С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (9 - 15 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Международната компания за IT услуги Endava стартира приема по втората си стажантска програма. Този път инициативата ще включва 30 души в три направления – Java, C# & QA. Необходимо е кандидатите да имат основни познания и опит с поне един от програмните езици - Java, C#, JavaScript, QA и добро владеене на английски език. Селектираните по документи участници ще бъдат поканени на тест на 18 юли, а успешно представилите се – на финална среща в офиса на Endava. Стажантите ще работят с ментори, но като екип по свой собствен проект. Те ще използват модела, валиден за служителите в компанията, а целта е да бъдат поставени в реални условия и резултатите от труда им да имат конкретно приложение. На края на периода проектът ще бъдат представени пред техните ментори и мениджърите на компанията като пред реален клиент. Инициативата ще стартира през август и продължава два месеца. Стажът е платен, а в края на периода има реална възможност участниците да получат предложение за постоянна работа. Кандидатите могат за изпратят CV на Ivan.Stanev@endava.com или Ivanka.Bakalova@endava.com до 11 юли.

WWF Bulgaria набира стажанти за две позиции – едната е в отдел "Маркетинг, реклама и PR", а другата е свързана с набирането на средства и дарения към организацията. По време на стажовете кандидатите ще участват при изпълнението на комуникационния план на организацията, в създаването на съдържание на външни комуникационни канали, включително уебсайтове и социални постове. Те ще трябва да проучват и събират маркетингови данни, след което да ги анализират, а освен това ще трябва да помагат при организацията на различни вътрешни и външни събития. Стажантските програми са подходящи за хора, завършили университетска степен по маркетинг, реклама, връзки с обществеността или подобни. Уменията за работа с Facebook Ads Manger, Google Analytics, Google Adwords и Google Tag Manager ще се счита за плюс. Стажовете продължават 6 месеца и са на пълен работен ден, като не са подходящи за студенти. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо, написани на английски език, а документите трябва да изпратите на tspetrushinova@wwfdcp.bg до 22 юли. За повече информация относно стажовете може да видите тук и тук.

Компанията FXCM, която се занимава с Forex търговия, набира стажанти за отдела "Счетоводство, маркетинг, развитие на риска и продуктите". Стажантите ще трябва да извършват рутинни задачи по мониторинг, да извеждат резултатите от документи и анализи на компанията, да комуникират с другите отдели на компанията. Кандидатите трябва да владеят много добър английски език и да имат интерес към анализа на данни. Доброто владеене на немски, френски или италиански език се счита за предимство. Стажът ще се провежда на непълен работен ден. Кандидатства се със CV на hr-bulgaria@fxcm.com, а на интервю ще бъдат извикани само одобрените кандидати. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Пощенска банка дава старт на своята стажантска програма за 2018 г., насочена към студенти и млади професионалисти от икономически специалности. Програмата дава възможност на участниците да натрупат практически умения в банковата сфера чрез разширено обучение и да се запознаят с продуктите и услугите на банката, предназначени за граждани и фирми, да участват в процесите по анализ, одобрение на кредити и провеждане на срещи с клиенти, както и да се ориентират относно своята бъдеща професионална реализация. Желаещите да се включат в стажантската програма трябва да са настоящи студенти в икономическа специалност или в процес на придобиване на квалификационна степен, да имат комуникационни и аналитични умения, както и да умеят да работят в екип. Стажът е платен и е с продължителност от 1 до 3 месеца, като се провежда в Централното управление или във финансовите центрове на Пощенска банка в страната за студенти от университети в градовете София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Свищов, Благоевград, Стара Загора, Шумен и Габрово. Разпределението по локации се извършва в съответствие с възможностите на финансовата институция и кандидатите. Успешно приключилите стажантската програма получават сертификат за преминат стаж и могат да получат предложение да продължат професионалната си реализация в Пощенска банка. Всеки желаещ може да подаде своите CV и мотивационно писмо на recruitment@postbank.bg. Повече информация може да намерите на страницата на банката.

Стипендии
Фондация "Културни перспективи" и "КЦМ 2000 ГРУП" учредяват национална стипендия "С усилия към звездите". Целта на инициативата е всяка година да се подкрепят млади български артисти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танци и театър/пърформанс. На творците ще бъде предоставена подкрепа при реализацията на избраната от тях творческа, образователна или друга подобна инициатива, която да подпомогне техни последващи стъпки за растеж и развитие в избраната от тях област и жанр. Стипендията включва осигуряване на финансова подкрепа за реализацията на проекта, с който участникът е кандидатствал за конкурса. В зависимост от показаните резултати стипендиантите ще могат да получат и продължаваща подкрепа, предоставена от партньорите на стипендията. За да кандидатстват, желаещите трябва да опишат каква е целта и бюджета на техния проект за развитие и да напишат мотивационно писмо. Крайният срок за участие е 1 септември. Повече информация може да намерите на страницата на инициативата.

Конкурси
Girl Rising и HP обявяват конкурс за истории, свързани с равенството между половете и успехите на жените. Кандидатури се приемат под формата на видео, аудио, есе или изображение. В рамките на кампанията жури ще избере част от историите и те ще бъдат представени на сайта на инициативата. Селекцията от кандидатури ще бъде споделена на интернет страницата още по време на кандидатстване, преди да бъдат обявени победителите на 11 октомври - Международния ден на момичетата. Кандидатства се през сайта на Girl Rising до 15 август 2018 г. Победителите от предизвикателството ще получат комбинация от микро-финансиране, HP продукти и услуги и достъп до ментори, които ще ги подкрепят по време на тяхното пътешествие за насърчаване на социалното въздействие в техните общности. Допълнителна информация може да намерите на страницата на инициативата.

Фондация "Карол Знание" обявява начало на инициативата "Създаваме предприемачи в науката". Тя е насочена към млади учени в областта на нано- и биотехнологиите. Програмата се състои от две части – обучение за предприемаческо мислене и умения и конкурс за стипендия "Предприемач в науката" в размер на 30 000 лв. Обучението включва теми с изцяло практическо приложение - създаване на научен продукт, трансфер на технологии от науката към бизнеса, предприемаческо мислене и лична ефективност, теория и практика на стартъп и спин-оф компании, финансиране на научни проекти, интелектуална собственост, личен брандинг, нетуъркинг и презентационни умения. Финалът на обучението ще е конкурс за годишна стипендия "Предприемач в наука" в размер на 30 000 лв. Право да кандидатстват ще имат само учени, завършили обучението на програмата. Те ще направят презентация на бизнес проектите си, като използват новите знания и умения. Оценка ще даде жури, съставено от лекторите в програмата. За участие в "Създаваме предприемачи в науката" могат да кандидатстват докторанти, последна година на своето обучение - редовна, задочна и свободна форма, както и учени, защитили докторска степен до пет години преди датата на кандидатстване. Самото обучение ще се състои от 19 септември до 21 ноември, а конкурсът за стипендията е предвиден за началото на декември. Процедурата по кандидатстването за проекта ще бъде отворена до 31 август, а формуляр за кандидатстване може да намерите тук. Още подробности може да намерите тук.

Регионална инспекция по околната среда и водите в Русе обявява два национални конкурса – за проект на графичен знак (лого) и рекламен слоган на парк "Сребърна". Те са във връзка с отбелязването на 70-годишнината от обявяване на "Сребърна" за защитена територия и присъединяването ѝ към мрежата на биосферните паркове на UNESCO. В конкурсите могат да участват ученици от гимназиален курс на обучение, студенти и художници. Представените проекти трябва да са изготвени само за целите на този конкурс и да не са придобили публичност и разпознаваемост във връзка с друга институция, продукт или услуга. Предложенията за рекламен слоган трябва да са лесни за произнасяне и запаметяване. Текстът трябва да е кратък, като в него да фигурира задължително Биосферен парк "Сребърна". Графичният знак, който бъде одобрен, ще бъде използван в официални документи, интернет страниците на РИОСВ-Русе и парк "Сребърна", бланки, печатни материали, информационни носители и сувенири. Крайният срок за предаване на творбите е 16 септември, а резултатите ще бъдат обявени на 20 септември. Победителите ще бъдат отличени с индивидуални награди. Пълните условия на конкурсите и начините за кандидатстване може да намерите на страницата на екоинспекцията.

Обучения
Започна записването за безплатната образователна инициатива на "Мусала Софт" – Learn from the Masters 2018. Самата инициатива представлява мастърклас, базиран на обучението и развиването на ИТ таланти. Предназначен е за специалисти с базов или без никакъв опит в разработването на софтуерни решения, които планират дългосрочна кариера в областта на информационните технологии. Програмата предоставя необходимата стабилна основа и възможности за широк спектър от технологично, професионално и личностно развитие в ИТ, като успешно комбинира теоретични знания и практически примери с конкретни технологии. Курсът е подходящ за студенти от технически специалности, които са в последните години на своето обучение, както и за специалисти, завършили кратки курсове по програмиране. За удобство на курсистите, занятията ще се провеждат извън работно време и през уикендите. Програмата включва обучение по езиците C, C++, C# и Java. Тя представлява комбинация от теоретични и практически знания. Успешно приключилите курса ще получат сертификати, а на подходящите кандидати ще бъде предложено да се присъединят към екипа на "Мусала Софт". Записването за обученията ще продължи до 31 август 2018 г., а самият курс ще започне в средата на септември 2018 г. и ще продължи до януари 2019 г. Кандидатства се чрез сайта на компанията. Всички, подали кандидатури, ще бъдат поканени на информационна среща и ще преминат тест за определяне на нивото. Финалистите в подбора ще трябва да се явят и на техническо интервю. Повече информация може да намерите тук, а при въпроси може да пишете на masters@musala.com.

Събития
Dev.bg, с подкрепата на DataArt, организира QA: Quality and The Squad Framework на 16 юли от 19:30 часа в betahaus Sofia (ул. "Крум Попов" 58). По време на събитието главният лектор Анета Петкова, която е Local QA Chapter Lead в SumUp, ще представи организационния модел на Spotify, наречен The Squad Framework, който от известно време успешно се прилага в SumUp, с акцент върху ролята на QA. Какво представлява той, защо вярваме, че е добър и с какво се различава от някои от традиционните модели, са основните въпроси, на които презентацията ще отговори. Събитието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Kaulfland България стартира третата си програма за подготовка на млади кадри в страната. Желаещите да кандидатстват трябва да изпратят автобиография чрез страницата на Kaulfland или на recruitment@kaulfland.bg до 6 юли. Допълнителна информация може да откриете тук.

Publicis One търси стажант за отдел "Маркетинг, реклама и PR". Стажът ще се провежда на пълен работен ден. Кандидатства се със CV и снимка чрез попълване на формуляр на сайта на Karieri.bg до 13 юли. Подробности може да откриете тук.

Медийна академия "Българион", в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), обявява конкурс за стипендии за бъдещи студенти по журналистика. Още информация може да откриете в сайта на магистърската програма "Журналистика, продуцентство и финанси", както и във Facebook страницата на Медийна академия "Българион".

Investor.bg обявява конкурс за две пълни стипендии за магистърска степен по "Финанси" във Висшето училище по застраховане и финанси. Повече информация може да намерите тук.

ERP Academy дава стипендии на студенти, които кандидатстват за магистратурата по "Бизнес анализ и ERP решения" във ВУЗФ. Желаещите да кандидатстват за стипендиите трябва да изпратят автобиография и мотивационно писмо на info@erpacademy.bg до 31 август. Повече информация може да откриете на сайта на ВУЗФ.

Uganda Press Photo Award (UPPA) организира конкурс за начинаещи фотографи. Подробности за конкурса може да намерите тук.

Международният фестивал на комиксите и игрите в Лодз, Полша, организира конкурс за изработката на кратък комикс. Крайният срок за подаване на творбите е 31 юли. Точните правила за участие и апликационната форма за регистрация може да намерите тук.

Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Обучението стартира на 20 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Dev.bg организира на 9 юли от 19:30 ч. в betahaus Sofia Machine Learning: Generative Adversarial Networks. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.

Tochka 2 организира "Soft Skills за ИТ екипи: Как да видим проблемите и да ги решим?" на 11 юли от 18 часа. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация вижте тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly