С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (16 - 22 юли)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Дистрибуторската компания Matrix IT Global and Services Bulgaria търси стажант за отдел "Продажби". Той трябва да поддържа сайтовете на компанията, да помага при организацията на различни събития, да изследва и анализира възможните пазари за компанията и да изготвя рекламни брошури и презентации. Изискванията към кандидатите са да имат поне 1 година опит в областта на продажбите и търговията и да притежават добри компютърни умения. Владеенето на английски език е задължително. Стажът е платен и участниците имат възможност при добро представяне да получат оферта за работа. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо на jobs@matrix-global.info. Повече информация може да намерите на Karieri.bg.

Publicis One търси стажант за отдел "Маркетинг, информация, реклама и PR". Обучаващият се ще бъде въвлечен в ежедневната динамика на екипа, свързана с комуникацията с големи международни брандове, а освен това ще вземе участие и в организирането на различни кампании и събития и ще събира и анализира различни данни. Кандидатите трябва да са студенти (бакалавър или магистър) по специалност, свързана с маркетинг, реклама, PR, политология, социология или подобна, да владеят отлично английски и да имат добри умения с MS Office. Владеенето на италиански или португалски е препоръчително. Освен това трябва да имат добри комуникационни и организационни умения, високо ниво на правопис на български и английски и добра компютърна грамотност. Стажът е платен и ще се провежда на пълен работен ден. Кандидатства се със CV и попълване на формуляр на сайта на Karieri.bg до 19 юли. Подробности може да откриете тук.

Стипендии
Sutherland обяви стипендиантска програма за ученици и студенти в бакалавърски и магистърски програми. Участниците трябва да са на възраст от 16 до 30 години. Те трябва да изпратят описание на снимка или есе, написано на един от езиците - немски, френски, испански, италиански, холандски, шведски, руски, турски или полски език. Конкретна тема няма, участниците могат да развихрят своето въображение и да разкажат за своя живот, хоби или друго. Творбите, придружени с двете имена, телефон за контакт, имейл, училище/университет и специалност на кандидатите, се изпращат на earlycareer@sutherlandglobal.com до 15 август. Есетата ще бъдат оценявани по критерии като граматика, стил и лексика, а най-добрите ще бъдат поканени на интервю или виртуално събеседване. Избраните победители ще получат еднократна стипендия от 300 лв. Повече информация може да намерите на страницата на инициативата.

Конкурси
Българско кино общество обявява старт на 16-тото издание на ежегодния национален конкурс за сценарий на късометражен филм.Тазгодишното издание е посветено на темата "Герой" и може да се интерпретира по всякакъв начин. Целта на конкурса е да подпомогне млади български сценаристи и режисьори в реализацията на техните творби. Могат да кандидатстват автори до 35-годишна възраст, които трябва да предоставят текстове с дължина до 20 000 печатни знака, за всички видове филми – игрални, анимационни, документални, експериментални. Професионално жури от български драматурзи, режисьори и продуценти ще оценява проектите. Отличията ще бъдат връчени през месец септември, сред които са "Наградата за най-добър сценарий" в размер на 1000 лв. и "Награда за най-добър филмов проект". Крайният срок за участие е 31 юли 2018 г., а пълният регламент на конкурса и формулярът за участие може да бъдат намерени тук.

Европейската агенция за околната среда (EАОС) обявява годишен фотоконкурс WaterPIX – снимки за водата. Целта на инициативата е да насочи вниманието към водата като жизненоважен ресурс за всички форми на живот на Земята. Снимките трябва да са в една от следните категории: "Водата и хората" (Water and Us), "Водата и природата" (Water and Nature) и "Водата и икономиката" (Water and the Economy). В конкурса могат да участват граждани на държавите членки на ЕС и на Западните Балкани, които са на възраст над 18 години. Победителите във всяка категория ще получат парична награда. Крайният срок за участие във фотоконкурса е 15 август. ЕАОС ще присъди специална младежка награда за най-добра снимка, направена от участник на възраст между 18 и 24 години. Всички фотографии ще се състезават за наградата на публиката. Гласуването ще е онлайн и ще започне от 15 септември. Повече информация за начина на участие и правилата на конкурса можете да намерите тук.

Обучения
Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha с JavaScript. Тя е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 20 юли. Кандидатите трябва да преминат онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране, като могат да избират между езиците: C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението стартира на 20 август и е с продължителност 6 месеца. Подробности може да намерите тук.

Предстои практическо обучение на тема "Изграждане на разнообразна и приобщаваща корпоративна работна среда". Инициативата се организира от бизнес платформата за ЛГБТ равноправие на работното място Work It OUT, Фондация GLAS, Българския дарителски форум, Мрежа на жените професионалисти - София и HR компанията JobTiger. Обучението поставя на фокус принципите за изграждането на подкрепяща работна среда за корпоративните служители и е насочено към HR мениджъри и отговорни бизнес лидери. В рамките на уъркшопа ще споделят своя практически опит и препоръки Симеон Василев, съосновател на Фондация GLAS; Димитрина Василева, ръководител "Многообразие и приобщаване" за Централна и Югоизточна Европа в "EY България"; и Марайн Пиненбург, глобален директор "Бизнес развитие за разнообразие на работната сила и ЛГБТ пазарите" на IBM. Събитието ще се проведе на 18 юли 2018 г., от 13:00 ч. до 17:00 ч., в Галерия "Кредо Бонум" (ул. "Славянска" 2, София).

Събития
Dev.bg организира на 18 юли от 19:30 часа JavaScript: Elegance of Movement with Reactive Angular Animations. Софтуерният инженер Елена Ганчева, част от Kendo Angular, ще обясни защо анимациите са важна част от разработката на софтуер, какви са техниките в анимациите и как се прави пълна анимация, когато маршрутизаторите се променят. Тези и други въпроси ще бъдат обсъдени на събитието, което ще се проведе в Work & Share Coworking Space. Нужна е предварителна регистрация. Повече може да откриете на страницата на инициативата.

356labs организира "Facebook Live: Вие питате, ние отговаряме!" на 18 юли от 19:30 часа. Всеки, който има презентационен въпрос, може да го зададе, а специалистите от организацията ще отговорят на него в рамките на час. Въпросите могат да бъдат задавани както като коментар на страницата на събитието, така и по време на лайв излъчването. Лектор ще бъде основателят на 356labs Борис Христов. Участието е безплатно и не изисква регистрация.

Women Techmakers Sofia и Google Digital Garage организират "Ефективно онлайн присъствие с Дигиталния гараж на Google" на 19 юли от 19:30 часа. Лекторите ще говорят за изграждането на ефективно онлайн присъствие за всеки тип бизнес в 5 стъпки, какво е потребителско изживяване и какви са най-добрите практики за създаване на уебсайт. Събитието ще се проведе в офиса на DataArt Bulgaria (бул. "Тодор Александров" №28, етаж 11), а входът е свободен, но след предварителна регистрация. Подробности може да намерите на страницата на събитието.

SoftUni Digital организира семинара "Дигитална реклама – от идея до изпълнение" на 30 юли от 19 часа. Главният лектор Ангел Искрев, който е Digitаl Creаtive Director в българската рекламна агенция guts&brаinsDDB, ще говори по темите какво е потребителски инсайт и какви видове биват потребителските инсайти в диджитал, как да изградим по-добра стратегията си и как се ражда голямата идея за криейтив в дигитална среда. След края на основната лекция ще има време и за дискусия между участниците. Събитието, което ще се проведе на адрес София, ул. "Тинтява" 15-17, е със свободен вход, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация може да откриете тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

WWF Bulgaria набира стажанти за две позиции – едната е в отдел "Маркетинг, реклама и PR", а другата е свързана с набирането на средства и дарения към организацията. Кандидатства се със CV и мотивационно писмо, написани на английски език, а документите трябва да изпратите на tspetrushinova@wwfdcp.bg до 22 юли. За повече информация относно стажовете може да видите тук и тук.

Компанията FXCM, която се занимава с Forex търговия, набира стажанти за отдела "Счетоводство, маркетинг, развитие на риска и продуктите". Кандидатства се със CV на hr-bulgaria@fxcm.com, а на интервю ще бъдат извикани само одобрените кандидати. Повече информация може да откриете на Karieri.bg.

Пощенска банка дава старт на своята стажантска програма за 2018 г., насочена към студенти и млади професионалисти от икономически специалности. Всеки желаещ може да подаде своите CV и мотивационно писмо на recruitment@postbank.bg. Повече информация може да намерите на страницата на банката.

Фондация "Културни перспективи" и "КЦМ 2000 ГРУП" учредяват национална стипендия "С усилия към звездите". Крайният срок за участие е 1 септември. Повече информация може да намерите на страницата на инициативата.

Girl Rising и HP обявяват конкурс за истории, свързани с равенството между половете и успехите на жените. Кандидатства се през сайта на Girl Rising до 15 август 2018 г. Допълнително информация може да намерите на страницата на инициативата.

Фондация "Карол Знание" обявява начало на конкурса за проекта "Създаваме предприемачи в науката". Процедурата по кандидатстването за проекта ще бъде отворена до 31 август, а формуляр за кандидатстване може да намерите тук. Още подробности може да намерите тук.

Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе обявява два национални конкурса – за проект на графичен знак (лого) и рекламен слоган на парк "Сребърна". Крайният срок за предаване на творбите е 16 септември. Пълните условия на конкурсите и начините за кандидатстване може да намерите на страницата на екоинспекцията.

Започна записването за безплатната образователна инициатива на "Мусала Софт" – Learn from the masters 2018. Повече информация може да намерите тук, а при въпроси може да пишете на masters@musala.com.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly