С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (27 август - 2 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
"Киномания 2018" набира доброволци. Кандидатите имат шанс да надникнат зад кулисите на събитието, което ще се проведе от 16 до 30 ноември, и да разберат първите заглавия от програмата. Всеки един доброволец ще има акредитация за всички филми в програмата. За да кандидатствате, трябва да изпратите кратко видео (до 1 минута) като съобщение до Киномания в Facebook, като в него е нужно да разкажете защо искате да помогнете, колко обичате киното, харесвате ли да гледате филмите в зала или кой е вашият любим филм или актьор. Клипът трябва да бъде изпратен до 2 септември. За повече информация може да се свържете на тел. 02 916 6491 или тук.

Ingram Micro стартира стажантска програма. Тя е с продължителност от 6 месеца и ще помогне на младежи в началото на тяхното кариерно развитие да придобият опит в 3 основни бизнес направления – финанси, продажби и администриране на поръчки. Стажът в компанията е платен, а обучението на всеки стажант ще премине по индивидуално изготвен план. Стажантите ще разполагат със свой ментор, който ще се грижи за тяхното въвеждане, обучение и развитие по време на стажа. Освен че ще могат да добият опит от реална бизнес среда, младежите ще могат да се възползват и от редица обучения и тренинги. Единственото условие за участие в стажантската програма е кандидатите да имат завършен втори курс от своето висше образование. Всички желаещи могат да кандидатстват като изпратят мотивационно писмо до 15 септември тук. Стартът на стажантската програма ще бъде на 1 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии
MDV Professional Education с подкрепата на "Капитал" и "Кариери" организира трето издание на програмата за стипендии и развитие на практически умения по финанси и счетоводство School of Finance and Accounting for Young Professionals. За индивидуална среща с организаторите може да се запишете за безплатна консултация в Дни на отворените врати: 1 септември (събота) - от 10:00 до 16:00. Ще имате възможност да се представите лично в кратко интервю, да разберете кое ниво е подходящо за вас, да разгледате учебните зали и материали, да разберете кои са останалите преподаватели в екипа и работодателите, подкрепили проекта през 2018 г. Ще научите и какво включва входящият тест и защо е важен. Регистрацията е безплатна, но задължителна.
Може да запазите ден и час за среща по мейл: fa_school@mdvtraining.bg, като се обадите на T: +359887492126 или през календара на MDV.

Обучения
"Вистеон" стартира своята ежегодна "Инженерна академия". За четвърта поредна година компанията ще търси и обучава нови попълнения за екипа си. Инициативата е свързана с директния подбор на специалисти с инженерни профили, фокусирани върху дизайн на електроника, разработка на софтуер за автомобилната индустрия, автономни автомобили и други направления, в които компанията реализира своите проекти. Целта на академията е да ускори усвояването на базови знания за електрониката на вградените устройства. След подбор на кандидатите, допуснатите в новото издание на инициативата ще имат възможността да преминат през теоретични и практически обучения, обхващащи: C/C++ development, Electronics and software for embedded systems, Data structures and algorithms, Object oriented design, Autonomous driving and machine learning. Обучителните курсове, които продължават 4 месеца, стартират в началото на месец октомври, а след тях успешно завършилите ще имат възможността да продължат като стажанти или ще получат предложение за заемане на позицията младши инженер и да работят по проекти на "Вистеон" България, свързани със световните автомобилни гиганти Daimler, BMW, Porsche, VW, Mazda, GM, Peugeot, Citroen, Renault, Ford и други. Желаещите може да подадат своето CV на bgcareer@visteon.com до 7 септември. Повече информация може да намерите тук.

Събития
Dev.bg организира на 4 септември от 19:30 часа Internet of Things: The Internet of Fails. По време на събитието главен лектор ще е Ангел Боляров, който има дългогодишен опит като reverse engineer и ethical hacker в уеб средите. Той ще направи въведение в темата Internet of fails, ще направи редица демонстрации на пробив на PLC, ще разясни какво е секюрити инженер и други. Събитието ще се проведе в Work & Share Coworking Space на ул. "Тинтява" 15-17. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече вижте тук.
За 11-та поредна година сдружение "Тук-Там" и Back2BG.com, с медийната подкрепа на Karieri.bg, организират най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина и работодатели, търсещи професионалисти – "Кариера в България. Защо не?". Тази година инициативата ще се състои на 20 септември в Интер Експо Център, София. Събитието е предназначено за студенти, специалисти и предприемачи, които търсят кариерно развитие в България. Тази година в изложението се включват над 90 топ компании, предоставящи възможности за реализация в България. Част от активностите по време на форума ще са кариерно изложение, конферентна програма с лекции и дискусии, работилници, фирмени презентации и кариерни консултации. Освен лекциите и дискусиите, през целия ден посетителите на събитието ще могат да се възползват и от различните дейности в нетуъркинг зоната на форума. Освен това те ще могат да си направят безплатно кариерна консултация, проверка на CV и тест за определяне нивото на владеене на език. Присъствието на изложението е безплатно, но е нужна предварителна регистрация със CV или LinkedIn профил на karieravbulgaria.com. Повече за инициативата и програмата на събитието може да намерите тук.

Move.bg стартира кампанията "Двигателите на промяната в България". Целта на проекта е да мотивира и обедини местните герои в национална мрежа, като целта е позитивна обществена промяна. До 20 септември екипът на Мove.bg ще посети шест града в България, за да се срещне с лицата на промяната. Всяко локално събитие ще се проведе в две части: уъркшоп и отворена нетуъркинг част с широк кръг от заинтересовани страни - местни дигитални предприемачи, зелени активисти, културни мениджъри, смели артисти, модерни мислители, икономисти и социални иноватори. По време на дискусиите в Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе и Велико Търново участниците ще идентифицират ключови потенциали на своя град и ще набележат конкретни стъпки за обща работа. Ще бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на въздействието на местните инициативи и утвърждаване на иновативни практики. Данните от проекта "Двигателите на промяната в България" ще бъдат обобщени в доклад - Social Innovation Report, заедно с добри международни примери за социална иновация. Документът ще представи анализ на екосистемата и ще предложи конкретни следващи стъпки за подобряването на местната и националната рамка. Списък с всички предвидени събития може да видите тук.

"Дни на кариерата" и JobTiger организират "Дни на кариерата - ИТ, Комуникации и аутсорсинг 2018 – София". На събитието, което ще се състои от 10 часа на 11 октомври в хотел "Маринела" в София, всички участници ще могат да се срещнат с работодатели, да се запознаят и разберат повече за кариерните възможности в ИТ, комуникационния или аутсорсинг сектор в България. Повече може да откриете на страницата на събитието.

Техническият университет - София и център "Кариера и възпитаници (алумни)" организират традиционното изложение на компании - "Дни на кариерата". Събитието ще се проведе на 23 и 24 октомври в ТУ-София, а на 25 октомври на територията на ТУ-София, филиала в Пловдив и във Факултет и колеж-Сливен. Инициативата предоставя възможност за директен контакт между студентите и фирмите, които ще могат да представят информация за своята дейност, за свободни работни и стажантски позиции, както и да се срещнат и разговарят със заинтересовани студенти. Повече информация за изложението и условията за участие за работодатели може да получите, като пишете на career@tu-sofia.bg или тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Publicis One организира платена стажантска програма "Медия Академия". Повече за програмата може да намерите на Karieri.bg.

"Българска наука" търси доброволци за следните позиции на сайта nauka.bg.: редактор, редактор на аудио и видео и диктор на аудио записи. При интерес да се включите в екипа на "Българска наука", може да пишете на petar@nauka.bg. Повече за инициативата може да намерите тук.

SAP Labs България в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" организират стипендиантската програма "Study IT First". Кандидатстването става чрез изпращане на попълнени формуляр и декларации на konkurs@wcif-bg.org в срок до 10 октомври 2018 г. Документите за кандидатстване са достъпни от тук. Повече информация може да намерите тук.

Фондация BCause в партньорство с Фондация "Сирак" обявява прием на документи на кандидати за стипендия по програма "Готови за успех" за учебната 2018-2019 година. Крайният срок за кандидатстване е 10 октомври 2018 г. Подробна информация и формуляри ще намерите в сайта на фондация BCause.

Европейската младежка преса (EYP) в партньорство с Европейския парламент търсят журналисти между 18 и 30 години за Европейските младежки медийни дни. Пълната информация относно условията за кандидатстване и за възстановяване на разходи по пътуване и престой, журналистическите задачи на различните екипи в практическата част, както и за самото събитие може да намерите на сайта на EYP.

Dev.bg организира на 3 септември от 19:30 часа "IT Project Management: Product Backlog Refinement in Scrum: Why & How?". За събитието е нужна предварителна регистрация. Повече може да намерите тук.


Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly