С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (21 - 27 май)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
"Вилмат Холдинг" набира стажанти на позиция електропроектант. Участниците в програмата ще бъдат обучавани в сферата на архитектурата и дизайна и ще участват в реални условия от дейността на фирмата. Те ще вземат участие в проектирането и стратегическото управление на проекти в областта на слаботоковите инсталации, в техническия контрол на изградени обекти, изготвяне на кабелни журнали и подробни количествени сметки. Изискванията към кандидатите са да имат висше образование (бакалавър или магистър) по електро специалност или автоматизация, да могат да работят на програмата AutoCAD. Кандидатите, които имат познания в областта на проектирането, владеят английски език и имат шофьорска книжка, ще са с предимство. Компанията предоставя добро обучение и възможност за професионална реализация, стимулиращо възнаграждение, отлична работна среда. Стажът ще се провежда на пълен работен ден. Кандидатства се със CV на jobs@vilmat.com до 29 май 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

"Капитал" набира студенти за лятната си стажантска програма. Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще станат част от медията. Изискванията са кандидатите да са студенти с икономическа специалност, да владеят английски език и да могат да работят добре с Excel. Участниците ще имат възможността да получат практически опит в журналистическа среда и възможност за постоянна работа в "Капитал" след стажа. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 31 май на pisma@capital.bg. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Стипендии
Британският съвет IELTS, Асоциацията ISIC и StudyPortals организират конкурс за стипендия "The Global Study Awards 2018". Инициативата предоставя възможност на 2-ма души да учат в чужбина, за да изследват нови страни, езици и култури. Главната цел на стипендията е да насърчи младите хора да учат в чужбина по време на своето висше образование. Кандидатите трябва да са на възраст над 18 години, да притежават сертификат IELTS и да имат валиден формуляр за изпитване (TRF), издаден от Британския съвет след 1 юни 2017 г., да имат валидна международна карта са самоличност (ISIC) и/или международна пътна карта (IYTC) към момента на заявлението и планират да се запишат в редовна форма на обучение в чужбина през есента на 2018 г. Двамата избрани ще бъдат наградени с 10 000 паунда, които ще послужат за финансиране на обучението им в чужбина. За да кандидатствате, трябва да попълните формуляр, а крайният срок е 20 юли 2018 г. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси
Остава само една седмица до крайния срок за участие в конкурса за млади бизнес лидери Next Generation вече започна. "Капитал" и "Кариери" търсят младите и вдъхновяващи мениджъри и предприемачи, за да разкажем историите им и да ги наградим с MBA стипендии.
Кандидатствайте и номинирайте на capital.bg/next до 27 май.
Инициативата цели да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост. Финалистите ще получат EMBA стипендии от City College - международния факултет на The University of Sheffield, които да подпомогнат бъдещето им кариерно развитие. Големият победител получава пълна стипендия, а двамата негови подгласници по 50%. Те ще могат да избират между общо 6 специализации в различни направления - мениджмънт, маркетинг, финанси, логистика, здравен мениджмънт, човешки ресурси.
Повече за конкурса, журито, наградите, както и истории на финалисти през годините можете да намерите на capital.bg/next.

Фондацията към Международната коуч федерация дава старт на глобалната инициатива Ignite, която предвижда да се предоставят безплатни коучинг услуги на работещи в организации от сферата на образованието. Целта на проекта е да се работи за подобряване на качеството на образователните услуги. За коучинг консултации могат да кандидатстват хора от организации, чийто основен фокус е образованието - образователни институции, неправителствени, глобални/хуманитарни организации и т.н. Крайният срок за кандидатстване е 30 май, като за целта е нужно да се попълни онлайн формуляр. Одобрените участници ще бъдат уведомени лично в рамките на 20 дни след приключване на срока за кандидатстване. За повече информация може да се обърнете към координаторите на проекта в България - Теодора Каменова (teodora.kamenova@icfbulgaria.org) или Вероника Михайлова (veronika.mihaylova@icfbulgaria.org). Детайли за инициативата може да намерите тук.
Академия "Градът" обявява конкурс съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Инициативата е насочена към български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Целта е да се популяризират идейни проекти на младите архитекти и инженери по света и в България, както и да се осъществи професионалната връзка между поколенията. Приемат се индивидуални и екипни проекти, като всеки участник или група от участници могат да подадат от 1 до 5 проекта в една или повече категории. Различните категории са: "Градът – градска среда и инфраструктура", "Градът – сгради и вътрешни пространства", "Градът – културно-историческо наследство", "Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти". Крайният срок за регистрация на идейни проекти в конкурса в категория е 14 юни 2018 г. Разработките се подават на submissions@thecityacademyawards.bg чрез dox.bg или друг файл организатор сайт. Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти, инженери и представители на водещи компании в сектора, а критериите за оценяване са иновативност, реализуемост, социално значение и презентация. Изложбата с участващите проекти и награждаването на отличените ще се състои на 12 юли 2018 г. в Sofia Event Center. Повече информация за конкурса "Градът" може да намерите тук.

Обучения
Асоциацията за подкрепа на децата в партньорство с "Ротари" клуб организират първата в България Лятна академия за деца-таланти. Тя ще се проведе от 6 до 13 септември на Слънчев бряг. Школата ще даде възможност на избрани чрез кастинг до 12 деца на възраст между 10 и 17 години да развият способностите си в пет категории - пеене, актьорско майсторство, рисуване, танц и музикален инструмент. Всички разходи по настаняване и храна на участниците ще се поемат от организаторите, като на място е осигурен и медицински екип. Обучителните сесии ще бъдат водени от педагози с опит, а децата, класирали се с най-висока оценка във всеки от модулите, ще получат финансова подкрепа за явяване на международни конкурси. Финалът на лятната школа ще бъде отпразнуван с концерт и изложба на младите таланти, а всеки участник ще получи сертификат за участие. Родителите, които искат да запишат детето си за участие в кастинга, трябва да подготвят видеовизитка, клип или снимки на детето. Материалите, придружени с декларация-съгласие на детето и на родителите, се изпращат до 15 юни на apd@apd.bg или като лично съобщение на страницата на Асоциацията за подкрепа на децата във Facebook. Резултатите ще бъдат обявени на същата страница на 30 юни. Повече информация за лятната академия може да намерите тук.

Събития
JCI Language Cafе в София организира "Езиково кафе" два дни преди официалното честване на Деня на славянската писменост и култура. Разговаряйки на многобройни езици, участниците ще имат възможността да припомнят или подобрят езиковите си умения в неформална среда. Събитието е подходящо за всеки, който иска да обнови, припомни и подобри езиковите си умения, независимо от нивото на познанията му, като има начинаещи и напреднали, чужденци и полиглоти. Срещата ще се проведе на 22 май от 19:30 часа в Culture Beat Club (София, пл. "България" 1 – НДК). Присъствието е безплатно и не е обвързано с предварителна регистрация. Повече информация можете да намерите във Facebook страницата на събитието JCI Language Cafе Sofia.

Saatchi&Saatchi и ВУЗФ организират лекция на тема "Как да убием идеята си?" на 28 май от 19 ч. в betahaus Sofia. На събитието преподаватели от Магистратура "Реклама, бизнес дизайн и бранд мениджмънт" към ВУЗФ ще обяснят какво трябва да (не) правим, за да убием идеите си или да им дадем шанс да успеят. Входът е безплатен, нужна е само предварителна регистрация.

FMI Club и DEV.BG организират събитието "Стартирай успешно твоята кариера". То ще се проведе на 31 май от 18 ч. в сградата на Факултета по математика и информатика към СУ. На събитието лектори ще говорят за това как се пише правилно CV, на какво е важно да се наблегне при кандидатстването за работа, какво са soft skills и как помагат в развитието на всеки един програмист. Главните лектори ще бъдат Хараламби Хараламбиев, който има над 10 години опит като лидер в ИТ индустрията и е съосновател на консултантската компания "Точка 2", Ирина Лалова - част от екипа на Enhancv, платформа за създаване на CV-та и Мария Атанасова, която е била част от екипа на Telerik, а в момента е партньор на Developer Tooling дивизията и отговаря за развитието на човешките ресурси за Европа. Входът е свободен, а повече информация може да намерите на страницата на събитието във Facebook.

На 5 и 6 юни 2018 г. ще се проведе "Форум на кариерното развитие" във Факултета по математика и информатика към СУ "Св. Климент Охридски". Организатори на форума са Кариерен център към ФМИ и фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на SAP Labs Bulgaria. Събитието, на което ще участват близо 50 фирми, цели да срещне студентите с водещи компании в сферата на информационните технологии и точните научи и да им предостави възможности за развитие и професионална реализация. Освен интервюта със студенти, по време на събитието ще има и фирмени презентации и уъркшопи в зала 326 на ФМИ. Събитието ще се проведе на открито - в градината на факултета, на адрес: бул. "Джеймз Баучер" 5. Подробна информация може да намерите тук. За допълнителни въпроси може да се свържете с екипа на Кариерния център на ФМИ (тел.: 02 8161 589 , e-mail: career@fmi.uni-sofia.bg).
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук:

Компютърна академия IT Step обявява платена стажантска програма "Първи стъпки на малките в информационните технологии" в София. Кандидатства се с актуално CV на dimitrova_k@itstep.org. Повече информация може да откриете на сайта на академията или на тел. 0894 350 059.

Фондация "Атанас Буров" организира лято училище на тема "Инвестиции" и дава възможност за получаване на стипендия за участие. Желаещите да се включат трябва да изпратят до 15 май 2018 г. на fnburov@ubb.bg попълнена информационна карта, CV и есе на английски език на поставени теми. Одобрените стипендианти ще бъдат обявени до 24 май 2018 г. Подробна информация може да намерите тук.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha .NET. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението стартира на 2 юли. Подробности може да намерите тук.

Младежки център - Пловдив организира форум "Истина или предизвикателство" на 22 и 23 май. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация за събитието може да откриете тук.

ABC Design & Communication организира "Среща за ученици – професия маркетинг и комуникации" на 25 май от 16:30 часа. Входът е свободен, но е нужно да се потвърди присъствие с изпращането на две имана и клас на участника на office@abvbg.com.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly