С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (10 - 17 декември)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

А1 започва стажантска програма за отдел "Маркетинг". Основните дейности ще са свързани с участие в кампании, подпомагане на процеса по изпълнение на промоции за частни и бизнес клиенти, планиране и координиране на наличности свързани с търговската марка. Стажантите трябва да притежават желание и воля да опознаят бизнеса, креативност, инициативност и проактивност, отговорност към поставените цели, отлична компютърна грамотност и много добро ниво на владеене на английски език. За да кандидатствате, трябва да попълните апликационната форма. Крайният срок за кандидатстване е 12 декември. Повече информация вижте на страницата на компанията.

Европейската космическа агенция набира стажанти. Програмата е с продължителност от една година и дава възможност на успелите кандидати да получат ценен опит в разработването и работата на космическите мисии. Тя е насочена главно към инженери и учени, завършили информационни технологии, естествени или социални науки и бизнес. Изискването е кандидатите да имат интерес към дейността на агенцията и да са завършващи или вече получили магистърска степен. Стажантската програма се заплаща – всеки участник ще получава стипендия от 2300 евро на месец. Крайният срок за кандидатстване е 16 декември 2018 г. Кандидати от България се допускат. Пълните изисквания и начините за кандидатстване може да видите тук.

EVS – Association For You търси доброволци за град Реймс, Франция, които да се занимават със социализацията на хората с увреждания в обществото. За целта доброволците ще участват в разнообразни уъркшопи, игри, балнеотерапии и най-различни други инициативи. Покриват се разходите до 275 евро на всеки един участник. За да кандидатствате, трябва да изпратите CV и мотивационно писмо на evs@foryoubg.org до 20 декември. Повече информация може да видите тук.

Allianz Bank Bulgaria обявява свободна стажантска позиция в Дирекция "Общо счетоводство". Основните отговорности на стажанта ще са подпомагане дейността на дирекцията, своевременно осчетоводяване на постъпления и равняване салдото на разплащателни сметки, изготвяне на счетоводни и други справки. Кандидатите трябва да са студенти с икономическа насоченост и много добра компютърна грамотност. Стажът е платен и с гъвкаво работно време. По време на програмата участниците ще бъдат обучени в професионална среда, ще имат възможността да добият голям опит във финансовата група, а при добро представяне има възможност за подписване на договор. Кандидатства се със CV на malina.djekova@allianz.bg, а крайният срок е 5 януари 2019 г. Повече информация може да намерите на страницата на Karieri.bg.

Стипендии

Германската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) дава стипендии за изследователски и практически стажове в Германия. Основната цел на програмата е подобряване на екологичната ситуация в България и Германия чрез работа върху актуален екологичен проблем. За целта програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили специалисти за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата. Стипендията се отпуска за минимум 6 и максимум за 12 месеца и е в размер на 1250 евро. Допълнително се поемат всички видове задължителни застраховки и осигуровки. Изисквания към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър", придобита с минимум добър (4) или по-добър успех, преди не повече от 3 години, най-късно до момента на започване на престоя в Германия (август 2019 г.), за предпочитане от българско ВУЗ и/или да са настоящи докторанти, но не в последна година от докторантурата. Кандидатите могат да са завършили различни специалности – няма изискване образованието им да е свързано директно с опазване на околната среда. Задължително е владеенето на немски и/или английски език. Крайният срок за кандидатстване е 12 декември. За кандидатстване и повече информация посетете сайта на инициативата.

Обучения

"Телерик академия" започва приема за Telerik Academy Alpha с Java. Кандидатстването е отворено до 25 януари 2019 г. за студенти и професионалисти, които искат да започнат кариера в областта на ИТ. Програмата започва на 25 февруари 2019 г. и ще се провежда в обучителния център на "Телерик Академия" в София. Кандидатите е необходимо да изпратят CV и мотивационно писмо на сайта на "Телерик академия", след което трябва да се явят на входен изпит с Java, а за .NET могат да избират между езиците C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Основните изисквания към участниците са да имат навършени 18 години, базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в IT сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".
Събития

Dev.bg организира на 11 декември "Team Involvement: Добри практики за екипна мотивация". Събитието е с начален час 19:30 и ще се проведе в Work & Share Coworking Space на адрес ул. "Тинтява" 15-17. По време на срещата лекторът Боян Шейтанов - ръководител на проекти и екипи в Astea Solutions, ще разгледа добрите практики за разработка на софтуер и управление на проекти, които биха подобрили атмосферата в екипа. Освен това ще се разгледат и въпроси, свързани с функционалността на екипа, как да се съкрати времето за достигане на обратната връзка от крайните потребители до екипа от разработчици, какво се случва в екипа, когато мениджърите оценяват времето за разработка и много други. Входът за събитието е свободен, но след предварителна регистрация. Повече информация може да видите тук.

"Телерик академия" организира информативно събитие "Как да стартираш кариера с Java". В него ще бъдат разяснени детайли за програмите и възможностите за професионална реализация с Java. Инициативата ще се проведе на 12 декември от 19 часа в трейнинг центъра на "Телерик академия". Входът е свободен. В рамките на кариерната вечер участниците ще научат повече за програмата Telerik Academy Alpha. Те ще разберат и кои са качествата и уменията, необходими за успешна професионална реализация в ИТ сектора, директно от възпитаници на Академията.

Междууниверситетски център за развитие на кариерата към УНСС и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост организират на 12 декември събитие на тема "Стартирай собствен бизнес". Целта на събитието е да повиши интереса на младежите към предприемачеството, да ги мотивира и да им даде нови посоки за развитие. Събитието е насочено към безработни, неактивни или работещи младежи до 29-годишна възраст с интерес към стартиране на собствен бизнес. Събитието, което ще продължи от 14:00 до 16:00 часа в залата на хотел "Будапеща" в София, изисква предварителна регистрация – нужно е да изпратите своите три имена, имейл и телефонен номер на iv.todorov@timberchamber.com. Повече информация може да намерите тук.

Компанията за дизайн на презентации 356labs организира "Live: Your Presentation Questions Answered v.12" на 18 декември от 19:30 часа. Всеки, който има презентационен въпрос, може да го зададе, а специалистите от организацията ще отговорят на него в рамките на час. Въпросите могат да бъдат задавани както като коментар на страницата на събитието, така и по време на излъчването на живо. Лектор ще бъде основателят на 356labs Борис Христов. Участието е безплатно и не изисква регистрация.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

"Ню Бояна филм студиос" започва 3-месечната си стажантска програма. Крайният срок за кандидатстване е 20 декември. Повече вижте тук.

Маркетинг агенцията Knowbox търси енергичен, талантлив и трудолюбив стажант, който иска да се учи и има желание да стане част от екипа на агенцията. Повече информация вижте тук.

Център за приобщаващо образование обявява старт на национален конкурс "Ученици в действие", който е част от популяризирането на програмата ни "С поглед в бъдещето –
Училището има смисъл".
Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Шанс за децата и природата на България" обявява 5-ти национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!" – 2018/2019. Крайният срок за кандидатстване е 6 януари 2019 г. Повече информация вижте тук.

Посолството на САЩ в София приема кандидатури за участие в Трансатлантическата лятна програма за ученици в средните училища "Бенджамин Франклин" 2019. Вижте пълните условия за кандидатстване тук.

"Телерик академия" организира безплатна серия от работилници по програмиране с популярния програмен език JavaScript. Те ще се провеждат в обучителния център на "Телерик академия" в кв. "Младост" на 11 и 18 декември и 2 януари от 18:30 до 20:30 часа. Повече информация може да намерите на страницата на "Телерик академия".

Българската народна банка обявява конкурс за стипендианти за 2019 г. Пълните изисквания, начините за кандидатстване и повече информация може да намерите тук.

Германската федерална фондация за околна среда (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) дава стипендии за изследователски и практически стажове в Германия. За кандидатстване и повече информация посетете сайта на инициативата.

Фондация "Шанс за децата и природата на България" обявява за пета поредна година своя Национален литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!" 2018/2019 г. Повече информация може да намерите на страницата на конкурса.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново. Декларация за поверителност ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly