С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (21 - 27 януари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

Институт за пазарна икономика прави конкурс за стажанти за периода 4 февруари – 26 април 2019 г. Кандидатите трябва да изпратят есе на една от следните теми: С какви държавни политики може да се намали бедността/ Какви са ефектите от миграцията за изпращащата и приемащата страната/ Как да се намали корупцията при обществените поръчки в България. Обемът на есетата трябва да бъде между 500 и 800 думи. Есетата, заедно с автобиография на български език, изпращайте до 27 януари 2019 г. на адрес zornitsa@ime.bg на вниманието на Зорница Славова. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени по имейл и поканени на интервю. Интервютата с тях ще се проведат в периода 29-31 януари 2019 г. Нужно е кандидатите да имат интереси в областта на икономическия анализ, подкрепят идеите за индивидуална свобода и свободен пазар, притежават въображение и готовност за работа в екип и владеят отлично английски език. Повече информация може да видите тук.

Google предлага платен стаж от 12-14 седмици, който дава възможност за лично и професионално развитие. Програмата "GOOGLE SOFTWARE ENGINEERING INTERN, Лято 2019" ще ви даде възможност да решавате по сложни въпроси в компютърните науки, да сътрудничите в по-малки проекти. Кандидатите трябва да са информирани с практиката и всички проекти на компанията, да са интерактивни, с висока компютърна грамотност и да владеят английски. Програмата е насочена към хора, които понастоящем работят по докторантурата си в областта на компютрите. Крайният срок за кандидатстване е 8 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Фондация "Благотворител" обявява XV издание на стипендиантска програма "Постигам по-висок успех" - II учебен срок/семестър 2018/2019. Могат да кандидатстват ученици от 8-и до 12-и клас, лишени от родителски грижи или с нарушено зрение, студенти първокурсници, лишени от родителски грижи или с нарушено зрение. Стипендиите за ученици от 8-и до 12-и клас с успех над 5.50 - 5 бр. по 400 лв. /по 80 лв. месечно/, с успех над 5.00 – 5 бр. по 250 лв. /по 50 лв. месечно/, а за студенти първокурсници – 3 бр. по 500 лв. /по 100 лв. месечно/. Стипендиите се изплащат на равни вноски за периода февруари 2019 – юни 2019 г.
Кандидатите трябва да напишат есе на тема "Какво научавам от грешките си" в размер от 1800 до 3600 знака /от 1 до 2 страници/. За учениците са необходими: служебна бележка за успех и за извинени/неизвинени отсъствия от първи срок на учебната 2018/2019 г., автобиография, данни за контакт, декларация за поверителност на личните данни /изтеглете от линка/ и есе. За студентите са необходими: уверение за записан II семестър 2018/2019 г., автобиография, данни за контакт, декларация за поверителност на личните данни /изтеглете от линка/ и есе по посочената тема. Крайният срок за кандидатстване е 8 февруари. Документите можете да изпратите на office@blagotvoritel.org или на адрес 1527 София, ул. "Панайот Волов" № 11. Одобрените на първия етап ще бъдат обявени на 12 февруари в сайта http://www.blagotvoritel.org. До 15 февруари с одобрените кандидати ще бъде проведено интервю с членове на фондация "Благотворител" - на живо или по телефон. Преминалите успешно двата етапа на конкурса ще бъдат обявени на 18 февруари на сайта на инициативата.

Конкурси

Българската асоциация на комуникационните агенции в партньорство с "Фокс нетуъркс груп" България ЕООД обявява началото на конкурса Young Lions Bulgaria 2019 – Film. Целта на състезанието е да бъде избран екип, който да представи България в конкурса Cannes Young Lions в категория Film през месец юни 2019 г. в Кан, Франция. В конкурса могат да участват екипи от двама души, като всеки участник трябва да е на възраст до 30 години (роден след 20 юни 1988 г.) и да работи в комуникационна агенция. Всеки екип, който желае да се включи в конкурса, трябва да се регистрира в срок до 19 февруари 2019 г., като подаде набор от документи. Регистрацията за участие в конкурса Young Lions Bulgaria 2019 – Film е безплатна. На 22 февруари всички регистрирани и отговарящи на условията за участие екипи ще получат задание от официалния партньор на конкурса – "Фокс нетуъркс груп" България. В срок до 25 февруари участниците трябва да създадат и предадат 30-секунден рекламен клип, заснет и обработен със собствени ресурси. Победителят в Young Lions Bulgaria 2019 – Film ще бъде обявен на 28 февруари 2019 г. Повече информация може да видите тук.

Обучения

"Предприемачът като откривател" организира 3-месечен "Курс за гимназисти "Откриватели" в Пловдив. Курсът е по основи на икономиката и предприемачеството. В рамките на три месеца, между 24 февруари и 19 май, участниците ще разгледат основните икономически принципи, които намират приложение в ежедневието ни, принципите и характеристиките на пазарната икономика, предприемачеството, като визионерски и откривателски процес. Преподаването ще се базира на основата на игрови ситуации, решаване на казуси и работа в екип. Общият брой посещения е 12 (24 астрономически часа). Курсът е безплатен и е подходящ за ученици на възраст 15-19 г. За записване и допълнителни въпроси посетете страницата "Предприемачът като откривател" /+359 894 616 416/ iliev@bauersax.org.
Събития

Американският университет в България (АУБ) организира на 22 януари в Русе "Вечер на Американския университет в България" с основен лектор президентът Росен Плевнелиев. Събитието е част от национален лекционен тур в цялата страна на тема "Професиите на бъдещето". Стъпвайки на личния си и професионален път, той ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива. Събитието ще се проведе от 19 ч. в Регионалния исторически музей.

Dev.bg организира на 23 януари от 19:30 часа "Как и ние да интервюираме бъдещия си работодател?". По време на събитието главният лектор Йордан Маджунков ще обясни защо трябва и ние да интервюираме бъдещия си работодател, какво да търсим за настоящия си етап на кариерно развитие, какво можем да очакваме да ни предостави компанията, за да подпомогне нашето развитие и как чрез въпроси по време на интервюто да разберем колко е подходящ потенциален работодател. Събитието, което ще се състои в зала 325 на Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски", е с вход свободен, но е нужна предварителна регистрация.

Evolution of Technical Communication – конференцията, която събира на едно място автори на техническа документация, информационни разработчици, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, продуктови мениджъри и консултанти от Югоизточна Европа, ще се проведе в София на 4 и 5 юни. Процедурата по набиране на лектори вече тече и ще продължи до 7 февруари. Желаещите могат да участват с презентации (с продължителност 30-40 минути) и уъркшопи (с продължителност 90 минути), посветени на основната тема "Иновации в софтуерната документация". Предложенията трябва да покриват някоя от следните теми: API документация; обслужване и поддръжка чрез софтуер (машинни операции, актуализации); непрекъсната доставка и технологии за доставка (Continuous Delivery and Delivery Technologies): статични уебсайтове, markdown, GitHub и др.; платформи, инструменти и интеграционни методи; гъвкава методология за разработване на софтуерна документация; машинно обучение; информационно моделиране; интелигентно съдържание; потребителски опит; мултимедия и видео документация. Необходимо е да се подадат заглавието на темата, резюме и кратка биография при регистрация в tekomWebPortal. Билетите за конференцията ще бъдат пуснати в продажба в началото на март. Организаторите от tekom Europe са предвидили отстъпки за своите членове, включително и за тези на нейното българско подразделение - tekom България. За повече информация следете уеб страницата.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Allianz Bank Bulgaria обявява свободна стажантска позиция в Дирекция "Планиране и контролинг". Повече информация може да намерите на страницата на Karieri.bg.

Generation Y Homes си търси стажант по IT подбор. Крайният срок е 28 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Институтът "Ройтерс", базиран в Оксфордския университет, предлага всяка година ограничен брой стипендии за журналисти. Крайният срок за кандидатстване е 11 февруари. Подробности за изискванията и начините за кандидатстване може да видите тук.

ОМН, РИО-Варна, Община Варна, Общински детски комплекс Варна и сдружение "Литературно общество" – Варна обявяват Национален конкурс "Любовта в нас" за литературно творчество и за компютърна рисунка. Кандидатства се оттук. Повече информация може да видите тук.

Дружество на българските фантасти "Тера Фантазия" и общността на Човешката библиотека организират конкурс за фантастични и други разкази. Крайният срок за изпращане е 31 март. Повече информация видите тук.

Dev.bg организира Security testing – OWASP на 21 януари. Събитието ще се проведе в betahaus Sofia на адрес ул. "Крум Попов" 58 и ще стартира в 19:30 часа.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване ново. Политика за бисквитките ново. Декларация за поверителност ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly