С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (2 - 8 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
"Kaulfland България" стартира третата си програма за подготовка на млади кадри в страната. Тази година програмата ще се проведе от 23 юли до 10 септември и ще обхване 35 хипермаркета в 24 града в цялата страна. Изискванията към кандидатите са да са с навършени 18 години и да имат интерес към търговията. На всеки практикант компанията предлага възнаграждение, гъвкаво работно време и възможност да натрупа опит и знания. След успешно приключване на програмата най-мотивираните участници ще имат възможността да станат част от екипа на "Kaufland България". Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят автобиография чрез страницата на Kaulfland или на recruitment@kaulfland.bg до 6 юли. Допълнителна информация може да откриете тук.

Publicis One набира стажант за отдел "Маркетинг, реклама и PR". Обучаващият се ще бъде въвлечен в ежедневната динамика на екипа, свързана с комуникацията с големи международни брандове, а освен това ще вземе участие и в организирането на различни кампании и събития. Кандидатите трябва да са позитивни, енергични и любознателни ентусиасти, които имат интерес и желание да се развиват с сферата на PR-а. Освен това трябва да имат добри комуникационни и организационни умения, високо ниво на правопис на български и английски и добра компютърна грамотност. Стажът ще се провежда на пълен работен ден. Кандидатства се със CV и снимка чрез попълване на формуляр на сайта на Karieri.bg до 13 юли. Подробности може да откриете тук.

Стипендии
Медийна академия "Българион", в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), обявява конкурс за стипендии за бъдещи студенти по журналистика. Инициативата ще даде шанс на мотивирани студенти, които искат да продължат своето обучение в магистърската програма "Журналистика, продуцентство и финанси", да получат две стипендии по 50%, три по 30% и четири по 20% за целия период на обучение. Желаещите да участват в конкурса е необходимо да изпратят свой авторски репортаж, който могат да заснемат и с телефон, авторска статия, интервю, очерк или коментар на bulgarion_ngo@abv.bg. Критерии за оценка на кандидатите ще бъдат креативност, мотивация, умение на участниците да откриват новина, която е подходяща за отразяване в медийното пространство и употреба на журналистически изразни средства в съответния раздел и жанр. Още информация може да откриете в сайта на магистърската програма "Журналистика, продуцентство и финанси", както и във Facebook страницата на Медийна академия "Българион".

Investor.bg обявява конкурс за две пълни стипендии за магистърска степен по "Финанси" във Висшето училище по застраховане и финанси. Целта на образователния проект е да инвестира в изграждане на млади специалисти, които да разчитат и анализират важната информация за финансовите и капиталовите пазари по света, и да представят на аудиторията новините още в техния зародиш. В конкурса могат да участват студенти в 4 курс или дипломирани бакалаври от всички специалности и университети в страната и чужбина с общ успех над 4.50. Те трябва да изпратят анализ на една от три финансови теми до 2 август на info@investor.bg. Жури ще излъчи петимата най-добри анализа и ще покани техните автори на финално събеседване, което ще определи и двамата победители. Паралелно с обучението участниците ще имат възможност да станат част от "Академия за финансови анализатори" и ще могат да приложат знанията си на практика по време на стаж в Bloomberg TV Bulgaria. След успешното дипломиране от магистратурата, двамата студенти ще получат и предложение за работа от Investor.bg или Bloomberg TV Bulgariа. Повече информация може да намерите тук.

ERP Academy дава стипендии на студенти, които кандидатстват за магистратурата по "Бизнес анализ и ERP решения" във ВУЗФ. Програмата предлага обучение и поглед върху едни от най-популярните ERP платформи и решения от висок клас - CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализи и управление на големи масиви от данни, обединени комуникации (unified communications), мобилни приложения, Internet of Things, бизнес комуникации и други. Студентите, които показват добри резултати по време на обучението, ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша. Желаещите да кандидатстват за стипендиите трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на info@erpacademy.bg до 31 август. Повече информация може да откриете на сайта на ВУЗФ.

Конкурси
Uganda Press Photo Award (UPPA) организира конкурс за начинаещи фотографи. Инициативата цели да насърчи фотографи, които са започнали скоро да се занимават с това и искат да се развиват в документалната фотография или фотожурналистика, но им липсват инструменти за реализация. Единственото условие е кандидатите да са на възраст между 18 и 25 години. Желаещите да участват трябва да предоставят мотивационно писмо на английски, идея за дългосрочен фотографски проект и портфолио от 20 jpeg изображения, а кандидатстването става чрез попълването на апликационна форма. Жури ще определи най-талантливия и перспективен фотограф, които ще получи награда – фотоапарат Canon EOS 1300D. Подробности за конкурса може да намерите тук.

Международният фестивал на комиксите и игрите в Лодз, Полша, организира конкурс за изработката на кратък комикс. Творението трябва да бъде с дължина до 8 страници. Самите страници трябва да са във вертикален формат (210x297 mm) или А3 (297х4200 mm). Допустимите техники за изготвянето на комикса са: графика, живопис, дигитално изкуство и фотография. Всеки участник има право да представи само един комикс. Конкурсът е отворен за всички и няма ограничения в темите. Крайният срок за подаване на творбите е 31 юли. Точните правила за участие и апликационната форма за регистрация може да намерите тук.

Обучения
Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 20 юли. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране, като могат да избират между езиците: C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението стартира на 20 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Събития
Dev.bg организира на 9 юли от 19:30 ч. в betahaus Sofia Machine Learning: Generative Adversarial Networks. Участниците ще разберат какви проблеми възникват при генериране на изображения чрез Deep Learning, какво е Generative Adversarial Network (GAN), как се генерира, както и отговорите на много други въпроси. Лектор ще бъде Даниел Балчев, който е Machine Learning Engineer в HyperScience, а освен това вече близо 10 години се занимава с програмиране. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.

Tochka 2 организира "Soft Skills за ИТ екипи: Как да видим проблемите и да ги решим?" на 11 юли от 18 часа. На събитието, което ще се проведе в Work & Share (София, ул. "Тинтява" 15-17), ще се обсъди кои са най-големите проблеми на българските IT екипи, кои са успешните методи за развитие на soft skills и кои не са. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация вижте тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

А1 стартира своята стажантска програма "Експедиция А1". Кандидатства се чрез попълване на формуляр за съответната желана длъжност на сайта на компанията, а крайният срок е 20 юли. Повече информация може да намерите на сайта на А1.

Консултантската компания EY организира третото издание на менторската програма за жени предприемачи Entrepreneurial Winning WomenTM Europe 2018. Кандидатства се чрез попълване на апликационна форма до 31 юли 2018 г. Повече информация може да намерите на сайта на компанията.

Български фонд за жените (БФЖ), с подкрепата на Global Fund for Women, обявява конкурс за финансиране на проекти, фокусирани върху овластяване на момичета и млади жени. Кандидатите трябва да изпратят формуляр и декларация за достоверност, които може да бъдат намерени на сайта на БФЖ, на office@bgfundforwomen.org, а крайният срок за подаване на документите е 8 юли. Подробности за инициативата може да намерите тук.

Сдружение "Милостив" стартира инициатива "Добротворчество 2018", в която дава стипендия на младежи в материално затруднено положение, които имат желание да продължат обучението си във висше учебно заведение. Всички нужни материали трябва да бъдат изпратени на studenti.dobrotvorchestvo@gmail.com до 15 август. Подробности за стипендията може да намерите на страницата на инициативата.

Европейският център за развитие на професионалното обучение стартира конкурса CedefopPhotoAward 2018. Желаещите да участват трябва да изпратят своите кандидатури на Cedefopphotoaward@cedefop.europa.eu, а крайният срок е 15 юли. Детайли за конкурса може да намерите тук.

Фестивалният и конгресен център – Варна (ФКЦ) организира конкурс за плакат на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост". Творбите трябва да се представят на място във ФКЦ или да се изпратят на адрес: Фестивален и конгресен център, бул. "Сливница" № 2, Варна 9000 до 15 юли. Допълнителна информация може да откриете на страницата на конкурса.

Съюзът на учените в България (СУБ), в рамките на проекта K-TRIO 3, обявява конкурс за поезия от български учени и докторанти. Материалите трябва да се изпращат на sub-poezia@abv.bg, а крайният срок е 15 юли. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Започна кандидатстването за петото издание на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България. Желаещите да се включат в безплатната програма могат да кандидатстват на сайта на академията, като изпратят CV и мотивационно писмо до 15 юли. Повече информация може да намерите тук.

Wizz Air стартира своята програма за обучение на пилоти в България - Wizz Air Pilot Academy. Изискванията и начините за кандидатстване може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly