически университет, да имат успех от следването най-малко 4.50 и да владеят отлично английски език. Желаещите да участват трябва да изпратят до 15 май 2018 г. на fnburov@ubb.bg попълнена информационна карта, CV и есе на английски език на поставени теми. Одобрените стипендианти ще бъдат обявени до 24 май 2018 г. Подробна информация може да намерите тук.

Конкурси
Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) удължава срока за набирането на кандидатури за деветото издание на ежегодния конкурс BAPRA Bright Awards до 19 април 2018 г. включително. В специална категория "Студентски проект", студентите ще имат възможността безплатно да се състезават за отличие, като разработят проект на тема "Имиджова PR кампания на вашия университет". Проектите следва да представят иновативни инструменти за комуникация със съвременната генерация потребители, начини на достигане до целевите групи, печелене на вниманието, изграждане на общности и постигане на резултати. Кандидатурите се подготвят на английски език и няма ограничения в броя проекти, които могат да бъдат подадени от една компания. Заявки за участие ще се приемат през онлайн платформата на конкурса. Подробна информация за конкурса, отделните категории и начина за кандидатстване може да бъде намерена на сайта на надпреварата.

"Капитал" и "Кариери" дават официален старт на новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Крайният срок за кандидатстване и номиниране е 27 май. Финалистите ще получат не само повече публичност за своите успехи и инициативите, по които работят и подкрепят, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield. Общият награден фонд тази година достига 29 900 евро. Първите 10 кандидати ще получат и 3-месечен дигитален абонамент за в. "Капитал". Финалистите получават EMBA стипендии на стойност 29 900 евро. Целта на формата е да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост. Изискванията към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години включително, да работят в България, да са на мениджърска позиция или да имат собствен бизнес, минимум 3 години трудов и минимум 2 години управленски опит. Те трябва да владеят английски свободно, понеже това е и езикът, на който се провежда процесът на кандидатстване и оценка. Конкурсът дава възможност както за директно кандидатстване, така и за номинации, като и в двата случая се използват онлайн формуляри. Участниците ще бъдат оценявани както по документи, така и след интервюта с жури от утвърдени мениджъри и предприемачи с опит. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Работа
"Дневник" търси репортер, който умее да открива новини. Кандидатите трябва да могат да създават или редактират текст до кратко и ясно съдържание, да предават новина в 140 знака, да владеят английски език и да познават добре социалните мрежи, а интересът към заснемане на видео и фоторепортажи е предимство. Желаещите да кандидатстват за позицията трябва да пратят CV и мотивационно писмо на karieri@dnevnik.bg до 23 април, като посочат, че кандидатстват за позицията "репортер". Повече информация може да намерите на страницата на "Дневник".

Обучения
356labs организира обучението "PowerPoint трикове, за които не подозираш". По време на събитието участниците ще се запознаят как се правят интересни и информативни слайдове с малко текст, влагайки по-малко време в направата им. Семинарът ще разясни различните функционалности на програмата Power Point. Лекторът Борис Христов ще покаже на присъстващите и различни трикове за подготовката на интересна презентация. Събитието ще се състои на 24 април от 19 часа на адрес: София, ул. "Ангел Кънчев" 3. Входът е свободен и не е нужна предварителна регистрация. Повече информация за семинара може да намерите на страницата на събитието.

Събития
Dev.bg и Факултативен студентски съвет при Факултета по математика и информтика (ФМИ) организират "FMI Club: Практичен подход в кариерното развитие". На събитието лекторът Георги Динков, който има над 10 години професионален опит в сферата на IT сектора и е съосновател на Botron Software, ще разкаже на участниците как успешно да се реализират на пазара на труда и как да се възползват от възможностите за стаж и работа. Лекцията ще се проведе на 24 април от 19:15 часа във ФМИ, зала 325. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Подробности може да откриете на страницата на събитието.

За четвърта поредна година на 21 април (събота) ще се състои кариерното изложение Bulgarian Careers Fair в Берлин, Германия. То се организира от доброволческата неправителствена организация "Български кариерен форум" и събира на едно място млади българи, които живеят в Германия и представители на българския бизнес от сферата на компютърните технологии, инженерните специалности, банкови и финансовия сектор, потребителските услуги и човешките ресурси. Изложението ще се поведе в зала FORUM Factory в Берлин с начален час 10:00 ч. Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Асарел-Медет" обявява лятна стажантска програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Срокът за подаване на документите е до 1 юни 2018 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

"Силвър Стар" обявява стажантска позиция за младши сервизен консултант за товарни автомобили "Мерцедес-Бенц" в клона си в Пловдив. За кандидатстване е нужно да се изпрати CV и снимка на careers@silverstar.bg до 27 април 2018 г. Повече информация вижте на Karieri.bg.

"Силвър Стар" търси и стажант диспонент за "Мерцедес-Бенц" за своя клон във Пловдив. Повече информация може да намерите тук.

Издателство "Дъбови листа" търси талантливи деца, които да напишат приказки, за да издаде най-добрите от тях в книга. Крайният срок за участие е 24 май. Творбите трябва да се изпращат на azpisha@abv.bg.

Информационното бюро на Европейския парламент за България организира конкурс за снимка и рисунка "#EU4Culture". Повече за конкурса може да откриете тук.

"Райфайзенбанк" България стартира кандидатстването за регионалното предизвикателство в рамките на Elevator Lab – най-големите финтех акселератор за региона на Централна и Източна Европа. Българските стартъпи могат да кандидатстват на сайта на конкурса от 1 май до 17 юни 2018 г. Детайли за надпреварата вижте тук.

Jamba и EY Bulgaria организират кариерен форум "Равенството значи повече". Необходима е задължителна регистрация. Подробности за кариерния форум може да откриете на страницата на събитието.

"Заедно в час" организира "QuizIT #3 – благотворителна викторина" на 24 април от 19 часа в бар City Stage. Повече информация за викторината може на намерите тук.

На 28 април ще се проведе ежегодната технологична конференция на компанията "Мусала Софт" в Русе – MUFFIN Conference Ruse 2018. Събитието ще се проведе в Русенския университет "Ангел Кънчев", а регистрацията е безплатна. Повече информация за конференцията може да откриете тук и тук.

"Телерик академия" организира кариерна вечер "От нула до младши специалист с Java и Android". Събитието ще се проведе на 17 април от 19 ч. в сградата на Телерик Академия. Повече информация може да откриете на страницата на Телерик Академия.

Център "Кариера и възпитаници (Алумни)" на ТУ-София организира на 17 април в Техническия университет – София изложението на работодатели "Стажове". Официалното откриване на събитието е от 10 часа във фоайето на учебен блок 12 на университета. На 18 април изложение "Стажове" ще се проведе на едновременно в ТУ-София и във филиала на Техническия университет в Пловдив и Сливен. Повече информация за събитието може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly