С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (14 - 20 януари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Allianz Bank Bulgaria обявява свободна стажантска позиция в дирекция "Планиране и контролинг". Стажантът трябва да допринася за изпълнението на финансовите цели на "Алианц" България, ще подпомага дейността на отдела, изготвяйки различни доклади, ще работи активно с Excel, PowerPoint, SAP и други. Кандидатите трябва да са студенти с икономическа насоченост и много добра компютърна грамотност, които желаят да се развиват в сферата на финансите, счетоводството, контрола и застраховането. Нужно е кандидатите да работят добре на MS Office, да имат аналитично мислене и комуникационни умения, владеенето на английски е предимство. Стажът е платен и с гъвкаво работно време. По време на програмата участниците ще бъдат обучени в професионална среда, ще имат възможността да добият голям опит във финансовата група, а при добро представяне има възможност за подписване на договор. Кандидатства се със CV на malina.djekova@allianz.bg, а крайният срок е 31 януари 2019 г. Повече информация може да намерите на страницата на Karieri.bg.

Generation Y Homes си търси стажант по IT подбор. Стажантите ще трябва да общуват с IT специалисти и да им намират работа спрямо изискванията и свободните места на пазара на труда. Компанията търси млади и неопитни в тази област хора, които искат да постигнат своите цели в кариерата си, доброто владеене на английски език е задължително. Стажът ще се провежда на пълен работен ден. Кандидатства се със CV и снимка на generationyhomes@gmail.com до 28 февруари. Повече информация може да намерите тук.

"Дневник" търси репортери, които умеят да откриват новини. Медията търси хора, които разбират смисъла и ценностите на журналистиката, знаят как да задават въпроси и не се отказват, докато не получат отговори. Репортерите, от които "Дневник" се нуждае, трябва да уважават фактите, да са любопитни, наблюдателни, добре осведомени, да се ориентират бързо. Трябва да пишат интересно и грамотно и да се подготвят за всяко събитие, което ще отразяват, независимо дали изглежда голямо или незначително. Ако имат тези качества, ще се присъединят към екипа - срeда на добри колеги и професионалисти. Общите изисквания и предимства към кандидатите са да могат да създават или редактират текст до кратко и ясно съдържание, да могат да предават новина в 140 знака, английският език е задължителен, а всеки друг се оценява като предимство. Можете да кандидатствате за съответната позиция, като изпратите CV и мотивационно писмо на адрес karieri@dnevnik.bg до 20 януари 2019 г., като посочите, че кандидатствате за позицията "репортер". "Дневник" ще се свърже само с кандидатите, които ще бъдат поканени на интервю. Повече информация може да видите тук.

Стипендии

Институтът "Ройтерс", базиран в Оксфордския университет, предлага всяка година ограничен брой стипендии за журналисти. Пълно финансираните стипендии са предназначени за практикуващи журналисти от цял свят, които ще могат да проучат тема по свой избор, свързана с тяхната работа и с широката медийна индустрия, преди да се върнат към обичайната си работа. За да можете да кандидатствате за стипендия, трябва да имате поне петгодишен журналистически опит или в редки случаи да демонстрирате еквивалентно ниво на експертиза. Крайният срок за кандидатстване е 11 февруари. Подробности за изискванията и начините за кандидатстване може да видите тук.

Конкурси

ОМН, РИО-Варна, Община Варна, Общински детски комплекс Варна и сдружение "Литературно общество" – Варна обявяват Национален конкурс "Любовта в нас" за литературно творчество и за компютърна рисунка. Право на участие имат ученици от цялата страна от І до ХІІ клас от училищата и извънучилищните звена, както и българи в ученическа възраст, живеещи в чужбина. Изискванията към творбите са да се провокират творческите търсения на децата и младите хора и да им се даде възможност чрез силата на художественото слово да споделят отношението си към едно толкова всеобхватно чувство като любовта. Всеки участник има право да участва с 3 стихотворения и/или 1 произведение в проза до 4 страници, написани на компютър (А4, шрифт Times New Roman, 12 пункта), на български език. Конкурсът е явен и индивидуален, всички творби се придружават с данни за участника: трите имена, адрес, телефон за връзка и имейл, възраст на участника, клас, училище (извънучилищно звено). Кандидатства се оттук. Повече информация може да видите тук.

Дружество на българските фантасти "Тера Фантазия" и общността на Човешката библиотека организират конкурс за фантастични и други разкази. Конкурсът е за български художествени текстове, които показват възможното движение към позитивно бъдеще. Конкурсът "Изгревът на следващото" ще бъде мястото, където ще се публикуват истории, посветени на това позитивно бъдеще. Произведенията ще трябва с художествен талант и моделираща сила да защитават нови светове по един от двата начина, които може да видите тук. Приемливи са всички жанрове – достатъчно е разказите да засягат поне една от горните две теми. Текстовете трябва да са с дължина от 3000 до 9000 думи, формат – DOC, DOCX, ODT или RTF. Файловете трябва да са анонимни, не трябва да включвате никаква лична информация в имейлите си – дори името си. Допускат се и вече публикувани текстове, стига да не са печелили награди в други конкурси, имате разрешение за евентуалното им включване в алманаха "ФантАstika" през 2019 г. Приемат се до два текста от автор. Съавторствата се броят като половин, третина, четвъртина и пр. текст, според броя на участващите автори. Трите най-високо класирани разказа ще получат награди по 200 лв. и заедно с други подбрани заглавия от конкурса ще бъдат публикувани в следващите издания на алманаха. Крайният срок за изпращане е 31 март. Повече информация видите тук.

Обучения

На 19 януари в Пловдив започва тримесечно обучение по презентационни умения и ораторско майсторство "Изкуството да говорим пред хора". В него се включва изучаване на методи за превъзмогване на сценичната треска, развиване на собствен стил на презентиране, влияние чрез думите и движенията на тялото, изпитване на максимално удоволствие от присъствието си на сцена и заинтригуване на публиката от началото до края на представянето си. По време на курса участниците ще се запознаят с най-съвременните техники за публично говорене и сценично поведение. Програмата предвижда някои гостуващи лектори – професионални обучители, мотиватори и актьори, които ще разкрият тайните на сценичното поведение. Могат да участват младежи на възраст между 16 и 23 години, които желаят да придобият умението да говорят с харизма и увереност. Курсът ще се провежда всяка събота в продължение на 3 месеца от 19 януари 2019 г. от 15:00 часа в Младежки център Пловдив на адрес ул. "Ясна Поляна" 18. Курсът е безплатен, но с предварително записване. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Местата са ограничени. Всички, завършили успешно курса, ще получат сертификат на български и английски език. Повече информация може да намерите тук.
Събития

Компанията за дизайн на презентации 356labs организира "Live: Your Presentation Questions Answered v.12" на 14 януари от 19:30 часа. Всеки, който има въпрос по темата за презентациите, може да го зададе, а специалистите от организацията ще отговорят на него в рамките на час. Въпросите могат да бъдат задавани както като коментар на страницата на събитието, така и по време на излъчването на живо. Лектори ще бъдат основателят на 356labs Борис Христов и графичният дизайнер Милена Трифонова. Участието е безплатно и не изисква регистрация.

Dev.bg организира Security testing – OWASP на 21 януари. По време на събитието лекторът Благовест Богоев, които има 20 години опит с тестване и е работил за известни компании като Experian, Axway и MicroFocus, ще обясни на присъстващите какво е секюрити тестинг, какви видове съществуват. Богоев ще разясни техниките за секюрити тестинг и как се ползва OWASP Zed Attack Proxy. Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. То ще се проведе в betahaus Sofia на адрес ул. "Крум Попов" 58 и ще започне в 19:30 часа.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

YOUTHub търси мотивирани младежи за неплатен дистанционен стаж. Повече информация може да видите тук.

TELUS International предлага пакет за релокация, с който кандидатите могат да започнат международна кариера в интернационална среда в градовете София и Пловдив. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Енчо Керязов" връчва стипендия на талантливи ученици. Повече за инициативата може да научите оттук.

Българският еврокомисар Мария Габриел организира конкурс за компютърна рисунка за учениците от 8-9 клас и 10-12 клас на всички училища, школи, клубове и центрове в България на тема "България в Европа: минало, настояще, бъдеще". Крайният срок за изпращане на творбите е 22 януари. Повече информация вижте тук.

Британското посолство в София организира конкурс "Посланик за един ден" в София. Крайният срок за кандидатстване е 15 януари. Повече информация може да намерите на страницата на Британското посолство.

Сдружение "Фуутура" предлага младежки обмен с основна тема "Спорт и социална интеграция". Крайният срок за кандидатстване е 31 януари. Повече информация може да намерите тук.

"Зеном. Скоростно четене. Мнемоника" организира събитието "Как технологиите променят четенето, мисленето и паметта?"на 15 януари от 12:00 часа. Вижте повече информация за събитието тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново. Декларация за поверителност ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly