С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (29 октомври - 4 ноември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове
Британското посолство в София търси стажант за отдел "Международна търговия". Основните задължения на стажанта ще са извършване на мониторинги, организиране на събития, подпомагане на екипа от отдела. Изискванията към кандидатите са да имат аналитични умения, да са дипломирани или завършили студенти в една от специалностите, свързани с бизнеса, мениджмънта и международните икономически/търговски отношения. Oтличното владеене на български и английски език е задължително. Месечното възнаграждение е 560 лв. Крайният срок за кандидатстване е 31 октомври. Повече информация и какви документи са нужни за кандидатстване може да научите на имейл BritishEmbassySofia@fco.gov.uk или като посетите сайта на Британското посолство.

Конкурси
По повод Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), "Есри България" стартира "Национален конкурс за интерактивни карти" под надслов "Преоткриваме България с ГИС". В рамките на конкурса всеки от участниците ще има възможност да използва една от специално разработените апликации и да разкаже своята история, която да остане във времето. Интерактивните карти съчетават една или повече уеб карти, придружени с текст, снимки и мултимедийно съдържание, които могат да направят всяка история вълнуваща по нов, интересен и увлекателен начин, използвайки универсалния визуален език на географията. Историите могат да бъдат свързани със специално преживяване, с полезна информация, с исторически или фактически данни, с личен или обществен проект. В конкурса могат да се включат, както организации, така и индивидуални участници, като награди ще бъдат връчени в следните категории: Устойчиво развитие, Образование, История и култура, Пътуване и туризъм. Може да използвате някое от приложенията на сайта на конкурса и да включите всички ресурси, с които разполагате – снимки, видеа, статии и други, за да създадете своята динамична карта. Изпратете линк към нея до 5 ноември на maps@esribulgaria.com. Победителите от конкурса на компанията, специализирана в геопространствените технологии, ще бъдат обявени до 14 ноември. На същия ден в София - хотел "Балкан" ще се проведе и честването на 20-тата годишнина Световния ГИС ден. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Обучения
Компанията за производство на храни за животни и домашни любимци Nestle Purina - в партньорство с "JA България", организира Иновационен лагер за студенти специалност "Ветеринарна медицина". В рамките на иновационния лагер ще бъде предоставен реален казус, подготвен от мениджмънта на Nestle Purina. Казусът ще бъде посветен на начини за подобряване на връзката между бизнеса и университетите с цел предоставяне на по-добри възможности за реализация по време и след завършване на ветеринарни специалисти. С участието си студентите ще развият своите умения за междуличностна комуникация и решаване на проблеми. В допълнение, участниците ще работят по тема, която пряко засяга тяхното образование и професионална реализация съвместно с ментори от различни сфери, университети, клиники, компании. Основният критерий за подбор е на база първи записали се, като приоритет ще бъде даден на студенти от трети и четвърти курс. Разходите за храна, транспорт и нощувки на студентите извън София ще бъдат поети от страна на JA България. Събитието ще се проведе на 23 ноември в София Тех Парк, сграда "Инкубатор", зала JA StartUp Hambar. Крайният срок за регистрация на участници е 11 ноември. Повече информация може да намерите тук.

На 16 и 17 ноември ще се проведе единайсетото издание на двудневния IT уъркшоп Rails Girls. Инициативата е насочена към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите и има за цел да им даде основни знания и представа за дейностите в тези сфери, така че обективно да преценят дали биха искали да търсят развитие в тази посока. В рамките на уъркшопа участничките ще могат да създадат първото си уеб приложение. Може да се регистрирате на сайта на инициативата. Повече информация можете да намерите тук.

Събития
Нови технологии, бизнес умения и инструменти, емоционална интелигентност - това са трите акцента в новото издание на конференцията за мениджъри и професионалисти в управлението на проекти PMDay Bulgaria 2018. В събитието ще се включат лектори от различни сектори и държави, като са предвидени не само презентации и дискусии, но и практични работилници. Основната обединяваща тема е Project Management Intelligence или комплексният набор от знания и умения, нужни на съвременния ръководител на проекти, за да се справя успешно с работата си. Част от темите на конференцията са: Как изкуственият интелект навлиза в работата на специалистите по управление на проекти? Какви нови инструменти могат да направят работата на PM-a по-лесна и приятна? Как да управляваме екипи по-ефективно с помощта на емпатия и автентично лидерство?
PMDay Bulgaria 2018 е 8-мото издание на водещата специализирана конференция за мениджъри на проекти. Инициативата се организира от PMI Bulgaria Chapter - българското представителство на международната организация за управление на проекти Project Management Institute.
Събитието, в което по традиция се включват над 500 професионалисти, ще се проведе на 23 ноември. Предвидени са различни категории билети, като стандартната цена е до края на октомври, след което се повишават.
Снимка

 


На 14.11.2018 г. "Филип Морис Интернешънъл" за първи път организира Виртуален ден на отворените врати, в който ще се представят 28 филиала на компанията от цяла Европа. В рамките на 4 часа, от 17.00 ч. до 21.00 ч., предварително онлайн регистриралите се участници, имат възможността да "посетят" виртуална стая и да разговарят в чат със служители на "Филип Морис България", както и да посетят виртуалните стаи и да зададат въпроси и на останалите европейски филиали на над 50 служителя на компанията извън България.
По време на Виртуалния ден на отворените врати посетителите могат да придобият представа за възможностите за кариерно развитие и корпоративната култура на "Филип Морис Интернешънъл", за постиженията на компанията като работодател и визията за "Бъдеще без дим". Всеки, който участва в една от онлайн интеракциите, ще получи подарък, а някои от включилите се във виртуалната стая ще имат възможността да спечелят iPad при участие в лотария. За да участвате, регистрирайте се ТУК.

Американският университет в България (АУБ) провежда национален лекционен тур в цялата страна на тема "Професиите на бъдещето". Основен лектор на събитията е президентът Росен Плевнелиев, който е посланик на АУБ. Стъпвайки на личния си и професионален път, той ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива. Турът ще обиколи градовете Варна (29 и 13 ноември, 16 февруари), Бургас (13 и 28 ноември), София (23 януари), Пловдив (30 октомври), Плевен (31 октомври), Русе (7 ноември), Тирана (3 ноември), Белград (2 ноември). Пълната програма и местата, където ще бъдат провеждани лекциите, може да видите тук.

"Телерик Академия" организира кариерна вечер, на която ще представи възможностите за практическа подготовка и професионално развитие в ИТ сектора. Събитието ще се проведе на 1-ви ноември от 19 ч. в обучителния център на "Телерик Академия" в София. Основен акцент ще бъдат едни от най-популярните технологии за разработка на софтуер в глобален мащаб – .NET и JavaScript. В рамките на кариерната вечер участниците ще научат повече за това как да стартират работа в ИТ сектора, какви са търсените качества и умения, както и повече детайли за програмата за подготовка на младши софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

Гьоте-институт и Game Dev Summit организират Sofia Game Night на 3-ти ноември. В програмата са включени над 30 събития за компютърни, настолни игри, косплей и т.н. на различни локации в София. Началото е в 18:00 часа, а краят е отворен. Пълната програма можете да видите тук. Повече информация може да откриете тук и тук.

На 8 ноември фондация "Заедно в час" организира "Завладяващи презентации: първите стъпки". Водещият на лекцията – Петър Пройков, ще сподели знанията си, натрупани както по време на опита му като учител по френски и икономически дисциплини, така и по време на множеството му презентации пред различна публика. Събитието ще се проведе в ректората на Софийския университет – конферентна зала №2. Присъствието е безплатно, но със задължителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.
На 10 ноември от 10 часа в София Тех Парк ще се проведе шестото издание на форума "Кариера с кауза". Тази година форумът, на който Karieri.bg е медиен партньор, е под надслов "Кариера с Кауза. Здраве без Пауза". Организаторите вярват, че успешната кариера и грижата за себе си и за обществото не са самоизключващи се понятия - здравословният и активен начин на живот означава ефективни и по-мотивирани професионалисти, което допринася за създаването на отговорна бизнес среда и силно гражданско общество. Затова и целта на форума тази година е да насърчи хората да водят по-здравословен и пълноценен начин на живот - като обръщат внимание на баланса между кариера и свободно време, осмислят ежедневието си и живеят активно. По време на "Кариера с кауза 2018" ще чуете историите на вдъхновяващи личности, които ще разкажат за своя личен и професионален опит в постигането на баланс между кариера и съхранение на здравето. Ще можете да се включите в дискусии за различните начини да постигнеш баланс между работата и здравето. Входът е свободен, но е нужна регистрация. Повече информация може да намерите тук.

11 водещи организации обединиха усилия в организирането на форума "Образование: За бъдеще" на 23 и 24 ноември в НДК. Главните теми, които ще бъдат засегнати, са: бъдещето на образованието, уменията, които бизнесът търси, професионалното образование, облачните технологии, подготовката, подкрепата и задържането на учители и много други. Разгледайте цялата програма и запазете вашето място оттук. Повече информация може да видите тук и тук.

Агенцията за инфлуенсър маркетинг Influencer.bg организира Influencer Talks with Bibons на 29 октомври от 19 ч. По време на поредното издание на инициативата на участниците ще бъде представена Биляна Славейкова (Bibons) - автор на блога Girls We Are. Славейкова ще разкаже с какви трудности се сблъсква инфлуенсърът, как се гради визуална идентичност онлайн и как успешно да се надгражда и трансформира. Тя ще даде примери за успешно реализирани инфлуенсър кампании, ще открои добрите практики и ще сподели своя опит от работата си с брандове. Събитието ще се проведе в Cosmos Coworking Camp (адрес: ул. "Ангел Кънчев" 3) и е със свободен достъп, но след задължителна предварителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Заедно в час" започна набирането на участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които да започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната. Подробните изисквания и информация за процеса на подбор може да откриете тук.

Фондация "Карол Знание" предоставя 8000 лв. за докторантска стипендия. Подробности за това кой кога и как може да кандидатства може да прочетете тук.

Немската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) дава стипендии за изследователски и практически стажове в Германия. Повече информация може да намерите тук и тук.

На 9 ноември предстои първият Bosch IoT Hackathon в София. Кандидатстването е отворено до 25 октомври. Повече информация може да намерите тук.

Вече се набират кандидатури за Годишните награди на БАУХ. Повече информация може да намерите на сайта на инициативата.

На 12 ноември в офиса на технологичната компания Progress в София ще се проведат два безплатни уъркшопа по програмиране, насочени към жените в технологиите – ngGirls и Vue Vixens. Всички желаещи да участват могат да се регистрират тук и тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly