С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (25 февруари – 3 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

Капитал търси кандидати за пролетната си стажантска програма. Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще са част от медиата в продължение на три месеца. Кандидатите трябва да са студенти с икономическа специалност, да говорят английски език и да умеят да работят с Excel. Стажът е платен и предлага обучение и практически опит в журналистиката. За да кандидатствате, трябва да изпратите CV и кратко мотивационно писмо до 11 март на pisma@capital.bg

Фабрика за идеи кани социално ангажирани хора с професионален опит за менторската си мрежа. В нея се обединяват сили за решаването на належащи социални проблеми и се подкрепят участниците във форматите на организацията. Менторите трябва да са убедени, че има смисъл да предават опита си на млади хора с идеи за промяна, да вярват в потенциала на другите, да подклаждат постоянството им, да познават добре тези инструменти и да са готови да ги разучават отдадено с останалите. Участниците в програмата имат възможност да синтезират своя опит и идеи, да пътуват из Европа, включвайки се в различните обучения на организацията. Кандидатите трябва да имат достатъчно дългосрочен опит в сфера, варираща от маркетинг, изкуство през архитектура, екология, бизнес и други, да имат силна мотивация и да могат да отделят време за проектите на организацията. За да кандидатствате, трябва да попълните апликационната форма. Крайният срок е 1 март. Повече информация вижте тук.

Стипендии

Наградата за студентска солидарност на Фондация Veolia насърчава студенти от цял свят да създават и прилагат нови модели за устойчиво развитие. Наградата има за цел да бъде в подкрепа на студенти, които активно участват в граждански и солидарни проекти. Инициативите, с които те могат да кандидатстват, трябва да се съсредоточат върху международната помощ за развитие, насърчаването на социалните връзки и преминаването към заетост, или опазването на околната среда и биологичното разнообразие - трите области на интервенция, които са фундаментални за Фондация Veolia. Победителите ще получат не само финансиране, но и техническа подкрепа чрез менторски програмите, в които участват експерти на Veolia по целия свят. Жури с представители на училища, университети и асоциации ще избере 3 проекта, между които ще се разпредели сумата от 15 хил. евро. Цялата информация за участие (дневен ред, правила, критерии за подбор) e публикувана на уебсайта на Фондацията и на страницата във Facebook на Student Solidarity Award.

Конкурси

НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" организира кастинг за участници в главните мъжки и женски роли на забавен младежки сериал, който ще се снима още тази пролет. Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 30 години. Не е задължително участниците да учат или да са завършили актьорско майсторство. Може да се запишете за кастинг, като се обадите на тел. 0877717677 или да пишете на имейл natfa.cast@gmail.com. Кастингът за сериала е от 4 до 6 март в кино павилиона на "В" сграда в НАТФИЗ.

МОН, РУО - Бургас, Национален дворец на децата, Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас организират Национален конкурс "Водата – извор на живот 2019". Конкурсът цели да се даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да се стимулира техният интерес към решаване на проблемите с опазване и използване на водите и съхраняване на природата. Националният конкурс е в 3 раздела: литературно творчество – участниците могат да представят разказ или стихотворение; рисунка и приложно изкуство - могат да се представят произведения от жанровете графика, акварел, живопис, приложно творчество /керамика, стъклопис и батик; фотография – участие в конкурса с 1 снимка или с 3 сюжетно свързани фотографии/ триптих/; размер на снимките А4. Участниците трябва да са ученици в училища, школи и центрове за подкрепа на личностното развитие в цялата страна. За всеки един от разделите на конкурса изискванията към участниците са различни – вижте тук.
За да кандидатствате, изпратете творбата си на адрес: ЦПЛР – Бургас, ул. "Райна Княгиня"№11, 8000 гр. Бургас. Всяко конкурсно произведение трябва да съдържа следната задължителна информация: име и фамилия на участника; клас, училище, школа; ръководител – телефон и e-mail на училището или организацията, която се представя; адрес, на който щe се изпрати наградата( ако бъде присъдена такава); краен срок за кандидатстване Крайният срок за кандидатстване е 6 март. Повече информация вижте тук. Организаторите ще уведомят по подходящ начин всички класирани до 15 март.

PwC България организира конкурс за есе "Най-важният урок". Конкурсът ще подкрепи студенти и докторанти по педагогика, които нямат търпение да преподадат истински важните уроци на бъдещите си ученици. Могат да участват всички български граждани, записани в български или чуждестранен университет; студенти или докторанти, изучаващи педагогическа специалност или програма за придобиване на педагогическа правоспособност; лице, обучаващо се за придобиване на педагогическа правоспособност. Ще бъдат избрани 11 души, които ще бъдат наградени с едногодишна стипендия на стойност 6000 лв. и едномесечен стаж в училище. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, където също трябва да се прикачи есе на тема "Най-важния урок. Послание към бъдещите ми ученици" и актуално CV. Крайният срок за кандидатстване е 17 март. Повече информация може да откриете тук.

Обучения

Националната конференция "Успех за всички студенти чрез предприемачество" дава начало на онлайн курс, финансиран от програмата "Еразъм+". Онлайн курсът за обучение по предприемачество ще помогне в развитието на студентите, които имат специални нужди. Неговият старт се дава с националната конференция "Успех за всички студенти чрез предприемачество", която ще се проведе в Югозападен университет "Неофит Рилски". Конференцията е част от проекта "Success4All"/"Успех за всеки" и е организирана от Център за изследване и анализи (ЦИА) и Югозападен университет "Неофит Рилски". Целта на проекта е създаване и демонстриране на иновативна електронна платформа за придобиване на предприемачески умения от европейски студенти, с внимание към тези със специални нужди, и с цел интегрирането им чрез приобщаващ образователен подход. Курсът е разработен на английски, френски, латвийски и български. Конференцията "Успех за всички студенти чрез предприемачество" ще се проведе в Югозападен университет "Неофит Рилски" на 26 февруари с начален час 11:00 ч, Учебен корпус 1, Зала 115. В нея могат да се включат студенти, учащи, млади хора включително и с увреждания, преподаватели, заинтересовани организации, неправителствени организации от цялата страна. Повече информация и предварителна регистрация за събитието може да бъде намерена тук.

"Телерик академия" пуска първата 6-месечна програма за подготовка на QA инженери. Кандидатстването вече е отворено на сайта на академията. Обучението е подходящи за студенти и професионалисти, които искат да започнат кариера в областта на ИТ. Програмата ще подготвя Quality Assurance (QA) инженери - специалисти с ключова роля в ИТ индустрията, които отговарят за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка. Обучението започва на 27 май, а кандидатстването за него е активно до 15 април през сайта на Телерик Академия. Програмата е подходяща за студенти и специалисти от различни области, които искат да започнат работа в ИТ сектора, но предпочитат да тестват софтуера вместо да го създават. Курсовете ще се провеждат в периода май-ноември, 2 до 3 пъти седмично от 19:00 ч. в обучителния център на Телерик Академия в София. Това позволява съчетаване на участието в програмата със следване в университет и работа. Кандидатстването е отворено до 15 април и включва три етапа. Първият е регистрация и подаване на автобиография през сайта на Телерик Академия, вторият е преминаване на онлайн когнитивен тест, а третият - явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови познания по програмиране, които кандидатите могат бързо да усвоят с безплатните онлайн материали и присъствени работилници на Телерик Академия. Подготвителни материали за входния изпит могат да бъдат намерени онлайн. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".
Събития

Able Mentor и "Успелите" организират "Стресът на работното място: Как да се справим? vol. 2 - HR Милен Великов". В събитието, което ще се проведе на 2 март от 16 часа в Аулата на Биологическия факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще бъде включена 40-минутна лекция на тема "Стресът на работното място и как да се справим с него". Ще има и дискусия , в която ще може да се задават и въпроси и да се обменят идеи с присъстващите и лектора. Главен лектор ще е Милен Великов – HR експерт с над 8-годишен опит в международни и български компании и като сертифициран кариерен консултант. Събитието е безплатно, но местата за присъстващите са ограничени, затова побързайте да се регистрирате. Повече информация може да намерите тук.

"Дни на кариерата" и JobTiger организират "Национални дни на кариерата 2019 – София" на 11 и 12 март. На събитието, което ще се стартира в 10 часа на в НДК в София, всички участници ще могат да се срещнат с работодатели, да се запознаят и разберат повече за кариерните възможности в множество сектори за развитие в България. Повече може да откриете на страницата на събитието.

Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Софтуерната компания MM Solutions търси стажант програмист. Кандидатства се със CV до 18 март през сайта на Karieri.bg. Повече информация вижте тук.

Стипендиантската програма Global Korea Scholarship ще предостави финансиране на 7 български студенти за магистърска и докторска степен в Република Корея. За да участвате, първо прочетете предоставения информационен пакет и попълнете апликационната форма. Документите се подават в посолството на Република Корея, като могат да бъдат донесени или изпратени по куриер. Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 часа на 15 март 2019 г.

Образователната организация "Център за творческо обучение" обяви конкурс за ученици от 9 до 15 години, които искат да посетят международния космическия лагер Space Camp Turkey. "Център за творческо обучение" предоставя пълни и частични стипендии за най-добрите есета и видео есета в конкурса. Повече информация за инициативата ще намерите тук.

"Телерик академия" започва приема за Telerik Academy Alpha с Java и .Net. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".

BULATSA организира "Дни на отворените врати". Кандидатите могат да подават документите си онлайн в сайта на компанията на адрес bulatsa.com, където са описани подробно изискванията и етапите за кандидатстване. Кампанията ще продължи до 30 април.

AIESEC in Bulgaria организира "Умения на бъдещето" в София на 28 февруари. Нужна е предварителна регистрация. Повече за инициативата вижте тук.

Консултантска агенция "Едланта" организира годишното изложение за образование в чужбина "Европейско образование 2019 - пролет". Събитията са с вход свободен, но след предварителна регистрация. Повече информация за събитията може да намерите тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2019 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2019 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly