С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (30 юли – 5 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Всяка година Световната банка, Световната търговска организация (СТО) и Международният валутен фонд (МВФ) организират стажантски програми в техните централи и представителства в САЩ и Европа. Организациите предлагат възможност за кариерно развитие за хора, които биха желали да придобият опит в интернационална среда и нямат проблем да направят това на няколко хиляди километра от дома. Възможностите, изискванията и начините за кандидатстване за стаж може да намерите на Karieri.bg.

"Метро" търси стажант на позиция "Управление на събития". Задълженията му ще са свързани с координиране на дейности, обработване на административна информация, създаване на годишни програми със събития и др. Изискванията към кандидатите са да имат завършен трети курс от бакалавърска програма, да владеят добре английски език, да използват свободно MS Office и да притежават отлични комуникационни умения. Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на jobs@metro.bg до 7 август. Детайли за стажантската програма може да откриете тук.

VMware набира стажанти за отдел "Събития и комуникации" в офиса си в София. Стажът ще даде възможност на участниците да придобият практически опит в комуникациите и планирането на корпоративни събития. Стажантите ще помагат в поддържането на виртуалното присъствие на компанията, ще създават съдържание, което информира вътрешната и външна аудитория за важни въпроси, постижения и събития, ще трябва да планират и осъществяват малки и по-мащабни корпоративни събития. Изискванията към кандидатите са да са студенти (бакалавър или магистър) в една от следните специалности: "Маркетинг", "Комуникации", "Връзки с обществеността", или подобни, да имат отлични писмени и комуникационни умения, да имат интерес към организирането на събития, както и да владеят английски език отлично. За стажантската програма може да кандидатствате тук. Повече информация може да намерите на сайта на организацията.

Стипендии
MDV Professional Education с подкрепата на "Капитал" и "Кариери" организира трето издание на програмата за стипендии и развитие на практически умения по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals. Всички кандидати или представители на компании, които имат желание да разберат повече за конкурса, формата и учебното съдържание могат да се включат в поредица от безплатни информационни събития в офиса на MDV на ул. Шейново 7:
Вечерни срещи с Преподавателите от 17:30 до 19:30 на 30 юли (понеделник) с Линкълн Майлс BA HONS, FCCA, FCMI, FCIS и на 22 август (сряда) с Георги Кирилов, FCCA, CF. Имате възможност да задавате въпроси в неформална обстановка, да разберете какво ги е мотивирало да изберат своя кариерен път и върху какво ще акцентират в предстоящите обучения. Местата са ограничени и е необходима предварителна безплатна регистрация в календара на MDV
Ако предпочитате индивидуална среща с организаторите, може да се запишете и за безплатна консултация в Дни на отворените врати: 8 август (сряда) – от 10:00 до 19:00; 15 август (сряда) - от 14:00 до 19:00; 1 септември (събота)/ - от 10:00 до 16:00. Ще имате възможност да се представите лично в кратко интервю, да разберете кое ниво е подходящо за вас, да разгледате учебните зали и материали, да разберете кои са останалите преподаватели в екипа и работодателите, подкрепили проекта през 2018 г. Ще научите и какво включва входящият тест и защо е важен. Регистрацията отново е безплатна, но задължителна.
Може да запазите ден и час за среща по мейл: fa_school@mdvtraining.bg, като се обадите на T: +359887492126 или през календара на MDV.

Сдружение "Милостив" стартира инициатива "Добротворчество 2018", в която дава стипендия на младежи в материално затруднено положение, които имат желание да продължат обучението си във висше учебно заведение. Одобрените кандидати ще получават по 100 лв. на месец в продължение на десет месеца и еднократно изплатени 200 лв. за закупуване на учебниците в началото на учебната година. Кандидатите трябва да са на възраст до 21 години включително, да им предстоят кандидат-студентски изпити през 2018 г. или в момента да са студенти, да са в затруднено финансово или неравностойно положение (отглеждани от самотни родители, приемни семейства или специализирани институции, младежи с увреждания), а също така да имат успех над много добър 4.50 в дипломата си за средно образование. Желаещите да кандидатстват за стипендията трябва да изпратят три имена, електронен адрес, телефонен номер за връзка, мотивационно писмо между 500 и 1000 думи, документ за средно образование, документ, удостоверяващ, че са в затруднено финансово или неравностойно положение и фотокопие на попълнена декларация за съгласие за обработване на личните данни. Освен критериите, кандидатите трябва да демонстрират висока мотивация да учат и да реализират уменията си като специалисти. Всички нужни материали трябва да бъдат изпратени на studenti.dobrotvorchestvo@gmail.com до 15 август. Подробности за стипендията може да намерите на страницата на инициативата.

Конкурси
Атлантически клуб в България организира конкурс за примерен сценарии "Ние сме НАТО". Участниците трябва да предложат идея за сценарий на филм, който да бъде екранизиран от български продуценти. Кандидатите могат да участват както в екип, така и индивидуално, а освен това трябва да са младежи на възраст между 15 и 25 години, такса за участие няма. Трябва да се изготви видео – не по-дълго от 2 минути, което трябва да е описано в обем до 500 думи. Сценарият трябва да е адаптиран за младежка аудитория и да изпълнява целите на кампанията #WeAreNATO – повишаване на разбирането за НАТО и ролята на организация, подкрепа за политиките и колективната сигурност и повишаване на устойчивостта за реагиране при заплаха за сигурността. Победителят в конкурса ще получи възможност да работи с екипа на Атлантически клуб в България и Продуцентска къща Miramar Film за създаването на видео по сценария, с който участва в конкурса. За да кандидатствате трябва да изпратите вашето предложение на office@atlantic-club.org до 3 август. Повече информация може да откриете тук.

Обучения
Alternativi International организира от 12 до 18 август в Банско обучение Volunteers 4 ALL. Чрез инициативата участниците ще имат възможност да научат най-добрите практики в работата с деца на мигранти и как влияе използването на социалните медии по този въпрос. Проектът цели да предостави добри практики и съвети на участниците за това как бежанците могат да популяризират своите истории, чрез социалните медии, да се създаде лесна за прилагане методология за обучение, с помощта на която социалните медии да помогнат да се повиши осведомеността и да провокират промяна в мисленето на хората, да засили разбиранията за формалното и неформалното обучение на участниците и да насърчи социалното приобщаване. Самото събитие е подходящо за социално активни млади хора с роля в местната общност, които са с интерес към разработването на проекти и използването на социалните медии в ежедневната им работа. Владеенето на английски език е препоръчително. Разходите за настаняване и храна ще бъдат покрити от организаторите, транспортът е за сметка на участниците. Входът за събитието е свободен, нужна е предварителна регистрация, а крайният срок е 3 август. Повече за инициативата може да намерите тук.

"Телерик академия" обявява старт на приема за професионалната програма с фокус върху Java, която ще се проведе в периода ноември-май. Желаещите е необходимо да изпратят CV и мотивационно писмо на сайта на "Телерик Академия", след което трябва да се явят на входен изпит с Java. Основните изисквания към кандидатите са да имат навършени 18 години, базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в IT сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн. Повече информация може да намерите на страницата на "Телерик Академия".

Първата магистърска програма в България, която ще обучава специалисти по блокчейн технологии обявява конкурс за три стипендии на обща стойност от 5000 лв. за целия период на обучение. Магистърската програма "Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации" е създададена от технологични консултанти и експерти в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Тя е с бизнес насоченост и ще създава специалисти в актуалната и перспективна област на внедряването, консултирането, продажбата и стратегическото управление на блокчейн. Не изисква предишен опит в областта на програмирането. Освен специализираните предмети, свързани с блокчейн технологиите, студентите ще изучават традиционните икономически и бизнес специалности. Всички желаещи могат да кандидатстват за стипендията в сайта на магистърската програма, като изпратят автобиография и мотивационно писмо. Повече информация можете да откриете в сайта на магистърската програма, както и във Facebook страницата.

Събития
Компанията за дизайн на презентации 356labs организира "Facebook Live: Вие питате, ние отговаряме!" на 14 август от 19:30 часа. Всеки, който има презентационен въпрос, може да го зададе, а специалистите от организацията ще отговорят на него в рамките на час. Въпросите могат да бъдат задавани както като коментар на страницата на събитието, така и по време на излъчването на живо. Лектор ще бъде основателят на 356labs Борис Христов. Участието е безплатно и не изисква регистрация.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) набира стажанти. Крайният срок за кандидатстване е 3 септември. Повече информация може да откриете тук или тук.

"Мото-Пфое" и Български червен кръст – Столична организация отпускат стипендии за първокурсници по програмата "С тениска на бала". За кандидатстване е нужно да се попълни заявление, което може да бъде открито на сайта на инициативата. Крайният срок за кандидатстване е 20 септември. Подробности относно кампанията може да намерите тук.

Investor.bg обявява конкурс за две пълни стипендии за магистърска степен по "Финанси" във Висшето училище по застраховане и финанси. Повече информация може да намерите тук.

Международният фестивал на комиксите и игрите в Лодз, Полша, прави конкурс за изработка на кратък комикс. Точните правила за участие и апликационната форма за регистрация може да намерите тук.

Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.

Huawei стартира конкурса Next Image Mobile Photography за района на Централна и Източна Европа. Всеки участник в конкурса може да регистрира своите кандидатури до 20 август 2018. Подробности за конкурса може да намерите тук.

"Докторантски чай" от Физическия факултет организират събитието "Успех и реализация. Защо се проваляме?". Повече информация може да намерите на страницата на събитието.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly