С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (3 - 9 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

[Shutterstock] 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Ню Бояна Филм Студиос" стартира 3-месечната си стажантска програма. Стажантите ще имат възможността да намерят своето място в киноиндустрията, да бъдат част от кинопродукции и да се сработят с един креативен екип. Стажантската програма ще включва редица интересни и разнообразни задачи, като създаване на кратки филми, съвместно с останалите стажанти, минаване през различните отдели и трупане на опит в изграждане на различните елементи: осветление, разпределение на роли, заснемане, развитие, гардероб, реквизит и т.н. Кандидатите трябва да са на възраст над 18 години, да са граждани на държава членка на Европейския съюз или на Европейска икономическа зона, да са отговорни и трудолюбиви личности, да имат желание да трупат опит и да учат нови неща. За да кандидатствате, трябва да изпратите CV и мотивационно писмо на английски на office@filmforge.org с тема "Intership program". Крайният срок за кандидатстване е 20 декември. Повече вижте тук.

Маркетинг агенцията Knowbox търси енергичен, талантлив и трудолюбив стажант, който иска да се учи и има желание да стане част от екипа на агенцията. Отговорностите му включват да подпомага счетоводителите и проектните мениджъри в тяхната ежедневна работа, участва с сесии за "брейнсторминг" и развиване на нови концепции, пише постове и помага на екипа в поддръжката на каналите в социалните мрежи, пише и коригира текстове на български и на английски – информационни бюлетини, официални писма, покани и т.н., асистира в организацията на различни събития и други. Кандидатът трябва да има отлични писателски умения - и на български, и на английски език, да може да работи под напрежение и да спазва крайни срокове, да има организационни умения, да е мотивиран и да работи усилено и познава добре MS Office пакета (и в частност MS Excel; MS Power Point). За да кандидатствате, трябва да изпратите CV и мотивационно писмо на английски език на office@knowbox.bg. Повече информация вижте тук.

Конкурси

Център за приобщаващо образование обявява старт на национален конкурс "Ученици в действие", който е част от популяризирането на програмата ни "С поглед в бъдещето – Училището има смисъл". Програмата насърчава училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата. Училищата, част от нея, канят професионалисти и организират посещения, по време на които в малки групи, учениците работят заедно с тандем учител-професионалист и намират конкретни решения на проблеми от живота, използвайки знанията си от училище. Всичко това прави децата по-любопитни, по-сплотени и по-ангажирани; учителите намират нови подходи към децата и ги опознават по-добре, а училището и общността повишават доверието си едни към други. Могат да участват всички ученици от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, като се сдружават помежду си по свое желание и съобразно инициативата, която са избрали и нейната цел. За целта е необходимо децата да имат подписани декларации за родителско съгласие. Може да се запишете за участие, като попълните формуляр за участие, в който споделяте своята идея, до 24 декември на d.davidkova@cie-bg.eu. Трябва да организирате процеса така, че да реализирате идеята си преди пролетната ваканция. По време на пролетната ваканция жури ще разгледа идеите и ще отличи тези, които са се случили в най-голяма пълнота и с ефект върху училището. Пет от осъществените проекти ще получат парична награда от по 1000 лв., с която децата ще могат да надградят започнатато. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Шанс за децата и природата на България" обявява 5-ти национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!" – 2018/2019. Конкурсът е за написване на кратък разказ или есе и насърчава таланта на деца и младежи творци с изявен интерес към литературата и творческото писане. Конкурсната тема тази година е "Моето писмо към България". Участниците трябва да са младежи от 15 до 20 години от цялата страна, конкурсните текстове трябва да са написани през 2018 г. и 2019 г. и непубликувани до момента, с максимален обем 2 номерирани печатни страници. Есето ще се оценява по оригиналност и творчески подход. Конкурсът има награден фонд. За да кандидатствате, изпратете творбите като приложение на info@forbgkids.org. Крайният срок за кандидатстване е 6 януари 2019 г. Повече информация вижте тук.

Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища "Бенджамин Франклин" 2019. Програмата е предназначена за младежи от Европа и Америка и ще се проведе през месеците юни и юли 2019 г. в университета "Пардю" в щата Индиана. Всички разходи по участието в програмата се поемат от Държавния департамент. Лятната програма "Бенджамин Франклин" представлява краткосрочен интензивен образователен обмен, разработен с цел е да създаде възможност за установяване на трайни връзки между младите хора в Европа и САЩ, както и да акцентира съществуващите общи ценности. Четириседмичната програма ще даде възможност на ученици на възраст между 16 и 18 години да се запознаят с приоритетите на външната политика на САЩ като младежка активност, подкрепа на демокрацията и гражданското общество и икономическо развитие. Програмата включва поредица от лекции, семинари, дискусии и презентации, както и широка гама от практически упражнения, водени от преподаватели и ментори. Заданията и дейностите в клас ще бъдат допълнени от доброволчески дейности, посещения на място, социални и културни прояви, гостувания на американски семейства с цел участниците да придобият по-широки представи за американското общество по време на престоя си. За да кандидатствате за участие в програмата, трябва да изпратите в срок до 15 януари 2019 г. попълнен формуляр и мотивационно есе на SofiaEducationPrograms@state.gov. Интервютата ще се проведат през февруари 2019 г. Вижте пълните условия за кандидатстване тук.

Обучения

"Телерик академия" организира безплатна серия от работилници по програмиране с популярния програмен език JavaScript. Обучението е насочено към хора с начален или никакъв опит в областта на програмирането и ще се провежда в обучителния център на Телерик Академия в кв. "Младост" на 4, 11 и 18 декември и 2 януари от 18:30 до 20:30 часа. Практическите работилници са отворени за желаещите да усвоят езика JavaScript и да стартират кариера в ИТ сектора. Те предоставят базови познания по програмиране и служат като първа стъпка към кандидатстване в 6-месечната програма за обучение на софтуерни специалисти - Telerik Academy Alpha. Обученията ще следват популярния в глобален мащаб формат на обърнатата класна стая, където участниците се обучават самостоятелно вкъщи с онлайн видео материали и практически задачи, а на място дискутират въпроси и най-добри решения. За целта участниците имат достъп до специализирана безплатна селекция от онлайн учебни материали. На място ще могат да се консултират с технологичните трейнъри на Телерик Академия и асистенти. Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация. Повече информация може да намерите на страницата на "Телерик Академия".

Събития
DEV.BG организира на 6 декември от 19:30 часа Machine Learning: Computer Vision Keypoint Matching. По време на събитието лекторът Васил Люнчев ще обясни какво е Image Fingerprinting, keypoint detection, deypoint description, keypoint matching and LSH, RANSAC and Homography, а освен това ще даде пример с конкретно приложение. Инициативата ще се състои в две части - Q&A и Networking част. Входът е свободен, но след предварителна регистрация.

356labs организира на 12 декември от 19:30 часа "How to become a better speaker in 2019". По време на събитието създателят на 356labs ще даде ценни съвети и ще покаже трикове на участниците, които да използват при говоренето си пред аудитория. Събитието ще се проведе в COSMOS Coworking Space на адрес София, ул. "Ангел Кънчев" 3. Входът е свободен, но след предварителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Paysafe България стартира стажантската си програма за девета поредна година. Кандидатстването за програмата вече стартира и ще продължи до началото на месец декември 2018 г.

Консултантската компания ExTempore Services набира стажанти със специалност администрация, търговия и маркетинг. Повече може да научите на Karieri.bg.

Google, в партньорство с EmployAbility, дава 10 стипендии на IT студенти с увреждания. Кандидатства се онлайн без такси. Крайният срок е 6 декември. Повече информация вижте тук.

Българската народна банка обявява конкурс за стипендианти за 2019 година. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

Немската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) дава стипендии за изследователски и практически стажове в Германия. За кандидатстване и повече информация посетете сайта на инициативата.

Фондация "Шанс за децата и природата на България" обявява за пета поредна година своя Национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!" 2018/2019 г. Повече информация може да намерите на страницата на конкурса.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly