С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (20 - 26 август)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Publicis One организира платена стажантска програма "Медия Академия". Участниците ще работят в екипите на медийни агенции като Zenith, Blue 449 и Starcom. Те ще се научат да работят със софтуер за рейтинги, аудитории, планиране и маркетинг анализи. Програмата ще се проведе през целия месец септември. Кандидатите трябва да имат интереси, свързани с медиите и маркетинга, анализите на данни, новите дигитални технологии, да владеят английски език и да са мотивирани в своята работа. Желаещите да участват трябва да изпратят 2-минутно видео, в което да отговорят на следните въпроси: "Кой си ти и защо искаш да прекараш цял месец с нас?", "По-скоро стратег или просто ексел мастър си?" и "Как би променил света, ако имаше супер сили?". Видеото, заедно с актуално CV и снимка, трябва да бъде пратено до 28 август на h.hristozova@publicis.bg, а от компанията ще се свържат само с одобрените кандидати, за да бъде уговорено кратко интервю. Повече за програмата може да намерите на Karieri.bg.

"Българска наука" търси доброволци за следните позиции на сайта nauka.bg.: редактор, редактор на аудио и видео и диктор на аудио записи. Доброволците ще придобият множество умения като работа с текстове на български и английски, работа с CMS системи и такива за обработка на аудио и видео, а освен това ще подобрят езиковите си умения. Участниците ще имат свободата да отделят колкото време преценят, но няколко часа на седмица биха били достатъчни. При интерес да се включите в екипа на "Българска наука", може да пишете на petar@nauka.bg. Повече за инициативата може да намерите тук.

Институт за пазарна икономика (ИПИ) набира стажанти за периода септември-ноември 2018 г. чрез конкурс. Кандидатите трябва да изпратят есе на една от следните теми: "С какви държавни политики може да се намали бедността?", "Кой трябва да плати щетите от природни бедствия?", "Кои считате, че са основните три проблема на българското общество в момента и как могат да бъдат решени?". Обемът на есето трябва да бъде между 500 и 800 думи. Творбите, заедно с автобиография на български език, трябва да бъдат пратени до 26 август на zornitsa@ime.bg. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени по e-mail и поканени на интервю. Интервютата с тях ще се проведат в периода 28-30 август. По време на стажа участниците ще пишат статии и резюмета, ще подпомагат екипа от икономисти за извършване на проучвания, участия в публични събития, а освен това ще се срещат с интересни хора. След края на стажа ще получат препоръка и безплатно членство за една година в Икономическата библиотека на ИПИ и БМА. Кандидатите трябва да имат интереси в областта на икономическия анализ, да подкрепят идеите за индивидуална свобода, свободен пазар, да притежават въображение и готовност за работа в екип, да владеят отлично английски език и да имат добра компютърна грамотност. Повече за стажантската програма може да намерите тук.

Стипендии
MDV Professional Education с подкрепата на "Капитал" и "Кариери" организира трето издание на програмата за стипендии и развитие на практически умения по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals. Всички кандидати или представители на компании, които имат желание да разберат повече за конкурса, формата и учебното съдържание могат да се включат в поредица от безплатни информационни събития в офиса на MDV на ул. Шейново 7:
Вечерни срещи с Преподавателите от 17:30 до 19:30 на 22 август (сряда) с Георги Кирилов, FCCA, CF. Имате възможност да задавате въпроси в неформална обстановка, да разберете какво ги е мотивирало да изберат своя кариерен път и върху какво ще акцентират в предстоящите обучения. Местата са ограничени и е необходима предварителна безплатна регистрация в календара на MDV
Ако предпочитате индивидуална среща с организаторите, може да се запишете и за безплатна консултация в Дни на отворените врати: 1 септември (събота) - от 10:00 до 16:00. Ще имате възможност да се представите лично в кратко интервю, да разберете кое ниво е подходящо за вас, да разгледате учебните зали и материали, да разберете кои са останалите преподаватели в екипа и работодателите, подкрепили проекта през 2018 г. Ще научите и какво включва входящият тест и защо е важен. Регистрацията отново е безплатна, но задължителна.
Може да запазите ден и час за среща по мейл: fa_school@mdvtraining.bg, като се обадите на T: +359887492126 или през календара на MDV.

SAP Labs България в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" организират стипендиантската програма "Study IT First". Програмата е предназначена за студенти от 1-ви курс в IT специалност в български университет. Одобрените кандидати ще получат месечна стипендия в размер на 400 лв. за една академична година, възможност да придобият работни практики в корпоративна среда със съдействието на личен ментор и възможност за летен стаж в центъра на SAP в София. Стипендиантите ще бъдат избрани чрез конкурс. Кандидатстването става чрез изпращане на попълнени формуляр и декларации на konkurs@wcif-bg.org в срок до 10 октомври 2018 г. Документите за кандидатстване са достъпни от тук. Повече информация може да намерите тук.

Фондация BCause в партньорство с Фондация "Сирак" обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма "Готови за успех" за учебната 2018-2019 година. Програмата е предназначена за младежи с отлични академични постижения, загубили един или двамата си родители, отгледани от роднини или в социални домове. Могат да участват ученици от 12 клас, както и студенти в държавни университети. Комисията на стипендиантска програма е решила от учебната 2018/2019 г. да преустанови стипендията за студенти, обучаващи се в степен "Магистър", освен когато специалността, в която се обучава студентът, не е за придобиване на образователно-квалификационна степен "Магистър" от първи курс (напр. Медицина, Архитектура, Право). Стипендиите са десетмесечни, а годишният им размер е съответно 2 000 лв. за студентите и 1 000 лв. за учениците. Най-важният критерий за избора на стипендиантите е успехът, който имат от предходната учебна година, на второ място се оценява социалния им статус. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври 2018 г. Подробна информация и формуляри ще намерите в сайта на фондация BCause.

Обучения
Европейската младежка преса (EYP) в партньорство с Европейския парламент търсят журналисти между 18 и 30 години за Европейските младежки медийни дни, които ще се проведат между 16 и 18 октомври. Тазгодишното издание е посветено на предстоящите избори за Европейски парламент през май 2019 г. В три поредни дни 57 млади журналисти от ЕС ще участват в работни срещи, политически дискусии и практически занимания в сферата на медийното продуциране на тема "Как да информираме младите избиратели за европейските избори". Младите журналисти ще се срещнат както с евродепутати и известни журналисти, така и с представители на обществено-политическата сфера в Белгия и медийни експерти, получавайки безценен поглед върху работата на Европейския парламент и международните медии. В практическата част на семинара всеки от участниците ще стане част от един от няколко различни екипа, чиято работа ще завърши с конкретен медиен продукт: статия с инфографика или с фотография, фоторепортаж, радио програма, ТВ програма, аудиовизуални и графични продукти за онлайн кампания (вкл. в социалните медии) и информационни продукти за споделяне в социалните мрежи относно дезинформацията. Работният език е английски Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр, като посочат своето образование, мотивация за участие и професионален опит. Те трябва да предоставят и линкове към две свои медийни разработки. Крайният срок за кандидатстване е 31 август. Пълната информация относно условията за кандидатстване и за възстановяване на разходи по пътуване и престой, журналистическите задачи на различните екипи в практическата част, както и за самото събитие може да намерите на сайта на EYP.

Събития
Платформата за IT специалисти Dev.bg организира за втора поредна година "DEV.BG All In One". Участие в събитието ще вземат водещи ИТ специалисти от България и чужбина с дългогодишен опит в иновативни компании като Google, Uber, Skyscanner, Amazon, PaySafe Group, а темите се простират от създаването на успешен стартъп, през развитието на умения за продажби за ИТ специалисти до блокчейн. Събитието ще се проведе на 25 август в Software University в София и ще обхване 15 лекции, разпределени в 2 трака. Лектори ще бъдат ключови лица от ИТ средите в България и по света. Входът на всяка една лекция е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече за събитието и цялата програма може да намерите тук и тук.

Dev.bg организира на 3 септември от 19:30 часа "IT Project Management: Product Backlog Refinement in Scrum: Why & How?". По време на събитието главният лектор Йордан Везалов, който е в IT индустрията от 6 години, а в последните 3 се фокусира върху прилагането на Agile в разработката на софтуер, ще разясни какво е Product Backlog Refinement, защо се прави, какви са различните видове подходи и какви са най-често срещаните проблеми. Събитието ще се проведе в betahaus Sofia на адрес: ул. "Крум Попов" 58. За събитието е нужна предварителна регистрация. Повече може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Международният институт за младежко развитие PETRI-София набира стажанти от хуманитарни специалности в София. Подробности за стажа може да намерите на страницата youthub.bg.

Фондация "Работилница за граждански инициативи" обявява национален конкурс по програмата "Младежка банка". Всички, които искат да участват, могат да изпратят своите идеи и точен бюджет на konkurs@wcif-bg.org до 25 август. Повече информация може да намерите тук.

TVE организира международен видео конкурс "Как да предотвратим изменението на климата?". Желаещите трябва да попълнят апликация до 31 август. Повече информация може да намерите тук.

Община Лом и Народно читалище "Постоянство 1856" - Лом обявяват 12-и Национален литературен конкурс "Яна Язова". Повече информация може да намерите на сайта на Община Лом.

Фондация "Елизабет Костова" организира годишен конкурс "Кръстан Дянков". Повече информация може да намерите на страницата на инициативата.

Dev.bg организира на 25 август от 16:15 часа в Software University "Дигитално предприемачество и ICO проекти". Събитието е с вход свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly