С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (26 ноември – 2 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[pixabay.com] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Paysafe България стартира стажантската си програма за девета поредна година. За първи път през 2019 година компанията ще има две стажантски програми. През месец януари 2019 година Paysafe България стартира шестмесечната си стажантска програма за ИТ специалисти. Участие в нея може да вземе всеки, завършил академична специалност или определени програми и курсове в областта на технологиите. Тя е подходяща за хора без или с малко опит, които искат да се обучават в реална работна среда. Стажантската програмата е условно разделена на две части. По време на първите три месеца стажантите преминават през интензивно обучение, което представлява комбинация между лекции и упражнения. Технологиите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са: Java, Spring Boot, Angular 7 (Typescript), HTML, CSS, Git, Bash scripting, Dockerization, SQL, RESTful microservices. Част от допълнителните изисквания към тях са да четат и да се упражняват и в домашни условия. Целта е участниците да развият способността си да работят в екип като един отбор. Първата част от обучението завършва със създаването на проект, базиран на гореспоменатите технологии, който ще бъде използван от служителите на Paysafe. Във второто тримесечие от програмата стажантите се прехвърлят в различни екипи за разработване на софтуерни решения и имат възможността да трупат опит като разработват реален код. Кандидатстването за програмата вече стартира и ще продължи до началото на месец декември 2018 г. Одобрените кандидати ще бъдат информирани своевременно.

Консултантската компания ExTempore Services набира стажанти със специалност администрация, търговия и маркетинг. Изискванията за кандидатите са да са студенти в последна година на своя бакалавър, студенти по магистър или такива, които са завършили своето обучение. Кандидатите трябва да владеят отлично английски език и да имат предприемачески дух. Стажът ще се провежда на пълен работен ден и ще продължи една година. Процесът на селектиране на кандидатите ще протече през декември месец, като са предвидени 4-и кръга на подбор. За програмата се кандидатства със изпращане на CV и есе на тема "It's amazing what can happen over a cup of coffee" (максимум 1000 думи/ 1 страница). Крайната дата за кандидатстване е 3 декември. Повече може да научите на Karieri.bg.

Стипендии

Google, в партньорство с EmployAbility, дава 10 стипендии на IT студенти с увреждания. Стипендиите са на стойност 7000 евро за студенти с увреждания, записани в пълен или непълен курс на обучение в университет в Европа. Кандидатите следва да са на 18 години (считано от 17 септември 2018 г.), да имат специално потребности, да са записани в университет през учебната 2019-2020 г. и да изучават компютърни науки, компютърно инжинерство, информатика или свързана с тях област. Кандидатства се онлайн без такси. Крайният срок е 6 декември. Повече информация вижте тук.

Българската народна банка обявява конкурс за стипендианти за 2019 година. Ще бъдат раздадени две стипендии по 600 лв. месечно за студенти, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационна степен (ОКС) "магистър" и една стипендия от 800 лв. месечно за лица, обучаващи се за придобиване на образователна и научна степен (ОНС) "доктор" (докторанти). Стипендиите се изплащат за период от 9 месеца. Изисквания към кандидатите са: трябва да са български граждани, към датата на кандидатстването за стипендия да са докторанти в редовна форма на обучение или студенти, обучаващи се в редовна форма за придобиване на "магистър", в акредитирани висши училища или академични институти в страната или чужбина, с подходящи за БНБ специалности. Нужно е кандидатите да не са служители на БНБ, да не са роднини по права линия, съпрузи, роднини по съребрена линия до четвърта степен или роднини по сватовство до втора степен и да не са във фактическо съжителство с членове на Комисията за подбор и работа със стипендианти на БНБ или с членове на Управителния съвет на БНБ. Лице, което е било стипендиант на БНБ, няма право да кандидатства отново за стипендия на БНБ, освен ако е получавало стипендия на БНБ за студент редовно обучение, обучаващ се за придобиване на ОКС "магистър" и кандидатства за стипендия като обучаващ се за придобиване на ОНС "доктор". Кандидатите от университети в чужбина могат да намерят допълнителна информация тук. Крайният срок за кандидатстване е 10 декември. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

Немската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) дава стипендии за изследователски и практически стажове в Германия. Основната цел на програмата е подобряване на екологичната ситуация в България и Германия чрез работа върху актуален екологичен проблем. За целта програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили специалисти за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата. Стипендията се отпуска за минимум 6 и максимум за 12 месеца и е в размер на 1250 евро. Допълнително се поемат всички видове задължителни застраховки и осигуровки. Изисквания към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър", придобита с минимум добър (4) или по-добър успех, преди не повече от 3 години, най-късно до момента на започване на престоя в Германия (август 2019 г.), за предпочитане от българско ВУЗ и/или да са настоящи докторанти, но не в последна година от докторантурата. Кандидатите могат да са завършили различни специалности – няма изискване образованието им да е свързано директно с опазване на околната среда. Задължително е владеенето на немски и/или английски език. Крайният срок за кандидатстване е 12 декември. За кандидатстване и повече информация посетете сайта на инициативата.

Конкурси

Фондация "Шанс за децата и природата на България" обявява за пета поредна година своя Национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!" 2018/2019 г. Конкурсът е за написване на кратък разказ или есе на тема "Моето писмо към България" и се осъществява с подкрепата на автора Радослав Гизгинджиев и платформата "Фабрика за книги". Участниците трябва да са деца и младежи от 15 до 20 години от цялата страна. Конкурсните текстове следва да са написани през 2018 и 2019 г. и непубликувани до момента. Максималният обем на текстът е 2 номерирани печатни страници. Изискванията за оформяне са: формат А4, шрифт и размер Times New Roman 12, жанрът трябва да е разказ или есе на български език. Крайният срок, в който трябва да изпратите творбите на info@forbgkids.org, е 6 януари. Повече информация може да намерите на страницата на конкурса.

Обучения

На 28 ноември от 19:30 до 21:30 ч. технологичната компания Progress ще бъде домакин на събитието на инициативата Women Who Code, насочена към жените в технологичния сектор. Темата на лекцията ще бъде "Вечни съвети за добър потребителски интерфейс (UI) и продуктов дизайн".Участниците ще се запознаят с различните концепции за дизайн и техните предимства и недостатъци, както и с неостаряващите принципи, които стоят в основата на стойностните и използваеми продукти. Лектор на събитието ще бъде Ина Георгиева, специалист с дългогодишен опит в UI в големи компании като Progress и няколко стартъпа. Участието в "Women Who Code" е безплатно. Повече информация за събитието може да намерите тук.

Събития
На 28 ноември DEV.BG организира Let’s write a tiny language in C++. По време на събитието Костадин Петков, занимаващ се професиоанлно с компютърна графика и флуидни симулации от 5 години в Chaos Group, ще разкрие някои популярни методи за реализиране на програмни езици, как може да се пише малък скриптов език и други. Събитието ще се състои в две части – Q&A и Networking част. Събитието, което ще се започне 2 19:30 и ще се проведе в Work & Share Coworking Space (ул. "Тинтява" 15-17), е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.
Катедра "Маркетинг и международни икономически отношения" на Факултета по икономически и социални науки към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" организира мащабен тристранен форум, по време на който студентите ще се срещнат с представители на бизнеса и висшето образование. Мотото на събитието е "Студентите питат – бизнесът и науката отговарят". Началото на срещата е в 10:00 ч. на 29 ноември в зала "КОМПАС" на Ректората на ПУ "Паисий Хилендарски" на ул. "Цар Асен" № 24. В рамките на два панела студенти от специалностите "Стопанско управление", "Маркетинг", "Мениджмънт на туристическия бизнес", "Международни икономически отношения, "Финанси", "Счетоводство", "Публична администрация" и "Политология" ще имат възможност да зададат въпросите си към представители на няколко висши училища, агенции, които посредничат на работодателите за откриване на най-подходящи кандидати, както и към мениджъри от банковия, туристическия, хотелиерския и аутсорсинг секторите. Участник във форума ще бъде и кметът на пловдивския район "Южен" Борислав Инчев, в чиято администрация през последните години вече 15 пъти са стажували групи студенти от различни специалности на Пловдивския университет. Повече информация вижте тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Стартира кампанията за кандидатстване за стажове в Европейския парламент. Свободните позиции за предстоящата лятна сесия можете да разгледате тук. Крайният срок за кандидатстване е 30 ноември. Повече информация за стажовете в ЕП, както и за други инициативи, които институцията предлага, като възможността за визити с учебна и научна цел, можете да откриете тук.

In the Meantime организира конкурс "Коледа в писмо 2018: Силата на желанието". Повече информация за условията на конкурса може да намерите тук.

На 29 и 30 ноември в Технически университет - София ще се проведат "Дни на отворените врати". За контакти и допълнителна информация се свържете с Отдел "Връзки с обществеността" на ТУ – София: тел. (02) 965 28 43 или pressoffice@tu-sofia.bg.

На 29 ноември в гр. Франкфурт на Майн (Германия) ще се проведе кариерен форум за българи. Входът е свободен, а предварителна регистрация не е необходима.

Адвокатско дружество "Добрев и Люцканов" търси стажант-юрист за офиса си в София. Крайният срок е 28 ноември. Повече информация може да откриете тук.

"Райхле и Де-Масари България пръдакшън" търси стажанти в Техническия университет за 2019 г. За да се включат, кандидатите трябва да изпратят актуална автобиография, описание на личната си мотивация и цели за присъединяване към екипа на recruitment_bg@rdm.com до 30 април 2019 г

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново. Декларация за поверителност ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly