С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (4 - 10 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Гьоте-институт набира стажанти за следните проекти и тематични области на културната програма на института: Архитектура и 100 години Баухаус (март-юни); 30 години Гьоте-институт (април-юли); Музикални и филмови програми (март-юли); Академия за културен мениджмънт (юни-октомври); Гейминг (август-ноември). Стажантите ще надникнат в работния процес на Гьоте-институт и ще се включат в планирането и реализирането на културните програми.
Участниците трябва да помагат в разработването и подготовката на всички културни програми и проекти на института, в организацията и съблюдаването на протичането на културните събития в сградата, грижата за международни гости, комуникация с партньори и участници в събития, обработка на данни и онлайн проучване и преводаческа дейност. Нужно е кандидатите да имат започната или вече завършена хуманитарна, стопанска, юридическа или информационна специалност с планирано завършване със степен бакалавър, магистър или докторант, да са на не повече от 30 години, да владеят перфектно както български, така и да имат познания по английски и немски. Участниците трябва да имат интерес към културните събития и културния мениджмънт. Стажът е платен. За да кандидатствате, изпратете автобиография, снимка и кратко мотивационно писмо на немски или английски език защо се интересувате от стажа на Стефка Цанева – stefka.tsaneva@goethe.de. Крайният срок е 18 февруари. Повече информация може да откриете тук.

Стипендии

Американския университет в България (АУБ) организира нова стипендиантска програма – Rising Impactors. Новата програма на Американския университет в България ще подкрепя финансово зрелостници с изключително социално въздействие върху общностите, в които живеят. АУБ ще им даде шанс да получат качествено образование, така че те да продължат да бъдат носители на позитивна промяна в обществото.
Програмата е отворена за всички ученици в 12 клас, а първите стипендианти на Rising Impactors ще бъдат избрани от специална комисия. Проектите ще бъдат обективно оценявани както от гледна точка на дълготрайността и възможностите за надграждане на положителната обществена промяна, която предизвикват, така и от гледна точка на броя хора, облагодетелствани от тази положителна промяна. Програмата се подкрепя от водещи работодателски организации и се финансира с дарения от компании, фондации и частни лица, които споделят ценностите на АУБ. Президентът Росен Плевнелиев също подкрепи каузата и предостави финансова подкрепа в полза на програмата. Повече информация за инициативата може да намерите на сайта на АУБ или да пишете на admissions@aubg.edu.

Конкурси

PwC България стартира конкурс в подкрепа на студенти и докторанти, изучаващи педагогически специалности – "Най-важният урок". Конкурсът е в подкрепа на амбициозни български студенти и докторанти, мотивирани да се развиват успешно в образователната сфера у нас. "Най-важният урок" е продължение на миналогодишната инициатива на PwC "Твоите 25 причини да избереш България". Инициативата ще отличи 11 младежи с едногодишни стипендии по 6000 лв. и едномесечен стаж по специалността. Инициативата на PwC се провежда под патронажа на президента на България Румен Радев и в партньорство с Министерството на образованието и науката. В конкурса могат да участват български студенти и докторанти, изучаващи педагогически специалности или записали се в програми за придобиване на педагогическа правоспособност. Необходимо е кандидатите да имат мотивация да се развиват в образователната сфера у нас. За да участват, те трябва да изпратят есе на тема "Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици". Студентите и докторантите могат да кандидатстват, като изпратят есето си тук. Крайният срок е 17 март 2019 г. Независимо експертно жури ще избере победителите. Цялата информация за "Най-важният урок" е достъпна на уебсайта на инициативата.

Обучения

Започна кандидатстването за втория онлайн курс на английски език "Reporting Effectively on Development, Minorities & Migration". Проектът цели да повиши обществената осведоменост в страните членки на ЕС по въпроси, свързани с бедността, миграцията и изключването на малцинствата от социалния и политически живот на страната. Специфичната цел, която си поставя проектът, е да подобри медийното отразяване на политиките, свързани с развитието, чрез укрепване капацитета на журналисти и студенти по журналистика да отразяват с необходимата чувствителност проблемите на бедността, миграцията и малцинствата.
Обучението включва пет 8-седмични онлайн курса (на английски език) по проблемите на развитието, малцинствата и миграцията за 200 журналисти и студенти по журналистика (50 от България). Участниците трябва да отделят 2-3 часа седмично за четене, извършване на собствени проучвания, попълване на тестове и изпълнение на задачи. Освен това има 1-месечни стажове в национални медии за студенти по журналистика, завършили онлайн обучението. При подбора на стажантите ще се вземе под внимание какво планират за своите стажове и дали ще демонстрират компетентност и интерес към "журналистика за развитие". Ще се изискват публикувани/непубликувани медийни материали, за да се тестват уменията им за изследване и писане. Участниците в онлайн обучението, които са демонстрирали най-голям интерес, потенциал и ангажимент, ще имат възможност да участват в 7-дневни пътувания, включващи обучение на терен и срещи в местата за пристигане на мигрантите в Италия, Гърция и Испания, както и до страните на произход в Африка.
Проектът ще предложи стипендии до 1600 евро на 20 успешни участници от четирите страни, за да извършат по-задълбочено отразяване на проблеми, свързани с развитието, миграцията и малцинствата. По-малки суми ще бъдат отпуснати на онези, които решат да останат по-дълго на мястото на учебните посещения, със същата цел. Безвъзмездните средства са предназначени за покриване на пътни разходи, настаняване, застраховка, и т.н. Крайният срок за кандидатстване е 10 февруари. Повече за инициативата и как може да кандидатствате – може да видите тук.

За шеста поредна година Нов български университет, Българската асоциация на комуникационните агенции и Българската асоциация на рекламодателите организират "Рекламна академия". Събитието ще се проведе в НБУ между 12-15 февруари и представлява образователен формат, който позволява в рамките на 4 дни студенти и ментори от бизнеса да взаимодействат, работейки по реални бизнес казуси. В първия ден на "Рекламна академия" ще има практически ориентирани презентации на лектори от бизнеса, във втория и третия ден участниците ще бъдат разделени на екипи, които ще работят по реални казуси, като в последния четвърти ден идеите ще бъдат презентирани пред жури. Хората от отбора победител ще имат възможност да намерят стаж или работа в компания рекламодател или агенция. В ролята на лектори и ментори на "Рекламна академия" тази година ще влязат представители на близо 25 компании. За участие е необходимо да се попълни формуляр. За повече информация посетете страницата на "Рекламна академия".

Школата по програмиране HackBulgaria набра кандидати за своето осмо издание на практическия курс Programming 101 with Python. Обучението започва на 25 февруари и е с продължителност 3 месеца. Целта му е да даде нужната практическа подготовка, за да може участниците да започнат своята първа работа в IT сектора. Методът на преподаване е взаимстван от модела на "обърнатата класна стая", където се залага основно на практика, а теорията е за домашно. Курсът е подходящ за хора, които вече имат базови знания по програмиране. Обучават се малки групи – от 20-25 души. След края на обучението HackBulgaria помага на обучаващите се в търсенето на работа. Вече е отворено и кандидатстването, което включва решаване на задачи и онлайн интервю. Повече за курса можете да видите на сайта на организацията.
Събития

Dev.bg организира на 6 февруари от 19:30 събитието "Най-честите проблеми на Scrum срещите и как да се справим с тях". По време на събитието главният лектор Теодора Тодорова, която работи в ИТ индустрията повече от 13 години, започвайки като разработчик, а след това преминава в ролята на ръководител на проекти и екипи, ще обясни как да извлечем максимума от всяка една среща Scrum и дали прекараното време е продуктивно за нас. Освен това ще се разгледат и въпросите как да провеждаме кратки и ефективни срещи, какъв е фокусът и желаният краен резултат. Събитието е с вход свободен след предварителна регистрация и ще се проведе в betahaus Sofia (адрес: ул. "Крум Попов", 56-58, София).

356labs организира безплатен уебинар PowerPoint Tips & Tricks на 7 февруари от 19:30 до 20:30 часа. По времена онлайн уебинара Борис Христов ще разкрие 5 трика, които завинаги ще променят мнението ви затова как може да създавате презентации без слайдове. Лекторът ще обясни как може да направите интересна презентация, без да губите часове в изработката ѝ. Ако искате да се включите в уебинара, трябва да го направите през Facebook страницата на организацията или просто да кликнете тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:

Повече информация за тях можете да намерите тук.

TELUS International предлага пакет за релокация, с който кандидатите могат да започнат международна кариера в интернационална среда в градовете София и Пловдив. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Повече информация може да намерите тук.

Френското правителство отпуска всяка година стипендии от Френския институт в България. Крайният срок за подаване на досиетата за кандидатстване е 7 април. Вижте повече информация в сайта на Френския институт в България.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Пролетен фестивал на науката" на 13 и 14 април 2019 г. По време на събитието ще бъде обявен победителят от конкурса. Повече информация вижте тук.

Training Academy организира "Академия за Графичен Дизайн" и "Академия за Дигитален Маркетинг". Повече информация и начин на регистрация вижте на сайта на TrainingAcademy.

VMware България обяви новото издание на Talent Boost. Заинтересованите студенти трябва да изпратят своите кандидатури на сайта на Talent Boost до 10 февруари.

Дружество на българските фантасти "Тера Фантазия" и общността на Човешката библиотека организират конкурс за фантастични и други разкази. Крайният срок за изпращане е 31 март. Повече информация видите тук.

Институтът "Ройтерс", базиран в Оксфордския университет, предлага всяка година ограничен брой стипендии за журналисти. Крайният срок за кандидатстване е 11 февруари. Подробности за изискванията и начините за кандидатстване може да видите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly