С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (25 юни - 1 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Мобилният оператор А1 стартира стажантска програма "Експедиция А1". Компанията набира стажанти за различни направления - "ИТ", "Телекомуникации", "Човешки ресурси", "Маркетинг", "Финанси", "Право", "Администрация и обслужване на клиенти" и "Корпоративни комуникации". По време на стажа участниците ще имат възможност да се включват в различни инициативи - обучения и събития, подготвени специално за тях. За всеки стажант е осигурен личен ментор-наставник, който ще му помага в процеса по обучение в компанията. Стажът продължава 6 месеца. Успешно завършилите програмата ще имат възможност за професионална реализация в A1. Кандидатства се чрез попълване на формуляр за съответната желана длъжност на сайта на компанията, а крайният срок е 20 юли. Повече информация може да намерите на сайта на А1.

Консултантската компания EY обяви старт на третото издание на менторската програма за жени предприемачи Entrepreneurial Winning WomenTM Europe 2018. Програмата има обучителен характер и е насочена към дами, които управляват собствен бизнес и имат за цел да го развият в глобален мащаб. Кандидатите трябва да имат съществен дял в технологично-базиран, дигитален или иновативен бизнес. Самите компании трябва да са на поне 12 месеца, да са базирани в страна от Европа и да имат приходи, по-високи от 1 млн. евро за 2017 г. или за последните 12 месеца. Дамите, които бъдат избрани за участници в менторската програма, ще бъдат представени на предприемачи, инвеститори и консултанти, които ще ги обучават в пет основни и важни за бизнеса умения. Програмата е безплатна за селектираните участници. Кандидатства се чрез попълване на апликационна форма до 31 юли 2018 г. Повече информация може да намерите на сайта на компанията.

Стипендии
Български фонд за жените (БФЖ), с подкрепата на Global Fund for Women, обявява конкурс за финансиране на проекти, фокусирани върху овластяване на момичета и млади жени. Общият бюджет на конкурса е 30 000 лв., като с него ще бъдат финансирани проекти до 3 000 лв. Допустими за финансиране са широк спектър от дейности, като водещият им принцип трябва да е овластяването на момичета и млади жени. Препоръчително е целите и дейностите, заложени в проектите, да не третират целевата група като пасивни бенефициенти, а като активни двигатели на социалната промяна. В конкурса могат да участват само организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ). С предимство ще бъдат разглеждани кандидатури на организации, работещи в сферата на женските права и работещи за преодоляване на множествената дискриминация, структури, управлявани от жени, или в чийто лидерски състав има над 50% жени на позиции, отговорни за вземането на решения. Всички кандидатури ще бъдат разгледани от комисия. Кандидатите трябва да изпратят формуляр и декларация, които може да бъдат намерени на сайта на БФЖ. Документи се подават на office@bgfundforwomen.org, а крайният срок е 8 юли. Подробности за инициативата може да намерите тук.

Сдружение "Милостив" стартира инициатива "Добротворчество 2018", в която дава стипендия на младежи в материално затруднено положение, които имат желание да продължат обучението си във висше учебно заведение. Одобрените кандидати ще получават по 100 лв. на месец в продължение на десет месеца и еднократно изплатени 200 лв. за закупуване на учебниците в началото на учебната година. Кандидатите трябва да са на възраст до 21 години включително, да им предстоят кандидат-студентски изпити през 2018 г. или в момента да са студенти, да са в затруднено финансово или неравностойно положение (отглеждани от самотни родители, приемни семейства или специализирани институции, младежи с увреждания), а също така да имат успех над много добър 4.50 в дипломата си за средно образование. Желаещите да кандидатстват за стипендията трябва да изпратят три имена, електронен адрес, телефонен номер за връзка, мотивационно писмо между 500 и 1000 думи, документ за средно образование, документ, удостоверяващ, че са в затруднено финансово или неравностойно положение и фотокопие на попълнена декларация за съгласие за обработване на личните данни. Освен критериите, кандидатите трябва да демонстрират висока мотивация да учат и да реализират уменията си като специалисти. Всички нужни материали трябва да бъдат изпратени на studenti.dobrotvorchestvo@gmail.com до 15 август. Подробности за стипендията може да намерите на страницата на инициативата.

Конкурси
Европейският център за развитие на професионалното обучение стартира конкурса CedefopPhotoAward 2018. Целта на инициативата е да мобилизира групи от ЕС на професионално обучаващи се, за да покажат какво представлява професионалното образование и обучение за тях и да илюстрират техния ежедневен учебен опит. Участниците трябва да формират екип от максимум четирима души и да създадат оригинална снимка и разказ на английски - до 100 думи, които да обясняват идеята на фоторепортажа. Индивидуални участници не се допускат. Само един отбор от всяко училище или институция за професионално образование и обучение може да участва в конкурса. Предвидени са награди за трите най-добри фоторепортажа. Първата и втората награда са екскурзия до Виена за отбора и техния учител, където ще присъстват на Европейската галавечеря на 8 ноември, както и на церемонията по награждаването - на 9 ноември. Третата награда ще бъде пътуване до Солун за откриването на Международния филмов фестивал през ноември 2018 г. Фотографиите на победителите и кандидатите ще бъдат изложени във Виена и Солун. Желаещите да участват трябва да изпратят своите кандидатури на Cedefopphotoaward@cedefop.europa.eu, а крайният срок е 15 юли. Детайли за конкурса може да намерите тук.

Фестивалният и конгресен център - Варна (ФКЦ) организира конкурс за плакат на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост". В конкурса имат право да участват студенти и ученици до 35 години. Плакатите/рисунките трябва да са авторски, на тема "Любовта е лудост", да съдържат надписа "Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" или International Film Festival "LOVE IS FOLLY" и да са с размери 50 х 70 см. Творбите трябва да се представят на място във ФКЦ или да се изпратят на адрес: Фестивален и конгресен център, бул. "Сливница" № 2, Варна 9000 до 15 юли 2018 г. Всички плакати ще бъдат изложени във фоайетата на ФКЦ по време на фестивала, който ще се проведе от 24 август до 2 септември тази година. Преди откриването на "Любовта е лудост" - от 24 юли до 24 август, творбите ще бъдат поместени във Facebook страницата на фестивала, където всеки ще има възможност да гласува за избрания от него плакат. Победителят ще получи награда в размер на 300 лв., а по 100 лв. ще получат двама от участниците, които станат фаворити на гостите на фестивала и на акредитираните журналисти. Наградите ще бъдат връчени на победителите на официалното закриване на "Любовта е лудост" на 31 август. Допълнително информация може да откриете на страницата на конкурса.

Съюзът на учените в България (СУБ), в рамките на проекта K-TRIO 3, обявява конкурс за поезия от български учени и докторанти. В конкурса може да се участва с до 3 стихотворения (може и публикувани, като се цитира източникът) на български език. Творбите трябва да се изпращат в електронен формат и да са с шрифт Times New Roman, 12 рt , 1 line spаcing. Към тях трябва да има кратка информация за автора: научна степен и звания, какво е завършил, къде работи (или е работил до пенсионирането си), научни интереси, членство в научни и творчески организации, издадени стихосбирки (ако има), интереси извън науката. Подбраните от журито стихотворения ще бъдат отпечатани в сборника "СТЪПКИ 9", който ще бъде разпространяван по време на Нощта на учените 2019 г. в София и в други градове в България, а освен това творбите ще бъдат качени на сайта на СУБ в сборник "FRESH поезия". Материалите трябва да се изпращат на sub-poezia@abv.bg, а крайният срок е 15 юли. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Обучения
Започна кандидатстването за петото издание на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Инициативата дава възможност на дами на средни мениджърски позиции и собственици на малък и среден бизнес да преминат през професионална обучителна програма. Модулите в академията ще бъдат водени от професионални обучители на УниКредит Булбанк, SAP, "Хюлет Пакард Ентърпрайс", "Престиж-96″ и "Хил Интернешънъл" България. Обучението цели да развие лидерските умения на участниците, да насърчи инициативността и предприемаческия им дух за разширяването на бизнеса и за поемане на по-големи отговорности. Желаещите да се включат в безплатната програма могат да кандидатстват на сайта на академията, като изпратят CV и мотивационно писмо до 15 юли. Повече информация може да намерите тук.

Wizz Air стартира програма за обучение на пилоти в България - Wizz Air Pilot Academy. Инициативата предлага на младите, които имат малък или никакъв летателен опит, възможността да получат лиценз за търговски пилоти и да работят като такива в компанията. Интегрираната тренировъчна програма се състои от 750 часа наземни курсове, 60 часа в симулатор и 145 часа полети в продължение на 17 до 21 месеца. По време на това начално обучение кадетите получават и развиват необходимите знания и умения, за да стартират кариерата си на пилот в Wizz Air. Обученията ще се провеждат в училищата за пилоти - Tréner Kft в Нирегихаза, Унгария, и Egnatia Aviation в Кавала, Гърция, а самите програми ще стартират съответно през септември и ноември. Авиокомпанията пък ще подкрепи обучаващите се по програмата чрез финансиране на значителна част от техните такси за обучение. Това финансиране ще бъде под формата на срочен заем, който кадетите ще трябва да започнат да връщат, след като стартират кариерата си в компанията. Изискванията и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Събития
JA Bulgaria организира на 26 юни от 11 часа събитието "Тайните на Excel, които всеки трябва да научи". Основният лектор на сесията ще е изпълнителният директор в SiteMedia Consultancy Ружа Загорска, която има дългогодишен опит като ръководител на проекти за Cola-Cola, HP, Microsoft, Siemens и много други компании. За участие е нужна предварителна регистрация. Събитието ще се състои в сградата на JA Bulgaria (ул. "Загоре" №9, ж.к. Яворов, гр. София). Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук

"Казино решения" организира стажантска програма към отдел "Дизайн". Кандидатства се на e.kavlakova@casinosolutions-bg.com чрез изпращане на CV и мотивационно писмо до 30 юни.

Фондация "Кроношпан" осигурява стипендия за студентско обучение в САЩ. Кандидатства се чрез онлайн регистрация, а крайният срок е 29 септември. За по-подробна информация относно програмата може да посетите сайта на фондацията или да се свържете с представител на "Кроношпан" на имейл scholarship@kronospanfoundation.org.

"Нова Броудкастинг Груп" и Reach for Change България организират за пета поредна година конкурс за социални предприемачи "Промяната". Кандидатстването става чрез попълването на онлайн формуляр до 18 юли. Допълнително информация за конкурса може да откриете тук и тук.

Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2018 г., а кандидатурите трябва да бъдат изпращани на pressaward.bg@siemens.com. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира лятна бизнес академия за ученици между 10 и 12 клас. Тя ще се проведе от 25 до 29 юни - всеки ден от 13 часа. Желаещите да участват може да се регистрират на marketing@vuzf.bg. Повече информация може да откриете на страницата на ВУЗФ.

ЕКО България и Hellenic Petroleum Group организират обучение на магистри в сферата на енергетиката в Гърция. Крайният срок за кандидатстване в учебното заведение на о-в Крит е 30 септември, а в университета в гр. Пирея – 8 юли. Повече информация около обучението, какви са необходимите документи за кандидатстване и изпращането на самите заявки може да отправяте на L.Vitanova@eko.bg.


Share Tweet Share

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly