С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10 - 16 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Технологичната компания UltraPlay търси стажант "Съдържание и маркетинг на социалните мрежи". Задълженията на стажанта ще бъдат създаването на съдържание за уебсайт, реклами и брошури, управление на социалните медийни канали, измерване и отчитане на ефективността на всички кампании на компанията, провеждане на мониторинг, както и изготвянето на формуляри за участие в различни конкурси. Изискванията към кандидатите са да владеят отлично английски език, да имат добра компютърна грамотност, да имат образование или завършен курс по PR, маркетинг, журналистика или подобни, както и да имат опит със социалните платформи Facebook, Twitter, LinkedIn и Instagram. Стажът ще се провежда на непълен работен ден. Кандидатства се с чрез CV през сайта на Karieri.bg. Повече информация може да намерите тук.

Фондация Reach for Change България търси стажант "Комуникации и програми за социални предприемачи". Стажантът ще бъде въвлечен в ежедневната работа на организацията и ще получи практически опит чрез различни задачи, свързани със създаването на съдържание и поддържане на контакт със социалните предприемачи, с които работи фондацията. Той ще съдейства при планирането и организирането на събития, създаването на комуникационни планове, поддържането и разработването на профили в социалните мрежи, изработката на материали и бюлетини. Кандидатите трябва да притежават знания и умения по PR, маркетинг, работа със социалните мрежи и базови умения при организирането на събития. Освен това трябва да имат отлични комуникативни умения и да владеят английски език на ниво поне B2. Възможността е подходяща за хора с интерес за развитие в сферата на социалното предприемачество и мотивация да допринесат за подобряване живота на деца и младежи. Стажът е неплатен, с гъвкаво работно време. Ангажиментът на стажанта ще бъде поне 20 часа присъствие седмично за период от минимум 3 месеца. Кандидатства се с автобиография и кратко мотивационно писмо до 20 септември на petya.stoyanova@reachforchange.org. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Естония, в партньорство с международни IT компании, обяви старта на мащабна кампания за набиране на професионалисти в областта на информационните технологии. Инициативата се провежда под надслов Career Hunt и цели да подбере добре подготвени специалисти от цял свят, включително и от България, за позиции в IT фирми, опериращи в Естония, като Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff, Swedbank и др.От всички подали документи ще бъдат избрани до 20 кандидати, на които ще бъде предложено 5-дневно пътуване и престой в Естония, разходите за които ще бъдат напълно покрити от организаторите. По време на посещението си в страната те ще се запознаят с начина на живот в нея и ще имат възможност да се срещнат с потенциални работодатели и екипи, както и да проведат интервюта за работа с технологични фирми. В допълнение те ще посетят Центъра за кибернетична отбрана на НАТО, както и фестивала за роботика Robotex. Желаещите да кандидатстват по програмата могат да го направят до 23 септември. Повече информация може да откриете тук и тук.

Асоциация "Голям брат, Голяма сестра – България" набира стажанти за кампанията "Първи срещи" в Пловдив. Инициативата, която ще се проведе между ноември 2018 г. и февруари 2019 г., е проект, който е насочен към осведомяване на младежи в неравностойно положение от Пловдив на теми като човешки права, сексуално образование, агресия и разпознаване на връзки, в които потенциално може да възникнат отношения на насилие. Кандидатите трябва да са на възраст между 14 и 20 години. Записалите се за участие ще преминат две обучения през месец октомври. Кандидатства се чрез попълването на апликационна форма, а крайният срок е 21 септември. Допълнителна информация може да намерите на office@bbbsbg.org или тел. 032 241 658. Вижте повече тук.

Стипендии
Общественият борд на TELUS International Europe кани неправителствени организации да представят свои проекти в областта на образованието, здравеопазването и опазване на околната среда, с които да кандидатстват за финансиране. Всеки одобрен проект може да получи максимално финансиране до 7 500 лв., като общо компанията ще разпредели сумата от 150 хил. лв. между всички одобрени проекти. Общественият борд ще обсъди кои проекти да одобри, в зависимост от устойчивостта на решението на обществено значим проблем. Формата за кандидатстване ще бъде отворена до 25 септември включително. Повече информация може да намерите тук.

Конкурси
Британското дизайн студио Stereohype организира 14-тото издание на международния конкурс за дизайн на значки Button Badge Design Competition (2018). Инициативата е за дизайнери, фотографи и илюстратори – професионалисти и студенти от цял, и се провежда в 2 основни категории: единична значка и поредица от 4 значки. Участниците трябва да са навършили 18 години и да представят авторски дизайн. Присъждат се 6 награди, от които една специална награда. Крайният срок за записване е 17 септември. Повече информация може да намерите на сайта на инициативата.

Списание "Българска наука" организира конкурса за есе Refresh Girls на тема "Как се виждам в света на науката и технологиите". Конкурсът е част от проекта Refresh и "Нощ на Учените 2018". Целта е да се стимулират учениците, като им се даде възможност за придобиване на нови знания и умения и за популяризиране на науката. Участниците могат да бъдат момичета и млади жени на възраст от 12 до 29 години. Малолетни и непълнолетни следва да представят материалите си със съгласието на родител. Един участник може да напише няколко есета, но екипна работа не се допуска. Изискванията за есето са да не е по-късо от една страница в Word, но не и по-дълго от 5 страници, както и над творбата да работи само един автор. Всеки автор трябва да напише името, годините и града, от който е. Участниците трябва да изпращат своите творби на admin@nauka.bg до 20 септември. Оценяването ще се извърши от специално жури, а всички есета, които отговарят на условията, ще бъдат качени в сайта на проекта Refresh. Пълният регламент и предвидените награди може да видите тук.

Международната награда на херцога на Единбург – България обявява конкурс за лицензиране на проактивни училища, които да предлагат програмата за личностно развитие и постижения на млади хора на възраст 14-24 години. Училищата в цялата страна ще имат възможност да кандидатстват за придобиване на лиценз за независим оператор на престижната международна програма, развиваща лидерски умения чрез неформално образование. Крайният срок за кандидатстване е до 30 септември чрез попълване на онлайн форма за интерес. След разглеждане на кандидатурите одобрените училища преминават процедура по лицензиране, а техните селектирани учители и служители – обучителен курс за лидери в Наградата. Програмата дава добавена стойност на образователния процес, като сертифицира всички знания и умения, придобити в извънкласните допълнителни дейности и утвърждава училището като привлекателно място и среда за развитие на младите хора.

Обучения
По случай 10 годишнината си ICF България - българското поделение на Международната коучинг федерация, организира еднодневно обучение на тема "Коучинг умения за мениджъри" (Coaching Skills for Managers). To ще се проведе на 26-ти септември 2018 г. в София (ул. "Тинтява" 13Б) от 9:00 до 17:30.

Основен фокус на обучението ще бъде развитието на коучинг уменията, необходими на един мениджър, за да бъде успешен в сферата си. Гост-лектор ще бъде д-р Дамян Голдварг - мастър коуч и президент на ICF Global в периода 2013-2014 г. Той е сред най-уважаваните имена и професионалисти в областта. Има 30 годишен опит в развитието на лидерски умения, като си е сътрудничил с повече от 50 компании по света. Автор е на 5 книги в областта на коучинга. Занимава се е с преподавателска дейност, като обучава професионални коучове и ментор-коучове по целия свят, подпомага работата на коучовете и като супервайзор.

Обучението е подходящо за мениджъри и супервайзъри, лидери и собственици на бизнес, които управляват хора или наемат такива за изпълнението на конкретни задачи, както и за сертифицирани коучове, които биха искали да надградят своите умения. С участието си в обучението Coaching Skills for Managers ще развиете коучинг умения за развитие на служители си, които ще ви помогнат да подобрите ангажираността и представянето им в компанията. За повече информация: ivet.pavlova@icfbulgaria.org и сайта на ICF България.

Телерик Академия, с подкрепата на Фондация "Америка за България", стартира 65 безплатни школи по програмиране и дигитални науки в 15 града в страната - включително в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Враца, Разград и др. Програмите са насочени към ученици от 1-ви до 12-ти клас, като са съобразени с възрастта на учениците. Не се изискват предварителни познания по програмиране. Обученията, които са с продължителност 100 учебни часа, разпределени през учебната година, се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване, участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия. През следващата година те могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга програма. Кандидатстването е отворено до 23 септември през сайта на Училищна Телерик Академия. Повече информация за инициативата може да намерите на сайта на Телерик Академия.

Събития
Progress Telerik организира конференцията ".NET Conf Watch Party @ Progress" на 12 септември от 18 часа. Събитието представлява безплатна виртуална програма за разработчици, организирана съвместно с ".NET" и Microsoft. По време на събитието всеки ще има възможност да зададе своя въпрос и да получи съвет или вдъхновение за следващия си софтуерен проект. Входът е свободен, но е необходима регистрация. Тези, които не могат да присъстват, могат да наблюдават сесиите на живо онлайн. Повече информация може да намерите тук.

За 11-та поредна година сдружение "Тук-Там" и Back2BG.com, с медийната подкрепа на Karieri.bg организират най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина и работодатели, търсещи професионалисти – "Кариера в България. Защо не?". Тази година инициативата ще се състои на 20 септември в Интер Експо Център, София. Събитието е предназначено за студенти, специалисти и предприемачи, които търсят кариерно развитие в България. Тази година в изложението се включват над 90 топ компании, предоставящи възможности за реализация в България. Част от активностите по време на форума ще са кариерно изложение, конферентна програма с лекции и дискусии, работилници, фирмени презентации и кариерни консултации. Освен лекциите и дискусиите през целия ден посетителите на събитието ще могат да се възползват и от различните дейности в нетуъркинг зоната на форума. Освен това те ще могат да си направят безплатно кариерна консултация, проверка на CV и тест за определяне нивото на владеене на език. Присъствието на изложението е безплатно, но е нужна предварителна регистрация със CV или LinkedIn профил на karieravbulgaria.com. Повече за инициативата и програмата на събитието може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Музикалният фестивал Terra Nomadica набира стажанти за тазгодишното издание. Повече може да намерите тук.

"Силвър Стар" търси стажант автомонтьор за автомобили или автобуси "Мерцедес-Бенц" и "Сетра" за офиса си във Варна. За кандидатстване е нужно CV и снимка на careers@silverstar.bg до 27 септември. Повече информация може да намерите тук.

TimeHeroes организира инициативата "Героите". Повече информация може да намерите тук.

Cinelibri и Vivacom организират фотографския конкурс "Любов между редовете. Повече информация и пълните правила за участие може да намерите тук.

"Сдружение 365" организира фестивал на ученето – Free Sofia School Fest. Подробности за обучителите, локациите на "класните стаи" и повече информация може да намерите на страницата на инициативата във Facebook.

Асоциация "Българска книга" организира шестото издание на "Алея на книгата – София" от 11 до 16 септември. Входът е свободен за всички желаещи. Повече информация може да намерите тук.

APE - Апетит за образование чрез практика организира "Отворен форум по интереси". Входът на събитието е свободен, но след предварителна регистрация. Повече вижте в страницата на инициативата.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly