С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (7 - 13 януари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

YOUTHub търси мотивирани младежи за неплатен дистанционен стаж. Обучението ще се проведе от 1 февруари до 15 юни 2019 г. Стажантите ще трябва да се занимават с поддръжката на страницата www.youthub.bg, както и на профилите в социалните мрежи. Времето, което участниците ще трябва да отделят на ден, е около 4 часа. Изискванията към кандидатите са да работят добре в екип, да могат да приоритизират и разпределят задачите и времето си, да имат изразен интерес към младежките политики и възможности за професионално и личностно развитие на младите хора в България, да искат да натрупат опит и познания в неправителствения сектор, както и да владеят английски език на ниво В2+. За да кандидатствате, трябва да попълнете апликационната форма. На одобрените кандидати на база апликационна форма ще им бъде поставено задание (втори етап със задачи), след изпълнението на което ще бъдат поканени на интервю. В края на стажа ще получите официален документ удостоверяващ проведения стаж, както и препоръка. Повече информация може да видите тук.

TELUS International предлага пакет за релокация, с който кандидатите могат да започнат международна кариера в интернационална среда в градовете София и Пловдив. Пакетът за релокация включва 5000 лв., билет до България, съдействие и подкрепа от HR екип, за да се улеснят процесите на установяване, документация и търсене на квартира, а също така и настаняване в хотел (при необходимост след пристигането в България). Компанията предлага на участниците програмата за кариерно развитие Learning & Development. Нужно е кандидатите да са на възраст над 18 години, да са живели извън България през последните 12 месеца, да владеят перфектно (писмено и говоримо) един от над 35-е езика, с които TELUS International Europe работи, както и английски. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Фондация "Енчо Керязов" връчва стипендия на талантливи ученици. Нужно е кандидатите да са ученици в начално или средно училище през учебната 2018/2019 г. и да са с постигнати високи резултати в международни и национални инициативи, посветени на изкуството, спорта или учебни предмети. Ако желаете да сте сред носителите на годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", то трябва да попълните онлайн формуляра за кандидатстване заедно с учител или треньор, а крайният срок е 10 януари. Изявени общественици и специалисти ще изберат по трима финалисти във всяка категория. Имената на лауреатите и подгласниците ще бъдат обявени по време на спектакъла "Нощ на звездите", който ще се проведе на 23 март 2019 г. в зала "Арена Армеец" в София. Повече за инициативата може да научите оттук.

Конкурси

Българският еврокомисар Мария Габриел организира конкурс за компютърна рисунка за учениците от 8-9 клас и 10-12 клас на всички училища, школи, клубове и центрове в България на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще". Целта на инициативата е да даде възможност за изява на творческите заложби на учениците и да провокира техния интерес свободно да интерпретират темата според своето собствено разбиране за родината, независимо дали става дума за обект, събитие, личност, или за лични преживявания и мечти, даващи израз на връзката с България. За създаването на творбите трябва да се използва графична програма по избор, творбите е нужно да са нарисувани със свободна ръка, като се използват инструментите на графичните редактори, рисунката да не е публикувана в интернет и да не е участвала в други конкурси или изложби, творбите да не се интегрират готови обекти, обекти от други програми и картини. Рисунките трябва да са авторски и да са отпечатани на хартиен носител с размер на листа формат А3 - паспартирана бяла с размери 50х70см. Авторите на най-добрите рисунки ще бъдат поканени в Европейската комисия в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите броени дни преди празника като част от тържествено отбелязване на 3 март. За участие в конкурса е нужно да изпратете творбата си на адрес: 1000 София, ул. "Г.С. Раковски" № 124, Представителство на Европейската комисия в България, За конкурса "България в Европа: минало, настояще, бъдеще". Крайният срок за изпращане на творбите е 22 януари. Повече информация вижте тук.

Британското посолство в София организира конкурс "Посланик за един ден" в София. По повод Международния ден на жената 2019 г. момичета от цяла България на възраст между 15 и 19 години имат шанс на 7 март да изпитат усещането какво е да си "Посланик за един ден" и да работиш по обществено значими каузи. Целта на конкурса е момичетата да бъдат окуражени да изразят своите възгледи по социални въпроси, които засягат всички, а освен това да почерпят вдъхновение от лидери, представители на гражданското общество, които се занимават с това. Темата на конкурса е силата на личността да постигне положителна промяна в обществото. Право на участие в конкурса имат момичета на възраст от 15 до 19 години, които имат възможността да пътуват до София на 7 март. Владеенето на английски език не е изискване за включване в конкурса. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари. Повече информация може да намерите на страницата на Британското посолство.

Обучения
Сдружение "Знание" организира обучението "Време за активизиране" в с. Чифлик, община Троян. Целта на обучението е да събере 54 младежи от Ловешка област на 3 групи по 18 души, за да се стимулира тяхното гражданско участие и да се активизират в решаването на младежките проблеми. Целта на проекта е участниците да се запознаят с метода Time for Tea, който насърчава креативността и мотивацията за положителна промяна, младежите да получат качествена и представена по интересен начин информация за важността на младежкото участие, а освен това да се запознаят формите на гражданско участие на местно ниво и активизирането им в решаването на младежки проблеми. Нужно е кандидатите да са младежи от Ловешка област (от всички 8 общини) на възраст между 18 и 29 години с желание и мотивация за участие. За да кандидатствате, трябва да попълните апликационна форма. Обученията ще се проведат на 3 етапа - 14 – 16 януари, 17 – 19 януари и 21 – 23 януари 2019 г. Повече информация може да намерите тук.

Сдружение "Фуутура" предлага младежки обмен с основна тема "Спорт и социална интеграция". Организацията ще изпрати 8 младежи - минимум 1 от които с мигрантски профил, на 10-дневен обмен на гръцкия остров Крит. Можете да кандидатствате до 31 януари включително, като изпратите на английски език своето CV (със снимка, профил в поне една социална мрежа, телефон и имейл), както и средно по дължина мотивационно писмо (между половин и една страница на Word) на info@footura.com. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени лично до средата на февруари и ще имат 10 дни да преведат административна такса от 18 евро, съобразно ръководството на програмата "Еразъм +". След това до края на месеца одобрените ще получат информация за начина на групово пътуване – няма да се толерира индивидуално организиране на маршрути, срещи с приятели и т.н. При отпадане поради каквито и да е причини на даден кандидат, след като е бил одобрен, таксата не му се възстановява. Групата ще бъде водена от лидер на "Фуутура". Проектът е по младежки обмен по "Еразъм +" и участниците имат право на стандартните възстановявания на разходите (до и от Гърция). След края на участието, всеки участник ще получи Европейски сертификат за стажове "Youthpass", признаващ неговото участие и придобитите умения и компетенции. Крайният срок за кандидатстване е 31 януари. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Институтът по астрономия и Националната астрономическа обсерватория към БАН организират "100 часа астрономия" по случай 100 години от основаването на Международния астрономически съюз. Събитието ще се проведе на 12 януари от 12:00 до 18:00 часа в София тех парк – зала "Джон Атанасов". Популярни лекции ще представят ключови моменти от историята на Международния астрономически съюз, най-интересните астрономически явления през 2019 г., както и новите космически мисии до Слънцето. Ще бъде хвърлена светлина върху природата на някои впечатляващи астрономически обекти, като свръхнови и т.нар. "проблясващи" звезди. Гостите ще могат да научат какви са проявите на магнитните полета при звездите, ще имат възможност да наблюдават космически лъчи, както и да видят как и защо се сваля огледалото на големия телескоп в Националната обсерватория. Ще бъде пресъздаден експериментът на Ератостен, с който се измерва обиколката на Земята. За пръв път ще бъде представена оригиналната изложба "Нагоре и отвъд", посветена на юбилея. Входът е свободен. Повече информация може да намерите тук.

"Зеном. Скоростно четене. Мнемоника" организира събитието "Как технологиите променят четенето, мисленето и паметта?"на 15 януари от 12:00 часа. По време на отворената лекция на Анастасия Димитрова – професионален педагог, ще се обсъди как технологиите – от печатната машина на Гутенберг до интернет, влияят на човека. Лекцията е с вход свободен със заявка за участие. Това ще е и ден на отворените врати, където може да се запознаете с обученията, да зададете своите въпроси, да участвате в демонстрация и уъркшопи. Събитието ще се проведе на адрес София, ул. "Козлодуй", 128. Вижте повече информация за събитието тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Община Габрово обявява публичен конкурс за изработване на лого "Габрово – творчески град на занаятите и народните изкуства". Техническите изисквания можете да намерите тук. Повече информация може да намерите тук.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Пролетен фестивал на науката" на 13 и 14 април 2019 година. Повече информация може да получите, като пишете на лично съобщение в една от социалните мрежи: Facebook или Instagram. Повече информация вижте тук.

"Телерик академия" започва приема за Telerik Academy Alpha с Java. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".

Център "Ринкър" към Фондация BCause с подкрепата на Citi Foundation организира форум "Влез в предизвикателството" на 10 януари 2019 г. в град Пловдив. Може да се регистрирате за участие в събитието оттук. Повече информация може да намерите тук.

356labs организира на 10 януари от 19:30 часа "How to become a better speaker in 2019 | Volume 2". Входът е свободен, но след предварителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly