С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (28 януари – 3 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.
Стажове

TELUS International предлага пакет за релокация, с който кандидатите могат да започнат международна кариера в интернационална среда в градовете София и Пловдив. Пакетът включва 5000 лв., билет до България, съдействие и подкрепа от HR екип, за да се улеснят процесите на установяване, документация и търсене на квартира, а също така и настаняване в хотел (при необходимост след пристигането в България). Компанията предлага на участниците програмата за кариерно развитие Learning & Development. Нужно е кандидатите да са на възраст над 18 години, да са живели извън България през последните 12 месеца, да владеят перфектно (писмено и говоримо) един от над 35-е езика, с които TELUS International Europe работи, както и английски. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

Френското правителство отпуска всяка година стипендии от Френския институт в България. Подборът на кандидатите е подчинен на приоритети, определени по взаимно съгласие от комисия, съставена от френски и български специалисти. Стипендиите се отпускат за нива магистратура, докторантура под двойно научно ръководство, за краткосрочен престой за научноизследователска дейност на докторанти, зачислени в България и в области, избрани от самите кандидати, както и за научен престой на постдокторанти. Кандидати е необходимо да отговарят на следните условия: да са български граждани или постоянно пребиваващи в България от 3 години, да са редовно записани в българско висше учебно заведение или да притежават българска диплома бакалавър, магистър или доктор, да не са били стипендианти на френското правителство през последните 3 години и да владеят ниво на френски език съответстващо на изискванията на учебното заведение. Досието за кандидатстване се подава в Отдела за стипендии във Френския институт в България, а необходимите документи, които трябва да съдържа, може да видите тук. Крайният срок за подаване на досиетата за кандидатстване е 7 април. Вижте повече информация в сайта на Френския институт в България.

Конкурси

Национално училище по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" – Казанлък организира XII национален конкурс за детска рисунка "Наследници на Дечко Узунов". Целта на конкурса е да открие и насърчи младите таланти в областта на изобразителното изкуство. Могат да участват деца в две възрастови групи - деца и ученици до ІV клас включително; ученици от V до VІІ клас включително. Всеки участник може да представи до три живописни или графични творби - формат 35/50 см. на тема: "Моят празник". Рисунките трябва да се пратят на адрес: НУПИД "Акад. Дечко Узунов"; ул."Ген. Радецки" №80; гр. Казанлък, 6100. Крайният срок е 29 януари. Повече информация вижте тук.

Американски университет в България (АУБ) набира ученици от 11 клас от всички училища за състезанието AUBG Multitalent Quest, в което да покажат своите таланти и качества. Учениците се регистрират за участие, като попълнят регистрационна форма, направят тест по английски език и математика (прикачени към формуляра) и прикачат 2-минутно видео – CV. Те трябва да са ученици в 11 клас, да владеят английски език над средно ниво, имат широка обща култура и имат талант в множество академични, креативни и спортни дисциплини. Кандидатите, преминали първи кръг, ще премерят сили в няколко категории - решаване на задачи по математика, дебатиране, решаване на социални проблеми, представяне на спортни и артистични умения. Конкурсът ще се проведе в сградата на кампуса на АУБ в Благоевград. Няма такса за участие. Победителите ще получат публично признание и различни награди - парични и предметни. Организаторите поемат всички разходи за настаняване и храна. Крайният срок за кандидатстване е 31 януари. За да кандидатствате, попълнете регистрационната форма и следвайте стъпките, указани тук. Повече информация вижте тук.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Пролетен фестивал на науката" на 13 и 14 април 2019 г. Инициативата дава възможност на ученици от 1-ви до 12-ти клас да участват в националния конкурс на тема: Крадец на мечти. За да вземете участие, трябва да създадете рисунка, снимка, макет, постер или креативно съдържание под формата на всичко, което въображението ви може да сътвори. Кандидатства се, като изпратите творението си на имейла на проекта: apebulgaria@outlook.com или на адреса на организацията чрез Български пощи или чрез куриерски услуги. Повече информация може да получите, като пишете на лично съобщение в една от социалните мрежи: Facebook или Instagram. По време на събитието ще бъде обявен победителят от конкурса. Повече информация вижте тук.

Обучения

Training Academy организира "Академия за Графичен Дизайн" и "Академия за Дигитален Маркетинг". Всеки, който иска да придобие умения и да се развива в областта на дигиталния маркетинг или графичния дизайн, има възможност да заяви своето безплатно участие до 5 февруари. Целта на академиите е да даде основа за кариера в областите на графичния дизайн и дигиталния маркетинг, предоставяйки всички ключови инструменти за успешна професионална реализация. Всяка академия съдържа четири основни курса, които са достатъчни за изграждането на базови компетенции и умения в съответната област. Академиите са подходящи за начинаещи. Повече информация и начин на регистрация вижте на сайта на TrainingAcademy.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и VISА Bulgaria организират Финансова академия за ученици. Тя започва на 1 февруари и ще продължи до 22 февруари включително. Всеки петък от месеца, от 14:30 часа, икономически и финансови експерти с богат практически опит ще запознаят учениците с азбуката на финансите. Академията е безплатна и в нея могат да се запишат гимназисти от 10, 11 и 12 клас, като тези, които преминат успешно обучението, ще получат специален сертификат. За дванадесетокласниците изходящият тест на академията ще има силата и на кандидат-студентски изпит - всички, които го издържат, ще бъдат приети във ВУЗФ. Академията ще се провежда в сградата на университета – на ул. "Гусла" 1 в столичния квартал "Овча купел". Всеки, който иска да участва, може да се запише безплатно на marketing@vuzf.bg.

VMware България обяви новото издание на Talent Boost - безплатна образователна инициатива, която цели да подобри и развие знанията на младите таланти в разработването на софтуерни продукти и решения в България. В рамките на 12-седмичното интензивно обучение, водещи инженери от VMware стават лектори и ментори на студентите, записали се в програмата. Програмата Talent Boost се фокусира върху развитието на различни умения, нужни за изграждането на успешна кариера като инженер в голяма IT компания: от алгоритми и структури от данни до Spring-базирани приложения. Студентите не само ще подобрят уменията си по програмиране и технологичните си знания, но ще се докоснат и до изкуството на анализа, софтуерната архитектурата и дизайн. Заинтересованите студенти трябва да изпратят своите кандидатури на сайта на Talent Boost до 10 февруари. Обучението започва седмица по късно, от 18 февруари, и ще продължи до средата на месец май, като лекциите ще се провеждат в рамките на 4 часа всеки делничен ден. Програмата е насочена към настоящи студенти и цели да надгради получените от тях знания в университета чрез практика. Местата в нея са ограничени до 20, затова одобрените кандидати ще минат през кратко интервю, което ще гарантира, че нивото на програмата отговаря на уменията на всеки от тях. Критериите за успех са притежаването на основни умения в обектно ориентираното програмиране, логическо мислене и мотивация за учене.
Събития

Американският университет в България (АУБ) организира на 29 януари във Велико Търново "Вечер на Американския университет в България" с основен лектор президентът Росен Плевнелиев. Събитието е част от национален лекционен тур в цялата страна на тема "Професиите на бъдещето". Стъпвайки на личния си и професионален път, той ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива. Събитието ще се проведе от 19 ч. в хотел "Премиер".

Представители на четири холандски традиционни университета – Tilburg University, Radboud University, Utecht University и University of Twente, пристигат в България, за да запознаят кандидат-студентите с предимствата на обучението в Холандия. Събитието се организира от агенция "Скай Лайнс". Програмите за обучение на участниците в изложението покриват широк периметър от специалности като бизнес и икономика, право, публична администрация, инженерни науки, математика, информационни технологии, природни науки, медицина, медии, социални науки, изкуство и култура, педагогика и др. Изложението ще се проведе в два поредни дни в София и Пловдив съответно на 2 февруари от 15:00 часа, х-л "Маринела" (бивш "Кемпински") и на 3 февруари от 15:00 часа в х-л "Тримонциум". Входът за събитието е свободен с предварителна регистрация. Повече информация може да видите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Google предлага платен стаж от 12-14 седмици, който дава възможност за лично и професионално развитие. Крайният срок за кандидатстване е 8 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Фондация "Благотворител" обявява XV издание на стипендиантска програма "Постигам по-висок успех" - II учебен срок/семестър 2018/2019. Крайният срок за кандидатстване е 8 февруари. Документите можете да изпратите на office@blagotvoritel.org или на адрес 1527 София, ул. "Панайот Волов" № 11.

Българската асоциация на комуникационните агенции в партньорство с "Фокс нетуъркс груп" България ЕООД обявява началото на конкурса Young Lions Bulgaria 2019 – Film. Повече информация може да видите тук.

"Предприемачът като откривател" организира 3-месечен "Курс за гимназисти "Откриватели" в Пловдив. За записване и допълнителни въпроси посетете страницата "Предприемачът като откривател" /+359 894 616 416/ iliev@bauersax.org.

Evolution of Technical Communication – конференцията, която събира на едно място автори на техническа документация, информационни разработчици, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, продуктови мениджъри и консултанти от Югоизточна Европа, ще се проведе в София на 4 и 5 юни. За повече информация следете уеб страницата.

Generation Y Homes си търси стажант по IT подбор. Крайният срок е 28 февруари. Повече информация може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly