С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (23-29 април)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Строителна компания Strabag обявява свободна позиция за стажант пътно строителство в София. Кандидатите трябва успешно да са завършили висше инженерно образование в сферата на транспортното строителство, да имат опит и предишен стаж в тази сфера, да имат умения за работа с компютър и с програми за калкулация, а познанията по английски или немски език ще се считат за предимство. Стажантът ще изпълнява комплексни задачи в различни проекти, ще подпомага дейността на техническото секторно и групово ръководство и др. Стажантската програма ще продължи близо 15 месеца, включително 3-месечен престой в Сърбия. След успешно приключване на стажа е планирано назначение като обектов ръководител. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо, които се подават през онлайн апликационна форма. Повече информация може да намерите на Karieri.bg или тук.

Kaulfland България стартира програма за подготовка на млади кадри "Управители на бъдещето". Инициативата е насочена към хора, които наскоро са завършили или са в процес на завършване на висшето си образование в някоя от следните специалности: финанси, счетоводство, търговия, маркетинг, продажби, строителство. Програмата е с продължителност от 12 месеца, през които участниците ще се обучават в редица различни структури и отдели на Kaufland България. Предвижда се и възможност за обучения и обмяна на опит в някоя от международните структури на групата Kaufland в Европа.
По време на обучителния процес участниците в програмата за развитие ще получават и възнаграждение, което отговаря на заплащането за конкретната позиция, за която се обучават и биха заели след успешното завършване на програмата. В същото време от тях ще се изисква да работят на пълен работен ден от 8 часа.
Търсят се хора, които да се включат към дирекциите по Търговия, Маркетинг, Продажби, Администрация, Финанси и Недвижимости. Кандидатите трябва да владеят немски и/или английски език, да имат възможност за релокиране в страната, да са комуникативни. Подготовката на кадрите ще е регулярна, като се планира стартирането на групи на всяко тримесечие. Първата група започва участието си от 1 юли.
Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят автобиография чрез страницата на Kaulfland или на recruitment@kaulfland.bg. Допълнителна информация може да откриете тук.
Още предложения за стажове търсете в специализираната секция за стажантски програми на karieri.bg.
Ако искате да публикуваме и вашата обява за стаж, пишете на reklama@karieri.bg.

Стипендии
Британският съвет IELTS, Асоциацията ISIC и StudyPortals организират конкурс за стипендия The Global Study Awards 2018. Инициативата предоставя възможност на 2-ма души да учат в чужбина, за да изследват нови страни, езици и култури. Главната цел на стипендията е да насърчи младите хора да учат в чужбина по време на своето висше образование. Кандидатите трябва да са на възраст над 18 години, да притежават сертификат IELTS и да имат валиден формуляр за изпитване (TRF), издаден от Британския съвет след 1 юни 2017 г., да имат валидна международна карта са самоличност (ISIC) и/или международна пътна карта (IYTC) към момента на заявлението и да планират да се запишат в редовна форма на обучение в чужбина през есента на 2018 г. Двамата избрани ще бъдат наградени с 10 000 паунда, които ще послужат за финансиране на обучението им. За да кандидатствате, трябва да попълните формуляр, а крайният срок е 20 юли 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси
Telus International организира конкурс за есе или история в снимки на чужд език "Telus Adventure 2018". Надпреварата е насочена към младежи на възраст между 18 и 30 години, чиито интереси са свързани с изучаване на чужди езици. Темата на конкурса е "Ловци на истории" като участниците имат възможност да развихрят въображението си и да представят света около себе си от по-различна гледна точка, обясняват организаторите. Есето трябва да е на френски, немски или турски и да е минимум 2 печатни страници А4, шрифт Times New Roman 12. За участие с истории в снимки е нужно да се изпратят до 5 броя фотографии с описание към тях, което отново трябва да е на френски, немски или турски език и да е максимум ½ страница към всяка снимка. Най-добрите творби ще бъдат отличени с парични награди, съответно 500 лв. за първо, 300 лв. за втори и 200 лв. за трето място.
Есетата или снимките се изпращат на contest@telusinternational.com до 15 май 2018 г. Всяка кандидатура трябва да съдържа три имена, възраст, адрес, имейл, телефон и образование. Победителите ще бъдат обявени на 21 май, а официалното награждаване на 23 май. Повече информация за конкурса може да намерите на страницата на Telus.

Фондация "Веолия" организира конкурс за иновативни студентски проекти с нестопанска цел. Проектите трябва да бъдат в някоя от трите основни сфери на дейност на фондацията: международна подкрепа за развитие; социални връзки и възможности за заетост; опазване на околната среда и биологичното разнообразие. Жури ще избере 3-те най-добри, а победителите ще получат финансова помощ за реализиране на инициатива си, както и техническа подкрепа - съдействие на експерти от групата "Веолия" чрез Програмата за спонсориране на умения. Желаещите да участват трябва да кандидатстват през сайта на организацията, като крайният срок за подаване на кандидатурата е 30 април 2018 г. Повече информация може да откриете тук или тук.

Red Bull организира състезание за направата на безмоторни самоделни колички - Red Bull Soapbox. В надпреварата може да участват както начинаещи, така и опитни състезатели. Участниците трябва да измислят и конструират свои собствени безмоторни колички. След този етап ще се проведе състезание по писта за време. Отборите, които трябва да се състоят от не повече от 4 участници, ще се оценяват по три критерия: дизайн, предварителна презентация и артистичност по време на спускането. Желаещите може да кандидатстват чрез попълване на формуляр до 15 юли 2018 г. Повече информация за надпреварата може да намерите на страницата на Red Bull Soapbox.

26-ят Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" търси младежко жури. Кандидатите трябва да са отговорни, комуникативни, с интерес към киното и на възраст до 35 години. Те трябва да изпратят CV, мотивационно писмо за участие в журито (до 100 думи или 3 минути аудиовизуален материал), както и кратко есе за емоционалното въздействие на филм от програмата на Фестивален и конгресен център – Варна, показан през 2018 г. (до 300 думи или до 5 минути аудиовизуален материал). Документите се подават на loveisfolly@gmail.com, а крайният срок за кандидатстване е 31 май 2018 г. Фестивалът "Любовта е лудост" ще се проведе в периода 24 август-02 септември 2018 г.

EY Bulgaria организира конкурс за финансов директор на годината "CFO of the Year 2018". Наградите имат за цел да отличат финансовите лидери на България. В конкурсa може да участват CFO, финансови директори или заемащи еквивалентна длъжност в публичната или частна собственост личности. Те трябва да са на съответната позиция от минимум една година. Кандидатите могат да подадат сами своите документи или да бъдат номинирани от свои колеги или управителни органи на компанията, а крайният срок е 11 май 2018 г. Документи за участие могат да бъдат подавани чрез страницата на конкурса. Независимо жури ще оцени кандидатурите, а победителят ще бъде обявен през месец юни на официална церемония. Повече информация може да намерите на страницата на CFO of the Year 2018.
"Капитал" и "Кариери" дават официален старт на новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Крайният срок за кандидатстване и номиниране е 27 май. Финалистите ще получат не само повече публичност за своите успехи и инициативите, по които работят и подкрепят, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield. Общият награден фонд тази година достига 29 900 евро. Първите 10 кандидати ще получат и 3-месечен дигитален абонамент за в. "Капитал". Финалистите получават EMBA стипендии на стойност 29 900 евро. Целта на формата е да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост. Изискванията към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години включително, да работят в България, да са на мениджърска позиция или да имат собствен бизнес, минимум 3 години трудов и минимум 2 години управленски опит. Те трябва да владеят английски свободно, понеже това е и езикът, на който се провежда процесът на кандидатстване и оценка. Конкурсът дава възможност както за директно кандидатстване, така и за номинации, като и в двата случая се използват онлайн формуляри. Участниците ще бъдат оценявани както по документи, така и след интервюта с жури от утвърдени мениджъри и предприемачи с опит. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО) удължава срока за подаване на проекти за конкурса "PR Приз 2018" до 28 април. В конкурса компании, агенции, неправителствени организации и институции могат да кандидатстват с реализираните от тях през 2017 г. проекти, като конкурсните категории, в които ПР практиците ще могат да се конкурират, са 16 – за корпоративни компании, CSR, събития, зелени кампании и градска среда и други. Проектите ще бъдат представени пред жури на 11,12 и 13 май. Церемонията по награждаване ще се проведе на 22 май 2018 г. в София. Повече информация за условията може да намерите тук. Кандидатства се чрез попълването на формуляр.

Обучения
356labs организира обучението "В света на презентациите с Ангел Искрев". Събитието ще се проведе на 8 май от 19 ч. на адрес: София, ул. "Ангел Кънчев", 3. Основен лектор ще е Ангел Искрев, който е презентирал пред множество международни компании, води лекции в SoftUni и мастър класовете на IAB Bulgaria, както и в НБУ и Софийския университет, а освен това работи като коментатор в "Евроспорт" България. Той ще представи своя подход за презентациите, как трябва да се подготвим и как трябва да ги структурираме. Входът е свободен, а регистрация не е нужна. Повече информация може да намерите на страницата на събитието.

Събития
Dev.bg организира "Enterprise или startup? Кое е по-добре за мен?". По време на събитието ще се обсъдят какви са позитивните и негативните страни при работа в enterprise и startup компании, на какъв етап от кариерното ни развитие на какви места трябва да се реализираме, какви са професионалните и персонални качества, които може да изградим чрез работата ни в различни по големина компании и други. Лектор ще бъде Васил Поповски, който има 19 години професионален опит в IT сферата, а в момента е старши директор във VMware. Събитието е безплатно, но е нужна задължителна регистрация. To ще се проведе в betahaus Sofia на 26 април от 19:15 ч. Повече информация вижте на страницата на събитието.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Кауфланд" България набира стажанти за отдел "Човешки ресурси". Кандидатства се чрез попълването на формуляр. Повече информация може да намерите на сайта на компанията.

Медията Uspelite.bg търси стажанти, които да "ловят" добрите новини в морето от информация и да ги отразяват положително. Повече информация за стажантската програма на медията може да откриете тук.

"Асарел-Медет" АД обявява лятна стажантска програма "Мечтай, вярвай, опитай!". Срокът за подаване на документите е до 1 юни 2018 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите на Karieri.bg.

Фондация "Атанас Буров" организира лято училище на тема "Инвестиции" и дава възможност за получаване на стипендия за участие. Желаещите да участват трябва да изпратят до 15 май 2018 г. на fnburov@ubb.bg попълнена информационна карта, CV и есе на английски език на поставени теми. Подробна информация може да намерите тук.

356labs организира обучението "PowerPoint трикове, за които не подозираш". Повече информация за семинарът може да намерите на страницата на събитието.

Dev.bg и Факултативен студентски съвет при ФМИ организират "FMI Club: Практичен подход в кариерното развитие". Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Подробности може да откриете на страницата на събитието.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly