С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (14 - 20 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Компютърна академия IT Step обявява платена стажантска програма "Първи стъпки на малките в информационните технологии" в София, съобщава портала youthub.bg. Кандидатите трябва да имат опит в преподаването на ученици и студенти, добро ниво на компютърна грамотност, възможност за бъдещи професионални ангажименти. С преимущество ще се разглеждат кандидатурите на хора с умения да работят с програмите Photoshop, HTML и C++. Участниците ще работят с млад екип с богат опит в обучението по информационни технологии, ще доразвият знанията си в IT сферата и своите презентационни умения, ще имат гъвкаво работно време, а след края на стажа ще получат сертификат. Стажът ще се проведе от 18 юни до 15 септември 2018 г., а заплащането ще зависи от заетостта на стажуващия. Кандидатства се с актуално CV на dimitrova_k@itstep.org. Повече информация може да откриете на сайта на академията или на тел. 0894 350 059.

Стипендии
Фондация "Атанас Буров" организира лято училище на тема "Инвестиции" и дава възможност за получаване на стипендия за участие. Акцентите в лятното училище, което ще се проведе между 22 юни и 1 юли в Банкя, ще бъдат практически анализ на капиталови инструменти, инвестиционни решения и подходи, работа с информационни приложения, инвестиционна етика и други. На участниците в училището ще бъдат поставени задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип. Изискванията към кандидатите за стипендията, която ще покрива престоя и обучението по време на събитието, са да са завършили поне 3-ти курс в икономически университет, да имат успех от следването най-малко 4.50 и да владеят отлично английски език. Желаещите да участват трябва да изпратят до 15 май 2018 г. на fnburov@ubb.bg попълнена информационна карта, CV и есе на английски език на поставени теми. Одобрените стипендианти ще бъдат обявени до 24 май 2018 г. Подробна информация може да намерите тук.

Конкурси
"Капитал" и "Кариери" дават официален старт на новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Крайният срок за кандидатстване и номиниране е 27 май. Финалистите ще получат не само повече публичност за своите успехи и инициативите, по които работят и подкрепят, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield. Общият награден фонд тази година достига 29 900 евро. Първите 10 кандидати ще получат и 3-месечен дигитален абонамент за в. "Капитал". Финалистите получават EMBA стипендии на стойност 29 900 евро. Целта на формата е да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост. Изискванията към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години включително, да работят в България, да са на мениджърска позиция или да имат собствен бизнес, минимум 3 години трудов и минимум 2 години управленски опит. Те трябва да владеят английски свободно, понеже това е и езикът, на който се провежда процесът на кандидатстване и оценка. Конкурсът дава възможност както за директно кандидатстване, така и за номинации, като и в двата случая се използват онлайн формуляри. Участниците ще бъдат оценявани както по документи, така и след интервюта с жури от утвърдени мениджъри и предприемачи с опит. Повече информация за конкурса може да намерите тук.
"Клийнтех България" и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организират конкурса "Ти си бъдещето". Инициативата поставя на фокус устойчивите бизнес практики в сферата на кръговата икономика в българските организации. В предизвикателството могат да участват мениджъри от различни сфери на дейност, които трябва да споделят успешни практики на техните организации за ефективно използване на природните ресурси чрез намаляване повторно потребление, преработка и трансформация на масовите отпадъци в нов ресурс. Регистрацията за участие вече е отворена, а крайният срок за кандидатстване е 15 май 2018 година. Награждаването ще се състои на 18 май на бизнес форум "Кръгова икономика и чисти технологии", който е част от официалната програма на председателството на България на Съвета на ЕС. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Академия "Градът" обявява конкурс съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Инициативата е насочена към български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Целта е да се популяризират идейни проекти на младите архитекти и инженери по света и в България, както и да се осъществи професионалната връзка между поколенията. Приемат се индивидуални и екипни проекти, като всеки участник или група от участници могат да подадат от 1 до 5 проекта в една или повече категории. Различните категории са: "Градът – градска среда и инфраструктура", "Градът – сгради и вътрешни пространства", "Градът – културно-историческо наследство", "Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти". Крайният срок за регистрация на идейни проекти в конкурса в категория е 14 юни 2018 г. Разработките се подават на submissions@thecityacademyawards.bg чрез dox.bg или друг файл организатор сайт. Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти, инженери и представители на водещи компании в сектора, а критериите за оценяване са иновативност, реализуемост, социално значение и презентация. Изложбата с участващите проекти и награждаването на отличените ще се състои на 12 юли 2018 г. в Sofia Event Center. Повече информация за конкурса "Градът" може да намерите тук.

Обучения
Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha .NET. Обучението е подходящо за желаещите да усвоят .Net и да стартират успешно кариера в IT сектора. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 5 юни, а след това трябва да се премине онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране, които изисква базови познания с език на програмиране по избор на кандидата: C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението стартира на 2 юли. Подробности може да намерите тук.

Събития
Студентски съвет на ТУ-София и Център "Кариера и възпитаници (алумни)" организират "ИзявениТЕ". На събитието, което ще се проведе на 16 май от 19 ч. в резиденция "Тера" (бул. "Андрей Сахаров" № 56), ще бъдат представени студенти на Техническия университет-София, изявили се с интересни разработки, участия в състезания, олимпиади и проекти. Основната цел на инициативата е студентите да установят контакт и обменят опит с потенциални работодатели и представители на бизнеса в неформална среда. Входът е свободен.

На 17 май от 19 часа Telerik Academy организира събитие, посветено на възможностите за кариерна реализация с .NET. Кариерната вечер ще се проведе в обучителния център на Академията в Campus X ( ж.к. Младост 1А, София) и е насочена към всички, които са заинтересовани да се включат в обучителната програма Alpha .NET и искат да стартират професионалната си реализация в софтуерната индустрия. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.
Повече за професията на .Net разработчика можете на прочетете и тук.

Leader Talks организира "Leader Talks с Ираван Хира и гост-водеща Ани Хира" на 17 май от 19 до 21 ч. в Carrusel Club (ул. "Георги С. Раковски" 108, София). Иравaн Хира e директор на Hewlett Packard Enterprise в България. Гост-водещата Ани Хира пък е заемала различни управленски и административни роли в различни организации. От януари 2018 г. основава първата си самостоятелна компания "Хюга БГ", която има за цел да стимулира и подпомага успешните лидери и компании, които са ориентирани към хората. Целта на Leader Talks е да срещне доказали се професионалисти и лидери в своята сфера с млади и развиващи се хора. Събитието е с вход свободен, но е нужна задължителна регистрация. Повече информация вижте на страницата на събитието.

Факултетът по математика и информатика към СУ организира FMI All-Stars на 19 май от 11:30 ч. На конференцията преподаватели и алумни на ФМИ ще могат да представят своите идеи и ще водят дискусии по теми, интригуващи както студентите, така и работещите в IT индустрията. Събитието цели да обогати знанията на присъстващите, да предостави възможност за комуникация с преподавателите и алумните на ФМИ в неформална обстановка, както и да вдъхнови създаването на иновативни технологии. Друга основна цел е да се предостави платформа, на която лекторите да имат възможност да разкажат и представят нещо различно, любопитно и полезно, свързано с IT сферата. Предвиждат се шест панела дискусии с кратки почивки помежду им, завършващи с коктейл в двора на факултета. По време на събитието ще има логически загадки под формата на игри за присъстващите, като победителите ще получат подаръци. Входът е свободен, а регистрацията ще се провежда на място между 11 и 11:45 часа. Повече информация може да намерите тук.

Студентски клуб "Роботика" организира на 18 и 19 май "Дни на Работиката 2018" от 10 ч. На събитието, което ще се проведе в залата към Библиотечно-информационният център на ТУ-София, освен интересни лекции, ще има и състезания с ученици и студенти от цялата страна. Надпреварата ще се проведе в 7 категории: "Sumo 10x10", "Edge Follewer", "Следене на линия (лични разработки)", "Следене на линия (готови платформи)", "2D Лабиринт", "3D Лабиринт" и "Свободен стил". Различните роботи ще бъдат оценявани по критерии: визия, поведение, атрактивност, приложение, развитие и оригиналност. За участие е необходима регистрация, а за наблюдатели входът е свободен. Подробности за събитието може да откриете на страницата на студентски клуб "Роботика".

Младежки център - Пловдив организира форум "Истина или предизвикателство" на 22 и 23 май. Събитието е насочено към разширяването на кръгозора на младите хора с нови знания и умения и усъвършенстването им като личности. В рамките на "Истина или предизвикателство" участниците ще имат възможност да научат за стереотипите, предразсъдъците, дискриминацията, общуването, партньорствата, екипната работа и безопасното сърфиране в интернет. Лекторите на форума ще предизвикат участниците да мислят извън кутията, да създават идеи и проекти и да ги презентират успешно в интернет. По време на събитието, което ще се проведе в Младежки център - Пловдив (Гребна база, ул. " Ясна поляна" 18), ще има томбола с награди за пет от най-активните младежи. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация за събитието може да откриете тук.

ABC Design & Communication организира "Среща за ученици – професия маркетинг и комуникации" на 25 май от 16:30 часа. Събитието е предназначено за ученици от 9 до 12 клас включително, които имат желание да продължат своето професионално развитие в сферата на маркетинга и комуникациите. Специалисти ще обяснят на участниците какви са възможностите и предизвикателствата пред професията и ще отговорят на въпросите на младежите. Инициативата ще се проведе в офиса на компанията на адрес бул. "Цар Борис III" №85, София. Входът е свободен, но е нужно да се потвърди присъствие с изпращането на две имана и клас на участника на office@abvbg.com.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

CityCash обявява платена стажантска програма за отдел "Човешки ресурси" в София. Кандидатства се със CV на hr@citycash.bg до 30 май 2018 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Фестивалният и конгресен център – Варна (ФКЦ) организира конкурс за плакат на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост". Творбите трябва да се представят на място във ФКЦ или да се изпратят на адрес: Фестивален и конгресен център, бул. "Сливница" № 2, Варна 9000 до 15 юли 2018 г. Допълнително информация може да откриете на страницата на конкурса.

Lidl България обявява второто издание на "Ти и Лидл за по-добър живот". Повече информация за инициативата може да намерите тук.

Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2018 г., а кандидатурите трябва да бъдат изпращани на pressaward.bg@siemens.com. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.

356labs организира "Facebook Live: Вие питате, ние отговаряме!" на 15 май от 19:30 часа. Участието е безплатно и не изисква регистрация.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly