С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (6 - 12 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Тази седмица ви предлагаме да прегледате втората част от обзора на стажантските програми на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Организацията на обединените нации (ООН), Съветът на Европа и НАТО. Програмите им често са целогодишни и имат ритмична ротация, така че дори и да сте пропуснали някоя от възможностите, ако я познавате в детайли, ще можете да планирате кандидатстването си. Първата част от обзора можете да проследите тук. Ако пък вече сте били на подобен стаж в международна институция, пишете ни на karieri@karieri.bg, за да включим разказа ви в рубриката ни "Моят стаж".

Комисията за финансов надзор организира стажантска програма в дирекция "Надзор на инвестиционната дейност", отдел "Инвестиционни посредници и пазари на ценни книжа". Стажантът ще се запознае с нормативната уредба за извършване на дистанционен надзор и проверки на място за спазване на изискванията на приложимото българско и европейско законодателство, с механизмите за извършване на проверки при наличие на пазарна манипулации, с документите с различен характер от извършени тематични и пълни проверки на инвестиционни посредници и как се изготвят описи. Стажът ще се проведе в периода от 13 до 24 август. Кандидатства се след регистрация и попълване на формуляр до 10 август. Повече информация може да намерите тук.

Дирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" към МВР търси стажанти от направление "Политически науки". Стажът е едномесечен, неплатен и ще се проведе за периода от 03.09 до 28.09.2018 г. В него могат да вземат участие всички български граждани - студенти в български или чуждестранни висши училища, които са с непрекъснати права и в процес на обучение към момента на кандидатстване. Задължително условие е кандидатите да имат само българско гражданство и да владеят английски, немски или френски език. За обявената стажантска позиция ще се разглеждат документите само на кандидати, обучаващи се във всички специалности по професионално направление "Политически науки". Нужните документите могат да бъдат предадени в приемната на Министерството на вътрешните работи - София, ул. "6-ти септември" № 29 (на ъгъла с ул. "Ген. Йосиф В. Гурко"), на следните служители от дирекция "Човешки ресурси" - МВР: Даниела Вълова, сл. тел. 02/982 59 и Цветелина Роева сл. тел. 02/982 27 62. Класирането на кандидатите ще се извърши по документи. Крайният срок за подаване на документите е 17 август. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии
MDV Professional Education с подкрепата на "Капитал" и "Кариери" организира трето издание на програмата за стипендии и развитие на практически умения по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals. Всички кандидати или представители на компании, които имат желание да разберат повече за конкурса, формата и учебното съдържание могат да се включат в поредица от безплатни информационни събития в офиса на MDV на ул. Шейново 7:
Вечерни срещи с Преподавателите от 17:30 до 19:30 на 22 август (сряда) с Георги Кирилов, FCCA, CF. Имате възможност да задавате въпроси в неформална обстановка, да разберете какво ги е мотивирало да изберат своя кариерен път и върху какво ще акцентират в предстоящите обучения. Местата са ограничени и е необходима предварителна безплатна регистрация в календара на MDV
Ако предпочитате индивидуална среща с организаторите, може да се запишете и за безплатна консултация в Дни на отворените врати: 8 август (сряда) – от 10:00 до 19:00; 15 август (сряда) - от 14:00 до 19:00; 1 септември (събота)/ - от 10:00 до 16:00. Ще имате възможност да се представите лично в кратко интервю, да разберете кое ниво е подходящо за вас, да разгледате учебните зали и материали, да разберете кои са останалите преподаватели в екипа и работодателите, подкрепили проекта през 2018 г. Ще научите и какво включва входящият тест и защо е важен. Регистрацията отново е безплатна, но задължителна.
Може да запазите ден и час за среща по мейл: fa_school@mdvtraining.bg, като се обадите на T: +359887492126 или през календара на MDV.

Конкурси
Община Лом и Народно читалище "Постоянство 1856" - Лом обявяват 12-и Национален литературен конкурс "Яна Язова". В конкурса могат да участват автори на възраст от 14 до 35 години с максимум 3 разказа в 3 екземпляра (до 5 машинописни страници всеки). Разказите се изпращат в плик на адрес: Лом 3600, ул. "Славянска" № 1 (за Йорданка Тушанска – главен библиотекар в НЧ "Постоянство 1856", Лом). Данните за участника – три имена, точен адрес, ЕГН, телефон и имейл се поставят в отделен плик. Крайният срок за участие е 30 септември. За най-добрите трима са предвидени и награди – съответно 200 лв., 150 лв. и 100 лв., а специална награда ще бъде дадена за участник от Лом. Наградите ще бъдат връчени на 25 октомври. Повече информация може да намерите на сайта на Община Лом.

Фондация "Елизабет Костова" организира годишен конкурс "Кръстан Дянков". Наградата се връчва за превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност. Оригиналът трябва да е издаден след 1980 г., а преводът на български език между 1 януари 2017 г. и 28 септември 2018 г. Голямата награда "Кръстан Дянков" е в размер на 3 000 лв. От 2009 г. насам фондацията предоставя и една поощрителна награда в размер на 1500 лв. В процеса на номиниране могат да участват издатели, литературни критици, редактори, преводачи и институции, специализирани в практикуването или оценяването на художествен превод. Всеки номиниращ има право на не повече от 3 номинации. Предложенията ще бъдат разгледани от независимо жури от специалисти в областта на превода и художествената литература. Номиниран преводач може да бъде всеки, чийто превод отговаря на изискванията на наградата, независимо от гражданството на кандидата. Един и същи преводач може да бъде номиниран за повече от един превод. За да се включите трябва да попълнете формуляр за номиниране и да го изпратите на silieva@ekf.bg до 17 часа на 28 септември. Въпроси относно процедурата за номиниране можете да задавате на същия имейл. Повече информация може да намерите на страницата на инициативата.

Събития
Dev.bg организира на 25 август от 16:15 часа в Software University "Дигитално предприемачество и ICO проекти". На събитието ще бъде обсъждано каква е връзката между дигиталното предприемачество и блокчейн технологиите, как се изгражда валидна токен икономика, кои са видовете жетони, кога е подходящо да търсим ICO финансиране и как се структурира екип за такъв проект. Главният лектор ще е Светлин Наков - създател на Software University, дигитален предприемач и програмист. Събитието е с вход свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Sutherland обяви стипендиантска програма за ученици и студенти в бакалавърски и магистърски програми. Кандидатства се до 15 август. Повече информация може да намерите на страницата на инициативата.

"Мото-Пфое" и Български червен кръст – Столична организация отпускат стипендии за първокурсници по програмата "С тениска на бала". Крайният срок за кандидатстване е 20 септември. Подробности относно кампанията може да намерите тук.

Girl Rising и HP обявяват конкурс за истории, свързани с равенството между половете и успехите на жените. Кандидатства се през сайта на Girl Rising до 15 август. Информация може да намерите на страницата на инициативата.

"Метро" търси стажант на позиция "Управление на събития". Желаещите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на jobs@metro.bg до 7 август. Детайли за стажантската програма може да откриете тук.

VMware търси стажанти за отдел "Събития и комуникации" в офиса си в София. За стажантската програма може да кандидатствате тук. Повече информация може да намерите на сайта на организацията.

Сдружение "Милостив" стартира инициатива "Добротворчество 2018", в която дава стипендия на младежи в материално затруднено положение, които имат желание да продължат обучението си във висше учебно заведение. Всички нужни материали трябва да бъдат изпратени на studenti.dobrotvorchestvo@gmail.com до 15 август. Подробности за стипендията може да намерите на страницата на инициативата.

Европейската агенция за околната среда (EАОС) обявява годишен фотоконкурс WaterPIX – снимки за водата. Крайният срок за участие е 15 август. Повече информация за начина на участие и правилата на конкурса можете да намерите тук.

Регионална инспекция по околната среда и водите в Русе обявява два национални конкурса – за проект на графичен знак (лого) и рекламен слоган на парк "Сребърна". Крайният срок за предаване на творбите е 16 септември, а резултатите ще бъдат обявени на 20 септември. Пълните условия на конкурсите и начините за кандидатстване може да намерите на страницата на екоинспекцията.

Първата магистърска програма в България, която ще обучава специалисти по блокчейн технологии обявява конкурс за три стипендии на обща стойност от 5 000 лв. за целия период на обучение. Всички желаещи могат да кандидатстват за стипендията в сайта на магистърската програма. Повече информация можете да откриете в сайта на магистърската програма, както и във Facebook страницата.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly