С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Стажове, стипендии, конкурси (5 – 10 март)

Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Share Tweet Share
Снимка

 

В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg в началото на всяка седмица ви представяме обзор на различни възможности за кариерно развитие. В нея можете да намерите най-актуалните предложения за безплатни обучения, събития, стажове, конкурси и стипендии, които да ви помогнат да усъвършенствате уменията си, да обогатите опита си и да бъдете по-успешни в работата си.

А
ко и вашата компания предлага подобни възможности, изпратете ни повече информация на karieri@karieri.bg.

Стажове

"Капитал" търси кандидати за пролетната си стажантска програма. Избраните кандидати ще преминат вътрешно обучение и ще са част от медията в продължение на три месеца. Кандидатите трябва да са студенти с икономическа специалност, да говорят английски език и да умеят да работят с Excel. Стажът е платен и предлага обучение и практически опит в журналистиката. За да кандидатствате, трябва да изпратите CV и кратко мотивационно писмо до 11 март на pisma@capital.bg.

Консултантската организация 180 Degrees Consulting си търси стажант младши консултант. Стажът включва изработване на консултантски проекти чрез изготвяне на маркетингови анализи, качествени и количествени проучвания, както и писане на консултантски доклад на английски език. Програмата ще се проведе от края на март до юни. Изисквания към кандидатите са: да са мотивирани и отдадени настоящи или наскоро завършили студенти; да притежават умения за решаване на проблеми и критично мислене; да имат истински интерес към това да допринесат за социална промяна; да имат желание да бъдат обучени от професионални бизнес консултанти; да имат време, което да отделят, за да работят по проекти за истински клиенти; да владеят английски на много добро ниво. Стажът е неплатен, но в замяна младши консултантите ще имат възможност да натрупат ценен опит и да създадат полезни контакти. Можете да кандидатствате, като попълните апликационната форма с вашето мотивационно писмо и CV. Крайният срок за това е 12 март. Повече информация може да намерите тук.

Стипендии

YFU България дава стипендия за обмен на български ученици в Аржентина. Стипендията покрива 2000 USD от програмата и дава възможност за прекарване на една учебна година в Аржентина. Кандидатите трябва да са на възраст между 15 и 18 години. За да кандидатствате, се свържете с YFU Bulgaria за повече информация на тел. 089 473 4129 или info@yfu.bg. Крайният срок за подаване на документи е 11 март. Повече информация вижте тук.

Конкурси

Фондация "Джендър проект в България" и Българска платформа за международно развитие обявяват конкурс "Журналистика за развитие – 2019" за журналисти с принос в отразяването на философията, принципите и инструментите на Европейската политика за развитие и участието на България в нея. Наградата за журналисти "Журналисти за развитие" е обявена за първи път през 2018 г. от Българската платформа за международно развитие (БПМР), за да отличи високите постижения в отразяването на въпросите на развитието, неравенството, правата на човека и премахването на бедността. Фондация "Джендър проект в България" – съосновател и член на БПМР, продължава процеса, като използва възможностите, които дава проектът "Reporting Effectively on Development, Minorities & Migration" (MMM), в чийто консорциум е партньор. Основните теми на наградата са: въпросите на развитието и политиките на ЕС и България по тях, проблемите на мигрантите и на малцинствените групи, неравенствата, правата на жените и премахването на бедността в страните извън ЕС.
В конкурса може да кандидатства всеки журналист от електронна, печатна или онлайн медия. Медийните продукти могат да бъдат: новини и аналитични статии, програми на медии с национално или регионално покритие, включително печатни и електронни публикации, радио, телевизионни програми. Допускат се до три публикации на един кандидат. Комисия от представители на Министерството на външните работи, фондация "Джендър проект в България" и Българска платформа за международно развитие ще селектира и отличи двама журналисти – първа награда ще е в размер на 600 лв., а поощрителната - 200 лв. За да участвате в конкурса, попълнете формуляра (изтегли от тук) и го изпратете на gpf.bulgaria@gmail.com до 1 септември 2019 г.

Reading Planet организира третото издание на поредица конкурси за есе в две обединяващи теми: "Защо никога не напуснах България?" и "Защо се върнах в България?". Няма ограничения за участниците – независимо от възрастта, опита и в коя от двете теми се припознаваш, може да изпратиш своето есе на адрес ReadingPlanetContest@gmail.com. За най-добрите има различни награди, а наградният фонд е на стойност 450 лв. Крайният срок за кандидатстване е 31 март. Повече информация може да намерите тук.

Обучения

На 19 март започва нов курс "PR и мениджмънт на репутацията" на London School of PR в България. Една от основните насоки на курса е как практикуващите да се адаптират към новата технологична екосистема, изпълнена със социални медии, мобилни приложения и активно участие на клиентите. Именно затова в предстоящия курс има включен нов модул "Influencer marketing". Курсът продължава 4 месеца и се състои от 15 модула. Преподавателите са водещи специалисти в сферата на корпоративните и маркетинговите комуникации, сред които: Джон Далтън - директор на London School of Public Relations Worldwide, Нели Ангелова - мениджър "Комуникации" на Nestle за Югоизточен пазар, Виктория Блажева - първи вицепрезидент, директор "Комуникации и Diversity Manager" на Уникредит Булбанк, Любов Костова – директор на Британски съвет, Велислава Попова – главен редактор на Dnevnik.bg и много други. Обучението е подходящо за професионалисти в сферата на PR и корпоративните комуникации, маркетинг и бранд специалисти, мениджъри в областта на HR, вътрешни комуникации и employer branding, собственици на малък и среден бизнес. За повече информация посетете уебсайта на London School of PR – Bulgaria или пишете на имейл info@lspr.bg.

"Телерик Академия" пуска безплатни работилници по програмиране за начинаещи с едни от най-търсените технологии - Java и .NET. В рамките на общо осем вечерни занимания в обучителния център на Телерик Академия участниците ще усвоят основите на програмирането и ще се подготвят за кандидатстване в Telerik Academy Alpha – 6-месечна програма за кариерен старт в ИТ. Работилниците са отворени за всички желаещи, като е необходима предварителна регистрация за заниманията с фокус върху Java, .NET и Quality Assurance (осигуряване качеството на софтуера). От участниците не се изисква предишен опит или познания по програмиране. Те ще разполагат с подбрани въведителни материали и практически задачи, с които да се подготвят самостоятелно вкъщи преди всяка среща. По време на практическите работилници водещите технологични трейнъри на "Телерик академия" ще отговарят на въпроси и подпомагат напредъка на участниците, за да навлязат те бързо и уверено в сферата на програмирането.
Работилниците ще се провеждат веднъж седмично от 19:00 ч. до 21:00 ч. в обучителния център на академията в кв. "Младост". Участниците могат да избират между работилници с: Java на 13 и 20 март и 3 и 10 април 2019 г.; .NET на 27 март, 9 и 23 април и 7 май 2019 г. Практическите занимания служат като първа стъпка към професионална реализация в ИТ. С тяхна помощ участниците ще натрупат необходимите умения и практика за успешно кандидатстване в една от програмите Telerik Academy Alpha с Java, .NET или Quality Assurance (QA). Участието изисква единствено предварителна онлайн регистрация. Повече информация може да намерите на сайта на Телерик Академия.
Събития

Deloitte Bulgaria започна кампанията Graduate recruitment със събитие в клуб "Перото" на 7 март от 14.00 часа. По време на събитието представители на компанията ще се срещнат с всички току-що завършили (или последна година студенти) специалности, свързани с финанси, счетоводство или одит и ще им разкажат за кариерните възможности, които можем да им предложи Deloitte Bulgaria. Избраните кандидати ще започнат своята кариера в организацията, пропускайки първата стъпка - стаж и преминавайки директно на следващото младшо ниво. Отделите, в които компанията търси млади специалисти, са Audit, Financial Advisory, Tax и Consulting, като кандидатите ще имат възможност сами да изберат своя професионален път, след като представителите им разкажат по-подробно за различните отдели. Събитието е с вход свободен, след предварителна регистрация. Повече информация може да намерите тук.

Кариерно изложение за българи във Великобритания ще се проведе на 9 март от 10.30 часа в посолството на България в Лондон. Събитието се организира от Министерството на труда и социалната политика и сдружение "Български кариерен форум" за седма поредна година. Целта на инициативата е сънародниците ни, които учат, живеят и работят във Великобритания, да се срещнат с водещи български работодатели и да се запознаят с атрактивни и интересни възможностите за работа у нас. По време на форума работодателите ще разкажат за своята дейност и ще запознаят аудиторията със свободните позиции, които предлагат. Посетителите на форума ще бъдат запознати с възможностите за стартиране или продължаване на професионалната си реализация в България. Организаторите ще представят актуална информация за пазара на труда у нас, предимствата на трудовото и социалното ни законодателство, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България. Изложението ще включва и информационна сесия за Brexit и гарантирането на правата на българските граждани, след като Великобритания напусне Европейския съюз. Посещението на изложението е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Актуална информация за предстоящия кариерен форум, неговата програма и участващите компании може да получите тук и тук.

Технически университет - София представя своите научни и учебни лаборатории за ученици и кандидат-студенти в "Дни на отворените врати" на 14 и 15 март. Бъдещите кандидат-студенти ще имат възможността да посетят лабораториите на университета, да се запознаят с условията и предлаганите специалности за обучение, както и с добрите перспективи за професионално развитие. Поканени са ученици от София и страната, които имат интерес към инженерните науки и всички желаещи да посетят университета. За посетителите ще са отворени лаборатории по оптоелектроника и оптични комуникации, видеокомуникации и технологии, виртуална реалност, мехатроника и информационна техника, технология на машиностроенето, металорежещи машини, автоматизирано проектиране в електрониката и микроелектрониката, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и много други. Преподаватели ще демонстрират съвременни системи и технологии в областта на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, транспорта и други научни направления. Събитието цели да повиши интереса на младите хора към инженерното образование.

След успешната реализация на първата по рода си "Лидерска академия" в Лондон, "Заедно в час" организира второ издание на събитието - този път за български студенти от цяла Германия. Безплатната академия ще се проведе между 15-17 март 2019 г. в Берлин, а кандидатстването е отворено до 22 февруари. Лидерската академия цели да развие универсални и практични умения за лидерство, които са приложими за всяка професионална сфера и могат да са полезни за участниците след завършване на висшето им образование. Обучението включва методи и упражнения от опита на "Заедно в час" и програмата за професионално и лидерско развитие на организацията. Участниците ще изследват както своите индивидуални цели и лидерски стил, така и начините, по които да общуват и ангажират партньори и съмишленици в своята лидерска роля. В същото време ще имат възможност да се срещнат и с водещи експерти в различни професионални сфери извън образованието, които са обединени от подкрепата си към каузата на "Заедно в час". Гост-лекторите ще надградят темите от обученията и ще дадат практически съвети на база на своите успешни професионални кариери. Изискванията към участниците са: да са поне втора година студенти в Германия за настоящата 2019 г.; да притежават изявен лидерски потенциал и да говорят български език. Кандидатурите се разглеждат по реда на получаването им в срок до 22 февруари. "Заедно в час" ще осигури настаняване на одобрените участници, които имат нужда от такова по време на академията. Участниците, които ще пътуват до Берлин, ще имат право на възстановяване на транспортни разходи. Повече може да научите тук.
Все още актуални възможности за развитие от рубриката от миналата седмица:
Повече информация за тях можете да намерите тук.

Наградата за студентска солидарност на Фондация Veolia насърчава студенти от цял свят да създават и прилагат нови модели за устойчиво развитие. Цялата информация за участие (дневен ред, правила, критерии за подбор) e публикувана на уебсайта на Фондацията и на страницата във Facebook на Student Solidarity Award.

МОН, РУО - Бургас, Национален дворец на децата, Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас организират Национален конкурс "Водата – извор на живот 2019". Крайният срок за кандидатстване е 6 март. Повече информация вижте тук.

PwC България организира конкурс за есе "Най-важният урок". За да кандидатствате, попълнете апликационната форма, където също трябва да се прикачи есе на тема "Най-важния урок. Послание към бъдещите ми ученици" и актуално CV. Крайният срок за кандидатстване е 17 март. Повече информация може да откриете тук.

"Телерик академия" пуска първата 6-месечна програма за подготовка на QA инженери. Кандидатстването е активно до 15 април през сайта на Телерик Академия. За повече информация, проверете страницата на "Телерик Академия".

"Дни на кариерата" и JobTiger организират "Национални дни на кариерата 2019 – София" на 11 и 12 март. Повече може да откриете на страницата на събитието.

Софтуерната компания MM Solutions търси стажант програмист. Кандидатства се със CV до 18 март през сайта на Karieri.bg. Повече информация вижте тук.

Share Tweet Share
още от тази рубрика:

Реклама

Реклама

© 2003-2020 Икономедиа АД съгласно Общи условия за ползване. Политика за бисквитките. Декларация за поверителност.
Общи условия за публикуване на обява ново.
Поставянето на връзки към материали в сайтовете на Икономедиа е свободно. Уеб разработка и дизайн на Икономедиа. Сайтът използва графични елементи от famfamfam + DryIcons. Някои снимки © 2020 Associated Press и Reuters. Всички права запазени.
Действителни собственици на настоящото издание са Иво Георгиев Прокопиев и Теодор Иванов Захов.
mobile Към мобилната версия на сайта

Бизнес: КапиталКариериБизнесРегалОдитFoton.bg

Новини: ДневникЕвропа

IT: IDG.BGComputerworldPC WorldCIONetworkworld

Развлечение: БакхусLIGHT

На английски: KQuarterly