С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (18 - 24 февруари)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Софтуерната компания MM Solutions търси стажант програмист. Изискванията към кандидатите са да имат техническа грамотност (познания по хардуер, програмиране и операционни системи), основни познания по C (синтаксис на С), владеене на английски език и желание за учене и развитие. Програмата започва на 25 март и ще се провежда на пълен работен ден. Компанията предлага едномесечно безплатно обучение по С, предложение за работа при успешно представяне на финален изпит и продължаващо обучение след назначаването на работа. Кандидатства се със CV до 18 март през сайта на Karieri.bg. Повече информация вижте тук.

Стипендии

Стипендиантската програма Global Korea Scholarship ще предостави финансиране на 7 български студенти за магистърска и докторска степен в Република Корея. Инициативата има за цел да предостави на международни студенти възможността да учат в Южна Корея и по този начин да засили образователния обмен и приятелските отношения между страните-участници и Република Корея. Кандидатите трябва да са български граждани, да са под 40 години, смятано от 1 септември 2019 г., да имат бакалавърска, магистърска или докторска степен (получена НЕ от институт в Южна Корея), да имат висок общ успех (над 80%) и да са в добро физическо и психическо здраве. Кандидатите с добро владеене на корейски или английски език ще имат преимущество. За да участвате, първо прочетете предоставения информационен пакет и попълнете апликационната форма. Документите се подават в посолството на Република Корея, като могат да бъдат донесени или изпратени по куриер. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 часа на 15 март 2019 г. Повече информация може да намерите тук и тук, или да се свържете с посолството на Южна Корея в България.

Конкурси

Образователната организация "Център за творческо обучение" обяви конкурс за ученици от 9 до 15 години, които искат да посетят международния космическия лагер Space Camp Turkey. Лагерът, който е един от три подобни в света, е създаден по програма на NASA и е разположен в Измир, Турция. В рамките на програмата участниците ще се запознаят отблизо с живота на астронавтите, ще научат как се конструират ракети и как се управляват космически совалки. Те ще обличат астронавтски костюми, ще работят с реални тренажори за подготовка на астронавти и ще изпробват движенията в безтегловна среда, съобщават организаторите. Условията за кандидатстване са учениците да знаят английски език и да проявяват интерес към науката и технологиите. Желаещите да участват трябва да изпратят есе на една от темите: "Промени ли NASA света за 60 години?"; "Екзопланетите – Нови светове"; "Изненада! Аз съм извънземно!". Максимална дължина на есето е 400 думи, а на видео есето - 5 минути. Могат да бъдат на български или английски, съответно - на кирилица или латиница. Текстовете трябва да съдържат информация за обратна връзка, включително контакти на родител или училище. Крайният срок за подаване на есетата е 28 февруари 2019 г. Може да кандидатствате оттук.
"Център за творческо обучение" предоставя пълни и частични стипендии за най-добрите есета и видео есета в конкурса, като една пълна стипендия покрива изцяло таксата за участие и е в размер на 1250 долара. Освен пълна, участниците могат да спечелят и частична стипендия от 50% или 25%, която се приспада от таксата за участие. Обучителната програма в Space Camp Turkey е една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално обучени тренери и специалисти. В края ѝ участниците ще получат сертификати. Повече информация за инициативата ще намерите тук.

Обучения

"Телерик академия" започва приема за Telerik Academy Alpha с Java и .Net. Кандидатстването вече е отворено на сайта на академията. Обучението е подходящи за студенти и професионалисти, които искат да започнат кариера в областта на ИТ. Програмите ще започнат на 27 май за Java и 10 юни за .NET и ще се провеждат в обучителния център на "Телерик Академия" в София. Кандидатите е необходимо да изпратят CV и мотивационно писмо на сайта на "Телерик академия" до 15 април за Java и до 8 май за .NET. Следващият етап е да се подготвят и явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: C#, Java, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python и Swift. Основните изисквания към участниците са да имат навършени 18 години, базови познания по програмиране и мотивация да започнат кариерното си развитие в IT сектора. Подготвителни материали за входния изпит на Telerik Academy Alpha могат да бъдат намерени онлайн. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".
Събития

Британското посолство, Британският съвет и Orange.bg организират дискусия за образованието в Обединеното кралство "Education is GREAT". Събитието е подходящ за учениците в 10 и 11 клас, обмислящи да продължат своето образование на Острова. По време на инициативата лектори ще говорят за живота и културата в Обединеното кралство, кариерните възможности, академичната среда и образованието след Brexit. Форматът на събитието ще даде възможност на всеки да се включи в обсъждането на всяка една от темите, заедно с млади професионалисти, завършили образованието си във Великобритания и с образователни експерти. Инициативата ще се проведе на 21 февруари в Betаhaus (адрес: ул. "Крум Попов" 56-58, София) от 16:30 до 18:30 часа. Предварителната регистрация е задължителна. Повече информация за събитието може да намерите в линковете тук и тук.

BULATSA организира "Дни на отворените врати". Те ще се състоят на 25 февруари, 7 март и 29 март. Желаещите да присъстват могат да подават заявки за включване в трите събития на специалната форма за регистрация в сайта на ДП "Ръководители на въздушно движение". Те ще имат възможност да се запознаят на място с условията, които компанията предлага за кариерно развитие и израстване. Също така участниците ще могат да посетят тренажора и оперативната зала, откъдето се обслужва въздушното движение. BULATSA вече започна пролетната кампания за подбор на ръководители на полети. Кандидатите могат да подават документите си онлайн в сайта на компанията на адрес bulatsa.com, където са описани подробно изискванията и етапите за кандидатстване. Кампанията ще продължи до 30 април.

"Телерик Академия" организира "Кариерен старт в ИТ". Събитието е предназначено за желаещите да направят стъпка към професионална реализация в ИТ сектора. Лектори ще разкажат на участниците повече за кариерните възможности и търсените от компаниите умения. Посетителите ще разберат и повече за програмата Telerik Academy Alpha и процеса по кандидатстване и ще се запознаят с нейни възпитаници, работещи в ИТ индустрията. Събитието ще се проведе на 26 февруари от 19:00 ч. в обучителния център на "Телерик Академия" в София. "Кариерен старт в ИТ" е отворено за всички, но изисква предварителна регистрация.

AIESEC in Bulgaria организира "Умения на бъдещето" в София на 28 февруари. Участниците на събитието ще разберат кои са конкретните методи и умения, които стават все по-търсени и необходими в забързаното ежедневие. Лекторите на събитието - създателят на платформата "Мини машини" Михаил Стефанов и Борис Георгиев - част от екипа на Out2Bound – първата българска компания, действаща като изнесен екип продажби, ще ви покажат как да вървите напред и да влагате времето си в това, което наистина си заслужава. В края на събитието ще бъдат обобщени идеи, върху които да се фокусирате и да работите, за да бъдете по-продуктивни и ефективни. Събитието ще се проведе в Международната компютърна академия It Step (адрес: ул. "Алабин" 58, София). Нужна е предварителна регистрация. Повече за инициативата вижте тук.

Консултантска агенция "Едланта" организира годишното изложение за образование в чужбина "Европейско образование 2019 - пролет". Тази година е предвидено провеждането на две събития – на 9 март в София (хотел "Хилтън) и 11 март във Варна (хотел-галерия "Графит). И двете събития ще се проведат от 11:00 до 17:00 часа. По време на събитията консултанти от "Едланта" ще съветват кандидат-студентите за университети и специалности в чужбина, на всички участници ще бъде разяснено какви документи трябва да подготвят и кога са крайните срокове. Събитията са с вход свободен, но след предварителна регистрация. Повече информация за събитията може да намерите тук.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

BMW Bulgaria набира стажанти за отдел "Следпродажбено обслужване". Можете да кандидатствате оттук, където ще намерите и повече информация за условията.

Американския университет в България (АУБ) организира нова стипендиантска програма – Rising Impactors. Повече информация за инициативата може да намерите на сайта на АУБ или да пишете на admissions@aubg.edu.

Общински младежки съвет - Перник търси креативни творби- разкази и есета, написани от вдъхновени младежи на възраст между 18- 24 години. Крайният срок за кандидатстване е 28 февруари. Повече информация може да видите тук.

"Апетит за образование чрез практика" организира "Пролетен фестивал на науката" на 13 и 14 април 2019 г. Повече информация вижте тук. По време на фестивала всеки един изложител има възможността да представи дейността се чрез практическо занимание, урок, демонстрация, експеримент или workshop. Регистрацията на изложителите се осъществява през специално създадена google-платформа, която те могат да попълнят и изпратят към организаторите.
Може да кандидатствате за изложител оттук.

На 19 февруари от 19:30 до 21:30 ч. в офиса на технологичната компания Progress ще се проведе следващото събитие на инициативата Women Who Code, насочена към жените в технологичния сектор. Повече информация за събитието може да намерите тук.

Dev.bg организира на 19 февруари от 19:30 часа "Пътят от университета към IТ кариерата - какво ценно научих?". Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

За седма поредна година "Български кариерен форум" ще организира кариерни изложения за българите в чужбина. Повече информация може да намерите тук и тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалГрадът.bgОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly