С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (25 - 30 септември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

ScaleFocus обяви старт на стажантската си програма ScaleCamp. Целта на компанията е да селектира до 24 кандидати с интереси по Java и SAP ABAP, които в рамките на 6 месеца да се обучават технически и практически. Освен това участниците 4 месеца ще работят по реален проект. Всеки, преминал успешно през ScaleCamp, има възможност да стане част от компанията. Изискването към кандидатите е да са студенти в математически и технически специалности. Владеенето на английски език е задължително. Ментори на стажантите ще са професионалисти от компанията. Приемът стартира на 1 октомври, а обучението на 4 ноември. Повече може да научите на сайта на компанията.

"Заедно в час" започна набирането на участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната. Одобрените участници ще преподават две години в училища, партньори на организацията. Преди това ще преминат интензивна подготовка, която заедно с допълнителни обучения през двете години ще им помогне да придобият умения, както за работа в класната стая, така и за кариерно развитие с фокус върху образованието. За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито придобита професионална квалификация "учител". Необходима е завършена бакалавърска степен (до септември 2019 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех. Крайният срок за кандидатстване е 20 ноември. Подробните изисквания и информация за процеса на подбор може да откриете тук.

Стипендии

Фондация "Кроношпан" отпуска стипендия за българските зрелостници, които завършват гимназия през 2019 г., за 4-годишно обучение за бакалавърска степен в университета за предприемачи – "Бабсън Колидж" в Бостън. Инициативата е предназначена за ученици от Централна и Източна Европа. Пълната стипендия покрива разходите за четирите години на обучение – такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания до САЩ. Конкурсът за стипендията преминава през няколко фази. Като първа стъпка кандидатите трябва да се регистрират и да подадат документи до 9 октомври на сайта на фондацията. След преглед на документите, избрани кандидати участват в специален уъркшоп с представители на "Бабсън Колидж". До декември 2018 г. финалистите трябва да положат и изпитите TOEFL и SAT, като разходите за тях се поемат отново от фондация "Кроношпан". Следват допълнителни интервюта с представители на университета, а победителят в конкурса ще бъде обявен през март 2019 година. Повече информация може да откриете тук.

Конкурси

На 19 октомври стартира 19-то издание на Международния конкурс по програмиране CodeIT, който "Мусала Софт" организира. CodeIT се провежда под патронажа на Президента на Република България. По регламент конкурсът има шест предварителни онлайн кръга, последвани от присъствен финал в София. Първият кръг ще се проведе онлайн в рамките на три седмици. До финала достигат най-добре представилите се състезатели от предварителните кръгове – 12 финалисти от общото класиране и 5 от класирането за младежи до 8 клас. Конкурсът е без възрастови ограничения, но в него до момента се включват предимно ученици и студенти с интереси в сферата на алгоритмите и състезателното програмиране. На финалния кръг отново най-добрите участници ще имат възможност да се срещнат с международно известен гуру на състезателната информатика, който ще сподели с тях съвети от личния си опит като състезател. Тази година гост на финала ще бъде Скот Ву – трикратен носител на златен медал от международната олимпиада по информатика (IOI) и цялостно най-добрият състезател на IOI за 2014 г. На сайта на CodeIT може да намерите повече информация относно правилата и начините за кандидатстване в конкурса.

Обучения
По случай 10-годишнината си ICF България - българското поделение на Международната коучинг федерация, организира еднодневно обучение на тема "Коучинг умения за мениджъри" (Coaching Skills for Managers). To ще се проведе на 26-ти септември 2018 г. в София (ул. "Тинтява" 13Б) от 9:00 до 17:30. Основен фокус на обучението ще бъде развитието на коучинг уменията, необходими на един мениджър, за да бъде успешен в сферата си. Гост-лектор ще бъде д-р Деймиън Голдварг - мастър коуч и президент на ICF Global в периода 2013-2014 г. Той е сред най-уважаваните имена и професионалисти в областта. Има 30 годишен опит в развитието на лидерски умения, като си е сътрудничил с повече от 50 компании по света. Автор е на 5 книги в областта на коучинга. Занимава се е с преподавателска дейност, като обучава професионални коучове и ментор-коучове по целия свят, подпомага работата на коучовете и като супервайзор. Обучението е подходящо за мениджъри и супервайзъри, лидери и собственици на бизнес, които управляват хора или наемат такива за изпълнението на конкретни задачи, както и за сертифицирани коучове, които биха искали да надградят своите умения. С участието си в обучението Coaching Skills for Managers ще развиете коучинг умения за развитие на служители си, които ще ви помогнат да подобрите ангажираността и представянето им в компанията. За повече информация: ivet.pavlova@icfbulgaria.org и сайта на ICF България.

Събития

Европейската комисия в България, Столичната община и чуждестранни консулства и институти в страната организират "Европейски ден на езиците 2018". Организаторите канят всички любители на чуждите езици да заповядат на 26 септември от 17:30 часа в Музея "Земята и хората", където ще има 18 информационни щандове на 18 езика. Освен това са предвидени много игри и награди за участниците. Входът е свободен. Повече информация може да откриете тук.
"Кариери" и Шефийлдския университет организират уебинар на тема MBA: Is It for Me and How Can I Succeed. На онлайн събитието ще имате възможност да чуете инсайдърски съвети от д-р Лесли Самози, академичен директор на MBA програмата на Шефийлдския университет. От 12 години той е и член на групата на оценителите на MBA асоциацията (AMBA), която се занимава с оценката на MBA програми на глобално ниво и в тази си роля има поглед над над 50 MBA програми по цял свят. В рамките на час д-р Самози ще коментира не само най-често задаваните въпроси по темата как да изберем и завършим успешно MBA, но можете и директно да му задавате своите въпроси. Форматът е подходящ, както за хора, които тепърва избират MBA образованието си, така и за тези, които са в началото на програмата си и имат нужда от менторска подкрепа. Уебинарът ще се проведе на 25 септември от 19 ч. Работният език ще бъде английски. Събитието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

Фондация "Университет за деца" организира на 29 и 30 септември "Уикенд на работиката и природните науки". По време на инициативата ще се проведат множество безплатни занятия по природни науки и роботика. Събитието ще се проведе на адрес: гр. София, ул. "Марин Дринов" № 18 вх. А. Тъй като местата са ограничени, е нужно да се регистрирате предварително. При възникнали въпроси, може да пишете на apply@uni4kids.bg или да се обадите на тел. 0876 81 41 71. Повече информация вижте тук.
Под надслов "Вдъхнови бъдещето" "Джуниър Ачийвмънт България" отвори регистрацията за организации-домакини в 17-то издание на "Мениджър за един ден". Инициативата, на която "Кариери" е медиен партньор, ще се проведе на 30 октомври, вторник, в цялата страна. "Мениджър за един ден" дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. Форматът предвижда утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите да дадат възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр в рамките на един ден. Ежегодно около 400 организации-домакини отварят вратите си за общо 1000 стажанти, а за обявените позиции в "Мениджър за един ден" кандидатстват над 2500 млади хора. Компаниите и организациите-домакини могат да обявят своите свободни позиции от 5 септември до 5 октомври 2018 г., а учениците и студентите да кандидатстват за обявените позиции между 25 септември и 15 октомври 2018 г. И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата "Мениджър за един ден". В рамките на програмата тази година "Джуниър Ачийвмънт България" организира и четвъртото издание на Младежкия кариерен форум "Професиите на бъдещето", където водещи специалисти и вдъхновяващи презентатори ще говорят с младежите на теми свързани с дигитализацията на професиите. Участието на ученици и студенти в събитието е безплатно, необходима е предварителна регистрация.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

VMware набира стажанти за отдел "Събития и комуникации" в офиса си в София. За стажантската програма може да кандидатствате тук. Повече информация може да намерите на сайта на организацията.

Стипендиантската програма на Facebook насърчава и подкрепя обещаващи докторанти, които се занимават с иновативни изследвания в области, свързани с компютрите и инженерството. Кандидатстването се извършва онлайн. Повече информация може да получите оттук.

Ученическият институт на БАН (УчИ-БАН) обявява конкурс за свое лого. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на страницата на БАН до 9 ноември. Повече за конкурса и изискванията може да откриете тук.

За единадесета юбилейна година се организира курсът по икономическо развитие Microeconomics of Competitiveness (MOC) част от т.нар. "Харвардски курсове". Крайният срок за кандидатстване е 5 октомври. Повече информация можете да намерите на сайта на обученията.

"Телерик академия" обявява старт на приема за професионалната 6-месечна програма с фокус върху Java, която ще стартира на 19 ноември. Крайният срок за записване е 12 октомври. Повече информация може да намерите на страницата на "Телерик Академия".

Bulatsa стартира есенната сесия за набиране на кандидати за ръководители на полети с "Дни на отворените врати" 27 септември. Повече информация може да намерите тук.

Investor Media Group организира "Клуб Investor.bg – Предприемачи на бъдещето" на 27 септември от 15 часа. Входът за студенти е свободен след регистрация. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly